icon

Prepláca poisťovňa druhé mimotelové oplodnenie?

gazovicka
13. júl 2012

ahojte, chcela by som sa spytat. narodil sa nam maly z IVF a ostatne embrya sme darovali. keby som nahodou chcela o rok, alebo o dva dalsie dietatko a opat by bol ten isty problem, preplatila by poistovna IVF? problem bol v mojom muzovi a urcite sa "nezlepsi". alebo uz druhe dieta je pre nich "rozmar"? mate s tymto niekto skusenost? dakujem za vase skusenosti vopred.

Strana
z2
boska79
15. júl 2012

@smejkaa toto nikto nenapisal, tak tu netrep

boska79
15. júl 2012

@smejkaa a Ty?

smejkaa
15. júl 2012

@zigzag OK....cize podme este raz...Si pisala: " kazdy sa rozhoduje ako si mysli ze je najlepsie v danej situacii, rovnako ako kazdy bude zdovodnovat svoje argumenty, preco ano, preco nie, to je vsetko.." Autorka tejto diskusie uz bola na jednom IVF, uz ma aj dietatko po nom, cize sa uz rozhodla, uz bude zodpovedat svoje argumenty...A co si vlastne svojim prispevkom do tejto debaty jej chcela povedat???
Dakej si pisala: "cas ukaze co prinieslo umele oplodnenie ludstvu,,,, po amerike uz behaju deti s 3mi dna," Super? Spokojna? Este nieco mile prajes detickam narodenym po IVF?
A posledne k Tebe: " ja neupieram nikomu sancu byt rodicom,,,, kazdy si nesie zodpovednost za svoje rozhodnutia,,,," Tak pekne popraj autorke diskusie vela stastia, nech jej to poistovna preplati a nech bude stastnou maminou. Ved preto si sa vlastne zapojila do tejto debaty vsak? A neboj, ona si svoje rozhodnutie ponesie v zivote dalej a ked jej dietatko bude chore, bude sa o neho starat ona a nie ty.

smejkaa
15. júl 2012

@boska79 Slovo "netrep" v diskusiach pouzivaju ludi s dost "vysokym" IQ.
Odpoved: Neadoptovala som si ziadne dieta, ani si nikdy neadoptujem. Mam deti, ktore su po IVF, su nadherne, zdrave, robia nam neskutocnu radost a velmi sa tesime, ze ich mame (divne co, tesit sa z takychto deti???). Ale nechapem, naco si si ty urobila tri deti, kedze detske domovy su plne deticiek, ktore potrebuju lasku aj rodicov, cize ak by si isla cestou adopcie(co pises vyssie), tak preco si nou nesla? Ja by som tou cestou nesla, vybrala som si inu. Ale ked ty pises, ze adopcia, tak si adoptuj, mas tu moznost. Preco adopciu stale podsuvate neplodnym parom, mate taku istu sancu adopcie ako aj my.

foryou25
15. júl 2012

@zigzag ale ma to spolocne a az prilis, lebo keby si nemohla par rokov otehotniet, tak by si urobila vsetko mozne mozne aj nemozne aby si mala dietatko, ale to ty nikdy nepochopis, lebo inak by si z tvojej hlavy, a ust nevypustala take nazory 😉

zigzag
15. júl 2012

@smejkaa presne tak,,, nechcem sa hadat... si ma nepochopila, ale nevadi, ja som len chcela poukazat na to,ze aj tato metoda ma svoje tieniste stranky a je na tych ktorych ludch, ci su ochotni ich odstupit, to je vsetko, ci uz z moralneho, alebo zdravotneho hladiska,,,
...a na autorke sa mi nepacilo, to ,ze darovala svoje embria,,, to akoby darovala svoje vlastne deti... tak s tymto by som sa ja nezmierila, o to mi islo,,,, 😉

@foryou25 nie sme vsetci rovnaky,a nie vsetci riesime situacie rovnako, ako vies,zeby som sa na to dala??? nedala by som sa na to,lebo s tym nesuhlasim, je to proti mojmu presvedceniu, a je to moj osobny nazor, a chapem, ze su ludia,ktory maju nazor iny.. a neberiem im ho 😉

zigzag
15. júl 2012

oki, dievcence, dalej nemam k tomu co povedat a na dalsie Vase reakcie nebudem reagoat, lebo sa aj tak nezhodneme a vsetko co som k tomuto chcela napisat som napisala 😉 kazdy ma to svoje, nikomu to neberiem 😉

foryou25
15. júl 2012

@zigzag ver mi ze dala, hned by si menila nazor, ci chces povedat ze by si sa s tym len tak zmierila? zabudni, v zenach je zakorena silna tuzba mat deti

no a konecne si pochopila ze tato tema sa ta netyka, zakladatelka temy sa pytala povodne nieco ine, a ty si aj tak tocila o nieco inom, tak cau pa 😉

gazovicka
autor
16. júl 2012

@zigzag ako vobec mozes moralizovat niekoho, koho vobec nepoznas... ty nemozes vediet dovody, preco clovek robi urcite veci.. to je jedna vec a druha, ako tu uz bolo spomenute, nikdy nepochopis pary, ktore niekolko rokov dufaju, veria a cakaju na dietatko a zistia, ze svoje mat nemozu a zivot bez deti nie je naplneny.... takze najprv sa prosim pozri do vlastneho hrnca a potom moralizuj a nerozpravaj tu o nejake etike..

gazovicka
autor
16. júl 2012

@evakva dakujem... viem, ze poistovna preplaca 3 IVF, ale aj v tom pripade,ak sa nam zadarilo dietatko uz pri prvom? teda neviem, ci preplaca aj vtedy, ak uz to dietatko z IVF jedno mame...

jankita
16. júl 2012

@gazovicka preplatia ti to. poznam pary, ktore takto skusali aj druhe dieta.

gazovicka
autor
16. júl 2012

@jankita dakujem .... 🙂

mataharyy
16. júl 2012

@gazovicka Ahoj, známá měla první dítko na druhý pokus a potom jí pojišťovna proplácela už jen ten zbývající jeden, další si platila sama, takž celkem máš nárok jen na tři (pokud se něco nezměnilo) a je jedno zda se snažíš o první, nebo třetí dítě 😉 Držím palce, ať vám to dobře dopadne 🙂

gazovicka
autor
16. júl 2012

@mataharyy dakujem pekne 🙂

evakva
16. júl 2012

@gazovicka Mas narok na 3 pokusy. Takze ak sa Vam na prvy pokus podarilo baby, mas este dva pokusy. Drzim palce

anta25
16. júl 2012

@gazovicka ahoj, my máme tiež dieťa z I. IVF, už sme skúsili aj 2 IVF, ktoré poisťovňa preplatila.

gazovicka
autor
16. júl 2012

@anta25
@evakva diky baby 😉 ... ono nevadi, ak sme tie zvysne embrya darovali? a teraz by sme to chceli skusit zas? trosku sa nam zmenilo toho v zivote a sme si rozmysleli... nebudu sa pytat, ze preco chceme teraz dieta a pritom sme darovali embrya?

anta25
16. júl 2012

@gazovicka myslím si, že to či ti preplatí 2. IVF poisťovňa s tým darovaním nesúvisí, ale toto je môj názor, až tak do toho nevidím.

tessinka
13. okt 2012

Mne naopak darovanie embryí pripadá ako veľmi šľachetné gesto. Takto majú šancu stať sa ľuďmi, namiesto toho, aby boli zničené... A navyše urobia veľkú radosť nejakému páru, ktorý deti mať nemôže - takto ich iná žena môže aspoň vynosiť a byť s nimi spätá počas tehotenstva. Obdivujem to.

Len nechápem, prečo ste ich vtedy darovali, keď teraz pomýšľate na ďalšie deti.

A úplne tiež chápem, že každý nemá žalúdok na adopciu. A tiež si nemyslím, že každý pár, ktorý nemôže mať deti prirodzene, by sa mal najprv pokúšať o adopciu - každý sme iný a niekoho vôbec neláka vychovávať cuzie deti len preto, že zatiaľ nemá svoje.

Strana
z2