icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

alibabaa
23. okt 2011

@timmka diphereline brani prirodzenej tvorbe LH a este niecomu.. cize tvorbe ovulacie 😕 aby skor nepopraskali foliky ako sa im prikaze 🙂 a gonal mam 2250jednotiek 2x900 a1x450 .. a neviem na co je luveris. ten tam mam tiez ..

tatinka
23. okt 2011

@smeyka27 uvidime moja ako bude,,,zajtra este nerobim, mam nejake vybavovacky po lekaroch, uz by som brala keby je aj nejaky sviatok, potrebujem si dobit energiu,,,ako si vykendovala?

si31si
24. okt 2011

@timmka no uvidím kolko ich bude ale uvažujem o dvoch 😉

alibabaa
24. okt 2011

@si31si @timmka ja som dnes pridala gonal k dipherelinu. takze od dnes rana picham 2inj. rano... a iba mi dr povedalaze si mam volat v piatok a cez vikend na dalsiu kontrolu.. som to vsetko inak videla oproti na stene na obrazovke. to som tam este nevidela.. bolo to zaujimave a mile. konecne nieco pekne aj pre nas, ked uz za to platime tazke prachy 😀
mam tych hormonov ako zadarmo. to chcu vsetko stihnut do mna za kolko dni napchat?? to som teda fakt zvedava... neviem sa docitat na kolko pichnuti je jeden gonal900 ☹

timmka
24. okt 2011

@alibabaa moja a problem je v tebe? alebo v manzelovi? neviem ci som sa na to pytala, ale ja mam gonal len jeden 500mg 5ks, tak mas asi silnejsi???....neviem, ja som z toho jelen, ze jedna zena berie to a druha to, nemali by sme brat vsetke rovnake davky? to asi zalezi kde je problem a mozno aj od veku, no neviem... kolko mas rokov, ked smiem vediet

timmka
24. okt 2011

@alibabaa ale nie, citam, ze mas 2ks gonal 900 a 1 x 450, tak teraz som ozaj jelen 😀 , vsak to je jedno, len nech vsetko pekne dopadne, bola si na ultr???

alibabaa
24. okt 2011

@timmka no bola som na ultrazvuku. a ty mas pero ci inj.? sak teraz som uz uplne z toho blba 😀 😀 problem vo mne nie je. a kolko mam ? uz 31.... 😅

si31si
24. okt 2011

ahojte babulky
tak už mám lieky začínam 16dc probera potom decapetyl a puregon ale musím počkať na ms kedže dnes som 17dc takže to vychádza tak na január nestihnem do konca roka čo už ale teda mám tých injekcií 😒

linda81
autor
24. okt 2011

@alibabaa aaaaaaaa ze 2 injekcie rano...ja som nastavena , ze jednu denne prezijem... 🙂

timmka
24. okt 2011

tak ahojte, ja zacinam kratky protokol, dr. povedal, ze ma nebude trapit, mam prist na 2dc, lieky mi este nepredpisal, tak som tam isla zbytocne, ale nevadi, potesil ma, ze mali by sme stihnut uz aj vklad do polovice novembra, joooooooooooooj ako sa tesim 😵

timmka
24. okt 2011

@alibabaa ahoj, ja este nemam nic, zacinam az 2dc, mrcha ma prist az 28.10, joooj keby uz prisla 😉

dandy914
24. okt 2011

ahojte, tak aj ja sa k vam pridavam. v novembri by sme chceli ist na 1.IVF. zatial cakame na schvalenie ziadosti.

alibabaa
24. okt 2011

@si31si a to si dnes hned nemohla pichnut prvu????????

alibabaa
24. okt 2011

@linda81 a to som presvedcena ze ked pride vikend tak mi povedia ze aj ten treti druh mam rano pichat.. a to mi ver, ze ma aj slaktrafi.. a poviem ti teda ze je rozdiel pichat a pichat. ta moja susedka mi to pichne, ze sice viem, ze pichla ale v centre pichnu tak, ze este hodinu citim, ze pichli... neuveritelne...
ked zacnes nezabudni veeeela pit. musis vela pit. mne to zatial v centre nikto nepovedal, neupozornili ma. tu na MK sa dozvies vselico uzitocne 🙂

alibabaa
24. okt 2011

@si31si ani by si nevedela ako a bola by si v tom kolotoci s nami.. zlatko, a nemohla si ich osalit, ze si 16dc? ten den hore dole.. ved co sa stane.. nic... iba by si o den dostala skor mrchu.. a mne aj tak meskala mrchana.. takze by to nebolo ani podozrive... skoda.. nevadi, asi je ti to sudene na januar zlatko... 😉

si31si
25. okt 2011

@alibabaa no že nie až další cyklus no čo už mne koordinátorka vravela že treba vela piť len som sa zabudla opýtať čo je to OHSS že sa ti začne vytvárať vela vajok? a ako sa to prejavuje aby som vedela ked to náhodou dostanem?

si31si
25. okt 2011

@alibabaa už som si prečítala tu na MK o OHSS 😉

amilak
25. okt 2011

ahojte 🙂 , ja sa tiež chcem pridať medzi vás, žiadosť na schválenie IVF sme si dali 15.09 a stále čakáme na schválenie vo všeobecnej ZP ... ak ste si dávali niektorá okolo tohto termínu napíšte mi prosím či už vám ju schválil, lebo už sa mi to zdá nejako dlho - viem že sa dá zavolať do poisťovne ale nemám odvahu - ďakujem

linett23
25. okt 2011

ahojte, ak je tu niekto ide akurát o 14:30 na stv 2 dobrý dokument o asistovanej reprodukcii... odporúčam

timmka
25. okt 2011

@amilak moja ked ti mozem poradit, ja som si davala 21.9 a do mesiaca som ju mala schvalenu, len mam doveru, ale skus do poistovni zavolat, ked ti povedia, ze ju mas schvalenu, tak volaj do car a oni ti povedia aby si si zistila kody lieku a nazvy a ked to budes mat mozes zacinat so stimulkou, lebo neviem kedy mas dostat a ktory den si, aby si to nepresvihla a nemusela cakat cely mesiac

timmka
25. okt 2011

@linett23 ahoj, ja som to pozerala vcera vecer, odporucam, je to zaujimave

smallyell
25. okt 2011

@amilak odporucam tam zavolat, ja som mala vyse mesiaca tam ziadost a sestricka mi v centre povedala, ze zavolajte tak o tri tyzdne, presiel mesiac a nic, tak som tam zavolala, ze co ...a zistila som, ze ziadost sa nedostala ani k tej doktorke, co schvaluje tu ziadost, bola uplne na inom oddeleni a to som bola uz 19 DC tak mi to surilo, ze nestihnem stimulku, lebo chceme to stihnut do vianoc, ...no a tak som na nich pritlacila a schvalila lieky a odoslala mailom priamo doktorovi na jeho mail, takze odporucam volat tam, lebo oni len zbytocne zdrzuju, inac drzim silno palceky nech to vyjde

simi81
25. okt 2011

@timmka ahoj to si mala riadne rychlo ja som podpisovala 13.9. a az 20. 10. schválili lieky takze uz len počkať kym to poslu.

simi81
25. okt 2011

@timmka az teraz som si spätne prečitala že más krátky protokol tak to asi preto si to mala tak rýchlo iba lieky ja mam mať dlhy

timmka
25. okt 2011

@simi81 aha, no neviem ci aj od toho to zalezi

simi81
25. okt 2011

@timmka asi hej lebo na velky najprv schvália zakrok a potom to ide k dalšej na lieky a az potom to poslu

simi81
25. okt 2011

@timmka rozmyslam ze asi nie preto vsak aj ty budes mat zakrok pri kratkom nie

linda81
autor
25. okt 2011

ach kocky..ide ma porazit.....v pondelok zasa dojde jedna 5 x na UPT, posledny krat tu bola v decembri...a my sa takto trapime....☹...je my z toho na zvracanie.....

amilak
25. okt 2011

@smallyell a timmka Babulky dakujem moc že ste ma nakopli, zajtra tam hned volám. Mám taký blbý mesiac, mala som ísť na poslednú IUI tento mesiac a nerobili mi ju pre nízku sliznicu maternice - no a myslela som že další cyklus idem na IVF určite, ale už to pravdepodobne nestihnem - ms mám dostat začiatkom budúceho týždna 😢 Ale skúsim tam zavolat zajtra a uvidím

dandy914
25. okt 2011

@amilak a do akeho centra chodis? mne v gynfiv povedali, ze mozem zacat aj bez schvalenej ziadosti, ze by mi lieky pozicali s tym ,ze ked mi schvalia ziadost potom sa vypisu recepty a ja im lieky vratim.