icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

linka
8. dec 2011

@porinka mozno mas velmi prekrvenu sliznicu a ked sa tam drobci hniezdia,tak nejaka cievka moze prasknut,aspon tak som o tom niekde citala 😉

porinka
8. dec 2011

@linka bodaj by 😉

linka
8. dec 2011

@porinka nemysli na to najhorsie,ja viem mne sa to hovori,ked ja stresujem zo vsetkeho ohladom toho,ale musime sa dat do pohody,ja sa dozviem o par minut ci zacnem alebo nie,ked som sa mu dovolala,tak kazal o pol hodiny volat... 😒 ze si musi pozriet moju dokumentaciu...

dodina55
8. dec 2011

@porinka kolky den si po vklade?

dodina55
8. dec 2011

@linka ja tiez.......spinenie moze byt priznakom uhniezdovania...

porinka
8. dec 2011

@dodina55
vo štvrtok bol vklad, takže siedmy

timmka
8. dec 2011

@linka ahoj, daj vediet 😉

dandy914
8. dec 2011

@99azura99 to bude 11 vajicok. embriologocka vravela pocty vajicok. pocet folikov bol na tom papiery, co sme podpisovali.

dandy914
8. dec 2011

@porinka fuj, testy. neda ti to pokoj. ja ziadny pre istotu nemam doma. ale uz som rozmyslala, ze poviem mm, aby mi nejaky kupil, len neviem ako by to zvladol. 😀 😀

linka
8. dec 2011

@porinka
@timmka a je to v riti... 😒 dr.bol dost neprijemny,neviem cim to bolo,ale co uz,no a druha vec,ze sa to odklada na januar,ze idu sviatky a bla bla...tak mam brat od dnes antikoncepciu a skoncit 5.januara a 9.1.mam prist,neviem naco ju mam brat,uz som ani chut nemala sa ho to opytat,dost bol nervozny,som z toho paf... 😖

porinka
8. dec 2011

@linka
no ohromné, skvelý prístup, asi by som ho poslala do prdele 😝

linka
8. dec 2011

@porinka hovor mi,este teraz som z toho taka nijaka,az do placu mi bolo ☹ ja som zvedava co ma este caka a ani nepovedal,ze o aku antokoncepciu ide,iba ze sa vola Marvelon,ze dva balenia,ale dala som do googla a tam su tri druhy-1x21,3x21,6x21,nepovedal,ze ake balenie 😖

porinka
8. dec 2011

a na čo ti vlastne bude? ☹

dodina55
8. dec 2011

@porinka jooooj to je strasne skoro. netestuj kasli na to. testni az v sobotu. to mas hniezdenie ako hrom!!! fakt 😉

linka
8. dec 2011

@porinka ja neviem moja,tak ma vystresoval,ze som sa ho neopytala... 😒

porinka
8. dec 2011

@dodina55
bojím, strašne sa bojím, už som šmírovala nejaké témy, kde baby tiež špinili a sú krásne tehuľky, tak dúfam, že to bude aj môj prípad. 🙂
lebo vysoliť znovu 3000 evri a znovu stimulovať, sa mi veru nechce 😠

porinka
8. dec 2011

pre info

Jak fungují těhotenské testy, jaký je jejich princip?

Když se oplodněné vajíčko zahnízdí v děloze, začnou buňky, které tvoří budoucí základ placenty, vylučovat do krve a moče hormon, který se jmenuje HCG (lidský choriový gonadotropin).Těhotenské testy jsou založeny na bázi detekce tohoto hormonu v moči. Pokud test ukáže jasně zřetelné dvě čárky, je téměř stoprocentní jistota, že jste těhotné. Kdy testovat? Jak už bylo řečeno, hormon se začíná močí vyplavovat až v době, kdy je už vajíčko zahnízděno v děloze. Doba zahnízdění bývá u jednotlivých žen různá, většinou nastává kolem data očekávané menstruace. Do té doby nemá cenu si test dělat a už vůbec ne několik dní po souloži. Když se podíváte na tuto tabulku a uvědomíte si, že nejcitlivější testy jsou schopny zachytit HCG v koncentraci od 10mIU/ml, většina z nich pak od 20 mIU/ml, okamžitě pochopíte, proč nemá cenu testovat tak brzy a proč i negativní těhotenský test může být už třeba druhý den pozitivní. Pro zajímavost - krevní test dokáže detekovat hCG už od 2mIU/ml.

Od PM Hladina Hcg, hodnoty na začátku těhotenství a její vývoj:
Od početí
(mIU/ml)

7 dní (1. týden)
3 týdny
0 - 5

14 dní
28 dní (4 týdny)
3 - 426

21 dní
35 dní (5 týdnů)
18 - 7,340

timmka
8. dec 2011

@porinka moja, ja som sa pytala mojej znamej, ona je embryologicka, tak mi povedala, ze po PK sa babo uhniezduje blastocysta max do 3 dni od transferu, ja tiez spinim, nemusi to byt nic vazne, mne tu dr. hovoria, ze mozno si babo hlada stale polohu a moze sposobovat spinenie alebo nejake vytoky, hoci na jednej strane mne by to sedelo, ze sa mi uhniezdilo niekedy az na 6-7 den, myslim hcg by mi vyslo presne take ake ma byt, tak neviem, ale myslim si, ze ten ruzovy vytok je dobre znamenie 😉

porinka
8. dec 2011

@timmka
zatiaľ to bolo len trošičku, také hlienovité či ako to nazvať. Dúfam, že máš pravdu. Lebo zmagorím 😅

porinka
8. dec 2011

@timmka
a ako to s tebou vyzerá, si doma alebo hospitalizovaná? a bola si už na uzv?

timmka
8. dec 2011

@porinka aky si mala test? skus sa pozriet neskor ci tam sa dusik neobjavi, mne na 8 den ukazal az po limite, tak kukaj

porinka
8. dec 2011

@timmka
nie je duch a som len siedmy deň, ďalší urobím až v sobotu

99azura99
8. dec 2011

@dodina55 @zibi tiez som sa cudovala, preco to neurobili pocas spanku 🙄
@dandy914 mala si pravdu s tymi vajickami, bolo ich 11, dnes som si volala do labaku a zatial ich mame 7. Povedali mi, ze v nedelu mi budu volat kedy bude v pondelok ET. Dufam ze budu silne a udrzia sa 🙂

Baby chcem sa vas opytat kolko vas po OPU bolelo podbrusko?

aisha6
8. dec 2011

@porinka neboj moja nám to výjde 😀

porinka
8. dec 2011

@99azura99
moja, mňa bolelo celý deň po OPU a poriadne a ešte na druhý deň trošku. Potom už len tak light. 😉

alica311
8. dec 2011

@99azura99 napísala som ti do IP

bystroocka
8. dec 2011

@porinka este je podla mna skoro (s negat.vysledkom sa preto vobec nezaoberaj), testnem najskor v sobotu rano, to by mal byt aj moj prvy den ms.pocula som, ze niekomu vysiel pozitivne az tyzden po vynechani ms, dolezite je, co ukaze krvicka!eh, ale to cakanie je hrozne, nastastie mam hotovy blazinec, tak nad tym nestiham ani rozmyslat. odpocivaj..

porinka
8. dec 2011

@bystroocka
aj mne by mala mrcha prísť v sobotu, a cítiš sa ako?

bystroocka
8. dec 2011

@alica311 gratulujem! nech vsetko ide ako ma a o devat mesiacov pritulkate svoje potesenie.

bystroocka
8. dec 2011

@porinka bez priznakov do certa, ale su tu babulky, co boli tiez bezpriznakove a su tehu, podla toho sa to neda posudzovat. no vnutorne sa citim netehulkovsky, co uz 😖 , nebudem velmi nad tym rozmyslat, ozvem sa potom po testiku.