Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
@porinka
@timmka a je to v riti... 😒 dr.bol dost neprijemny,neviem cim to bolo,ale co uz,no a druha vec,ze sa to odklada na januar,ze idu sviatky a bla bla...tak mam brat od dnes antikoncepciu a skoncit 5.januara a 9.1.mam prist,neviem naco ju mam brat,uz som ani chut nemala sa ho to opytat,dost bol nervozny,som z toho paf... 😖
a na čo ti vlastne bude? ☹
pre info
Jak fungují těhotenské testy, jaký je jejich princip?
Když se oplodněné vajíčko zahnízdí v děloze, začnou buňky, které tvoří budoucí základ placenty, vylučovat do krve a moče hormon, který se jmenuje HCG (lidský choriový gonadotropin).Těhotenské testy jsou založeny na bázi detekce tohoto hormonu v moči. Pokud test ukáže jasně zřetelné dvě čárky, je téměř stoprocentní jistota, že jste těhotné. Kdy testovat? Jak už bylo řečeno, hormon se začíná močí vyplavovat až v době, kdy je už vajíčko zahnízděno v děloze. Doba zahnízdění bývá u jednotlivých žen různá, většinou nastává kolem data očekávané menstruace. Do té doby nemá cenu si test dělat a už vůbec ne několik dní po souloži. Když se podíváte na tuto tabulku a uvědomíte si, že nejcitlivější testy jsou schopny zachytit HCG v koncentraci od 10mIU/ml, většina z nich pak od 20 mIU/ml, okamžitě pochopíte, proč nemá cenu testovat tak brzy a proč i negativní těhotenský test může být už třeba druhý den pozitivní. Pro zajímavost - krevní test dokáže detekovat hCG už od 2mIU/ml.
Od PM Hladina Hcg, hodnoty na začátku těhotenství a její vývoj:
Od početí
(mIU/ml)
7 dní (1. týden)
3 týdny
0 - 5
14 dní
28 dní (4 týdny)
3 - 426
21 dní
35 dní (5 týdnů)
18 - 7,340
@porinka moja, ja som sa pytala mojej znamej, ona je embryologicka, tak mi povedala, ze po PK sa babo uhniezduje blastocysta max do 3 dni od transferu, ja tiez spinim, nemusi to byt nic vazne, mne tu dr. hovoria, ze mozno si babo hlada stale polohu a moze sposobovat spinenie alebo nejake vytoky, hoci na jednej strane mne by to sedelo, ze sa mi uhniezdilo niekedy az na 6-7 den, myslim hcg by mi vyslo presne take ake ma byt, tak neviem, ale myslim si, ze ten ruzovy vytok je dobre znamenie 😉
@dodina55 @zibi tiez som sa cudovala, preco to neurobili pocas spanku 🙄
@dandy914 mala si pravdu s tymi vajickami, bolo ich 11, dnes som si volala do labaku a zatial ich mame 7. Povedali mi, ze v nedelu mi budu volat kedy bude v pondelok ET. Dufam ze budu silne a udrzia sa 🙂
Baby chcem sa vas opytat kolko vas po OPU bolelo podbrusko?
@porinka este je podla mna skoro (s negat.vysledkom sa preto vobec nezaoberaj), testnem najskor v sobotu rano, to by mal byt aj moj prvy den ms.pocula som, ze niekomu vysiel pozitivne az tyzden po vynechani ms, dolezite je, co ukaze krvicka!eh, ale to cakanie je hrozne, nastastie mam hotovy blazinec, tak nad tym nestiham ani rozmyslat. odpocivaj..
@bystroocka
aj mne by mala mrcha prísť v sobotu, a cítiš sa ako?
@alica311 gratulujem! nech vsetko ide ako ma a o devat mesiacov pritulkate svoje potesenie.
@porinka bez priznakov do certa, ale su tu babulky, co boli tiez bezpriznakove a su tehu, podla toho sa to neda posudzovat. no vnutorne sa citim netehulkovsky, co uz 😖 , nebudem velmi nad tym rozmyslat, ozvem sa potom po testiku.

@porinka mozno mas velmi prekrvenu sliznicu a ked sa tam drobci hniezdia,tak nejaka cievka moze prasknut,aspon tak som o tom niekde citala 😉