icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

in131
3. nov 2011

Ahojte Dnes si ideme pre liečky na stimulku. V pondelok začíname. 😉

sijust
3. nov 2011

@alica311 ahoj,my sme mali metodu ICSI...neviem do ktoreho centra chodis,ak by si mala zaujem..mozem ti poslat ceny jednotlivych ukonov...lieky na stimulku mna vysli 200€...zalezi aj od toho,ci chces pera alebo klasicke inj...pera su o stovku drahsie...

sijust
3. nov 2011

@in131 prajem vela stastia a sil 🙂

timmka
3. nov 2011

@helenka12 ahoj, ked mas doma schvalenu ziadost, tak by si tam mala mat datum do ktoreho plati, aspon ja mam, podavala som ju 21.9 a mam ju do konca marca, asi kazda poistovna dava inak, ja mam doveru

timmka
3. nov 2011

mna bude stat ivf , injekcie 330 eura, gonal a cetrotide, lepidlo 120, kultivacia 160 eura, ISCI 400 eura, zatial len to mam napisane vzadu na papieri, to este aj asi vykon nieco stoji....???? neviem kolko budem platit za duphaston a nejake cipky.....neviem uz nazov.. 😖 , cestu ani nepocitam tam 25 eura a chodim ako na pase 😒 no co uz..... 😒

linka
3. nov 2011

@alibabaa
@sijust dakujem vam baby za odpovede,ktovie ci to este stihnem v decembri 😒

alica311
3. nov 2011

@sijust ahoj, to by bolo super, tak ak sa dá šup sem s cenníkom. Chodím do Heliosu.

sijust
3. nov 2011

Dievcata,pre tie,ktore chodite do Heliosu...cena IVF je: lieky cca 200€...zalezi od toho,ake injekcie vam predpisu a ci budete mat pera alebo "klasiku" odber vajicok a transfer embryi je zdarma,metoda ICSI nie je hradena poistovnou,takze 1-8 oocytov(vajicok)370€kazde dalsie vajicko 33€,PK 5-6dni 220€,zmrazenie 1embrijka 160€ kazde dalsie 20€,uskladnenie na jeden rok 108€...pohovor s koordinatorkou pred KET 17€ vlozenie rozmr.embrijka 160€...

alica311
3. nov 2011

@timmka Ahoj, ja dám tiež na benzín veľa, tam a späť 35 eur. Je to dosť, keď musíš chodiť niekoľko krát za mesiac.

alica311
3. nov 2011

@sijust ďakujem, až sa mi točí hlava, pri našim platoch je to dosť ☹

sijust
3. nov 2011

@alica311 my to mame tiez dost daleko do MT a ked stimulujes chodis na kontroly kazdy druhy-treti den....je to sila!!!tie ceny isli teraz hore od 1ho sept...su to fakt strasne palky...kedy zacinate?mozno si mi to uz aj pisala,ale uz stracam prehlad 😒

sijust
3. nov 2011

@helenka12 ahoj,ak si v dovere, tak do pol roka musi byt spraveny vklad,a tri mesiace ti platia na vyzdvyhnutie liekov...vo vseobecke je to tusim 1rok

alica311
3. nov 2011

@sijust Tak často, a ako dlho sa stimuluje? Nejaké 2 týždne, alebo dlhšie? My ešte len začíname, takže o tom ešte veľa neviem. V piatok ideme do centra a chcem si hneď vypítať žiadosť na schválenie do poisťovne

sijust
3. nov 2011

@alica311 stimulujes podla toho,aky dostanes protokol...dlhy alebo kratky...ja som mala mat povodne dlhy...ten vychadzal na cca 5tyzdnov-zacinas na 16den cyklu liekmi,tie beries par dni,potom zacinas pichat jeden druh inj.chodis na kontroly,povedia ti kedy mas zacat pichat tie druhe inj.potom my to zmenili na kratky...a ten sa zacina v 1DC... pichala som 14dni oboje inj.kazdy den a Menopur som mala zdvojenu davku...kazdy treti den som mala kontrolu...na 14ty den povedal,ze hotovo a 16ty den som mala OPU...ak budes/te mat akekolvek otazky,rada poradim,ak budem vediet 😉

timmka
3. nov 2011

@alica311 vsak hovor mi nieco, teraz pocas stimulky aj 2x do tyzdna

alica311
3. nov 2011

@sijust ďakuje tých otázok bude veľa 🙂 Inak zvažujeme s manželom aj darcovské spermie na IUI, a keď bude jedno bábo s darcovskými, potom by sme išli na IVF s vlastnými. Bojím sa tožiž čo mi porobí ta smitulka s telom, že sa niečo dokazí a potom to už nepôjde vôbec. No to som ja , večný pesimista ☹

sijust
3. nov 2011

@alica311 ak ti mozem poradit,do darcovskych chodte az ked sa nepodari IVF...nam to tak aj v centre radili...mm ma tiez nechcel zatazovat stimulaciu,tak navrhol,aby sme isli cez darcovske,ale ja som sa s tym nevedela stotoznit...ak sa co len trosku da mat spolocne babo,tak to skuste...nebojkaj sa...tiez som mala strach,lebo robia sa okolo toho take caviky...ze ivf je obrovsky strasiak...da sa to pekne zvladnut,ked budes robit to,co mas,pit vela vody...a budes v klude...nesmies byt pesimista,lebo hned na zaciatku si urcis sama,ze to zle dopadne ☹ hlavu hore 🙂

alica311
3. nov 2011

@sijust Hej, aj ja samozrejme túžim po našom spoločnom bábätku, ale strašné sa bojím, že to nevíde... Zajtra sa chcem na tie darcovské opýtať doktora, a tiež mi asi poradí rovno IVF, neviem sa rozhodnúť, nechám to na manžela. A ešte som sa chcela spýtať či sú gentetické testy povinné, ak má muž zlú morfolu spermií?

amilak
3. nov 2011

@sijust ty si také zlatíčko že nám tu pomáhaš a radíš a tebe sa ako vodí? Už máš nejaké príznaky tehotenské, priberáš, vytešuješ sa? Si na PN? Jaaaj ty sa máš už aby sme sa tu k tebe všetky pridali 😵 😵 😵

sijust
3. nov 2011

@alica311 ak si na IUI uz bola,tak musis vediet,ze sanca otehotniet je len 10% a tu je ta sanca,ze sa to nepodari vyssia ako pri IVF...je mozne,ze to nemusi hned vyjst,ale ak mas/te len trosku moznosti to podstupit,tak by som to rozhodne vyskusala...ale samozrejme,rozhodnutie je na vas....nech sa rozhodnete akokolvek,tak budem drzat palce,nech sa to podari 🙂 mm mal tiez zlu morfologiu...pytali sme sa ci nie je treba spravit geneticke testy,povedali,ze netreba...mm ma uz dve deti z prveho manzelstva,vysvetlili nam,ze u neho je to len technicky problem.. 😉

sijust
3. nov 2011

@amilak jeej moja,s radostou...hned by som vam vsetkym dopriala miminecka,ked vam inak pomoct neviem,tak aspon tym,cim viem.... 🙂 ja sa mam zatial celkom fajn...rano mi zle nebyva,tak sa to snazim vyuzit a riadne sa najem...zle mi byva poobede,mam pocit akoby mi zle travilo...boli ma zaludok,taku tazobu mam a strasne ma bolia prsia,takze musim mat podprdu aj v noci 😝 inak som strasne stastna,stale sa s nim rozpravam,hladkame ho...nemusim byt PN,lebo pracujem doma 🙂 tak v tomto mam velku vyhodu...a jasne,ze sa vsetky pridate...skor,ci neskor,ale vsetky budete maminky 🙂

alica311
3. nov 2011

@sijust Na IUI som ešte nebola, mala som ísť minulý mesiac s našimi sperm., ale mala som až 8 folikulov, tak sa nič nekonalo, zakázali nám aj pohl. styk, čo sme samozrejme nedodržali 🙂 Veď ked má mm, zlú mofrolu ťažko oplodní 1 vajko, nieto 8! Hej pri IUI je nižšia šanca, ale zase ja som dravá, ak sú tam aj zdravé spermie, myslela som, že tá šanca sa zvyšuje.

si31si
3. nov 2011

@sijust ahoj a ak sa môžem spýtať akú mal tvoj muž morfologiu?

porinka
3. nov 2011

@in131
začínam pichať...takže prvá dávka Diphereline je vo mne. Je to celkom veda namiešať si ten koktail. Som to nechala na sestričku, nech mi to všetko ukáže a zajtra už skúsim sama, za jej asistencie. Asi bude modrina, lebo mi z vpichu vytiekla trochen krvi...takže vzhúru do prechodu...hehe 😉

sijust
3. nov 2011

@si31si 0% -ani jedna nemala normalny tvar...

si31si
3. nov 2011

@sijust tak to je super že to vyšlo my máme 1% dobrých takže šanca tam je 😵 to si ma potešila 😀

sijust
3. nov 2011

@si31si cez metodu ICSI urcite,neboj 😉 embriologicka vyberie najkrajsie a vpichne priamo do vajicka...pri ivfku su hlavne dolezite vajicka,musia byt kvalitne...je to paradox,ked si ok a manzel ma problem,ale je to to skratka hlavne na tebe 😉

porinka
3. nov 2011

A mňa to bude stáť asi toľkoto: lieky - 370, doplnké vyš. - 100, ICSI - od 200 - 670 /podľa počtu oocytov/, predĺžená KE - 150, asistovaný zonálny hatching - 135, mrazenie embryí - 150, KET - 120, PGD - 1960 + 500....suma sumárum - radšej to ani nepočítam...plus cesta, plus namiesto výplaty PN-ka...na toto by mohol štát viac prispievať ako len preplatenie IVF cyklu... 😠

sijust
3. nov 2011

@porinka prosim ta a co je PGD?kam chodis do centra?

linda81
autor
3. nov 2011

my tiez budeme mat ICSI, SPG nie az taka katastrofa, posledne 5% normalnych foriem, ale aj tak ze je to indikovane.Mm ma okrem toho kopu vitaminov, prvy SPG bol horsi, takze to pomohlo kus.