Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
@porinka @iva567 je to mozne, ze sme sa videli...boli sme styri ja som isla posledna..je to slaba narkoza trva to asi 15 minut,,nic ma nebolelo,,trosku sa citim unavena a citim podbrusko trosku nafuknute ako pri menstruacii...sestricky boli zlate..vysvetlila nam ako sa to robi....vlastne vajicniky su ako strapec hrozna..vajecnik je plny folikov a tie dr. dlhou ihlou napichne a vysaje tekutinu vo foliku v ktorej je vajicko,,,,naozaj to nic nie je,,po odbere ta preberu na koze a odvezu na invalidnom voziku na postel...vsetky sme sa hned rozpravali a ziadna nemala bolesti...trosku sme si pospali...potom prisla dr. nas skontrolovat a povedala kazdej kolko mala vajicok,,a priebeh...potom prisla embryologicka a s kazdou sa dohodla na postupe..ona vlastne uvidi ktore su zrele a spoja ich so spermiami,,odporucila nam ich napichnut aby sa lepsie dostali k nim spermie...zajtra nam ma volat ako sa to vyvija
@iva567 ak je spermiogram ok, tak ti ponuknu podla poctu folikulov, mne napriklad so zhorsenym spermio ponukli 3 ICSI cize napichnut a 7 oplodnit prirodzene. ... 5 zo 7 sa oplodnilo prirodzene a 1 z 3 sa oplodnilo z ICSI. cize z 10 bolo 6 oplodnenych ... po PK zostalo 5. vsetky blastocysty. 2 sme vkladali a 3 dali zamrazit.
caute, ja som bola dnes tiez v GF. natresk tam bol teda riadny. to som tam este nezazila. 😝 doktorka teda nebola velmi zhovorciva, asi uz toho mala plne zuby. ale povedala ze to vyzera dobre. 🙂 od dnes do nedele picham gonal 150 IU, od pondelka do stredy pergoveris a v stredu kontrola.
@99azura99 mne to vychadza tak, ze je jedno ktory si DC, dolezite je kolko dni pichas. ja som zacala pichat 8.11 (to bol 24 DC) a kazala mi prist 21.11., cize pichala by som 14 dni. ty si zacala 26 DC a mas ist 40 DC na kontrolu, co je tiez 14 dni. diphereline sa podava na znizenie produkcie vlastnych hormonov, co trva priblizne 15 dni, mrkni pribalovy letak.
@dandy914
ani mne toho doktorka moc nepovedala, len že nabudúce sa mám vycikať pred UZV, aj keď som bola, enem sa mi medzi tým mechúr zaplnil a stále čosi ťukala do PC, asi merala folikuly a druhé, čo povedala, že folikuly sú malé a mám zavolať na výsledky. Toť vsjo. Ani neviem, ako sa volala. 😕
@dandy914
jako mohli, čo keď mi povedala nejakú hovadinu a na budúcej kontrole sa ma na to opýtajú, kto mi to povedal a ja vlastne ani neviem...s tým cikaním ma celkom nasrala, na krv ideš na lačno, tak aspoň pijem, aby mi nebolo šoufl a to tak rýchlo prebehne do mechúra cez prázdny žalúdok...Ja som tam bola na WC asi 3x. Na budúce sa vycikám do bidetu a bude. 😠
@iva567
taká blondínka to bola, a odkedy sa čúra do bidetu??? Idem si to vygúgliť teda... 😝
už to mám:
Bidet je nízko umiestnená vodovodná armatúra alebo typ umývadla uspôsobeného na omývanie vonkajších genitálií a análneho otvoru. Spravidla sa používa po použití záchodu.
a čúrať do neho asi nie je zakázané, tak nabudúce to kočky vyskúšame
@iva567 hej bola to blondina. ja som tiez este neskusala curat do bidetu, ale ak inak neda nabuduce vyskusam. 😀 a ty uz dnes pichas pregnyl? to mate v nedelu opu, ze? tisko zavidim a drzim palce. vy si davate ten embryoscope? na mna dnes vyblafla ze sa treba uz rozhodnut ci to chceme alebo nie, lebo treba zajednat v nom miesto.
inak ti doktori su tam celkovo taki nevrli, vam sa nezda?
inak baby viete ako som rada, že si mám s kým pokecať o tom, čo prežívam... 😀 😀 😀 😀 😀 😀
my pre nich, moja. 😖
este mam jednu taku otazocku. ked zacnem pichat pergoveris uz potom nebudem zase pichat gonal, ci? potom uz je vlastne koniec, uz len pregnyl a opu? lezie mi na nervy, ze neviem ani priblizne kedy to opu bude. zacinam byt z toho na prasky.
@porinka ty ako dlho pichas ten gonal? aj chodis medzi tym na kontrolu?

@iva567
práveže najprv vystriekam polovicu a ostatné pichnem, lebo opačne by som v striekačke moc dobre nevidela, kolko je polovica