Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
baby ako uzivate ten utros? Kazdych 8 hodin? Alebo v nejakych pravidelnych hodinach?
@porinka tak tu je
250 g masla (palmarin, hera), 150 g medu, 200 g pras. cukru, 1dcl vody = rozpustit vo vodnom kupeli alebo len tak na malom ohni (miesat) a nechat mierne vychladnut.
2 vajcia
600 g hl. muka, 2 lyzicky sody BB, vanilkovy cukor, velke pernikove korenie..ja som este prisypala trochu skorice do cesta..ale inak staci ten jeden velky sacok...(POZOR. nieze kupis kypraci prasok do pernika)
Do vychladnutej tekutej zmesy pridame dve rozlahane vajicka..a postupne pridavame sypku zmes (muka, soda, v. cukor, korenie) - muku je dobre preosiat!
Vznikne riedke cesto, ktore dame na noc do chladnicky.. a ono stuhne cez noc . vykrajujeme rozne tvary a pecieme v rozohriatej rure na 180 stupnov cca 5-7 minut. (vrch mozes a nemusis potriet zltkom )
treba dat do vacsieho sacku alebo dozy.. inak su makke hned a nestvrdnu... nezabudni ich piect len tych par minut aby sa ti zbytocne nevysusili na plechu..dobru chut
aj tá moja známa, čo sme mali spolu vklad, nevydržala a testovala, negatívne 😠
kua, asi nám chce niekto pokaziť Vianoce 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@linka tak brucho dava aj mne poriadne bolesti, take bolesti som pri normalne mrche nemala, ale toto je nieco nenormalne, 2 ibalginy, ale nic mi nepomaha, a uz jedno embryjko sa vyplavilo, je mi z toho nagrc, nech uz to konecne niekomu vyjde, bo uz mam z toho pocit, ze vsetko je zbytocne,@porinka a ostatne ... aspon nech to vam kocky vyjde, drzim palce
Kocky mal niekto vklad v nedelu? Nasa pk zajtra bude 5den, myslim ze to daju na pondelok. Nemozem sa uz dockat
@in131
Príznaky OHSS, teda ovariálneho hyperstimulačného syndrómu sú:
zväčšovanie obvodu pása
pocit plnosti brucha
pocit plynatosti brucha, avšak plyny nikde
pocit kolikovej bolesti čriev avšak hnačka nikde
obmedzenie/až úplná strata močenia v priebehu dňa
pocit tlaku od bránice na pľúca
rýchlejšie dýchanie aj keď žena trebárs len hodiny leží pri televízii
problém zohnúť sa v páse
problém chodiť vystretá - žena chodí v predklone
v krvnom obraze zvýšený počet leukocytov
v krvnom obraze znaky vyššej zrážanlivosti krvi.
OHSS sa môže dramaticky zhoršiť v priebehu 24 hodín a môže skončiť trvalým poškodením orgánov alebo smrťou ženy. Ak máte pri stimulácii IVF alebo po OPU tieto príznaky, obráťte sa urýchlene na lekára alebo nemocnicu. OHSS sa utlmuje infúziami HAES, fyziologickým roztokom a injekciami proti zrážanlivosti krvi /Fraxiparín/, ktoré sa pichajú do brucha. OHSS sa vždy stratí, keď žena dostane menštruáciu. OHSS sa zhoršuje, ak žena otehotnie.

@porinka tak tak ako pise timmka tie testy su nic ked mas slabe HCG... najlespsie krv, mne to ukazalo na 14 den z krvy az 890 hcg. Takze sup niekde chod, zabav sa niecim inym, odreaguj mysel a pockaj si na pondelok, lebo inak sa zblaznis