icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

porinka
18. nov 2011

@iva567
práveže najprv vystriekam polovicu a ostatné pichnem, lebo opačne by som v striekačke moc dobre nevidela, kolko je polovica

iva567
18. nov 2011

@porinka uhm, jasné... no hlavne aby bol výsledok dobrý 😉

iva567
18. nov 2011

@linda81
@alibabaa baby, držím vám velmi palce nech to dobre dopadne 🙂 Ved to, že najhoršie je to čakanie a sledovanie príznakov, ktoré keby boli akékoľvek tak je to asi jedno lebo aj tak je to u každej vždy individuálne 😖 Mňa to čaká budúce 2 týždne - takže teším... 😵

dadaba
18. nov 2011

@porinka @iva567 je to mozne, ze sme sa videli...boli sme styri ja som isla posledna..je to slaba narkoza trva to asi 15 minut,,nic ma nebolelo,,trosku sa citim unavena a citim podbrusko trosku nafuknute ako pri menstruacii...sestricky boli zlate..vysvetlila nam ako sa to robi....vlastne vajicniky su ako strapec hrozna..vajecnik je plny folikov a tie dr. dlhou ihlou napichne a vysaje tekutinu vo foliku v ktorej je vajicko,,,,naozaj to nic nie je,,po odbere ta preberu na koze a odvezu na invalidnom voziku na postel...vsetky sme sa hned rozpravali a ziadna nemala bolesti...trosku sme si pospali...potom prisla dr. nas skontrolovat a povedala kazdej kolko mala vajicok,,a priebeh...potom prisla embryologicka a s kazdou sa dohodla na postupe..ona vlastne uvidi ktore su zrele a spoja ich so spermiami,,odporucila nam ich napichnut aby sa lepsie dostali k nim spermie...zajtra nam ma volat ako sa to vyvija

iva567
18. nov 2011

@dadaba to napichnutie čo vám odporučila je to ICSI? To je dosť drahé, a je to potrebné ak je spermiogram OK?

dadaba
18. nov 2011

@iva567 ano...oni to odporucia a je na tebe...tusim 270 Euro 4-8 kusov 😉

alibabaa
18. nov 2011

@iva567 ak je spermiogram ok, tak ti ponuknu podla poctu folikulov, mne napriklad so zhorsenym spermio ponukli 3 ICSI cize napichnut a 7 oplodnit prirodzene. ... 5 zo 7 sa oplodnilo prirodzene a 1 z 3 sa oplodnilo z ICSI. cize z 10 bolo 6 oplodnenych ... po PK zostalo 5. vsetky blastocysty. 2 sme vkladali a 3 dali zamrazit.

iva567
18. nov 2011

@dadaba a mali ste zhorsený spermiogram ked vam navrhli icsi?

porinka
18. nov 2011

@iva567
no výsledok musí byť jedine dobrý 😀

dandy914
18. nov 2011

caute, ja som bola dnes tiez v GF. natresk tam bol teda riadny. to som tam este nezazila. 😝 doktorka teda nebola velmi zhovorciva, asi uz toho mala plne zuby. ale povedala ze to vyzera dobre. 🙂 od dnes do nedele picham gonal 150 IU, od pondelka do stredy pergoveris a v stredu kontrola.

@99azura99 mne to vychadza tak, ze je jedno ktory si DC, dolezite je kolko dni pichas. ja som zacala pichat 8.11 (to bol 24 DC) a kazala mi prist 21.11., cize pichala by som 14 dni. ty si zacala 26 DC a mas ist 40 DC na kontrolu, co je tiez 14 dni. diphereline sa podava na znizenie produkcie vlastnych hormonov, co trva priblizne 15 dni, mrkni pribalovy letak.

porinka
18. nov 2011

@dandy914
ani mne toho doktorka moc nepovedala, len že nabudúce sa mám vycikať pred UZV, aj keď som bola, enem sa mi medzi tým mechúr zaplnil a stále čosi ťukala do PC, asi merala folikuly a druhé, čo povedala, že folikuly sú malé a mám zavolať na výsledky. Toť vsjo. Ani neviem, ako sa volala. 😕

dandy914
18. nov 2011

@porinka to povedala aj mne s tym cikanim. asi by miesto toho bidetu mali dat do kabinky zachod. 😀 ja tiez neviem ako sa vola, ja vlastne poznam len drabeka a harbulaka. a harbulaka som si tiez len domyslela, ze to je asi on. 🙂 mohli by mat menovky, nie?

porinka
18. nov 2011

@dandy914
jako mohli, čo keď mi povedala nejakú hovadinu a na budúcej kontrole sa ma na to opýtajú, kto mi to povedal a ja vlastne ani neviem...s tým cikaním ma celkom nasrala, na krv ideš na lačno, tak aspoň pijem, aby mi nebolo šoufl a to tak rýchlo prebehne do mechúra cez prázdny žalúdok...Ja som tam bola na WC asi 3x. Na budúce sa vycikám do bidetu a bude. 😠

iva567
18. nov 2011

@dandy914
@porinka ak to bola blondína, tak to bola stenová. U mna sa jej včera tiež zdalo ze mám mechur na celý monitor 😀 a ked som jej povedala, že som nestihla íst na wc-ko, tak mi povedala, že ved na to je v kabínke bidet... No neviem, ešte som do bidetu necurala... 😀

porinka
18. nov 2011

@iva567
taká blondínka to bola, a odkedy sa čúra do bidetu??? Idem si to vygúgliť teda... 😝

už to mám:
Bidet je nízko umiestnená vodovodná armatúra alebo typ umývadla uspôsobeného na omývanie vonkajších genitálií a análneho otvoru. Spravidla sa používa po použití záchodu.

a čúrať do neho asi nie je zakázané, tak nabudúce to kočky vyskúšame

dandy914
18. nov 2011

@iva567 hej bola to blondina. ja som tiez este neskusala curat do bidetu, ale ak inak neda nabuduce vyskusam. 😀 a ty uz dnes pichas pregnyl? to mate v nedelu opu, ze? tisko zavidim a drzim palce. vy si davate ten embryoscope? na mna dnes vyblafla ze sa treba uz rozhodnut ci to chceme alebo nie, lebo treba zajednat v nom miesto.
inak ti doktori su tam celkovo taki nevrli, vam sa nezda?

iva567
18. nov 2011

@porinka zisti, to zaujíma aj mna 😀

porinka
18. nov 2011

@iva567 Bidet je nízko umiestnená vodovodná armatúra alebo typ umývadla uspôsobeného na omývanie vonkajších genitálií a análneho otvoru. Spravidla sa používa po použití záchodu.

dandy914
18. nov 2011

@iva567
@porinka inak ked tam ten bidet maju na cikanie, tak nas tam mohla z tej kozy poslat, nie?

porinka
18. nov 2011

@dandy914
tiež mám niekedy pocit, že nás berú ako niečo, čo im dá pekne zarobiť, tak ich treba nabrať čo najviac...mne by sa teda viacej páčilo, keby komentovali, čo robia, čo vidia, či je to ok a pod. Nech viem, vo co gou... 😖

porinka
18. nov 2011

@dandy914
ledva som na tú kozu vyliezla, to mi ešte povedala, že sa nemusím vyzúvať z tých ich parádnych papúč...budem si nosiť svoje asi.

porinka
18. nov 2011

inak baby viete ako som rada, že si mám s kým pokecať o tom, čo prežívam... 😀 😀 😀 😀 😀 😀

dandy914
18. nov 2011

@porinka je to desne, ale ten pristup je asi vsade rovnaky. my sme boli pred tym v iscare a tam sa mi to pacilo este menej. alebo to bude tym, ze my sme precitlivene z tych hormonov. 😝 ale na mna bola dnes teda hnusna, uplne na mna stekala. 😖

porinka
18. nov 2011

@dandy914
dôvod štekania? alebo asi mala veľa robotky... 😝

dandy914
18. nov 2011

@alibabaa "prirodzene" bolo tusim uspesnejsie ako ICSI. 😲 to by som necakala. ale hlavne je ze uz si dve plavaju v brusku. 😉 aj sa chystas testovat, ci vydrzis na krv?

dandy914
18. nov 2011

@porinka som sa jej pytala do kedy sa picha diphereline, ci budem potrebovat vsetkych 28 lebo 2 ks sme pokazili. tak na mna vyblafla, ze do stredy snad mam. a nic viac mi k tomu nepovedala.

porinka
18. nov 2011

@dandy914
šak to si mala vedieť, nie? sa jej pýtaš také hovadiny... 😲

dandy914
18. nov 2011

@porinka no ved som si potom spomenula ze som MUDr. a mam specializaciu na umele oplodnenie ale uz bolo neskoro. 😀

porinka
18. nov 2011

@dandy914
oni sú tam pre nás, alebo mi pre nich??? 😖

dandy914
18. nov 2011

my pre nich, moja. 😖
este mam jednu taku otazocku. ked zacnem pichat pergoveris uz potom nebudem zase pichat gonal, ci? potom uz je vlastne koniec, uz len pregnyl a opu? lezie mi na nervy, ze neviem ani priblizne kedy to opu bude. zacinam byt z toho na prasky.
@porinka ty ako dlho pichas ten gonal? aj chodis medzi tym na kontrolu?