Priechodnosť vajcovodov

siska266
10. júl 2018

Ahojte prosím Vás potrebujem poradiť, v centre mi odporučili aby som si dala spraviť priechodnosť vaječníkov a dali mi na výber, buď laparoskopicky, ktorú tam nerobia, musela by som byť v nemocnici a vybavovať si to sama, alebo u nich v centre priechodnosť vaječníkov pomocou tekutiny a sledovania na rongene a za poplatok.

citronely
10. júl 2018

@siska266 tazko povedat kazda, ktora si tym presla ti povie svoj nazor. uprimne? ja som na tom bola riesili mi to tekutinou ale ta metoda tiez nie je uplne 100% po dvoch rokoch sa mi vajcovod total upchal nejakou tekutinou. Ak na to pojdes radi ti 100% stav bez ziadnej mykozy a zapalu lebo sa ti to moze kludne preniest do vajcovodov. Popravde uz by som ja na to nesla ale 100 ludi do chuti 🙂 drzim palec pri spravnom rozhodovani

leren1
10. júl 2018

@siska266 odporucam laparoskopiu okrem toho ci mas priechodne vajcovody zistia ci je tam vsetko ok , ja som bola laparoskopicky ,vedia ti pozriet aj maternicu ,vajecniky pripadne iny problem vedia odhadnut ale pri prefukoch pozru len vajcovody ...

siska266
autor
10. júl 2018

A keby som si dala zatiaľ len prefuky a keby neboli vaječníky priechodne potom laparoskopia? Laparoskopia to už je veľký zákrok.

lavender21
10. júl 2018

@siska266 ja som bola na tom HyFoSy, čo je s tou tekutinou. V tom teste je to tak, že ak ti výjde že sú priechodné vajcovody tak určite sú. Ak sú nepriechodné, tak to môže byť len chyba testu, že sa to nepodarilo overiť a nevedia to hneď riešiť, čo pri laparke vedia. Ale zas je to rýchle, bezbolestné, nemusíš ísť do narkózy... Ja by som na to šla znova ak by som si mala vybrať... Akurát sa musíš zmieriť s tým že to možno bude zbytočné a budeš musieť ísť na laparku tak či tak...

lavender21
10. júl 2018

@siska266 ak si to môžeš finančne dovoliť určite to sprav tak ako píšeš 😉

siska266
autor
10. júl 2018

@lavender21 ďakujem Ti za info. Akože oni sú dobrí že vyber si, ktorú metódu chceš veď na to som v centre aby mi pomohli a povedali, čo je pre mňa lepšie a čo mi stačí. Ako kto mi má poradiť teraz?? JA som sa jej akurát spýtala, že zrasty ak mám tie by mi nevidelo na rontgene a ona, že nemyslí si žeby som mala zrasty mať. Ja som mala zatiaľ všetko ok, na čas ovulku aj menzes.

lienka737
10. júl 2018

@siska266 Ja som bola na obe. Odporúčam najskôr HyFosy a potom ak sa niečo nájde tak laparoskopiu.

lienka737
10. júl 2018

@siska266 zrasty môžeš mať aj ked máš ovulku a všetko načas. Zrasty s tým nesúvisia.

siska266
autor
10. júl 2018

@lienka737 Ach takéto rozhodnutia nemám rada, málo info o tom a ja neviem čo je lepšie a čo nie. No asi teda skúsim jednoduchšiu metódu a potom sa uvidí čo ďaľej

lienka737
10. júl 2018

@siska266 pýtaj sa čo chceš. Ja Ti poradím. Výhody, nevýhody, riziká...čo kedy treba.

siska266
autor
10. júl 2018

@lienka737 A pri tej HyFosy som uspatá tiež?

siska266
autor
10. júl 2018

@lienka737 Alebo nemala som sa poradiť s mojim gynekológom, ktorú metódu si mám vybrať?

lienka737
10. júl 2018

@siska266 nie, pri HyfoSy nie si uspatá, robia to ambulantne, trvá to pár minút.
Mna nebolelo nič, za 5 minút hotovo. Akurát predtým som mala diazepam a antibiotikum. Diazepam kvoli uvolneniu vnútorného svalstva (si taká oťapená, musíš mať šoféra alebo taxík). Antibiotikum ako prevencia infekcie/zápalu.
Lieky mi dala sestrička. Platila som 100 €.

Máš nejaké problémy, niečo už zistené alebo len sa nedarí? Koľko sa nedarí?

siska266
autor
10. júl 2018

@lienka737 A to ti robili v centre? JA neviem mne nikto o liekoch nič nevravel, že keď sa budem chcieť objednať na to HyfoSy mám do centra na informácie zavolať, aj som už volala ale nedvíhajú. Cena že 150 eur mi doktorka povedala.
Zatiaľ všetko ok, manželovi spermiogram robili, ten je ok, mne zatial nič nerobili len sledovaná pravidelne na gynekológii a dnes nám volali, čo nám brali krv, že zatiaľ je to ok, ešte čakáme na nejakú zrážanlivosť či čo, to bude dlhšie trvať. Nedarí sa 1,5 roka

lienka737
10. júl 2018

@siska266 mne to robila moja gynekologička priamo v ambulancii, ale ona ako lekárka robí jeden deň aj v CAR, takže má na to vybavenie aj skusenosti. Bežne to gynekolog nerobí, robí sa to v CAR.
Tie lieky niektorí nedávajú, už som tu čítala viackrát, že lieky nemali.
Ja som to mala pred 2 rokmi, všetky ceny šli hore.
Určite treba hormonálny profil a tuto priechodnosť. Ja keby sa mám rozhodnúť, idem hned na laparku, tam vidia viac a hlavne ak niečo je, hned odstránia. Je to síce v narkoze, ale dalo sa to v pohode 🙂

siska266
autor
10. júl 2018

@lienka737 A prečo si potom išla na laparku?

lienka737
10. júl 2018

@siska266 To mi odporučil zas môj súkromný gynekolog. Ja som chodila aj svojej zmluvnej aj jednemu nezmluvnému, čo som si platila. Je to komplexnejšie vyšetrenie. Mala som cystu, tú mi aj odstránili a spravili prefuky vajíčkovodov, skontrolovali celú panvu.

bale1rinka
10. júl 2018

@siska266 a kdeže! to vôbec nie je veľký zákrok!! laparka je nič... iné operácie sa dejú v "ženskom svete"prečo ti odporúčajú vlastne prefuk vaječníkov? najskôr po roku snaženia sa o dieťa robia hormonálne testy, spermiograf a potom ak nič nevidí gynekológ na sone či ultrazvuku by som šla na laparku...ono.. ak máš zlý cyklus tak na to prídu z krvi, ak máš cystu tak tú odhalí sono, prečo si len tak dávať prefuk vaječníkov? nechápem...

siska266
autor
10. júl 2018

@lienka737 No asi si dám najskôr jednoduchšiu metódu a potom sa uvidí. Aj nemocnica v ktorej by mi laparku mali robiť tá nemá zrovna dobrú povesť. Čo si mi tam ešte viac do... a bude. A po laparke by som koľko asi zotrvala v nemocnici?

siska266
autor
10. júl 2018

@bale1rinka My sa snažíme 1,5 roka, môj gyn nenašiel nič na mne čo by bolo zlé, všetko mám podľa neho dobré. Tak manžel si dal spraviť spermiogramy a tie má tiež dobré. Tak sme teraz v centre a tam mu zase robili spermiogram,teraz bol ukážkový a zobrali nám krv na vyšetrenia. Dnes nám dali výsledky, že všetko je dobré, tak mi skúsia priechodnosť vaječníkov. Všetko sa riešilo teraz telefonicky a povedala mi doktorka, ktorá nás ma na starosti, že sa to robí dvoma spôsobmi mám si vybrať ktorý ja chcem. Laparka, ktorú ale oni nerobia, alebo priechodnosť pomocou nejakej látky, to u nich robia. Že je to na mne proste. Akože veď oni mali povedať čo by mi doporučili, veď čo som ja doktor?

bale1rinka
10. júl 2018

@siska266 no ak nemáš nič na vaječníkoch,ani cysty, zrasty, tak by som do seba nedala vŕtať, riešila by som to bylinkami, možno ti nedozrieva vajíčko, ale vlastne vravíš, že je všetko ok po hormonálnej stránke, tak...sorry, koľko krát za týždeň máte sex?máš ovuláciu normálne?

lienka737
10. júl 2018

@siska266 ja som bola v Trenčíne, tam že sú na toto dobrí. Aj som bola spokojná. Mne neodporúčal Dr. Nitru. Ostatne neviem.
Za HyFoSy majú 150 €, za laparku NIČ 😀
Každé má pozitívum aj negatívum. To už sa musíš rozhodnúť sama, čo chceš podstúpiť.
Máš robenú aj folikulometriu? Alebo ako si sleduješ, či ovulácia prebieha?

lienka737
10. júl 2018

@siska266 Pri laparke prvý deň prídeš, druhý operujú a tretí púšťajú domov.

siska266
autor
10. júl 2018

@lienka737 No tak ja patrím pod PB a tam je to des hrúza. Už som sa objednala do centra na HyFoSy áno 150 eur to stojí. Aj tak by som nestihla laparku tento mesiac, lebo že sa to robí max do 13 dňa od menzesu a na laparku sa asi viacej vyšetrení musí mať. Na HyFoSy mi teraz povedali, že vyšetrenie trvá 5 min, je to pri vedomí a nedáva sa žiadny oblbovák asi nič také. Idem 18 teho aj to ma objednala tiež posledný termín na to, tak, aspon HyFoSy stihnem. Ak to bude nepriechodné potom asi začnem uvažovať a riešiť laparku.

siska266
autor
10. júl 2018

@bale1rinka Ovuláciu som mala sledovanú pravidelne gynekológom, robieval mi aj folikulmetriu, vajíčko keď bola ovulácia bolo dozreté a v správnom rozmere. Ovuláciu si merám ovul. testami a tá tiež vychádza pekne. Skúšali sme sa na začiatku snažiť sex každý druhý deň a keď bola ovulka tak stále. Potom sme sa nesnažili a neriešili sexovali hocikedy a tiež nič. Brala som kys.listovú, inofolic, potom aj nejakú prírodnú tinktúru a nič. Tak už sme išli do centra teraz.

luckam89
10. júl 2018

@siska266 my mame podobny problem ako vy - tuez 1,5 roka snazenie, 1x sa podarilo minuly rok, ake v 7tt som zacala krvacat a uz to bolo... odvtedy sa nedarí- manzel spermiogram ukazkovy, ja hormonalny profil tiez, v aprili som bola na laparke v TN v Gyneke u Dr Jankovskeho - profi pristup, max spokojnost, jednodnova chirurgia. Laparka dopadla vyborne- vajcovody krasne ciste, maternica tie, moja gynda hovorila, ze dlho take dobre vysledky nevidela... teraz sa snazime o babo, ze do pol roka od zakroku mame vyborne sance, tak uvidíme 😊 ak nic, tak na jesen sme sa dohodli s gyndou, ze budem chodit na folikulumetriu a podpori to nejakymi hormonmi, co dúfam, ze k tomu nedôjde, o 2 tyzdne nas caka dovolenka, tak verim, ze sa to podari 😉

siska266
autor
10. júl 2018

@luckam89 Nám sa ani raz nepodarilo nič, raz mi meškal menzes týždeň a to bolo všetko inak mávam pravidelnú, mne už aj záruky tehotenských testov skončili čo mám v šuflíku, lebo ani si nestihnem test urobiť a dostanem tú hnusnú mrchu. No ty máš už teda aj laparku za sebou ja idem ešte len na priechodnosť. Mne gyn. predpísal clostil to je na podporu vaječníkov, ale kedˇmi povedal že až o pol roka mám prísť a bez sledovania pravidelného, ako som sa dočítala, že len pod dozorom sa má užívať, tak som to neužívala. Namiesto toho inofolic som mala a ten nič. Teraz neberiem nič už a čakám ako nás porieši centrum. Ja som dúfala, že sa to podarí keď sme mali ísť do centra, aby sme nešli, že dovtedy sa zadarí a nič, už nevládzem. Ešte môže byť psychika na vine, to nám mnohí vravia. Lebo sme si stresov užili obidvaja. No možno tá dovolenka aj nám by prospela, neboli sme 5 rokov nikde, lebo sme stavali svojpomocne dom. Tak nech aspoň vám to víde, a oddýchnete si, držím palce.

luckam89
10. júl 2018

@siska266 psychika určite robi vela, my sme to po tom zakroku nechali teraz cez leto na prirodu, tak uvidime, moc by sme si to uz priali 😊 u nas tiez dovolenka po dlhsom case, tiez sme 1,5 roka stavali, uz byvame, ale este dokončujeme- garaz, upravy okolo domu, plot a tak, cize prace az az... najhorsie je okolie, co sa nas stale pyta na babo, uz sme 2 roky manzelia a baby ziadne, to tiez neprida cloveku do pohody... ale treba stale verit 😊 ja verim, ze do mojej 30ky to stihneme, budem ju mat v januari a dufam, ze uz ako tehotna 😉

najk
10. júl 2018

@siska266 kludne na tu laparoskopiu chod. Mne pri nej zistili endometriozu, ktora sa inym sposobom zistit neda a cele roky som o nej netusila a pritom je jednym z najcastejsich dovodov preco sa nedari otehotniet. Skontroluju priechodnost vajcovodov, odstrania pripadne cysty v brusnej dutine. Do 2 mesiacov po laparoskopii som bola tehotna. Drzim palce

siska266
autor
10. júl 2018

@luckam89 Presne to aj my okolie domu dokoncujeme,stale cosi,len nam asi financne na dofcu to nevida,chalupa zere stale peniaze.Teraz chceme to centrum a ak sa nebude darit tak tam penazi zase ostane :( My sme zobraty 7 rokov mala som 22 ked som sa vydavala.Vtedy sme nechceli,hlavne ja lebo som byvala u svokry.A stavali sme 3 roky,tak ked uz sme sa nastahovali co je pred 1,5 roka tak sme sa zacali snazit.Co mam povedat ja?Tri sesterky teraz v july vsetky rodia to uz cakaju druhe,na oslavy som prestala chodit.V partii uz len my sme neni tehotny co teraz sa zadarilo dvom kamoskam.To ma najviac polozilo.A vsetky rovesnicky tiez uz tehotne ale uz s druhym babom.Moje okolie uz sa ani nepyta lebo uz sa pytaju 5 rokov a my nic stale.Ja budem mat 29 v septembri

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre