icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

alibabaa
11. nov 2011

@iva567 ja som pichala 19 dni. vecer ten 19 den som pichala pregnyl a o 36 hodin OPU tak drzim palceky aby si mala cim skor za sebou 🙂

porinka
11. nov 2011

@dandy914
A ako znášaš Gonal?

tatinka
12. nov 2011

@alica311 a kedy uz vlastne ides na to? ja tiez chcem dve, dufam ze sa zadri vsetko po tolkej dobe 🙂

tatinka
12. nov 2011

@linda81 ja ti depku z veku nemam, vsak nie som stara🙂, chodia do centier aj starsie aj mnladie, skor som bola prekvapena kolko parov v dnesnej dobe nemoze mat deti,,,

tatinka
12. nov 2011

baby som sklamana, v pondelok som mala ist na pohovor a ten dalsi tyzden uz zacat stimulku , ale vcera mi volali ze im ochorela polka personalu a tie co su zdrave to nestihaju takze ma prehodili az na 24.11 a 23.11 uz by som mala dostat menzes,ale kedze mi to nechodi pravidelne - ma porazi ak dostanem skor a uz nestihnem stimulku a budem musiet cakat zase,,,som sklamana ze stale sa to na niecom zdrzuje a dokola odklada

in131
12. nov 2011

@tatinka Ahoj do ktorého centra chodíš? Mala si trvať natom nech ta tam niekde vložia. Mala si povedať že chceš stimulovať už tento mesiac. Mna tiež chceli v Heliose odložiť na budúci mesiac ale nedala som sa a prosila ju nech ma tam niekde dá. Tak nakoniec m idala termín k doktorovi - ten mi robil pohovor mesto koordinátorky. A pekne som stihla 16den cyklu. 😉

nagkat
12. nov 2011

Ahojte dievčatá, chcem Vám len dodať trošku energie a viac optimizmu pri IVF. Mňa nečaká, ale máme ho chvalabohu úspešne za sebou a podarilo sa nám na prvýkrát, za 17 dní by som mala porodiť naše vytúžené bábatko 🙂 Hlavne myslite pozitívne, to je najdôležitejšie. Po vložení vajíčok som dostala vysoké teploty a aj tak sa nám jedno uchytilo......bola som ochotná, kvôli pohode a kludu odísť z práce.....ale vyplatilo sa. Takže baby, presne viem čo prežívate, držím palce a posielam veľa veľa energie, zvládnete to...........

tatinka
12. nov 2011

@in131 chodim do iscaru v martine, mam kratky protokol takze by sm mala zacat sitmulku druhy den menzesu,,ale rozmyslam nad tym ze ked by mi priesiel menzes skor tak tam zavolam a budem ich presviedcat aby ma na druhy den proste vzali, lebo nechcem ac cakat dalsi mesiac a kedze su potom uz sviatky uz by mi ani nemal kto ukazat ako sa to picha a teda by som uz asi musela ist az na januar ,,,

tatinka
12. nov 2011

@in131 a uz kolko stimulujes kedy ides na odber, vklad?

in131
12. nov 2011

@tatinka ja ešte len 6 dne jem lieky začínam pichať v pondelok.

alica311
12. nov 2011

@tatinka No ja už to tento rok určite nestihnem, lebo mi ešte neschválili žiadosť, takže ma to čaká až v januári, a to je stááášne ďaleko, dni sa neskutečne vlečú 😒 , ozaj to nie je nič moc, keď sa to takto naťahuje, tak ich skús pekne poprosiť, či by ťa nevzali už teraz

tatinka
12. nov 2011

@alica311 pockam este tento tyzden co bude a ten dalsi uz ked mi dojde menzes tam zavolam ak by bolo skor ako mi dali termin a budem trvat na tom aby ma vzali , lebo pri kratkom protokole zacinam vraj stimulku druhy den menzesu, kedy si davala ziadost?

alica311
12. nov 2011

@tatinka Ešte len pre týždňom a pól, takže mám fakt ešte čas, ale už teraz som nervózna, neviem čo budem robiť potom, keď to už príde 🙂 Ja chodím do Heliosu a aký máte problém ak sa môžem spýtať?

tatinka
12. nov 2011

@alica311 aku mas poistovnu? ja vseobecnu a schvalnie trvalo tri mesiace, u nas v podstate nevedia v com je problem, ja mam polycyst, vajcniky ale vraj to problem nie je takze uzavreli nas ako neplodnost z nevysvetlitelnych pricin, snazime sa uz 3 roky, tri iui neuspesne a teraz nas caka prve ivf, dufam ze aj posledne a ze bude uspesne, najhorsie je toto cakanie to je katastrofa , zdlahve , na psychiku a podobne , vam co zistili?

tatinka
12. nov 2011

@alica311 od kial si? idem teraz off ale poobede alebo vecer tu budem takze mozme poklebetit 🙂 zatial ahojky

alica311
12. nov 2011

@tatinka Poisťovňu mám dôveru, a dr. povedal, že tak za mesiac a pól od podanie mi budú z centra volať, to som prekvapená, že Vám to trvalo až 3 mesiace, naozaj dlhá doba, poisťovne sa teraz snažia šentriť na všetkom, je to s nim hrozné 😒 , u nás má problém mm, má málo spermií, ale čo je horšie morflola 0%, takže nemá ani jednu spermiu schopnú na oplodnenie, my budeme potrebovať IVF s ISCI, a to čakanie ma tiež ubíja.

smallyell
12. nov 2011

baby ja mam zajtra poslednu inj. a v pondelok idem este na utz ...chcem sa opytat ...nemala by som v nedelu vecer pichat pregnyl? dr. mi nic dopredu nepovedal, len ze mam prist este na jednu kontrolu...dufam, ze teraz sa to nebude natahovat, to by som nerozchodila

porinka
12. nov 2011

@smallyell
Pregnyl picháš pred punkciou folikulov, po ukončení stimulácie podľa ordinácie lekára...

smallyell
12. nov 2011

@porinka ok, dakujem porinka 🙂

alica311
12. nov 2011

@tatinka Ok, tak ešte pokecáme 🙂

tatinka
12. nov 2011

@alica311 a s metodou icsi sa to bude dat? nebude trebas kor darcovske spermie?

tatinka
12. nov 2011

@alica311 a od kial to si? ak to teda nie je tajne🙂

alica311
12. nov 2011

@tatinka Som z Hlohovca. No to hádam nie darcovské spermie, mm má zlú morfolu spg, ale dajú sa použiť, len im treba pomôcť, dúfam, že genetika je OK.

tatinka
12. nov 2011

@alica311 jaaj tak to potom dobre ze aspom tak sa da ze je taka moznost, ja uz bys om to chela mat za sebou vsetko..

alica311
12. nov 2011

@tatinka To zaručene každá z nás. 🙂 A to som chcela tri deti, budem najšťastejšia mamina ak budem mať aspoň jedno jediné 🙂

tatinka
12. nov 2011

@alica311 mi hovor, mi ked sme si prvykrat nedali pozor s priatelom 🙂 mi hned hovorilz e aby som si sla kupit test, ked bol negativny sme si povedali ze nevadi, ved urcite to nevyjde kazdemu na prvykrat,,nikdy by mi nenapadlo ze to bude takto tolke roky trvat,.,ale teraz sa podari 🙂, ja chem dve deti, naj by boli dvojicky chlapcek a dievcatko, uz aj mena mam zvolene🙂 ale tiez budeme radi ked sa podari asom jedno, aj ked o druhe sa tiez chceme casom pokusit

alica311
12. nov 2011

@tatinka jej tie stresy na VŠ, keď som nedoslatal MS.. 🙂 A to nehovorím, že som 6 rokov užívala HAK ☹

tatinka
12. nov 2011

@alica311 co je hak?

alica311
12. nov 2011

@tatinka Hormonálna antikoncepcia, až sa hanbím, že som to vôbec niekedy mohla užívať ☹

tatinka
12. nov 2011

@alica311 ale co riesis taketo daco , tym sa ani nezaoberaj a z bytocne netrap, kolko zien bralo antikoncepciu a babo maju v pohode, netrap sa tym to ta len zbytocne stresuje a zatazuje, mysli na to ze babo chcete a aj sa vam to podari jasne !?🙂)