PRenes zmrazeného embria z jedného centra do druhého?

bom123
16. jan 2019

Dobry den, neviete nahodou, ze ci je mozne prenos zmrazeneho embria z jedneho centra do druheho? mam taky problem, ze som podstupila stimulaciu a mam teraz 10 oplodnene vajicka ktore mam zmrazene. Mala by som podstupit az teraz v januari prvy transfer embria, ale uz dlhsi cas sa mi vela veci nepaci v tom centra kam teraz chodim a chcem zmenit CAR. Lenze ja tie 10 tam nechcem nechat, dost som potrpila z vedlajsich ucinkov pocas stimulacie a nechcem to zase absolvovat, ked nemusim. hladala som na internete, ale vobec nic som nenasla otomto. Dakujem za Vase odpovede!

ksulka
16. jan 2019

Asi by som sa spytala v centre, kam chces prestupit a podla odpovede bud zostala alebo presla

ingrid0105
17. jan 2019

V ktorom si centre?

sonia84
19. jan 2019

@bom123 ano da sa to, ale je to finacne dost nakladne ..
Aj my sme chceli preniest z Ba do Brna..
V Brne nam dali kontakto na prepravnu spolocnost a treba ich kontaktovat ohladom ceny

ikuska187
21. jan 2019

@bom123 dá sa to. Ale treba si zvážiť, že prečo a je to finančne narocne. Lebo ak sú embrya už na svete, veľký zmysel v tom nie je. Lebo postup pri KET je všade rovnaký (teda až na extrémy, že niektoré nerobia vklad pod sono kontrolou). Zmysel je skôr po neúspechu cyklu IVF zmeniť centrum, práve kvôli taktike stimulacie, pred KETmi mat absolvovanie všetky vyšetrenia - na to nepotrebuješ CAR, všetko si pobeháš aj po vlastnej osi. Ak by sa nezadarili vklady, tak potom prestup inde.

sonia84
21. jan 2019

@ikuska187 ano presne toto iste nam bolo povedane v Brne .. ze je zbytocne ich prenasat, postup je vsade rovnaky a skor zavisi na stimulaciach pred IVF ( ktore sa v roznych centrach lisia)

sue1978
21. jan 2019

@bom123 tiež som chcela preniesť z Iscare. Oni problém nemali z uvoľnením embrii ale to centrum do ktorého som ich chcela preniesť tam už problém bol... že oni cudzí geneticky materiál neprijímajú.

bom123
autor
23. jan 2019

@ingrid0105 chodím na antolskú. Neodporúčam ten CAR

bom123
autor
23. jan 2019

Tak podľa vašich odpovedí mi zostáva asi len toľko, že musím podstúpiť vklad 1x alebo max 2x, keďže tam už mám tie embriá a keď sa mi nepodarí tak budem musieť celkom zmeniť CAR, ale už bez mojich embrií. Strašne ľutujem, že som tam išla! Ale tak uvidím, možno nakoniec všetko dopadne dobre. Ale jedno je isté, že tento CAR nebudem nikomu odporúčať.

stela01
23. jan 2019

@bom123 ahoj , asi by som to tam už dobojovala , a vyskúšala KET .
Držím palce

ingrid0105
23. jan 2019

Skus 1-2 vklady a uvidis. Ja som prenasala z gyn fiv a katastrofa.Najdolezitejsie je aka je embryologia v danom centre. Aby nemrazili nekvalitne embrya

mkatkam
11. mar 2019

@bom123 ahoj áno,radšej už tieto embryjka využi v CAR v ktorom si teraz. Uvidíš možno sa podarí . A ak by náhodou nie,v novom car budú mať inú stimuláciu,iných embryologov a technológie. Prenos hotových embryok inde sú len nervy s papiermi a náklady.
Ja som na Slovensku nemala kvalitné embrya ,2IVF o ničom ..aj keď mi ustne tvrdili opak. V Čechách sme išli nanovo a to potom bolo super. Zatiaľ som tehotná.

bom123
autor
11. mar 2019

@mkatkamuž som mala prvý vklad vtom CAR-e, nevyšlo to, ale viac a viac počujem takéto prípady ako čo máš aj ty. Pri vklade som zistila, že mi zmrazili embriá po 2. Povedali mi, že jedna bola dobra a druhá umrela pri rozmrazení. A keďže som to stratila, tak si myslím, že aj to čo mi vložili bolo zlé.
To je strašné, že tie embriologicky to majú na háku celé, alebo že zamestnávajú takých ludí, ktoré sa vtom nevyznajú. Hlavne je, že centrá stavajú o stošesť a nehorázné peniaze si zas vypytajú. A my zas trpíme...
Gratulujem ti k tehotenstvu 🙂 . V ktorom týždni si? 🙂

miniedomi
13. mar 2019

@sue1978 ahoj ja sa tu pripojim, ja by som chcela preniest z iscare kvoli lekarke ktora od nich odisla a ona ma lieci na endometriozu tak nech to dobre cele dopadne. Nepamatas si nahodou ze co vsetko to obnasalo? Myslim casovo aj financne ked si chcela preniest z iscare. Dakujem

sue1978
13. mar 2019

@miniedomi to už bolo veľmi dávno 7-8 rokov. A ani sme to potom ďalej neriesili keď to centrum čo sme chceli,odmietlo cudzí gen materiál prijat. Tak sme ďalší a zároveň posledný KET podstupili v iscare a viac ma tam nikto nikdy neuvidí.

miniedomi
13. mar 2019

@sue1978 aj tak dakujem. Nase centrum by tie embrya prijalo ale zajtra mi maju volat z iscare ze ako cely ten proces prebieha tak sa potom rozhodnem. Ja som tam chodila len kvoli tej lekarke a ked odisla tak sa teraz rozhodujem ako dalej.

lucyjka6
18. mar 2019

@miniedomi a mozem sa spytat na meno tej lekarky??-lebo ja mam ten isty problem dr.odisla z iscare do ineho centra,v iscare nam ostalo 10 embrii a teraz neviem co mam urobit

miniedomi
19. mar 2019

@lucyjka6 ahoj jasne, mam petrovu. A uz sme aj preniesli k nim

lucyjka6
19. mar 2019

@miniedomi aj som si myslela ze Petrovu,aj ja mam Petrovu,teraz by som chcela ist znovu na ket len nrvirm ci ostat v iscare alrbo teda ist xa Petrovou,lebo kedze uz embria mame je podla mna jedno kto ti to uz vlozi,a aky ste mali postup ked ste si preniesli,a financne,dik

miniedomi
19. mar 2019

@lucyjka6 ak nemas ine problemy tak je to ozaj jedno. Ja u nej chcem ostat kvoli tomu ze mam endometriozu a ona to uz cele pozna a robila mi uz kopec testov a to uz sa mi nechce u inych absolvovat.
Inak sme v iscare nic neplatili lebo sme mali zaplatene uskladnenie do maja. V novom car budeme platit manipulacny a znovu uskladnenie.
A uz si bola v iscare predtym na ket?

lucyjka6
19. mar 2019

@miniedomi od zaciatku som chodila k petrovej,dokonca aj ked som lezala v ruzinove,bola zamnou,aj pred porodom ma bola pozret,cize uz ma pozna,mala som potrtat v 19tt co prisla ona nato ze nieco nie je v poriadku,potom porode vyvolanom som dostala emboliu,nasledne ma poposielala na vseliake mozne vysetrnenia,akurat mi u nej prekazalo to ze vkuse bola rozlietana...dcera ma teraz 19mesiacov a uvazujem nad druhym

miniedomi
19. mar 2019

@lucyjka6 no to je presne jedine ze ma toho vela. Aj teraz ma dovolenku do maja.
Ja mam 21 mesacnu 😉
Tak drzim palce nech to vyjde.

lucyjka6
19. mar 2019

@miniedomi to fakt do maja??-zase je v amerike asi no ja tak planujem okolo maja zacat,dik za info,to sme skoro narovnako s detmi,

manika123456789
5. aug 2023

@bom123 o ktory CAR prosim ide???

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre