Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
@amilak fuha, to je skutocne individualne ja idem v stredu na kontrolu, to budem 17 den pichat a budem 13dc. druha kocka pichala len 15 dni a uz potom vecer pichala pregnyl .. to ides do 36 hodin na odber. tak dufam, ze v tu stredu uz mi povedia ze je vsetko ok a ze ideme na to.. dnes sa uz fakt citim strasne pomala a spomalena, rychlo chodit nemozem, lebo ma hned v boku picha, unavena som .. inak nastastie nic ine. tak som rada, ze len toto citim..
kocky kde si gonal pichate? ked skusate natiahntu pero ide vam lahko? mne to ide dost tazko a zda sa mi, ze ho mozem natiahnut tak cca 1cm, viac nie, to ma asi pusti tak aku mam davku nastavenu? zda sa mi, ze vcera som si pichla malu davku , ostalo mi tam dost vela......
@timmka gonal sa picha do podbruska. To natiahnutie davky je OK - piest ta pusti len podla nastavenej davky. Ale pri podani davky davaj pozor aby si ju vypustila celu.....ono to tak jemne puka - aj viackrat......ale musis ten piest zatlacit uplne a najlepsie je par sekund este nechat ihlu zapichnutu - vyhnes sa tomu ze sa liek vytlaci von. Mne sa to stalo pri uplne prvej injekcii - tak som potom stresovala ze ci som nepokazila cely start stimulky. Budem drzat palceky, nech sa dari...
@little_miracle dakujem trochu si ma ukludnila a ihlu si pichla celu? ci staci do polovice? ano drzala som este ihlu cca 10 sekund, puklo mi to cca asi 2 krat, dufam ze som dobre pichla, dnes budem mudrejsia
@alibabaa ja chodim do ginfiv, drabekovi. tusim aj ty si pisala ze k nemu chodis. nakoniec som tam nevolala, nasla som na nete ze dlhy protokol sa zacina 2 alebo 20 DC. vacsina z vas sice zacala 16DC, ale asi je to individualne. zostava mi verit ze vedia co robia. 😝
pichas 3 inj. denne? kedy sa to picha, rano ci vecer? fuuuj, neviem si predsatvit ako toto zvladnem. si doma ci chodis do prace?
cawte kocky,,,tak ako? uz stimulujete?
bola som dnes u mojej gyn. a nechala som sa vypisat na PN, od zajtra sono a krv kazdy druhy den , nedala by som to dokopy s robotou asi...okrem toho robim aj s rontgenovym ziarenim a anestetikami a v infekcnom prostredi, tak je to takto asi lepsie....ale miestami mam vycitky , ze a ulievam☹.Dnes picham 7 x Menopur,prve dni OK vsetko, dnes mi je dako tazko na zaludok a aj podbrusko sa zacina ozivat.Ach dufam , ze to vsetko dobre skonci..
ahojte, som tu 1x...som po troch missed ab. Na genetike zistili, že partner ma chromozómovú mutáciu, ktorá je príčinou MA. Doporučili nám PGD. Takže od štvrtka si začínam pichať diphereline, t. j. 23 DC a keď dostanem mrchu, musím ísť na kontrolu. Mám dlhý protokol...Trošku sa bojím, či bude vôbec nejaké embryjko geneticky zdravé...vlastne musí byť, keď to stojí toľko peňazí a času a utrpenia...Prvú injekciu si nechám pichnúť sestričkou, lebo pri poslednom tehu som si pichala Fraxiparín, ale to bolo iným štýlom. A som rada, že mám špek na brušku, aspoň mám do čoho pichať 😀 . Nechce sa mi čítať všetky predchádzajúce príspevky, len chcem vedieť, ako ste znášali prvé injekcie - zmeny nálad, návaly atď. Ďakujem... 😉
@timmka ja som ihlu zapichovala celu, aby som sa nemusela bat ze vyskoci ak by som nahodou mykla rukou...Ale prve 2 dni to bol len taky roztraseny pokus - potom mi to islo uz super! Ja som mala davku 150 a pukalo mi to pocas aplikacie 3-4x. No a moje "pichacie" skusenosti mozem vyuzivat aj nadalej, pretoze po ET mi predpisali fraxiparin - 1x denne 😉
ahojte baby,, citam ze kopa z vas uz pokrocila a o ochvilu uz budu mat aj odber aj vklad, juj drzim vam palceky nech sa to kazdej podari na prvykrat ..
ja som mala Ohss hned po odbere vajicok, mala som ich 12 a stimulovala som gonalom, vecer v den odberu som mala ukrutne bolesti brucha a aj mi dost nafuklo, riesila som to pitim , rano som isla do centra a nasadili mi infuziu, nemohla som poriadne mocit , len na fazy a bolelo ma to aj pri moceni, vecer som nespala, na druhy den sa to zlepsilo a blizil sa den transferu, mala som ist na 7.45h a od 7h som nemala mocit , len pit, zobrali ma az o 9.30 , mala som ukrutne bolesti , ze som sa nemohla narovnat a vlozili mi dve blastocysty, napojili na infuzky , ani mi radsej nepichli pregnyl a poslali ma domov , to bolo dnes a teraz len cakat ako to vsetko dopadne 🙂)))
tiez so bola nakecavana lekarkou na ivf este teraz,ale cakame na vysledky spermigramu po nasadeni profertilu. no zatial to vidim na ivf zaciatkom roka ☹ mam trosku obavy. chodim do gynfiv. baby co to mate za sebou co vas to stalo?
baby dakujem velmi pekne, upokojili ste ma, uz sa tesim kedy budeme traja 😵
Ahojte dievcata,keby som ja vedela skor,ze existuje tato tema,tak uz som tu davno 🙂 chcem vas vsetky povzbudit...IVF sa netreba bat,aj ked kazda "to"cele znasame inak..u mna to islo strasne rychlo...20sept.som zacala pichat,5okt.som mala OPU,10teho vklad-1blastocysta a 24teho hcg 980 😉 a uz mame aj gest.vak 🙂 takze hlavky hore a do toho...vsetkym drzim strasne palce....nech sa to podari 🙂
čaute baby, ja som začala stimulovať na IVF v piatok, to som bola 28DC. Mám dlhý protokol. Cyklus mávam priemerne 28dňový, teda som čakala, že v sobotu alebo v nedeľu dostanem menzes... Lenže dneska už je utorok a menzes stále nikde. Vždy pred tým ako dostanem niekoľko dní špiním a teraz nič. Zákon schválnosti, inokedy mrchu nechcem dostať a teraz nie a nie prísť. Už som z toho poriadne nervózna. Stalo sa to aj niektorej z vás pri stimulácii?
@clauda2010 ahoj chcem sa ta spytat nemas nahodou polycyst.vajecniky?som citala ze vtedy ma zena nabeh na Ohss...do ktoreho centra chodis? ked si dostala vecer tie bolesti po odbere aj si volala hned lekarke ci az rano si zavolala a hned sla na centra? to treba potom vela pit ked sa taketo nieco stane? dufam ze uz ti je lepsie moja
@clauda2010 a este som sa chela spytat stimulka ti prebiehala uplne v pohode a az po odbere si mala tieto bolesti a nasledne ohss?
@linda81 dakujem a prave preto som to sem napisala,aby ste sa nebali a verili,ze sa to da 🙂
@amilak dakujem moc 🙂 bolo to prve IVF,chodim do MT Helios a mala som mat povodne dlhy protokol,ale meskala mi ms asi tyzden,asi zo stresu,tak som tam volala,ze co mam robit,lebo mne islo velmi o cas...musela som stihnut vklad do urciteho datumu,kvoli poistovni,aby mi to preplatila...tak mi povedali,ze mi to menia na kratky,hned som dostala od strachu ms 😀 a v ten den som aj zacala pichat...14dni...bez problemov...fakt to nie je nic strasne,ked budete vela pit tak sa to da zvladnut 😉 drzim palce
@iva567 ahoj, no aj mne meskala mrcha jedna mrchata... 😀 prisla az na piaty den pichania.. tak aj tvoja si dava pekne nacas...
@tatinka vela treba pit od zaciatku.. ale citala som luveris a tam je napisane, ze je moznost ohss takze od pondelka pijem poctivo 3L denne.. aby som ho nedostala..
@dandy914 hej, picham 3denne brr. este ze mi ich chodi pichat susedka, ta to pekne pomalicky picha, velmi malo to stipka ale v centre to pichaju rychlo a tam ma to dost stipe.. ja picham rano, ale myslim, ze je to jedno, nepovedali ci musim rano ci vecer. neboj, zvladnes to. da sa to prezit 😀 chodim do prace ale ja si to viem upravit, som len na dohodu, tak sa neprepinam 🙂
@linda81 dobre robis, tiez by som to asi neskrabala keby som robila na takom oddeleni..
@porinka ja som fraxiparin nepichala ale urcite je to nieco podobne, nemaj obavy, zvladnes to.
@sijust jej zlatko o tomto s nami stale nik nehovoril.. neviem ci budeme davat PK to snad este s nami prejde do podrobna embryologicka, ci kto to ma s nami prejst? kedy sa to vlastne riesi? tak asi 2 si dame vlozit.. si zvykam na myslienku ze by mohli byt aj dvojky.. mm mi stale hovori, ze to nemoze na prvy krat hned vyjst ze dvojicky.. ale co ked motyka vystreli?
no len ja sa bojim kvoli tym predoperacnym testom. tie su s datumom 19.10. aby som to dovtedy stihla. zevraj platia 3tyzdne.. ak 2 tak som v haji.. tie by mi platili do dnes ☹ kedy by som asi mala ist na odber, ked by som este napr. v sobotu pichla ten moj 3-boj? pregnyl sa pichne este v ten isty den cize v sobotu alebo az v nedelu o den neskor? ach jo.. ked v tych centrach sa dozvies vsetko na poslednu chvilu alebo aj vobec...
@alibabaa zlatko,este ste nemali pohovor s embriologickou?my sme ho mali na predposlednej kontrole...kedy mas dalsiu kontrolu?tak asi v ten den...ja som bola na poslednej v pondelok to bol 14ty den...v ten isty vecer o 21vej som si dala pichnut pregnyl,v ten den doobedu som si pichla este oboje inj. v utorok nic,len kludovy rezim a v stredu rano som mala odber...na poslednej kontrole ti daju,teda mne dali taky papier s instrukciami...na odber nenamalovana,bez parfumu,bez sosoviek,nenalakovane nechty...od polnoci nejest,nepit...rano pred odberom este sono,daju ti oblbovak,prezleces sa do versace roby 😀 a ides....co sa tyka tej PK...na treti den boli vsetky na rovnakej urovni-8bunkove...a na piaty den 4odisli...ostali 4blastocysty...vsetky jednotkove,embriologicka vam vysvetli ako sa to hodnoti...a predoperacne vys.platia 3tyzdne...neboj,aspon mne tak hovorili... 🙂

mozem sa este opytat, ci pri dlhom protokole sa tiez chodi cez mrchu na kontrolu na ultr.???dakujem