icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

nana123
10. dec 2011

@porinka tak tak ako pise timmka tie testy su nic ked mas slabe HCG... najlespsie krv, mne to ukazalo na 14 den z krvy az 890 hcg. Takze sup niekde chod, zabav sa niecim inym, odreaguj mysel a pockaj si na pondelok, lebo inak sa zblaznis

porinka
10. dec 2011

@nana123
oki, nebudem piť, ale ja včul chodím čúrať stále...robím si ich o 6, pred utrošom

99azura99
10. dec 2011

baby ako uzivate ten utros? Kazdych 8 hodin? Alebo v nejakych pravidelnych hodinach?

zibi
10. dec 2011

@porinka tak tu je
250 g masla (palmarin, hera), 150 g medu, 200 g pras. cukru, 1dcl vody = rozpustit vo vodnom kupeli alebo len tak na malom ohni (miesat) a nechat mierne vychladnut.
2 vajcia
600 g hl. muka, 2 lyzicky sody BB, vanilkovy cukor, velke pernikove korenie..ja som este prisypala trochu skorice do cesta..ale inak staci ten jeden velky sacok...(POZOR. nieze kupis kypraci prasok do pernika)
Do vychladnutej tekutej zmesy pridame dve rozlahane vajicka..a postupne pridavame sypku zmes (muka, soda, v. cukor, korenie) - muku je dobre preosiat!
Vznikne riedke cesto, ktore dame na noc do chladnicky.. a ono stuhne cez noc . vykrajujeme rozne tvary a pecieme v rozohriatej rure na 180 stupnov cca 5-7 minut. (vrch mozes a nemusis potriet zltkom )
treba dat do vacsieho sacku alebo dozy.. inak su makke hned a nestvrdnu... nezabudni ich piect len tych par minut aby sa ti zbytocne nevysusili na plechu..dobru chut

porinka
10. dec 2011

@99azura99
ja o 6, 14 a 22, plus mínus

sisi2606
10. dec 2011

@porinka Co tak skoro vstavas? 😨

porinka
10. dec 2011

@sisi2606
kvôli utrošu 😖

porinka
10. dec 2011

aj tá moja známa, čo sme mali spolu vklad, nevydržala a testovala, negatívne 😠

porinka
10. dec 2011

kua, asi nám chce niekto pokaziť Vianoce 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

sisi2606
10. dec 2011

@porinka Ale nepodari sa mu to 😀

sisi2606
10. dec 2011

@porinka a to sa musi davat tak skoro? Nestavi 3 x denne, napr. 8.00, 15:00, 22:00?

porinka
10. dec 2011

@sisi2606
každých 8 hodín píšu

linka
10. dec 2011

caute,brucho mi dava riadne zabrat,boli jak svina ☹
@porinka kasli na testy,vydrz na krv,neboj bude pozitivna 😵

porinka
10. dec 2011

@linka
mne sa tiež všeličo deje v bruchu, samé škrkoty, vrzgoty 😖 daj si fľašu s teplou vodou na bruško 😉

linka
10. dec 2011

@porinka to si baby hladaju prijemne miestecko u teba 😵 vzala som ibalgin,no kym zabral,tak to trvalo 😒

smallyell
10. dec 2011

@linka tak brucho dava aj mne poriadne bolesti, take bolesti som pri normalne mrche nemala, ale toto je nieco nenormalne, 2 ibalginy, ale nic mi nepomaha, a uz jedno embryjko sa vyplavilo, je mi z toho nagrc, nech uz to konecne niekomu vyjde, bo uz mam z toho pocit, ze vsetko je zbytocne,@porinka a ostatne ... aspon nech to vam kocky vyjde, drzim palce

porinka
10. dec 2011

@smallyell
takže už aj ty máš mrchu ☹ mňa celý deň bolí brucho mrchovsky, dúfam, že je to len "akože", že mala prísť. 😉
a ako vieš, že embryjko je už vonku?

in131
10. dec 2011

@linka
@smallyell
@porinka baby ja som este ani na vklade nebola a od opu ma strasne boli brucho, nafuknuta. Neviam co to je.

porinka
10. dec 2011

@in131
moja, možno OHSS...nie že by som ťa chcela strašiť 😖

in131
10. dec 2011

@porinka ake su priznaky ohss, mna so boli ako creva, prepac ale neda sa mi poprtkat a na velku idem nie tak ako inokedy. Vajecniky vobec necitim, a chuti mi jest.

99azura99
10. dec 2011

@in131 aj mna tak strasne bolelo a bola om spuchnuta 3dni, volala som gyn. sestricka povedala ze to je normalna reakcia, neboj. Dnes som uz fit. Ja som ani chodit nemohla 😖

99azura99
10. dec 2011

@in131 aj mna tak strasne bolelo a bola som spuchnuta 3dni, volala som gyn. sestricka povedala ze to je normalna reakcia, neboj. Dnes som uz fit. Ja som ani chodit nemohla 😖

in131
10. dec 2011

@99azura99 tak take hrozne to nieje ale nieje to prijemne.

99azura99
10. dec 2011

@in131 hm kazde telo inak znasa zasah do organizmu. Tak neboj to prejde 🙂

in131
10. dec 2011

Kocky mal niekto vklad v nedelu? Nasa pk zajtra bude 5den, myslim ze to daju na pondelok. Nemozem sa uz dockat

porinka
10. dec 2011

@in131
Príznaky OHSS, teda ovariálneho hyperstimulačného syndrómu sú:
zväčšovanie obvodu pása
pocit plnosti brucha
pocit plynatosti brucha, avšak plyny nikde
pocit kolikovej bolesti čriev avšak hnačka nikde
obmedzenie/až úplná strata močenia v priebehu dňa
pocit tlaku od bránice na pľúca
rýchlejšie dýchanie aj keď žena trebárs len hodiny leží pri televízii
problém zohnúť sa v páse
problém chodiť vystretá - žena chodí v predklone
v krvnom obraze zvýšený počet leukocytov
v krvnom obraze znaky vyššej zrážanlivosti krvi.

OHSS sa môže dramaticky zhoršiť v priebehu 24 hodín a môže skončiť trvalým poškodením orgánov alebo smrťou ženy. Ak máte pri stimulácii IVF alebo po OPU tieto príznaky, obráťte sa urýchlene na lekára alebo nemocnicu. OHSS sa utlmuje infúziami HAES, fyziologickým roztokom a injekciami proti zrážanlivosti krvi /Fraxiparín/, ktoré sa pichajú do brucha. OHSS sa vždy stratí, keď žena dostane menštruáciu. OHSS sa zhoršuje, ak žena otehotnie.

smallyell
10. dec 2011

@porinka videla som ho na papieri, je to take cudne...a hlavne smutne

smallyell
10. dec 2011

@in131 po opu aj mna bolelo brucho, ale tak ako na mrchu :(

porinka
10. dec 2011

@smallyell 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

in131
10. dec 2011

@porinka teraz mam normalne strach. Tie prve priznaky sedia ale ostatne nie. Mna slahne ak mi odlozia transfer. Rozmyslam ist zajtra do heliosu.