icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

aisha6
18. nov 2011

@99azura99 držím palce nech je to čo najskôr.

aisha6
18. nov 2011

@99azura99 to si sa mala spýtať že kedy na sono.

99azura99
18. nov 2011

@aisha6 ved som sa pytala, ked nedostanem MS. Tak az bud.piatok co budem 40DC 🙄

aisha6
18. nov 2011

@99azura99 no ja neviem ako to máš ty ale mne povedali že ak nedostanem do 32 dc tak mám aj tak prísť.No fakt neviem až ti zle neradím,to by som nechcela a tebe teraz povedala že máš prísť až keď príde mrcha?

99azura99
18. nov 2011

@aisha6 hm.. ved preto som dopletena. Ked pride mrcha pojdem na prvu kontrolu. A ked nepride tak ma zavolali az na bud.piatok. Idem to nejako vygooglit ci niektora nema s tym taku istu skusenost....

aisha6
18. nov 2011

@99azura99 no skús lebo ja fakt neviem. 😒

iva567
18. nov 2011

@99azura99 ahoj. ak si dobre spomínam, tak mne Harbulák pri pichutí prvej injekcie diphereline povedal, že ak by som mrchu nedostala, tak mám stále pichať, a na kontrolu mám prísť o cca 10 dní, to by bolo cca 39DC.

99azura99
18. nov 2011

@iva567 aha ok dakujem za info. Ty mi vzdy das najinfo 😉

porinka
18. nov 2011

@iva567
tak kontrolu mám za sebou, krv mi zobrali, síce sestrička mi hľadala ihlou pod kožou žilu, fakt nič príjemné...že 1x sa mi toto stalo 😠 , po UZV mi povedala, že folikuly sú ešte malé, takže o 14:00 volám na výsledky a uvidím, čo ďalej. Inak dnes bol v Gyn-Five pekný nátresk. Len jedna sestrička brala krv a jedna Mudr. robila UZV a ostatné...
A niekto tam skonštatoval, že to chceme všetky stihnúť do Vianoc...tak to ma vôbec nenapadlo, keď som začínala so stimuláciu... 😉, že by sa to hodilo do Vianoc

iva567
18. nov 2011

@porinka no to by som povedala že by sa to hodilo do vianoc... ani by sme iný darček nechceli ako pozitívny tehu test ... 😉 Takých je nás evidentne veľa 😉
a koľko jednotiek picháš teraz gonal? Mne po prvej kontrole zvýšili zo 150 na 187,5 lebo boli ešte malé. Veď uvidíš... Hlavne že máš dosť gonalu. Nie ako ja... My sme večer natiahli len na 1 puknutie a viac nešlo 😖. Nakoniec mm vymyslel, že veď tam vnútri pera ešte niečo je, tak zo všetkých troch pier tou tenkou ihlou na pichanie dipherelinu vytiahol ešte tie zbytky a trojčlenkou sme vyrátali aký objem to má byť na 187,5 a bolo tam akurát, tak sme dopichli takto 😀 😀 😀 Čiže ja som mala gonal vypočítaný na 100% - nezostala ani kvapka 😀 a to doslova...

iva567
18. nov 2011

@99azura99 to asi preto lebo to mám ešte v čerstvej pamäti a chodíme do toho istého centra... 😉 a už aspoň cítiš nejaké príznaky že by si mala dostať mrchu?

99azura99
18. nov 2011

@iva567 necitim ziadne priznaky, nie som ani podrazdena proste nic... ja som mala endosku, takze mrchu viem presne rozoznat kedy ma prist (mavam velke bolesti) A ty sa ako citis? 🙂

iva567
18. nov 2011

ja som včera pichla posledné injekcie, dneska už len pregnyl...
a teraz len oddychujem keďže som na PN a priaznivo pôsobím na foliky aby dorástli a dozreli tak ako majú... 🙂 inak sa cítim OK, som čakala, že ma bude bolieť po stimulácii v podbrušku, vaječníky, ale nič mimoriadne necítim, občas tam cítim nejaký taký tlak alebo pichnutie, ale to je všetko...

iva567
18. nov 2011

@99azura99 a snazím sa veľa piť, lebo OHSS naozaj nepotrebujem... 😉

99azura99
18. nov 2011

@iva567 tak to je super, ze to tak znasas, mas asi silny prah bolesti 😉 (ale to aj ja 😀 ) no a to pitie, uf ani nehovor. V robote si robia srandicky, ze nemam tolko vecer popijat, ked mam take susaky na druhy den 😀 (nikto nevie, preco pijem tolko 😝 ) Tak pekne odpocivaj aby prebehlo vsetko ako ma 🙂

linda81
autor
18. nov 2011

@iva567 AHoj...drzim palce na OPU...ja som mala pred 11 dnami🙂.Bolo to fajn celkom, fajna narkoza,hned som bola oK , tiez ziadne bolesti velke pri stimulacii, len trocha tlak.Po punkcii a ET este 2 dni bolesti, no a teraz som cakatelka na test🙂.Drz sa.

iva567
18. nov 2011

@99azura99 len to, že ja sa aj bežne musím nútiť, aby som za den vypila aspon pár pohárov vody, lebo ma vôbec nesmädí, takže toto je pre mňa utrpenie 😀 keď si len pomyslím na vodu, tak mi je zle 😝

99azura99
18. nov 2011

@iva567 😀 , ja s tym problem nemam. Mozem sa ta opytat, tebe ked meskala MS. Pred tym si mavala pravidelne?

iva567
18. nov 2011

@linda81 dakujem... 🙂 tíško závidím, že to už máš za sebou 🙂 a držím palce, aby test dobre dopadol, kedy ideš?

iva567
18. nov 2011

@99azura99 no velmi pravidelne nie, cykly mávam priemerne 28dnové, ale pohybuje sa to od min 24 do max 31 dní, nad 30 dní som mala za posledné tri roky len pár krát, naozaj málokedy. Pri stimulácii som dostala na 34.DC.

dadaba
18. nov 2011

ahoj Dievcata...aj ja som bola dnes v gynfive, este som tak vela ludi tam nevidela,,,bola som na odbere vajicok...mala som az 20 dufam, ze budu nejake aj kvalitne...zajtra sa to dozviem....

iva567
18. nov 2011

@dadaba Super, ze už máš prvú časť za sebou... 😉 držím palce, aby ti povedali len dobré správy, ale veď medzi 20 sa musia nájsť kvalitné... 😉 Ja idem v nedeľu... Aké to bolo? Ak sa mozem opýtať, kto a kedy ti povedal kolko si mala vajíčok? Už ste aj dohadovali dalsí postup, myslím PK, embryoscope,...? Ty si mala na poslednej kontrole koľko folikulov a aké veľké? Mám nejaký blbý pocit, lebo mne včera dr. povedala, že je tam len 1 veľký folikul a ostatné menšie, celkom 17, tak neviem čo si mám o tom myslieť...

alibabaa
18. nov 2011

@iva567 to vsetko o vajickach ti povie embryologicka ked sa vyspinkas 🙂 preberali sme vsetko: kolko ako oplodnit, embryoscope, PK, vklad pri PK, vklad ked nie je PK-kedy sa to uskutocni ... bola mila, som sa jej pytala co by mi odporucala... a tak..

iva567
18. nov 2011

@alibabaa aha, to som nevedela či sa hovorí hneď po OPU aj s embryologičkou alebo len s dr.
A ty ako sa cítiš? Už si vlastne týždeň po ET, však? Nejak to letí... 😉 Kedy ideš na krv?

linda81
autor
18. nov 2011

@iva567 idem v stredu 23.11....mam strasny strach uz..bojim sa , ze nemam ziadne priznaky....tak ze to nevyslo...tak velmi by som si zelala //, ale mam strach si doma spravit test...doteraz boli vzdy negativne...

alibabaa
18. nov 2011

@iva567 no som 7 den. dnes som povodne mala dostat mrchu.. a zacala som spinit. tak neviem ci je to dobre.. alebo nie .. volala som do centra a povedali mi ze mam vydrzat do pondelka. ze to bude ten 10 den ked mam prist na krv.. a ze mam zahajit kludovy rezim, ze mam oddychovat... tak budem. mimca som dolezitejsie ako nejake nelenosenie...
ano hned po opu ked sa zobudis pride sestricka, odmeria tlak a povie ze o chvilu pride embryologicka a vsetko vysvetli a ze si mozme zavolat muzov ze mozu pre vas prist.

porinka
18. nov 2011

@iva567
jasné, že to bude fajn k Vianociam, ale ja som vobec nepozerala do kalendára, ako to vychádza...až tu na fore mi to došlo 😉

porinka
18. nov 2011

@iva567
takže v GF mi povedali, aby som znížila Diphereline na polovicu dávky a Gonal zvýšila zo 150 na 225. A v pondelok na kontrolu. 🙂 Dúfam, že do pondelka podrastú potvorky jedny...

porinka
18. nov 2011

@dadaba
asi som ta videla, volali vás 4 kočky, myslím...a ako to prebiehalo?

iva567
18. nov 2011

@porinka a to ako znížiš diphereline na polovicu? Pichnes polku a ostatne vyhodíš?