Prečo dochádza k potratom po IVF?

emv
6. apr 2021

Ahojte. Vedel by mi tu niekto ako laikovi vysvetliť, prečo dochádza k potratom po IVF? Ak je žena v poriadku? Ja sa tohto veľmi bojím. Čo býva príčinou neúspešného IVF? Vďaka za každý koment.

rk123
6. apr 2021

70% potratov je zapricinenych genetickou chybou embrya. 30% dalsich je najcastejsie sposobenych hematologickym a imunologickym problemom, pripadne stitna zlaza, cukrovka atd .. v mensich % je potom vrodena chyba maternice napriklad atd.

emv
autor
6. apr 2021

@rk123 ahoj, ďakujem že si odpovedala. Znamená to teda, že by sa to nestalo, ak by ma muž oplodniť normálne? Deje sa to po IVF preto, lebo nie je napr.vybrane správne embryo?

mikasz
6. apr 2021

@emv asi celkom nerozumiem otazke. Potraty vznikaju ci je to po prirodzenom tehu ci ivf, mozno by som povedala, ze po ivf ich byva este menej,lebo sa vklada embryo do pripravenej sliznice, beru sa lieky na udrzanie.
Uspesnost ivf je 40-60% za predpokladu, ze je vsetko tip top, t.j.ziadne prekazky v maternici, hematologia, repro imuno aj genetika ok. Zvysok je to o stasti.
Z cisto statistickeho hladiska konci len 30% vsetkych tehotenstiev porodom. 30% odchadza s ms, 30% konci ako biochemicke tehotenstvo (do 5-6tt) a 10% do 12tt. To su najvacsie rizika,bez ohladu na to, ako bolo dieta pocate, ci prirodzene ci ivf

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emv
autor
6. apr 2021

@mikasz
@bambulienka25
@rk123
Ďakujem dievčatá

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre