icon

Priechodnosť vajcovodov

siska266
10. júl 2018

Ahojte prosím Vás potrebujem poradiť, v centre mi odporučili aby som si dala spraviť priechodnosť vaječníkov a dali mi na výber, buď laparoskopicky, ktorú tam nerobia, musela by som byť v nemocnici a vybavovať si to sama, alebo u nich v centre priechodnosť vaječníkov pomocou tekutiny a sledovania na rongene a za poplatok.

najk
11. júl 2018

@siska266 nie, na sone doktor videl, ze mam naopak maternicu a na zaklade toho ma poslal na laparoskopiu, kde mi zistili endometriozu.

siska266
autor
11. júl 2018

@najk Aha tak keby ju mám naopak tiež tak už by mi to zistili??

lienka737
11. júl 2018

@siska266 áno, maternica naopak je vidieť na sone. Ale nie je to nejaká vada, je to variabilita.

siska266
autor
11. júl 2018

@lienka737 Ach možno budem ľutovať že som si nevybrala tú laparku......

lienka737
11. júl 2018

@siska266 nechcem rýpať, ale ja som Ti to radila rovno laparku 😀

najk
11. júl 2018

@siska266 neboj, to by naozaj videli na sone 🙂 nie je to vada ako pise lienka, ale moze trvat dlhsie otehotenenie, lebo to tam ide pod inym uhlom :D ja som bola ale dost rozladena, ze mi to doktor povedal az v 30tke. Musel to vidiet uz davno. Keby mi to povedal skor, ze ju mam opacne a ze to moze trvat trochu dlhsie, asi by som tak dlho s tehotenstvom necakala. Ale zasa aj moja sesternica ju ma otocenu opacne a otehotnela vzdy na prvy sup

siska266
autor
11. júl 2018

@najk No aj tebe to videli a nepovedali. Ako si to môžu dovoliť niečo také zatajiť, akože ja už fakt nechápem ani trochu to naše zdravotníctvo. Ako jednajú s ľuďmi a aj v tom Care som myslela, že keď tam valíš peniaze budú aspoň štipku súcitnejší a aj informovanosť väčšia, ale prd. Tak som tam nechcela ísť a modlila sa aby som tam nešla a presne som vedela a tušila, že tam nemáme asi chodiť.

siska266
autor
11. júl 2018

@lienka737 No veď ano viem, ale keď máš malo času na rozmyslenie málo info a ešte si aj poserút tak vidíš...... :(

juliet86
11. júl 2018

@luckam89
@siska266 baby neklesajte na duchu. ja uz mam 31. manzelia sme 4roky. vsetci maju deti a my po roku a pol nic. uz sme sa odhodlali do centra. ja prefuky hormony vsetko ok. manzel slabsi spermiogram. pritom nepije nefajci sportuje. a z tohi ze ste stavali nie dovolenkovali si nerobte nic. my sme boli kade tade v exotike a nic.... zacali sme chodit na kliniku do brna. uvazujem nad tym skusit inseminaciu ale je mi divna predstava ze by babo nevzniklo z milovania. vy si ovtom co myslite?

luckam89
12. júl 2018

@juliet86 nevidim na tom nic divne 😊 my sme odhodlani vyskusat vsetko, co bude treba k vytuzenemu babu, mna bude cakat po lete folikulumetria a ak to nepomoze, tak tiez inseminacia, toto vsetko este u mojej gyndy, a potom, ak by sme babo necakali, tak uz iba centrum a vsetky mozne vysetrenia... dufam ale, ze k tomu nedojde, som optimista 😉

siska266
autor
12. júl 2018

@juliet86 My to isté len mám 29, manželia sme 7 rokov a tiež sa snažíme 1,5 roka a už sme v centre boli prvý krát pred 2 týždňami a máme základné vyšetrenia za sebou tie sú všetko v poriadku, teraz idem na prefuky za týždeň. Dúfam, že budú priechodné 🙏 Tak čo spravíš, keď máme smolu a nejde to prirodzene, beriem to že proste je to nejaká zdravotná chyba :( Nikdy by som nepomyslela, že skončím v centre a že budem musieť sa snažiť takýmito cestami :( A to som ešte kresťansky založená tak som veľmi smutná z toho a asi na IFV by som už nechcela ísť. Ale keď sa nebude dariť tak nechcem hovoriť už že nikdy, lebo nikdy nehovor nikdy.

juliet86
12. júl 2018

@luckam89 som citala ze planovany styk sa oplati skusat 6krat. mame za sebou dva pokusy... potom som bopa chora a potom odcestovana. drzim vam palceky

juliet86
12. júl 2018

@siska266 no ani ja som si nemyslela ze tu skoncime . nikdy som nemala zapaly cyklus pravidelny. obaja sportovci nefajciari nepijuci. no. ono sa dietky vedia kedy a ako prist k nam. na prefukoch som bola v aprili tusim a bola to uplna pohodka. uvolnila som sa a hmkala si mrazika a kukala na monitore. na sekundu to pichlo inak tazka pohodka. urcite to das super!

siska266
autor
12. júl 2018

@juliet86 Ved toto ked vidis ako iny ziju a oni na prvy sup a my sa mozeme snazit a prd z toho.No ved uvidim,budem musiet vydrzat to uz nejako dam.

misiaciks
Autor odpoveď zmazal
najk
26. júl 2018

@misiaciks Bolesti si nejake zasadne nepamatam. Urcite to bolo nic v porovnani s vyberom mandli, ktory som podstupila pred 2 mesiacmi :D Otehotnela som prirodzene po dvoch mesiacoch od laparoskopie. Mne tam nasli loziska endometriozy. Ale ziadne zrasty a potvrdili, ze vajcovody su priechodne. Robili mi to na Myjave

misiaciks
Autor odpoveď zmazal
smejulinko
8. sep 2018

@siska266 ahoj presne máš podobnú situáciu ako ja😂, úplne viem o com hovoríš

siska266
autor
9. sep 2018

@smejulinko No ja zajtra uz idem na IUI :(

katulienkaja
12. sep 2018

Ahojte prosím vás tie co ste absolvovali priechodnosť brali vám aj vzorku z maternice?

smejulinko
Autor odpoveď zmazal
smejulinko
14. sep 2018

Ahojte dievčatá,
Tento týždeň sme postúpili Laparoskopiu, ktorú mi ani nedokončili, nezistili mi vôbec nič. Ako čo sa týka orgánov že tak by malo byt všetko v poriadku ale hlavne mi šlo o priechodnosť vaječníkov, bohužiaľ sa k ním nedostali. Dostali sa akoby do slepej uličky a nechceli mi zbytočne ublížiť tak ukončili zákrok. Takže mám postúpiť HSG zákrok. Bola som z toho dosť prekvapená, nečakala som to ale nevzdávam to lebo som dosť dávala tomu veľkú nádej...
Prešla som si predtým bežnými vyšetreniami ako každá žena, hormonálny profilom, ktorý bol dobrý ako aj môj manžel ten taktiež bol v poriadku. Vyskúšali sme aj hormonálnu liečbu robili mi popri tom folikulometriu ale bez úspechu, podstate nemám zatiaľ zistené nič čo mi bráni k otehotneniu, všetko mám ako hodinky ako menštruáciu, ovulaciu....
Mali ste niekto z Vás take skúsenosti ako ja, že Vám nedokončili laparoskopiu ? Budem rada keď mi poradíte.
Ďakujem

smejulinko
14. sep 2018

@siska266 mne to nevyšlo tá priechodnosť vaječníkov, ukončili mi zákrok, takze vôbec neviem na com som, čo sa týka zákroku nemusíš sa ničoho báť....

siska266
autor
14. sep 2018

@smejulinko Ahoj na aky zakrok ides?Neviem co je HSG.Uz man po IUI aj ma to bolelo a stipalo dost.

ikuska
16. sep 2018

@smejulinko ahoj, taku skusenost ako ty presne nemam, ale ked som si bola dat laparoskopicky odstranit vajcovody tak mi ich ani nepozerali ci su priechodne, len su pekneho tvaru, zavreli a to bolo vsetko. Ale bola som predtym na HSG co hysterosalpingografia, cize pod rontgenom ti skontroluju ci mas priechodne, streknu fialovu tekutinu a zrontgenuju, maternicu, oba vajcovody, vajecniky nie. Ak ich mas priechodne, tak ti tekutina vytecie do dutiny brusnej, ak ich nemas priechodne ako v mojom pripade, tak to bude bolestive ale da sa to vydrzat. Ja som prekonala mimomaternicove tehu a tym to vsetko zacalo, my sme boli ako prve na HSG a tam mi zistili ze ich nemam v poriadku, a odtvedy sme boli na 3x IVF a az ked som si ich dala odstranit, 4.ivf vyslo na prvu supu.

smejulinko
16. sep 2018

@ikuska zle som sa asi vyjadrila ak som to dobre pochopila anotomia ľudského tela neni rovnaká, každé telo iné sko aj orgány... a že všetko mám v poriadku len sa mi nedostali vajicovodom, moja gynekologička bola taktiež prekvapená s tým... len som s nou ešte nebola zajtra idem na kontrolu a podľa papierov mi odporučili ten druhy ambulantny zákrok s tekutinou. Len keby boli nepriechodné a mala by som tam nejaké zrasty tak ako by mi ich odstránili, to mi stále hlavou vŕta... strašne som zvedavá čo mi povie, veľmi sa bojím toho že aj tak pôjdem na umelé oplodnenie... 😢
Ale keď tuzime po dieťatku som ochotná preto urobiť všetko

smejulinko
16. sep 2018

@ikuska môžem sa opýtať kde ste boli na IVF

ikuska
16. sep 2018

@smejulinko boli sme prvy krat v gynfive BA, druhy a treti krat Helios Martin a stvrty krat v Brne. Jasne kazdy ma inu stavbu tela, no neviem, mohli ti urobit ten zakrok HSG ked si uz bola na tej laparoskopii, ale ak by boli poskodene, nemohli by ti ich zobrat bez tvojho dovolenia , ked si bola uspata. Ale ak sa ti potvrdi ze ich mas nepriechodne, ze vlastne nemoze to vajicko prejst do maternice, tak si ich daj odstranit, lebo mozes ist aj tak na IVF ale tekutina ktora sa vytvara pocas ovulacie, ti vyplavi embryo, viem o com pisem , bola som takto na 3 IVF a ked som si ich dala obidva odstranit, stvrtve IVF vyslo na prvu supu.
A moj nazor je ze mozem byt vdacna ze existuje umele oplodnenie, lebo by sme vlastne dietatko nemali
Drzim velmi prsteky aby ti vsetko dobre dopadlo

smejulinko
16. sep 2018

@ikuska môžem sa opýtať, vidím že máte za sebou dosť IVF, vedeli by ste mi odporučiť kliniku, ktorá z nich bola najlepšia, čo sa týka prístupu lekárov,...viem že v BA, že nie tam je to jak na pase a o Martine som počula len chválu a o Brne to neviem posúdiť. Keby sme sa rozhodli že kam by ste nas odporučili.. nemám s tým skusenosti a diskusie na fóre som zatiaľ necitala žiadne. Ďakujem

taily30
16. sep 2018

@siska266 mne robili priechodnost aj tak aj tak. davno asi v 2013 mi robili priechodnost tak, ze som bola pri vedomi, zaviedli cez krcok nieco az do maternice a napustili vajcovody nejakou kontrasnou latkou. pri zavadzani tej ihly ci co to bolo som odpadla, prebudili ma a pokracovalo sa dalej. teda oni nechceli a ja som na tom trvala. nebolelo nic, chvilu som si tam polezala aby sa ustili ze som ok. vsetko bolo dobre. pred par rokmi som bola na laparoskopii kvoli bolestiam, zistili kadeco (endometriozu, pretoceny a prirasteny vajecnik, cystu) a uz ked ma davala doporiadku, tak pozreli aj priechodnost.
myslim, ze po laparke som mala vacsie bolesti, ale predsa len to bol zakrok a bola som uspata. tak ci tak, daj si ich pozriet. good luck