icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

sisi2606
30. nov 2011

@alibabaa porinka ma kabelku co vyzera jak radio 😝 to len tak..je to pre mu typicke..skoda, ze som ju nevidela 😠

alibabaa
30. nov 2011

@porinka ale viem si to predstavit zlatko ... a velmi ti prajem aby si stastna uz zostala na velmi dlhooo

porinka
30. nov 2011

normálne by som vás najradšej všetky vystískala a vylúbala!!!!!! 😅 😅 😅 😅 😅 😅

dandy914
30. nov 2011

@alibabaa tak asi tam zajtra zavolam. som strasne zvedava ako pokracuju. budem dvihat, ze mi to zdvihne ta lepsia teta. 🙂 a aj ti ta druha co frflala nieco povedala alebo ta len odbila? ozaj, ked mas embryoskop tak sa plati pri PK len embryoskop alebo aj plus PK. mne drabek hovoril, ze tie dve sumy sa nezratavaju, ale ked som bola na opu tak baby vraveli, ze sa zratavaju, tak teraz neviem kolko si mam nachystat eurasov.
@99azura99 pergoveris som mala jednu ambulku od 7 do 11 DC a 12 DC uz len pregnyl.

porinka
30. nov 2011

@alibabaa
moja, ako prebieha ET? len diazepam, čipok a potom to do mňa fúknu?

porinka
30. nov 2011

babulky, bola som si dať posledné cigárko od radosti!!!! 😅

alibabaa
30. nov 2011

@dandy914
povedala, len frflala.. ale nepomohlo, nevzdala som sa 😉
mala si aj icsi? ja som platila dohromady 900 eur.. 100€ tie doplnkove sluzby, potom ked mi isli robit ET tak som vyplacala: icsi 200€+embryoscope 300€+PK 150€ a pri krvi na 10 den som mala doplatit 150€ za mrazenie embryi ale to som samozrejme zabudla tak som tento pondelok isla do centra a doplatila. 😀

dandy914
30. nov 2011

toto som nasla na stranke jedneho ceskeho centra
co robit a nerobit po ET
* Vyhýbejte se horkým koupelím a sauně
* Předcházejte infekcím, např. nekoupejte se v bazénu
* Vyhněte se horečce
* Neužívejte jiné než předepsané léky
* Užívejte předepsané léky pravidelně
* Vyhněte se stresu
* Omezte přísun kofeinu, nikotinu, alkoholu
* Neužívejte drogy
* Vyhněte se zvedání těžkých věcí, extrémní fyzické námaze a předcházejte zraněním
* Zlepšujte svůj krevní oběh, např. chůzí
* Vyhněte se rentgenu a ošetření chrupu (během prvních 14 dnů)
* Vyhýbejte se chemikáliím, včetně barev na vlasy
* Můžete cestovat, pracovat, mít sexuální styk a pokračovat ve svých denních aktivitách. Dodržujte zásady zdravé výživy a pijte hodně tekutin.

V případě krvácení nebo špinění
* Zůstaňte v posteli – ležte
* Kontaktujte nás, Váš lékař Vám může zvýšit dávku léků
* Za žádných okolností nepřestávejte užívat léky, dokud Vám není udělán těhotenský test

Pokud je těhotenský test pozitivní:
* Pokračujte v užívání léků
* Během následujících 2 týdnů se objednejte k Vašemu lékaři

Pokud je těhotenský test negativní:
* Pokud je výsledek vyšší než 5, ale přesto nízký, musíte test za několik dní opakovat
* Pokud je test negativní (menší než 5), dohodněte se s lékařem na vysazení léků, do čtyř dnů se dostaví menstruace
* Objednejte se k Vašemu lékaři, abyste probrali další kroky

alibabaa
30. nov 2011

@porinka hej 😀
nezabudni si zajtra eurace.. budes vyplacat zakroky

porinka
30. nov 2011

@alibabaa
kartami budem platiť, na jednej mám limit 2000 evri a na druhej 500, snáď to bude stačiť.

alibabaa
30. nov 2011

@dandy914 a este tam chyba to parfemovanie.. ze sa mame vyhybat parfumovanym veciam.. ze to embryjka neznasaju...

dandy914
30. nov 2011

@alibabaa tak sa to predsalen scitava. tak mi to drabek povedal zle. icsi sme nemali, mame len PK a embryoscope. a kde sa to plati na recepcii?

dandy914
30. nov 2011

@alibabaa ja som to tiez niekde citala o tych parfumoch, a hlavne sa treba vyhnut parfumovanym intimkam. niektore baby sa dokonca po ET neumyvaju ani mydlom, len vodou.

alibabaa
30. nov 2011

@dandy914 hej na recepcii..

porinka
30. nov 2011

kočky, idem do pelíšku, zavediem utroš a zajtra sa ohlásim!!!! Ľúbim Vás všetky.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀

in131
30. nov 2011

@zibi Ahoj. Ja si pichám už 7 den gonal a hlava ma tiež boli a veľmi. Včera som mala taku migrenu. Dnes to bolo už lepšie. Myslím že je to z hormonov vždy ma hlava bolela aj pri clostyle pre IUI

iva567
30. nov 2011

@porinka ahoj. Zajtra sa drž 😉 Držím palce... 🙂

iva567
30. nov 2011

@99azura99 ahoj. Hodinu pred ET si zavádzaš čípok do konečníka. Mňa z neho parááááááádne prehnalo. 😀 A tým zmizol aj moj poloplný močový mechúr. Bolo to asi 20 minút pred ET, tak som vylúchala asi liter vody nech sa mi znova zaplní. 😀 Ked som išla na ET, tak mi mechúr skoro praskol. Harbulák sa pri sone pýtal či ma netlačí, lebo tam nevidel nič iné len mechúr 😀 Tak ma poslal na WC do toho denného stacionára. Ležali tam už baby po ET a chechtali sa, že aj ich tak poslal, že aj oni mali príliš plný mechúr... 😀

linda81
autor
30. nov 2011

@porinka drz sa zajtra, ja som pred ET nedostala nic, ziadne cipky, diazepam, ale bolo to ok, nic som necitila..

eri28
1. dec 2011

caute baby ja som u vas nova moja otazka ideme prvy krat na vysetrenie na takuto kliniku som v holansku, neviete niekto ako je to tu z tymi poistovnami, citam, ze vam to museli schvalit ci co ja som tu poistena a pracujem, polovicka nie 😀 😀 😀 😀 , moja 😀 😀 😀 😀

porinka
1. dec 2011

@iva567
s tou prehánkou si ma moc nepotešila... 😖

linka
1. dec 2011

@alica311 ahoj,v praci som dala odkazat,ze mam zenske problemy,nic do toho nikomu nie je a najradsej by som sa tam uz nevratila 😖 skoda,ze si si nevsimla na ziadosti aky mas protokol,my sme mali napisane... 😉 a 78 km dochadzas? no to je sila 😒 ved skus nejak vybavit tu Pnku,aj ked tento mesiac nezacnes,ale aspon sa ukludnis,prezijes prijemne vianoce a v januari zacnes s cistou hlavou,ja som si toto povedala,ze aj ked to nebude teraz,tak v januari urcite 🙂

linka
1. dec 2011

@porinka na kolku ides?

vtacatko2
1. dec 2011

ahojte kocky, teda ste toho popisali 🙂 ste niektora ktora mate dlhy protokol,? lebo sa mi zda ze vsetky pisete len o kratkom, ja uz 15 dni picham decapeptyl a vcera sa k tomu pridala provera a mam pocit ze uz nevladzem a vcera som uplne vybuchla, som z toho akasi nanic, dufam ze to vyjde a uz to nikdy nebudem musiet opakovat, inak chcem sa spytat ked idete na KET tak tam je tiez takato predpríprava, dik

porinka
1. dec 2011

@linka
na 11:30 😀

aisha6
1. dec 2011

@porinka čakám na info 🙂 🙂 🙂 🙂 .

aisha6
1. dec 2011

ahojte babenky tak dnes som volala zaiaľ mám 13 embryok v sobotu volám zasa júúj len nech ich je dosť 🙂

linka
1. dec 2011

@porinka tak to mas este cas,pripravena? 😵

aisha6
1. dec 2011

* Snažíme sa otehotnieť

Čakáme na schválenie žiadosti
ada06---/GF/, 36r, vaječníky netvoria vajíčka, slabší spg
alica311--- /helios MT/, 26 r, zlý spg

Čakáme na stimuláciu:
linka ----/Gyncare-KE/ 30 r,1.IVF+ICSI, gonal,fostimon,cetrotide,krátky protokol,zlý spg,myomatozna maternica
cmelica----/Helios/, 28r, 1.IVF... 13.12 zacina s proverou, dlhy protokol

Stimulujeme:
dodina55 ---25r, (neusp. IUI) teraz 1.IVF- 2DC, zly spermiogram - decapeptyl a gonal, 2.12 kontrola v CAR
in131 --- 28 r,1 DC, zlý spermiogram, bude pichat gonal
sisi2606 ----/GF/, 28 r, 1. IVF, zlý spermiogram, od 21.11. diphereline, čaká mrchu, meška potvora
tatinka--- /Iscare/, 1DC,puregon
smeyka27---/Iscare MT/, 33r.1.ivf+icsi,zly spg.,cakam na mrchu
zibi---/Iscare MT/, 33,1.IVF, zlý spg, dlhý protokol, provera, diphereline, čaká mrchu, potom menopur
99azura99---- /GF BA/ - 26r., dlhy protokol - diphereline, gonal, pergoveris
amilak---- /Helios MT/ 29r. zlý spg., krátky ms cyklus, 4DC pichám Diphereline
vtacatko2----25r, Helios, dlhy protokol,dnes 4DC, decapeptyl a puregon zacnem,

Čakáme na ET:
aisha6---- /Helios/ 30 r, 2x missed ab ,nevysvetlená neplodnosť 1.IVF ,decapeptyl,Gonal,30.11.- OPU,zatiaľ 13 embryok, cca 5.12- ET
porinka---- /GF/ 31 r, 1.IVF, 3x Missed Ab, partner chromoz. mutácia,Diphereline,Gonal Luveris, OPU 26.11. - 10 embyí, ET 1.12 , zatiaľ tri dobré embryjká
dandy914--- /GF BA/ - 30r., od 8.11. (24 DC) dlhy protokol - diphereline, gonal, pergoveris, OPU 28.11. - 11 vajok

Čakáme na // :
smallyell---- /spln KE/27 r, 1. Ivf, dvaja drobcovia sa hniezdia, o 13 dni bude vysledok, dg. oligoastenoteratozoospermia, 24 DC
iva567---- /GF/ 30r, 1.IVF, nevysvetlená neplodnosť, OPU - 20.11., vklad 25.11.(vložení 2 drobcovia), krv 5.12.
bystroocka---/GF BA/-36r-clostilbegyt,1.IUI, hranicny spg., krv 12.12.

Čakáme na KET:
alibabaa ----/GF/ 31r., 1.IVF - ET neuspesne,1.KET mozno v januari 2012
linda81--- /KIWU/ 29 r, nepriechodne obe strany vajcovodov, zly spg,1.IVF - ET neuspesne, KET 2012

//
petuska123---/Iscare MT/, 25 r, 1ivf+icsi kratky protokol,zly spg,zvysene AMH, cakanie na 2 ivf - spontanne otehu
nana123 - Spln KE, 31r., 1.IVF, dg. endometrioza, 2 drobcovia vlozeni, tehu potvrdene 28.11.
timmka--- Gync. KE/- 26r. kr. prot.- gonal, cetrotide, ET 16.11.,krv 28.11, zly sper, vloz.1 fazulka, 28.11 potvrdene
simi81---/iscareMT/-30r-dlhy protokol, prirodzene otehot. počas ivf, 28.11. potvrdene

porinka
1. dec 2011

@linka
idem si dať diazepam a živočíšne uhlie, lebo ma preháňa, to som si ani čípok nemusela dať, že @iva567