icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

alica311
12. nov 2011

@tatinka Veď hej, kašlať na to už to nezmením, ale je to irónia, brať HAK, keď je mm neplodný ☹

tatinka
12. nov 2011

@alica311 ale to ste zrejme vtedy asi nevedeli

deinad
12. nov 2011

@linda81 to je fajn, ze ti je dobre, a kedy ides na vklad? kolko si mala vajiciek? 🙂 napis detailiky, ja som momentalne na ATB ale doktorka povedala, ze to nevadi, ze mozem s tym brat aj Proveru, a do OPU budem urcite fit 🙂

alica311
12. nov 2011

@tatinka NO jej nevedeli, my sme sa s mm začali snažiť o bábo ešte keď sme neboli svoji, a začali sme to riešiť ešte pred svadbou, no a tri dni pred svadbou sme sa dozvedeli tú užasnú správu, že mm je v podstate neplodný, tak si vieš predstaviť, ako som si tu svadbu užila ☹

tatinka
12. nov 2011

@alica311 kolko uz si vydata? my spolu zijeme ale nie sme manzelia

alica311
12. nov 2011

@tatinka Čerstvo, teraz je to tretí mesiac, no a po svadbe sme namiesto na svadbonú cestu išli do CARU, a ty si odkliaľ?

tatinka
12. nov 2011

@alica311 prievidza🙂 my uz chodime po lekaroch dva roky , tri sa snazime o babo ale ten prvy rok sme to nechavali len tak ze ved urcite sa zadari aj samo, akeho mas lekara?

alica311
12. nov 2011

@tatinka Ja som od začiatku snaženia používala ovulač. testy, takže som presne vedela, kedy sa treba snažilkovať, a keď ani po 11 mesiacoch stále nič, tak sme išli k lekárovi. Mne sa urobil HP, čo bolo v poriadku a mm spermiogram a hneď sme vedeli na čom sme, takže do Caru sme sa dostali po roku a niečo snaženia. Chodím do Heliosu dr. Krajkovičovi.

tatinka
12. nov 2011

@alica311 my sme po roku samosnazenia, skusali este za pomoci mojho gyndosa ktory mi daval clostyl, a pregnyl -pol roka, nepomohlo, takze sme sli do heliku kde mi davali to iste dalsieho pol roka plus dve iui, enpomohlo, presli sme tento rok do iscaru, robila sa laparka, vajecniky priechodne, odstranili dva endom.nalezy a napichali vajecniky , potom sme skusili este raz iui ale nezabralo takze v lete sa hned davala ziadost na ivf

alica311
12. nov 2011

@tatinka My sme mali zatiaľ mať jedno IUI, ale keďže po clostile som mala 8 folikulov, čo bolo podľa dr. veľa, tak sa nič nekonalo. Tento mesiac ideme skúsiť teda jedno IUI, a potom rovno IVF

dandy914
12. nov 2011

@99azura99 nie je za co 🙂 a tiez som sa docitala, ze paracetamol ovplyvnuje spermatogenezu. takze chlapom treba zatrhnut prezmenu paralen.

@porinka gonal este nepicham, zatial len ten diphereline, dnes 5 inj., uz picham ako proficka. 😀 akurat namiesat mi to musi mm.

tatinka
12. nov 2011

@alica311 u nas nevedia v com je problem preto tak dlho sa zrejme skusalo ci nahodou nezaberu aj jednoduchsie cesty, u vas vedia v com je pricina takze nema vyznama si vas nejak natahovat

linda81
autor
12. nov 2011

@deinad Ahoj...ja uz som bola na vklad 9.11, 2 dni po OPU.Mali sme 9 vajicok, 3 nedozrete, zo 6 sa oplodnilo 5, ale vyvijali sa len 4, z tych 3 nedozretych dokultivoval embryolog este 2 a tie sa oplodnili, takze spolu mame 6.Dve su vlozene a 4 kryokonzervovane🙂.Dufam , ze teraz to aspon 1 zvladne.Moc sa ale nesetrim, aj navarit treba , aj oprat aj o psa sa postarat, mm chory, tak parada...dufam , ze nic nepokazim, od dnes ma pobolieva podbrusko.

dandy914
12. nov 2011

@alibabaa a ty si ako dopadla? ty si mala mat tusim vcera vklad, nie?

porinka
12. nov 2011

@iva567
a ako to zvládaš? Robia s tebou hormony niečo?

porinka
12. nov 2011

@dandy914
na ten gonal som sa chcela spýtať ivi567 😖
ja tiež pichám ako profíčka, miešam všetko sama, len zajtra začínam gonal, tak som zvedavá, ako pichnem to, aj keď mi to včera v Gyn-five akože vysvetlili... 😒

porinka
12. nov 2011
porinka
12. nov 2011

po pozretí ďalších videí zisťujem, že mi toho veľa sestričky v Gyn-five nepovedali... 😠

porinka
12. nov 2011

a tu som sa dozvedela koľko kliknutí počuť pri jednotlivých dávkach, u mňa sú to pri 150 štyri kliknutia

https://www.youtube.com/watch?v=U0Xy8b1eGEk
iva567
12. nov 2011

@porinka zvládam to v pohode. Nejak ešte nič mimoriadne necítim, len občas na trocha akoby pichne v podbrušku, takže asi sa tam naozaj niečo deje 😀
gonal ide ľahko, je to jednoduchšie ako diphereline, ja som to robila presne podľa videa na Youtube, najskôr som nastavila na najmenšie množstvo, aby to vytlačilo tú bublinku a potom na 150, vytiahla tak že na stupnici bolo vidieť 150 a puklo to naozaj 4x. Je tam úplne tenulinká ihla, takže to pri pichnutí cítiť menej ako diphereline. Mne to pichá mm.

tatinka
12. nov 2011

ahojte baby, ked je kratky protokol tam tiez treba pit vela vody?

porinka
13. nov 2011

@iva567
gonal pichnutý, mi to puklo len dva krát, sa mi zdá... 😅 uvidím zajtra.

porinka
13. nov 2011

kočky, mám otázku: PN-ku dávajú aj v CARe?

anjelik255
13. nov 2011

caute baby.

chcem sa opytat, berie niekto ESTROFEM? ja mam ist na KET a neviem ako dlho sa beru tie tabletky.vie mi niekto poradit?????

timmka
13. nov 2011

ahojte, mozem sa opytat, som po odbere uz 2dni, to mam este stale tolko pit vody? dakujem za odpoved 😉

anjelik255
13. nov 2011

to tu nie je nikto kto berie ESTROFEM?

porinka
13. nov 2011

@iva567
nevieš, do kedy sa pichá Diphereline?

99azura99
13. nov 2011

@alica311 ahoj ja odpadnem ty si z hlohovca? Aj ja, rovnako stare, nepozname sa ? 😀 si sa pytala kolko budeme vkladat... no dve

99azura99
13. nov 2011

@dandy914 nastatie ten moj mm si bezo mna nezoberie ziadnu tabletku, ale dobre vediet. Inak ako sa citis? Ja som mala dostat dnes mrchu a nejako nemam ziadne priznaky. Teraz ked na nu cakam tak nic? porazi ma.... ale niektore baby pisali ze ked zacali stimulovat, ze im meskala 😒

alica311
13. nov 2011

@99azura99 No neverím, že z HC a do akého centa chodíš?