icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

alica311
9. nov 2011

@dandy914 Babiny, ja Vás obdivujem, že si to dokážete pichnúť samé. 🙂 Ja len z pohľadu na injekciu odpadávam, strasne sa ich bojím od malička, vôbec neviem, ako zvádnem tu stimulku.

99azura99
9. nov 2011

@alica311 to cakanie je nekonecne 😒 niekedy som sa smiala niektorym babam co frcali na MK, nechapala som ich a dnes? 😀 uz som asi zavistlacka citam a citam.... Hm neviem kolko platia ci mesiac? Urcite ti niektora povie a apon budem vediet aj ja 🙂 Inak a s tymi predoperacnymi viem presne. Je jedno kto ti urobi predoperacne, napriklad mne urobila obvodna. Ja som bola pred mesiacom na laparke- brali mi krv, moc a internistovi som isla na EKG. Len viem ze na vysledky som cakala 2 tyzdne. Na EKG ma zobrali rano na 8 nemusis sa objednavat- aspon u nas to tak je, lebo kamoska ma zase strasila ze aj tomu sa treba objednat a ze maju plno.

pici
9. nov 2011

@alica311 predoperacne obsahuju vysetrenia ktore robi internista.. nie obvodny lekar. naberie sa krv na krvnu skupinu, na zistenie BVrh ci tak nejako, co znamena vylucenie HIV , dalej take komplet vysetrenie, tlak, EKG a ona ti napise ci odporuca ist do narkozy alebo nie... na zaklade vysetreni... platia 3 tyzdne

pici
9. nov 2011

@99azura99 zavisi to hlavne od diangoz... vacsinou na svk davaju dlhe protokoly. kratky malokedy...

99azura99
9. nov 2011

@pici ja som sa na to specialne pytala, moze urobit aj obvodna. Internistovi som isla len na EKG.

dandy914
9. nov 2011

@alica311 neboj, naucis sa. ja som sa hlavne bala toho pichnutia, ale islo to ako do masielka. 😀 horsie bolo pre mna dostat zmiesany roztok do striekacky.

alica311
9. nov 2011

@99azura99
@pici ďakujem pekne, no nieje nič moc, že platia len 3 týžne, a na výsledky sa čaká tak dlho? no nič, veľa matematiky, nejako to musím vypočítať, aby mi to vyšlo. Inak je super, že predoberačné robia internista a obvodná, lebo moja obvodná lekárka je aj internistka a dokonca aj reumatologička 🙂 Ja som sa na MK prihlásila len pred meiacom a niečo, a tiež len čítam a čítam, a čím viac čítam, tým sa viac bojím, keď zistujem čo všetko IVF obnáša, len aby na konci bolo malé mimi 🙂

pici
9. nov 2011

@99azura99 aha... no v ramci toho ze musim odsediet u internistu tak som si vsetko dala u neho urobit
@alica311 ja som mala vysledky tusim do 5 dni, najdlhsie trvala krvna skupina tusim, a platia podla toho v akom si centre cca 3 tyzdne

99azura99
9. nov 2011

@alica311 ja tiez nie som dlho registrovana 😉 a som na tom podobne neviem odkial si ty ale u nas sa caka 2 tyzdne- myslim ze kvoli tomu vyledku HIV neboj to vyratas ja som si isla pre spravu v den (rano) pred konzultaciou s anest. sestrou 😀 prislo mi to na chlp.

dandy914
9. nov 2011

baby a ktory den cyklu sa vlastne robi OPU?

@99azura99 konzultacia s anest. sestrou? to mi nikto nespominal? ja som si myslela, ze pohovor s anesteziologom budem mat v centre v den opu.

alica311
9. nov 2011

@pici ja chodím do Heliosu v MT
@99azura99 No dobre, že viem, radšej teda zavolám obvodnej a dohodnem sa s ňou, kedy mám prísť, radšej trocha skôr ako potom čakať na ďaľší cyklus, a ty kedy začínaš stimulovať?

99azura99
9. nov 2011

@dandy914 asi som ta pomylila, ja som pisala s alica311 o predoperanych, kolko trvaju. Ja som bola na laparke pred mesiacom. 🙂

99azura99
9. nov 2011

@alica311 ved ked zavolas a budes sa informovat, nic za to nedas 🙂 ja ani neviem. Dnes som teda volala do tej poistovne a ze to posielaju do centra. Len cez vikend mam mat mrchu 😒 tak to vidim ze mi to nevychadza do konca tohto roku. Tak asi zacneme aj na rovnako 😀

dandy914
9. nov 2011

@99azura99 aha, ale nejaky pohovor s anesteziologom asi bude ci nie? ten informovany suhlas co mame podpisat obsahuje, ze mi boli vysvetlené rizika spojene s anesteziou, ale mne nikto nic nevysvetloval.

alica311
9. nov 2011

@99azura99 No škoda, škoda, že nestíhaš do konca roka, akurát idú vianoce, takže aj lekári budú chcieť byť na Vianoce doma 🙂 Tak to by bolo fajn, keby sme začali rovnako, asoň si budeme môcť vymeniť naše radosti a starosti 🙂

si31si
9. nov 2011

@tatinka no ja tak niekedy na začiatku decembra ešte neviem kedy príde mrcha presne 😉 a možno máš pravdu a začneme spolu 😉

99azura99
9. nov 2011

@dandy914 no urcite by mal byt

99azura99
9. nov 2011

@alica311 tak co uz narobim, uz ked sme tolko cakali ( i ked teraz mi to pripada ze tie meiace iduuuuuuu pomaly) Aj ked by to bol krasny vianocny darcek. No co, "uzijem" si sviatky a silvester 😀 a pak si budeme vymienat ten stres a potom radost!

alica311
9. nov 2011

@99azura99 No to by bol krásny darček, my sme sa s mm začali o bábo snažiť asi pred rokom a niečo a minulý rok na vianoce som mu povedala, že ten ďaší rok na vianoce už budeme traja 🙂 A sme stále dvaja ☹ , ale ja dúfam, že na ten budúci rok na vianoce už budeme traja, a keďže si asi dáme vložiť 2 fazulky tak možno aj štyria 🙂

99azura99
9. nov 2011

@alica311 to vazne? Az sa mi nechce verit. Minuly rok pri stedrej vecer som tak isto povedala mm ze o rok uz 3 a nic 😀 ale ako si napisala, bud. mozno hned styria 😝

dadaba
9. nov 2011

@smallyell jej tak super...a kolky den cyklu ides na odber vajicok????

alica311
9. nov 2011

@99azura99 No to je teda náhodička 😉 Tak hádam si tie mimina, nejako na tie ďalšie vianoce vybojujeme 🙂

porinka
9. nov 2011

@dandy914
možno to fakt nebude vadiť...a chodím tiež k drábekovi

tatinka
10. nov 2011

@linda81 tak to je dobre, urcite sa to podari

tatinka
10. nov 2011

@dandy914 vsak budes vidiet , ale sand to bude vsetko ok a o chvilu budes mat uz po vsetkom a samozrejme s naj naj naj vysledkom🙂

tatinka
10. nov 2011

@si31si som zvedava co mi povedia v pondelok na konzultacii potom uz budem mudrejsia ze co a ko zacat🙂 som zvedava ako si to sama pichnem 🙂

tatinka
10. nov 2011

@pici ahoj , neviem prosim ta nahodou v akom pripade davaju kratke protokoly? mam kratky, by som bola zvedava ze ako sa to deli , komu to a komu ono

alica311
10. nov 2011

@tatinka Ahoj, aj mna by to zaujímalo,prečo majú niektoré krátky a iné dlhý protokol,

smallyell
10. nov 2011

@dadaba to este neviem, v pondelok mam este jeden utz a tak mi povie, kedy bude odber..uvidime, horsie je som ochorela, tak neviem, mam zapalene hrdlo, tak dufam, ze sa to neposunie

porinka
10. nov 2011

V noci som dostala MS, takže zajtra ráno fičím do BA na ultrazvuk. Som zvedavá, čo bude ďalej... 😅