Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
mna bude stat ivf , injekcie 330 eura, gonal a cetrotide, lepidlo 120, kultivacia 160 eura, ISCI 400 eura, zatial len to mam napisane vzadu na papieri, to este aj asi vykon nieco stoji....???? neviem kolko budem platit za duphaston a nejake cipky.....neviem uz nazov.. 😖 , cestu ani nepocitam tam 25 eura a chodim ako na pase 😒 no co uz..... 😒
Dievcata,pre tie,ktore chodite do Heliosu...cena IVF je: lieky cca 200€...zalezi od toho,ake injekcie vam predpisu a ci budete mat pera alebo "klasiku" odber vajicok a transfer embryi je zdarma,metoda ICSI nie je hradena poistovnou,takze 1-8 oocytov(vajicok)370€kazde dalsie vajicko 33€,PK 5-6dni 220€,zmrazenie 1embrijka 160€ kazde dalsie 20€,uskladnenie na jeden rok 108€...pohovor s koordinatorkou pred KET 17€ vlozenie rozmr.embrijka 160€...
@alica311 stimulujes podla toho,aky dostanes protokol...dlhy alebo kratky...ja som mala mat povodne dlhy...ten vychadzal na cca 5tyzdnov-zacinas na 16den cyklu liekmi,tie beries par dni,potom zacinas pichat jeden druh inj.chodis na kontroly,povedia ti kedy mas zacat pichat tie druhe inj.potom my to zmenili na kratky...a ten sa zacina v 1DC... pichala som 14dni oboje inj.kazdy den a Menopur som mala zdvojenu davku...kazdy treti den som mala kontrolu...na 14ty den povedal,ze hotovo a 16ty den som mala OPU...ak budes/te mat akekolvek otazky,rada poradim,ak budem vediet 😉
@sijust ďakuje tých otázok bude veľa 🙂 Inak zvažujeme s manželom aj darcovské spermie na IUI, a keď bude jedno bábo s darcovskými, potom by sme išli na IVF s vlastnými. Bojím sa tožiž čo mi porobí ta smitulka s telom, že sa niečo dokazí a potom to už nepôjde vôbec. No to som ja , večný pesimista ☹
@alica311 ak ti mozem poradit,do darcovskych chodte az ked sa nepodari IVF...nam to tak aj v centre radili...mm ma tiez nechcel zatazovat stimulaciu,tak navrhol,aby sme isli cez darcovske,ale ja som sa s tym nevedela stotoznit...ak sa co len trosku da mat spolocne babo,tak to skuste...nebojkaj sa...tiez som mala strach,lebo robia sa okolo toho take caviky...ze ivf je obrovsky strasiak...da sa to pekne zvladnut,ked budes robit to,co mas,pit vela vody...a budes v klude...nesmies byt pesimista,lebo hned na zaciatku si urcis sama,ze to zle dopadne ☹ hlavu hore 🙂
@sijust Hej, aj ja samozrejme túžim po našom spoločnom bábätku, ale strašné sa bojím, že to nevíde... Zajtra sa chcem na tie darcovské opýtať doktora, a tiež mi asi poradí rovno IVF, neviem sa rozhodnúť, nechám to na manžela. A ešte som sa chcela spýtať či sú gentetické testy povinné, ak má muž zlú morfolu spermií?
@alica311 ak si na IUI uz bola,tak musis vediet,ze sanca otehotniet je len 10% a tu je ta sanca,ze sa to nepodari vyssia ako pri IVF...je mozne,ze to nemusi hned vyjst,ale ak mas/te len trosku moznosti to podstupit,tak by som to rozhodne vyskusala...ale samozrejme,rozhodnutie je na vas....nech sa rozhodnete akokolvek,tak budem drzat palce,nech sa to podari 🙂 mm mal tiez zlu morfologiu...pytali sme sa ci nie je treba spravit geneticke testy,povedali,ze netreba...mm ma uz dve deti z prveho manzelstva,vysvetlili nam,ze u neho je to len technicky problem.. 😉
@amilak jeej moja,s radostou...hned by som vam vsetkym dopriala miminecka,ked vam inak pomoct neviem,tak aspon tym,cim viem.... 🙂 ja sa mam zatial celkom fajn...rano mi zle nebyva,tak sa to snazim vyuzit a riadne sa najem...zle mi byva poobede,mam pocit akoby mi zle travilo...boli ma zaludok,taku tazobu mam a strasne ma bolia prsia,takze musim mat podprdu aj v noci 😝 inak som strasne stastna,stale sa s nim rozpravam,hladkame ho...nemusim byt PN,lebo pracujem doma 🙂 tak v tomto mam velku vyhodu...a jasne,ze sa vsetky pridate...skor,ci neskor,ale vsetky budete maminky 🙂
@sijust Na IUI som ešte nebola, mala som ísť minulý mesiac s našimi sperm., ale mala som až 8 folikulov, tak sa nič nekonalo, zakázali nám aj pohl. styk, čo sme samozrejme nedodržali 🙂 Veď ked má mm, zlú mofrolu ťažko oplodní 1 vajko, nieto 8! Hej pri IUI je nižšia šanca, ale zase ja som dravá, ak sú tam aj zdravé spermie, myslela som, že tá šanca sa zvyšuje.
@in131
začínam pichať...takže prvá dávka Diphereline je vo mne. Je to celkom veda namiešať si ten koktail. Som to nechala na sestričku, nech mi to všetko ukáže a zajtra už skúsim sama, za jej asistencie. Asi bude modrina, lebo mi z vpichu vytiekla trochen krvi...takže vzhúru do prechodu...hehe 😉
A mňa to bude stáť asi toľkoto: lieky - 370, doplnké vyš. - 100, ICSI - od 200 - 670 /podľa počtu oocytov/, predĺžená KE - 150, asistovaný zonálny hatching - 135, mrazenie embryí - 150, KET - 120, PGD - 1960 + 500....suma sumárum - radšej to ani nepočítam...plus cesta, plus namiesto výplaty PN-ka...na toto by mohol štát viac prispievať ako len preplatenie IVF cyklu... 😠
my tiez budeme mat ICSI, SPG nie az taka katastrofa, posledne 5% normalnych foriem, ale aj tak ze je to indikovane.Mm ma okrem toho kopu vitaminov, prvy SPG bol horsi, takze to pomohlo kus.

Ahojte Dnes si ideme pre liečky na stimulku. V pondelok začíname. 😉