Predimplantačná genetická diagnostika. Aké máte skúsenosti?

boncusik
30. júl 2008

čaute snažilky,
prosím vás o vaše skúsenosti s predimpl. genetickou diagnostikou, ktorú mame doporučenu.
Sme s manželom po tritsiatke, od 2003 absolvovanie inseminácie- neuspešné,3xIVF s chemickou graviditou, posledné IVF abortus v 12 týždni teraz po 1 a pol ročnej pauze ako samoplatci nám doporučil moj gynekolog UNICU Brno. Po prvej konzultácíí vzhladom na ušpešne-neuspešné IVF u mna a horší spermiogram u manžela nam doporučili PiGD. Po prvotnej euforíí, že konečne metoda ktorá nám konečne k tehotenstvu pomože, sklamanie ohladne ceny a nedostatočných skúsenostiach s touto metodou pri vyhladávaní na internete.

Preto prosím holky, ktoré podstupili PiGD- uspešne alebo neuspešne aby sa ozvali a napísali svoj názor resp. názor nejakého odborníka.

dakujem za každú odpoveď 😅

kukulik30
30. júl 2008

ahoj boncusik, nikto ti tu zatial nenapisal ohladom tvojho problemu...... 😒 .....ja ti neporadim, pretoze s tymto skusenosti nemame, ale viem, ze sa na to chysta Sylvia21, ktora je v teme IVF maraton, ale momentalne je tusim na dovolenke, tak snad jej skus napisat do IP a ona ti potom odpise, ked bude doma 😉
neviem, ci som ti pomohla, ale aspon nieco 🙂
Drzim palceky 😵

monku
30. júl 2008

Ahoj boncusik, asi jsi nemohla najit odkaz, protoze zkratka je PGD 😉 Je to narocna metoda, kdy se embryu-morule odebere bunicka a v ni se zkoumaji chromozomy budouciho mimca.. Ale vysledek neni 100%. Posilam jeden z mnoha odkazu, kdyz zadas zkratku treba do googlu 🙂 /www.sanatoriumhelios.cz/ivf/pgd/ 😀 Sama zkusenost nemam, ale doporucuje se to u paru, kde je v rodine nejake geneticke onemocneni.. Delali vam geneticke vysetreni z krve?

boncusik
autor
30. júl 2008

Ano, genetické vyšetrenie ná robili a bolov poriadku, preto nie som istá či je toto vyšetrenie potrebné.

alicag
30. júl 2008

Ahoj Boncusik skus v teme iscare tam robia predimplantačnu genetiku a niektorym kočkam to robili.Len je pravda cena je desna.pri konzultaciii pred mojim 3 pokusom mi to navrhli,tak dufam,že to nebude treba a zaobideme sa bez toho.držim ti palce. 🙂

vika34
30. júl 2008

ahoj boncusik mne robili predimplanačné minulý týždeň,z 13 embrií bolo v poriadku iba 5 a dve mi v sobotu vložili a 3 sme nechali zamraziť,či to bolo úspešné ešte neviem.Môj problém je ,že som viac razy potratila a bolo mi povedané,že toto je naša posledná možnosť.Cena bola 44000 a robili to v Plzni.Takže nám neostávalo nič iné iba zaplatiť a veriť,My sme mali všetky vyšetrenia negatívne takže nám ako jedinú príčinu potratov udali,že sa uchytí geneticky zlé embrio

annaanna
31. júl 2008

ahoj boncusik, my sme podstúpili IVF v marci a zo 6 embryi po PiGD boli dobré len 2, ktoré mi vložili a neuhniezdili sa. vraj to boli silné pekné moruly.... stálo to 45,0 tis v iscare v ba. Dali sme si to robiť z dôvodu vyššieho veku. Zo 4 embryí bolo jedno s downom, a ostatné tiež mali porušené chromozony, tie dve zistili aj pohlavie.

boncusik
autor
31. júl 2008

Díky za odpovede, nám tiež doporučili PiGD vzhladom na opak potraty.

sylvia21
31. júl 2008

boncusik, na Slovensku PiDG robi zatial len Dr. Cernakova v ISCARE na SUlekovej 20. Robi to pre cele Slovensko.
My ideme na PiDG v septembri. Mame za sebou jeden abort a jedno mimomaternicove. Mam translokaciu 4 a 5 chromozomu, takze sme sa rozhodli uz tolko neriskovat, aj ked samotne PiDG, IVF, ICSI a este amniocenteza tiez predstavuju rizika. Ale to stoji na kazdom pare ako sa rozhodne. Bola si uz i na vysetreni imunity? Ak si chces pozriet viac info, celkom dobra stranka je www.neplodnost.cz. Ak budes potrebovat viac kludne sa pytaj. Dr. Cerneakova je fajn, tiez ti rada odpovie na vsetky otazky.

pupo
31. júl 2008

Aj my si chceme dať urobiť PiGD. Zisťovala som ceny v BA a Martine. Robí sa to v Iscare ako už bolo povedané, takisto to robí GynFiv za 44000 Sk, v Heliose Martin je to najlacnejšie stojí to 15000 Kč a robia im to v Brne a takisto do Ferticentu to prídu urobiť z Brna, ale ak si dobre pamätám tam to bolo najdrahšie, až 40000Kč. V Iscare stojí PiGD 1-3 embryá 26500 Sk, 3 až 6 embryí 35000 Sk, každé ďalšie 2500 Sk. V Iscare ale neplatíš predĺženú kultiváciu ani ICSI ak platíš PiGD.
Takže my sme si preto vybrali Iscare a ak bude všetko OK na budúci týždeň začínam so stimuláciou.
Toto vyšetrenie chceme urobiť kvôli veku a ako vidím význam to má ( bohužiaľ veľa embryí nieje genetiky v poriadku aj keď sa delia normálne...)

prestigio
30. máj 2009

Ahojte baby chcem vas poprosiť o radu zistili mi na genetike Robertsonsku translokaciu a ja velmi chcem babo stretla sa niektora už s tym?????

petronela7
3. sep 2009

ahojte, kolkym z Vas vyslo/nevyslo otehotniet po PiGD? zvazujeme ci si to dat, alebo nedat spravit, ci sa to oplati, ci to je 100%, ake su percenta uspesnosti po tejto biopsii embryi?

cezarka
4. sep 2009

toto by aj mna zaujimalo!?!

zandanem
4. sep 2009

ahojky holky...
ja jsem v centru repromeda... zabívají se právě PGD....
http://www.repromeda.cz/preimplantacni-genetick... ..... v tomto centru to stojí 39000,-

dyba
1. nov 2009

ahojte holky. Konečne som našla túto tému. Po dvoch missed nám odporučili IVF a PiGD.
Stálo to kopu peňazí, ale to nám nevadilo. Keby nám odporučili čokoľvek, spravili by sme to. Aj tak IVF nevyšlo. V žiadnej téme sa o tomto nebavíte. Je tu vôbec niekto, kto otehotnel po PiGD?

keterin74
1. nov 2009

Ahojky Dyba,mi taky dělali PGD a taky IVF nevyšlo.Bylo mi řečeno,že PGD vyšetřuje jen těch pár chromozónu a zbytek prý může být špatný.Prostě nekvalitní embrya.

dyba
1. nov 2009

no to nie je veľmi pozitívna správa. Mám si ísť v decembri pre dvoch mrazáčikov, no uvidíme.

kathyna
1. nov 2009

Ahoj holky!
My jsme podstoupily PGD už 3x (3, 6 a 5embryí) a pouze v tom posledním případě bylo 1 embryo zdravé, ale nechytlo se. Taky nevím, co si o PGD myslet, stojí to spoustu peněz a podle embryologa, který mi to řekl jen tak na okraj, tak není PGD moc spolehlivé, hodně prý vykazuje chyby. Teď se chystáme na 4.IVF a to si to PGD asi naposledy necháme udělat, protože pak už by nás to asi úplně zruinovalo.

keterin74
1. nov 2009

Ale třeba to tak ani není,doktoři podle mě taký někdy neví 😒 ,prostě příroda.Přeji ti hodně štěstí v prosinci.

dyba
1. nov 2009

Zaujímavá informácia. Mne sa to PGD tak páčilo. Oblbovali nás, aké je to vyšetrenie dobré. No možno aj v niečom je, vylúčia aspoň Downa. Keby sem napísala aspoň jedna kočka, ktorej to pomohlo, bola by som spokojnejšia. 🙂

dyba
1. nov 2009

To šťastie budem potrebovať. Ďakujem.

vika34
4. nov 2009

dyba neviem či ťa poteším,ale ja som po PIGD otehotnela,robili nám to kvôli opakovaným potratom,ale bohužiaľ vydržala som o dva tt dlhšie ako prirodzene a KET s PIGD sa nepodaril. ☹

dyba
5. nov 2009

ahoj vika34. no máme mať KET s PiGD , Et s PIGD nevyšlo. U teba KET nevyšiel ☹, nie je moc pozitívna správa.
Ja som mala tiež 2x missed po prirodzenom otehotnení. Neustále ma máta myšlienka, či nevytváram protilátky proti embryu. Už sme sa aj objednali do Prahy na komplet vyšetrenie.
Tebe robili protilátky?

aquila
5. nov 2009

dyba já jsem po IVF+PGD otěhotněla hned po 1.IVF a vím, že je nás tady na koníkovi víc. Ono i normál IVF se někomu nedaří a nedaří...Nás hned na začátku upozorňovali, že se může stát, že ani jedno embryo nebude zdravé. Asi se u nás i zadařilo z toho důvodu, že mě fakt maxi nastimulovali, měla jsem 36 folíků a z toho 22 vajíček a nakonec nám zůstali jen dva bojovníčci, ty jsme si nechali zavést a jen Kačenka to vybojovala až do konce. Takže - pokud opravdu nějaký problém je, tak podle mě tato metoda smysl má, i když ty peníze za to jsou nekřesťanský a je to bordel, že pojišťovna nepřispívá ani korunu... 😠

dyba
5. nov 2009

aquila to je fajn, že si napísala takú pozitívnu správu.To s tou poisťovňou je fakt bordel. Jedna kočka raz na fóre písala, že alkoholikom a feťákom liečenie poisťovňa hradí. Ja nehovorím, že im netreba pomôcť, ale prečo nepomôžu aj nám. No ale to je o inom.
vika34 práve som v inej diskusii čítala, že si ten Prednison brala. Fúha, ani to nepomohlo? ☹
Ja sa na tú Prahu tak spolieham. Ale čo som čítala na iných fórach, okrem Prednisonu nepredpisujú iné lieky.
Už by som si vedela dávkovanie predpísať sama. každá ho má tuším rovnaké 😀 😀 😀

rolina
7. mar 2010

Ahojte dievcata, tiež mám nejake tie skusenosti IVF. Som v druhom cykle a zajtra si mam ist do ISCAE-u pre jedno embryjko po PIDG. Mali sme 6 vajicok, oplodnila nam 5 a vysetrenie robili iba z troch. A iba to jedno je vhodne na prenos. Dufam, ze to vyjde. Drzte palce!

zuzumajko
18. aug 2010

ahojte, chcem sa spytat ci mi neviete poradit. Bola mi diagnostikovana Robertsonska translokacia (cize som nositelom zvlastneho postavenia chromozomu 21 ku chromozomu 22) a genetik nam odporucil ako jedinu moznost otehotnenia umele oplodnenie. Lebo z genetickeho hladiska nie je velmi pravdepodobne, ze prirodzene pocneme babatko, ktore by nemalo Downov syndrom. Viete mi poradit ci budem musiet za predimplantacnu diagnostiku platit ak sa prave mna tyka? Lebo dovod nasho pokusu o IVF bude prave geneticky... neviem ci ste ma pochopili a ci mi vobec niekto odpovie...

callex
20. aug 2010

@zuzumajko PiGD je zakrok ktory nehradia poistovne..takze bohuzial si to budes musiet zaplatit.ale isla by som do toho len ked budes mat vela folikulov..lebo ci im poslu 3 alebo 15 folikulov tak budete platit rovnaku sumu.a teda nie je to zanedbatelna polozka.

zuzumajko
20. aug 2010

@callex ahojky, dakujem za radu. My pojdeme cez ISCARE a tam maju nejednotnu sumu za PiGD, prave to zavisi od mnozstva oplodnenych vajicok. To je divne.. lebo keby tak bolo a bola to jednotna suma, urobim ako si mi poradila..ved sa spytame. Dakujem pekne 🙂

zuzumajko
20. aug 2010

tak nam nakoniec v poistovni povedali, ze pokial je to ta diagnoza ktoru mam ja, je tam moznost ak nie celeho, tak polovicneho preplatenia poistovnou 🙂 co by bolo skvele

evagy
28. jan 2012

@zuzumajko ahoj, chcem sa spýtať či si nakoniec bola na tom PiGD aj my plánujeme isť s mužom, lebo mám genetické ochorenie. a tiež do Iskare.