Poraďte centrum asistovanej reprodukcie

slusnaxbaba
9. jún 2015

Viem, že táto téma sa tu už preberala, ale čítala som viaceré a stratila som sa v nich a vôbec neviem, ktoré centrum si vybrať. Vieme mi poradiť?

bubinko1506
9. jún 2015

ono je to tazke vybrat to spravne centrum, kazda ti bude odporucat to, kde sa im ivf podarilo. Zo svojich skusenosti - Ferticent, GF a Repromeda Brno, mozem zatial odporucat GF.
Ferticent - po vysledkoch spermiogramu, neboli moje vysetrenia - hormonalny profil, protilatky, chlamydie dokladne spravene. Laparku doktor ani neriesil. Poslal nas sice na genetiku, ale po jej vysledkoch nas uplne odhovaral od ivf, lebo je to vraj riziko, a nahodou by sme ich mohli zazalovat, ak by to nevyslo. Nedostavali sme odpovede na otazky - klasicka odpoved "to budeme riesit potom". Ale zasa je to menej financne narocne - ICSI je uz priamo v cene ivf
GF - drahsie centrum, platis prakticky za vsetko. mnohe baby na nich nadavaju, ale ja osobne som spokojna. pri konzultacii dostanem odpoved na svoje otazky - chodime k dr. behunovej a vsetko nam vysvetlila. vysetrenia si spravili znova, problem sa nasiel aj u mna, kvoli genetike nam odporucila pgd. prve ivf bolo uspesne, aj ked som napokon potratila.
co sa mozno niektorym nepaci, je to, ze si vedena ako cislo - aj do ambulancie ta volaju podla cisla. ja s tym problem nemam.
repromeda - tu sme boli iba na konzultacii kvoli genetike, konkretne u dr. veselej. za konzultacie sa plati 500kc za polhodinu. stravili sme tam hodinu a pol, kym nam lekarka vysvetlila, co konkretne znamena nas problem, ake su nase moznosti, ake rizika hrozia. jedno ivf u nich by nas vyslo asi 4000e (lieky, PICSI, PK, PGD). boli sme rozhodnuti pre toto centrum, ale trosku nas odradzala vzdialenost, kedze na kontroly pocas stimulky by som musela chodit tiez tam. napokon sme sa rozhodli pre GF a zatial nelutujem.

lucy125
10. jún 2015

Ja odporučam Gyn Fiv v BA. velka spokojnost,super špecialisti dr., super komunikacia,profesionalita,len je trošku drahšie.

renata2310
10. jún 2015

ja som bola v Martine. Bola som maximalne spokojna. Ja som nad Bl ani nerozmyšlala,tam sme to mali blišie. Každa mame ine skusenosti.

ivanka0603
10. jún 2015

My tiez chodime do Martina na odporučenie môjho gynekologa a sme spokojni.Porobili mi vsetky mozne vysetrenia,manzelovi spermiogram a akurat vcera sme boli vypisat ziadost na ivf pre poistovnu...tak uz len cakame,kedy zavolaju.

kristinkahugo
10. jún 2015

KE, dr. Toporcerova

ivanka0603
10. jún 2015

@slusnaxbaba pozeram, ze si zo ZM...aj ja byvam v okrese ZM 🙂

nevelyn
10. jún 2015

boli sme komplikovany pripad, nas zachranil Helios, Repromeda Brno totalne zlyhala oproti nim.

slusnaxbaba
autor
10. jún 2015

Ja uvazujem o gyn fiv. Co je ivf?

zojaaa
10. jún 2015

My sme boli v gyn five - vsetky 3 ivg neuspesne, podla mna aj tragicky pristup...
Nam sa zadarilo v repromede v brne na 2 ivf- su to profesionali,...,co sa tyka genetiky, pigd...proste ponukaju rozne riesenia a metody.... Nie ako u nas len inseminacie, laparky, icsi, ivf....na slovensku je to cisty pokus-omyl...

lucy125
10. jún 2015

@slusnaxbaba my dme boli v gyn fiv vyslo nam to na prvi pokus.IVF je umele oplodnenie.

skaredekacatko
10. jún 2015

Ja reprofit. Som spokojna Chodim na soft co je pre mna dobre menej hormonov picham vajicok je menej ale su kvalitne. Ono je to aj o stasti. A teraz uz viem ze pred zacatim ivf je dobre si porobit okrem genetiky aj reprodukcnu imunologiu a hematologiu a byt hlavne zdrava. Toto vam usetri kopec prachov pokial sa zisti nieaky problem lebo ten vedie k tomu ze embrio sa neuchyti a moze byt neviem aka xb hb . Ivf je vlastne umele oplodnenie. Jednoducho povedane v skumavke spoja tvoje vajicko zo spermiou nechaju kultivovat a vlozia aby sa to oplatilo pichaju sa hormony na ziskanie vacsieho poctu vajec ktore sa v narkoze odoberu.

evita246
11. jún 2015

Urcite Reprofit. Ja som tam velmi spokojna. Perfektny pristup aj cenovo su asi najlepsi.

maria394
2. okt 2015

Závisí aj od toho, v ktorj časti Slovenska žiješ.Nepodceňuj cestovanie, čas s tým spojený. A myslím si,
že všetky centrá vedia robiť svoju robotu, finančne je to tiež viac menej rovnaké, niečo je lacnejšie,
iný výkon niečo drahší, ale ono sa to vpriemere vyrovná. Ak máš najbližšie Košice, z môjho pohľadu jednoznačne Gyncare. Mám s ním výborné skúsenosti, vyšlo to na 1,x, pomohli aj kope mojich
známych a kamarátok.Vysoko profesionálna robota, doktor síce nie je ukecaný, ale vysvetlí všetko,
odpovie na otázky. Takže treba sa pýtať. A držím palce

victoriasju
2. okt 2015

Iscare docent Valky, odbornost, profesionality, prve dieta zo skumavky v SR. Nemenila by som

maria394
10. okt 2015

Gyncare -Dr.Herman -prvé dieťa po SUZI v bývalom Československu

maria394
12. okt 2015

Dr.Herman - aj prvé dieťa po ICSI , TESE a 1.dieťa po prenose rozmrazených embryií v SR -

pitufinka
12. okt 2015

Jednoznačne reprofit brno

janka_adamka
12. okt 2015

Ja som po niekoľko-ročnom snažení nakoniec išla na odporúčanie do Iscare a podarilo sa. Predtým sme skúsili aj gyn fiv, no nepáčil sa nám prístup...od recepcie až po lekárov. Určite odporúčam Iscare (BA alebo Martin). Brno nie je naozaj v ničom lepšie, zbytočné dlhé "presuny". Moja švagriná vyskúšala na vlastnej koži a napokon skončili na Slovensku. Iscare je vyhľadávaný aj zahraničnými pacientami (Rakúsko a Maďarsko napr.), pretože služby a vybavenie sú na vysokej úrovni a cena nie je až tak vysoká. Personál je milý a diskrétny. Včera tam bola dokonca aj kamoška (na moje odporúčanie) - prvá konzultácia GRÁTIS + ešte máš aj ďalšiu 10% zľavu tak bola happy. Nepotrebujem lobbovať, ale Doc Valky je myslím prvý, ktorý u nás vykonal umelé oplodnenie a ak vám niekto pomôže tak je to on🙂. Ak by si potrebovala s čímkoľvek poradiť, daj vedieť. Mám skúsenosti už 2x🙂 Dokonca teraz čerstvé. Mne konkrétne rady okolia pomohli najviac. Najmä psychicky.

Držím palce.

ewinnka
29. jan 2019

Ahojte neviem či sa smiem zapojiť do tejto konverzácie aj keď je už trošku staršia, my sme boli na prvej konzultácii v reprofite v brne, úplne nadšení, a keď som posielala žiadosť na poisťovňu, tak mi zamietli IVF v zahraničí. Stalo sa to prosím niekomu? V Brne ste boli samoplatcovia alebo Vám to hradila poisťovňa? Na slovenské kliniky počúvam dosť negatívnych skúseností, neviem vôbec, ktorú si teraz vybrať, keďže mi Brno neschválili.

pitufinka
29. jan 2019

@ewinnka ja som bola v brne ako samoplatca boli sme na nativ ivf

pitufinka
29. jan 2019

@ewinnka predtym sme boli v gyn five ale tam sa mi to nepacilo..

ivanka0603
29. jan 2019

@pitufinka vieš, ono je to tak, že keď sa ivf podarí hned na prvýkrát, tak je človek spokojný. Keď sa nepodarí, tak nie. My sme na prvé ivf chodili do Helios v Martine, podarilo sa hneď. Potom sme išli na KET, keďže nám zostalo jedno zamrazené embryo. To už nevyšlo. Druhé ivf sme už riešili v CRM BB, lebo sme to mali bližšie. Ale je to v podstate tiež Helios. Tiež vysiel hneď prvý vklad, zajtra mám termín pôrodu 😄.My sme tam boli spokojní, všetci sú tam veľmi milí. Niekto napíše, že je to tam ako na bežiacom páse, ale konzultácie a vyšetrenia určite nie. Podľa mňa spravia všetko, čo treba. A kontroly počas stimulácie....Dobre, možno max 5 minút, ale dr. vie,čo má pozrieť, a vždy keď som mala nejaké otázky, na všetko pekne odpovedali. Takže treba len skúsiť. Konzultácia je bezplatná, teda aspoň v Heliose, tak treba skúsiť.

pitufinka
29. jan 2019

@ivanka0603 ja uz neplanujem podstupit ivf mne to nemusis vysvetlovat ;)

ivanka0603
29. jan 2019

@pitufinka prepáč, to malo byť pre @ewinnka

kattka111
1. feb 2019

Ahojte, prosim vas mate niekto skusenost s prechodom z jednej kliniky na druhu s tym, ze v tej prvej ste mali zmrazene embrya? Nie je to problem? Zvazujem prejst z KE do Brna..

victoria72
21. feb 2019

@kattka111 ja sa teraz chystám z gynfiv do Brna

kattka111
21. feb 2019

@victoria72 a do ktoreho centra?

victoria72
22. feb 2019

@kattka111 to ešte nevieme , pôjdeme na konzultáciu do reprofit a rozhodneme sa 🙂

victoria72
22. feb 2019

@kattka111 už stačilo nechať zo seba robiť pokusneho králika v gynfiv akurát sme premárnili 2x IVF ☹

kattka111
22. feb 2019

@victoria72 ja tiez idem do reprofitu. Ty uz mas termin?