icon

Príprava na KET v júli 2024: Podporme sa navzájom!

nikadominikanika
30. jún 2024

Ahojte baby, chystá sa niektorá z Vás na ket v júly? 🤗 Podporme sa.

klarka0002
10. dec 2024

@lenka5545 Ahoj, ja by som tomu ešte dala šancu. Určite ťa po prepustení pošlú do car na krv. O pár dní sa uvidí ci bude hcg stúpať ci klesať. Každopádne ti silno držím palce.

lenka5545
16. dec 2024

@klarka0002 ďakujem pekne za povzbudenie áno hcg začalo stúpať a už nám aj bije srdiečko aj keď špinenie ma trápi doteraz teda snáď to bude tak iba prvý trimester no 🙂 lebo je to kvalitne stresujúce

babushkaem
16. dec 2024

@lenka5545 a v kolko tt si? Sranda, ze to hcg sa nezdvojnasobovslo, a je vsetko ok, super, drzim palce ❤️

lenka5545
16. dec 2024

@babushkaem 7tt+0 mi dnes doktorka povedala bola som na pohotovosti lebo som mala krv po cikani na toaletnom ale bije aj srdiečko a všetko je okej a to hcg je teda či už premna alebo pre doktorov šok :D u nas mi doktor povedal že s takýmto niečím sa ešte nestretol ktovie no pripisujú to postupom času aj tomu že asi bol odber urobený skôr ... hlavne som vďačná že je všetko vporiadku a dúfam že to špinenie ustúpi a že bude všetko ako má ..

babushkaem
16. dec 2024

@lenka5545 a dalje ti uz nebrali hcg?

lenka5545
16. dec 2024

@babushkaem áno brali to už bolo vporiadku akurát dnes pri krvacani už nič povedala doktorka že to nemá zmysel ale s hcg uz prestali narábať po tom čo sa objavilo embryo a začalo bit srdiečko inak som bola sledovaná a bolo to ok prečo sa to vtedy neznasobilo viac doteraz nik netuší no hlavne je ze to prcko dobehlo

nikadominikanika
autor
16. dec 2024

@lenka5545 držím palce ;) hlavne veľa oddychuj a nohy hore

klarka0002
17. dec 2024

@lenka5545 To som veľmi rada 🙂 ja som občas zakrvacala do 16 tt, takže sa môže objaviť všeličo, je to celkom častý jav. Keby si silno krvacala traba ísť k dr alebo na pohotovosť. Mne nasadili aj utrogestan, dodnes si ho dávam a az som v 24 tt. Tak ti držím palce a občas sa nám tu ohlás ;)

klarka0002
21. dec 2024

@nikadominikanika Ahoj, tak už ani ja som to dlhšie nevydržala :D Bola som nakupovať. Postieľku s vybavičkou, dupačky, overaly, všetko ku kupkaniu...samé zlaté krásne vecičky. Úplne som si tento deň užila. Ako sa mas ty? Ty už máš určite vsetko pokupene.

nikadominikanika
autor
22. dec 2024

@klarka0002 :D to bol pocit, že? :D haha .. kocik doma, postielka tiez, ale ešte v pivnici .. okrem toho oblečenie, owlet ponozku a pestunku .. ine nemam nic 🙂 .. monentalne sa obzeram po kozmetike a vyberam ze ktoru asi zvolit .. pomalicky ❤️ .. niekedy koncom januara sa chystame vymalovat izbicku a vsetko pripravit, tak sa neviem dočkať 🙂

klarka0002
1. jan 2025

Ahojte spolutehulky 🙂 Tento rok bude pre nás výnimočný. Staneme sa maminami ❤️ Prajem Vám najmä veľa zdravia, ľahký a bezbolestný pôrod, kľudné a spokojné bábätko, spokojnú rodinu a veľmi šťastné materstvo 🙂

babushkaem
1. jan 2025

@klarka0002 dakujem aj tebe. Ja mam aj svadbu 🤣

klarka0002
1. jan 2025

@babushkaem Ó, zo srdca blahoželám, tak to bude naozaj výnimočný rok ❤️ 🙂

nikadominikanika
autor
13. jan 2025

Ahojte baby 🙂 .. ako sa Vám darí? Už sa nám to kráti ❤️

klarka0002
15. jan 2025

@nikadominikanika Ahoj 🙂 ano, už sa nám to kráti. Akurát dnes som bola na vyšetrení. Malý má 1400 g. Zabudla som si vziať USB tak nemám fotku ale nabudúce pridám. Začalo mi značne rásť brucho, mam trochu také bolesti ako pri krajoch, hlavne keď malý začne kopať. Dávam si magnezium, to pomáha. A aj kosti ma bolia :D Ty ako?

nikadominikanika
autor
Autor odpoveď zmazal
klarka0002
18. jan 2025

@nikadominikanika Joj ❤️ veľmi krásne si zariadila izbicku 🙂 . Aj ja pošlem foto az bude aj naša hotová. Ty máš kedy termín pôrodu? Ja 10.4.2025. Prihlásili sme sa s mužom na kurz prípravy na bábätko (je v tom porod, laktacne poradenstvo, starostlivosť o babo, šestonedeliae atď...). Teraz už papiere chystám, pediatra a materskú ze ako si vybaviť...nech som co najlepšie a včas pripravená.

nikadominikanika
autor
18. jan 2025

@klarka0002 ešte chýba skriňa a nejake detajly 🙂 akurat som domaľovala obrazy, ktore mali ružové rámy :D .. super 🙂 my sa chystame vo februsri na predporodnu pripravu knjednej super dule, odporúčam .. brat budu rodit čo chvila teraz v januari a su skvelo pripravení, švagrinka sa na porod teší .. tak ideme aj my, na doktorov sa netreba spoliehať .. ja mam termin 16.3. 🙂

Tie porodne kurzy ktore vedu ženy z amadula sú top .. skús pozriet aj na instagrame, davaju aj dobré posty - neznezrodenie alebo zrodenielaskou 🥰

nikadominikanika
autor
9. feb 2025

Ostal tu ešte niekto ?? 🙂 my už len čakáme 🩵 bohužiaľ asi pojdem cisárskym, čo ma mrzí .. ale tak uvidíme .. držim vam palce .. tieto posledne mesiace sú riadny záhul :-/

klarka0002
Autor odpoveď zmazal
nikadominikanika
autor
10. feb 2025

@klarka0002 jeeeej 😍 krasne fotky ti vyšli .. nadherne sa usmieva 🙂 .. no vraj je malý príliš velky :-/ tak uvidime, mam vybavenu doktorku k porodu tak od 19teho idem chodit k nej a dohodli sme sa, že kazdy tyzden ma bude sledovať a malého merať a uvidíme podľa toho že ako dalej.

klarka0002
10. feb 2025

@nikadominikanika Aky je teraz veľký?

nikadominikanika
autor
11. feb 2025

@klarka0002 v 32tt mal 2400g to som bola na morfologickom .. moj gyn nema az taky kvalitny ultzvuk tak tam je udaj iny .. ale 19teho idem k tej dr ta uvidime, tam bude tiez lepsi ultrz

klarka0002
11. feb 2025

@nikadominikanika Aj môj je akoby vahou o týždeň väčší. Neviem, tie váhy z uzv sú často len odhady. Kľudne pol kila sa môžu mýliť. Tak dúfam ze dr bude mať lepsi uzv a upresní sa to keď ťa budú sledovať. Napokon sa môže stať že ti povedia ze to dáš aj prirodzene. Ako sa inak cítiš? Neopuchaju ti veľmi nohy?

nikadominikanika
autor
12. feb 2025

@klarka0002 ano viem ze to je cca +/- 500g .. ta uvifime ked to budeme porovnavat .. no citim sa uz hrozne, este doobeda akotak fungujem a potom hroza .. strašnw ma uz bolí aj panva :-/ .. nastastie nemam opuchy, sledujem si tlak kvolo preeklamsii aj dnes som bola na internom tak dufam sa jej vyhnem .. a ty ako?

klarka0002
12. feb 2025

@nikadominikanika Fuh, no ešte že sa ti to už kráti. Nemáme to ľahké. Čudujem sa ženám ktoré mi tvrdia ze "" oni jak keby ani nevedeli ze sú tehotne". Ja chodím stále cikat, aj v noci a potom som cez deň rozbitá. Vyšla mi mierna tehotenska cukrovka tak držím diétu. A opuchaju mi nohy. Inak pohoda 😀

nikadominikanika
autor
12. feb 2025

@klarka0002 no to nočné cikanie ani nespomínam, bežne idem aj 6x v noci na wc ty kokso .. ja večer uz ledva chodim a pretočit sa z jedneho boku na druhy v noci je tiez olympinsky šport uz .. je to masaler veru

nikadominikanika
autor
12. feb 2025

@klarka0002 s opuchmi pozor, sleduj si tlak .. no s tou cukrovkou to tiez nie je med lizat, švagriba má .. je to o držku, vsetko sledovat pocitat

klarka0002
14. feb 2025

@nikadominikanika Aj ja som už v posteli ako mrož :D ledva sa otáčam, fučím... S cukrovkou to nemám také prísne našťastie. Vyšla mi len hraničná hodnota, tak stačí ak vynechám biele pečivo a sladkosti. Ako náhle som začala dodržiavať túto diétu, vyšli mi normálne hodnoty cukru, tak aspoň toto je ok.

nikadominikanika
autor
14. feb 2025

@klarka0002 no tak to máš super .. ona si musi vsetko pisat, pocitat, vážiť kks .. ale uz snad tento tyzden aj porodi tak bude mať pokoj 🙂

Ty si ktorý tt? 🙂 .. no je to čim dalej tym viac o držku :D