Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
Dnes o pol 8 prvá inekcia dekapeptilu. Joj mam aj strach..... hadam to zvládnem sama. 😉
@99azura99 hej, hej mavam pravidelnu, doteraz vzdy chodila nacas a teraz ako naschval. 😝
@in131 tak ako si to zvladla? hned prvu si pichala sama? ja som si vcera nejako blbo pichla, aj ma to zabolelo. pozerala som navody na nete a vsade si to sadielko tak chytili medzi prsty. ja som to tak nerobila, mne to sestricka ukazovala bez toho, tak som to vcera chcela vyskusat a nebolo to veru dobre. 😝
@99azura99 Hej chodím do Heliosu. No v BA pracujem a každodenne z HC do práce z HC dochádzam. Viem, mala by som to mala tu za rohom, ale proste som to nechcela riešiť v BA. Takto keď cestujeme do MT si beriem celý deň lekára alebo dovolenku a mám od roboty pokoj, neviem si predstaviť, že by mala v teň deň utekať ešte do práce a tváriť sa, že je všetko v poriadku, keď nie je, a máme tu takí úžasní kolektív, ktorí by toto určite nepochopil 😉 No a teda ešte raz nepoznáme sa? Na akú ZŠ v Hlohovci si chodila 🙂
@anjelik255 ahoj...ja beriem estrofem, tiez som pred KET. Je to na sliznicu, tak myslim, ze do potvrdenia tehotenstva to urcite bude....ak nie aj dlhsie.
@99azura99 No ja pôjdem už počas stimulky na PN, aj tak na kontroly treba chodiť často a zostanem doma až do krvného testu, neviem si predsviť byť v práci a pri tých stresoch čo tu máme. A v práci to ani oznamovať nebudem, len zavolám, že mám cystu a idem na PN a bodka. A prečo potrebujete IVF kvôli tej endoške, alebo neičo iné?
@99azura99 ahoj, zatial nedorazila, mrcha jedna. 😀 kolko ti uz meska? rozmyslam ci mam volat do centra, ze co s tym. mne vobec nic nie je. dufam, ze to dobre picham. akurat, mam nizky tlak. ale to neviem ci moze byt z toho.
ja som to v praci tiez nikomu nehovorila, ani to nejako nechcem hovorit. tak stale rozmyslam ako sa vyparim na tu pnku. je mi jasne ze nemusim nikomu diagnozu oznamovat, ale je mi blbe len tak z nicoho nic zostat doma. 😒
@dandy914 no meska len jeden den 😀 teda lepsie povedane. Mala som mat zo soboty na nedelu. Vzdy rano sa v nedelu zobudim a mrcha uz je. Ale tiez ziadne priznaky. Ved poznam svoje telo, ked ma byt mrcha. Tebe kolko meska? Mohla by si aj ostat tehotna? Ja si myslim ze v robote je velke riziko, keby to povieme- vies nemusi sa zadarit IVF ( len cisto teoreticky, nam sa zadari 😉 ) a potom moze byt ohrozena nasa praca, no nie? Povedz ze mas nejaku cystu alebo ze musis na laparku....
@alica311 my sa snazime 2 roky
@99azura99 ja som mala dostat vcera, takze vlastne zatial meska len jeden den. noo, teoreticky by som tehotna mohla byt kedze sme robili tie spravne pohyby v spravny cas. 😀 ale prakticky asi nie. 😒 to by bola aka haluz, keby sa nam zrovna teraz zadarilo. 4 roky nic a teraz by sa, to tazko. to je urcite z toho dipherelinu.
asi to v praci zvalim na tu cystu. 😝
@dandy914
aj mňa pred mrchou boleli prsia ako pri tehu. Mrcha môže trošku meškať, ale nakoniec príde 😉 . Ja tiež idem na PN, tento týždeň mám náhradné voľno, tiež nemienim chodiť do práce, robím na tri zmeny, pod sebou 55 ľudí, kopec stresu...ak to vyjde, tak do tehu testu ma v práci neuvidia. A diagnozu nechám na obvodnej mudr 😎
@dandy914 😀 nooo to by bola ina haluz. Ja by som tiez mohla byt teoreticky 😀 , prakticky tazko. Takze nam dvom to vychadza nejako narovnako, tiez chodis do GF? No ja len ked uz meska, mohla by prist az zajtra aby som na 4DC mohla ist na sono. Keby dnes- vyslo by to na stvrtok, co je sviatok. Sice by sa dalo ist v stredu ale mne doc. hovorila ze najlepsie na prve sono je ten 4DC
Presne nato sa vyhovor a mas pokoj, nikto nemusi nic vediet 😝
@dasyka
dakujem za odpoved. v piatok mam ist na ultrazvuk /10den/ po menz. tak uvidim co dalej, uz som velmi netrpezliva,a neviem ci to je dobre.
@porinka ja viem ze nakoniec pride, ale uz by mohla. ja uz by som to najradsej mala vsetko za sebou. takto sa to posuva, ked sa mi posuva mrcha, ci nie?
@99azura99 vyzera to tak, ze nam to vychazda na rovnako, aj stimulku mame tusim presne tu istu. 🙂 chodim do GF. aj ja mam ist 4 dc. a vo stvrtok tam nebudu? zaco sme platili tych 100 eur, nie su v tom aj vysetrenia cez sviatky?
inak ja by som aj celkom isla do roboty po vklade. doma budem na to stale mysliet. ale moja dr. ma nechce pustit, ze urcite mam byt doma.
Existujú dva typy režimov podávania liekov. Navzájom sa odlišujú trvaním a výberom preparátu. Nazývajú sa dlhý a krátky protokol:
Dlhý protokol: liečba začína na 2. alebo 20. deň menštruačného cyklu podaním injekcie analógov GnRH za účelom redukcie prirodzenej produkcie FSH a LH. Po uplynutí približne 18-19 dní (alebo 8-13 dní, v závislosti od toho, kedy sa liečba začala), sa začnú podávať injekcie FSH v dávke stanovenej lekárom. Podávanie sa reguluje v závislosti od vývoja folikulov, ich počtu a veľkosti a bežne trvá 10-12 dní. Potom sa podá injekcia hCG a po 36-40 hodinách sa robí odber oocytov. Po vložení embrya do maternice, sa nasadí na dobu dvoch týždňov hormón žltého telieska. V prípade úspešnej tehotnosti sa pokračuje v jeho užívaní do 13. týždňa.
Krátky protokol trvá zvyčajne 10-14 dní. Liečba sa začína na druhý alebo tretí deň menštruačného cyklu. Podávajú sa injekcie FSH ako u dlhého protokolu a GnRH agonisti, ktoré v krátkom režime vplývajú na zvýšenie prirodzenej tvorby FSH a LH. Vo všetkých ostatných bodoch je liečba identická ako v prípade dlhého protokolu.

@99azura99 ja som na tom tak isto. tiez som dnes mala dostat a zatial nic, ani ziadne priznaky. 😠