icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

in131
3. nov 2011

@porinka tak a liečky su doma v ladničke. Máme proveru , dekapeptyl a gonal. S proverou začíname v pondelok. 😉

porinka
3. nov 2011

@sijust
Chodím do Gyn-Fivu, PGD je predimplantačná genetická diagnostika, čo polopatisticky znamená, že z embryí odoberú nejaké bunky, geneticky ich vyšetria, a keď budú OK, tak embyjko dajú do mňa, ak nie, skončí v koši...takže dúfam, že aspoň jedno bude OK 🙂

sijust
3. nov 2011

@porinka aha...my sme sa na genetiku pytali a embriologicka povedala,ze v nasom pripade nie je treba...chcete tu diagnostiku ako prevenciu,alebo mate nejake predispozicie?v kazdom pripade strasne moc drzim palce,nech sa zadari 😉

porinka
3. nov 2011

@sijust
môj partner má chromozomovú mutáciu, čo zistili na genetike, po 3 Missed Ab... ☹

sijust
3. nov 2011

@porinka rozumiem,tak toto je super riesenie...je fakt vyborne,ze sa da teraz parom takto pomoct...uz stimulujes?

porinka
3. nov 2011

@sijust
dnes prvá injekcia Dipherelinu, to je už stimulácia? 😕

si31si
3. nov 2011

@in131 a podla čoho vyberajú tie lieky lebo ja mám to isté čo ty ale namiesto gonalu puregon aký v tom je rozdiel nevieš?

si31si
3. nov 2011

@sijust nevieš aký je rozdiel medzi gonalom a puregonom?

sijust
3. nov 2011

@si31si ja som nemala ani jeden...ale viem,ze gonal su pera...

sijust
3. nov 2011

@porinka ja som mala tiez diph.ale mala som kratky protokol,takze som brala diph+menopur naraz cele dva tyzdne...a ten menopur som dvojitu davku,cize dva prasky+jeden roztok....len nazabudaj pit vela vody,najmenej 3litre....

dandy914
3. nov 2011

@sijust a ty uz si tehulka?

sijust
3. nov 2011

@dandy914 ano 😉 pomalicky 7tt mi zacne

dandy914
3. nov 2011

@sijust juuj, tak to gratulujem a drzim palceky. 😀 uz nech sme tam aj my.

sijust
3. nov 2011

@dandy914 neboj nic,vsetky budete skor ci neskor tehulky...mne sa to podarilo hned na prvy krat... 🙂

dandy914
3. nov 2011

@sijust tak to je super. a kolko embrijok ste vkladali? my sa nevieme rozhodnut ci vlozit jedno alebo dve.

sijust
3. nov 2011

@dandy914 nam vkladali po PK jedno jednotkove embrijko-blastocystu 🙂 vacsinou si davaju vkladat dve,ked su 8bunkove...alebo ked su po PK menej kvalitne embrijka...

clauda2010
3. nov 2011

@tatinka ahoj dnes som bola na kontrole a je to lepsie, aj sa lepsie citim , treba hlavne po odbere vela pit aj 4l denne , to nema kazda s polyc. vajecnikmi, neboj , mne napr. pri prvej stimulke nic nebolo a ked budes o tom informovana a budes vidiet priznaky tak to budes riesit ako ja hned a bude to ok

linda81
autor
4. nov 2011

cawte kocky...tak je to jasne....v pondelok mam OPU a v stredu potom ET.Este dnes posledne 2 amp Menopuru , zajtra HCG.Aj sa tesim , ze to bude za mnou , aj sa bojim , co potom...

in131
4. nov 2011

@si31si To by som aj ja rada vedela.

timmka
4. nov 2011

ahojte , neviete mi povedat, ze ked mam v stredu vyber vajicok, tak kedy mam vklad? to mi nepovedal

alibabaa
4. nov 2011

@timmka jejda ty v stredu? ja v nedelu 😀 zalezi od toho ci budete mat predlzenu kultivaciu alebo nie. co som sa tu docitala tak je dobre si ju dat. a vtedy je vklad az tak o 5 dni ak som to dobre pochopila. tiez mi nic nepovedali 😖 iba ze si mam priniest koselu, papuce a prist na lacno.. + nemam zabudnut antibiotika podla pokynov z protokolu

timmka
4. nov 2011

@alibabaa tak ja ziadne ant. nemam, nic mi nedal ☹ , mozno mi da v pondelok na kontrole, este v pondelok ultr. pichas si uz aj na zablokovanie ovulky, lebo ja dnes zacinam ☹ , doteraz som si pichala len pero gonal, ale tamto vyzera strasne, je to striekacka a prasok co sa rozraba, dnes budeme s manzelom maturovat a strachovat sa

alibabaa
4. nov 2011

@linda81 jeeeeej ty si bola aka rychla 🙂 ja mam OPU v nedelu 🙂

alibabaa
4. nov 2011

@timmka ja som pichala od zaciatku na taky styl diphereline. ten som pichala presne 19 dni. ani vam neukazali ako? ja som si tu nasla na nete ako sa picha luveris. je to presne na ten isty sposob. pohladam ti to? ci? na youtube som to nasla..
no ja som poslednych 5 dni pichala 3 inj. denne. jedna bola ten diphereline, potom pero gonal a posledny mi pridali ten luveris. ja dnes vecer picham pregnyl. az neuveritelne sa mi to zda. uz som si myslela ze do ciela ani nedorazim ako sa mi stale kazdym dnom vzdaloval. ale zdolala som to 🙂
po opu je treba vypit 4L denne. to si pamataj. je to velmi dolezite.

timmka
4. nov 2011

@alibabaa aha, ze nie pocas stimulky??? lebo ja strasne malo vody pijem, mozno pohar za den a teraz pocas stimulky sa snazim pit aspon 1,5 l vody, uz mi je z toho zle, ja som to zle pochopila 😀

alibabaa
4. nov 2011

@timmka nie, pocas celej stimulky mas vela pit. to robis spravne. ale najdolezitejsie su po opu 4L takze sa to musis naucit pit 🙂 aspon ja to beriem ako zacvik. bolo mi poradene pit uz pocas celej stimulky. ale k tym 4 L som sa este teda nepriblizila. vzdy je to do tych 3L.. ale som smadna jak tava, tak mi to nevadi.. len pekne pi dalej. inak aj ja som z tych ktore vypiju za den max 0,5 litra vody a su spokojne 😅

timmka
4. nov 2011

@alibabaa to iste aj ja, hlavne ze 2 kavy denne, to je dolezite 😀 a voda nie 😀 , ta voda sluzi aj na to aby som nemala hyperstimulak, neviem ci som to dobre nazvala, ale dr, nieco hovoril sestricke, ze vajicka vela a nieco take pouzil, tak dufam ze nic vazne nebude, uz to chcem mat za sebou, ty ides teraz v nedelu?

smallyell
4. nov 2011

ja som tiez zacala dnes prvou inj. a hned som zacala s pitnym rezimom, uz 1,5 l vody som vypila a do vecera mam pripravenu este jednu flasu vody, len kocky mne v centre toto nikto nepovedal, len tu som sa docitala, ze je potrebne pit vela vody, tak teda dakujem 🙂

alibabaa
4. nov 2011

@timmka fuha, nepovedal ti kolko? lebo baby ktore mali okolo 20-25 sa tomu hyperstymulaku nevyhli. radsej vela vela pi. nie je to ziadna sranda. su to vraj velke bolesti brucha a tekutina v bruchu, ktoru musia odsat tusim.. radsej som si to nazapamatala. jedina kontrolka v hlave ale je ze mam vela pit.
kava dokonca este odvodnuje, cize ked vypijes 2 kavy a kazda mala aspon deci tak si prave vypila minus 4deci vody 😅 ale tiez to nedorziavam ved som pila a ze kavu to mi je jedno 😀 ale teraz napriklad pijem velmi malo kavu, tazi ma z neho zaludok.. a to su len tie slahnute hormony...

alibabaa
4. nov 2011

@smallyell jej vitaj v klube. ani mne to v centre nepovedali,tiez som sa to tu docitala. kam chodis? niektore baby hovorili, ze im to povedali priamo v centre na konzultacii