icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

alibabaa
18. nov 2011

@dandy914 uz pockam na krv...
@porinka @dandy914 tiez som to uz rozoberala tu na MK v inom fore,ze stenova je hnusna. ale vraj len na zeny, kt. nepatria priamo k nej. ja som sa pri kontrolach ivf s nou nastastie nestretla... mala som stastie na behunovu, drabeka a harbulaka... to je celkom fajn trojka doktorov a sestricka je tam len jedna dobra. ta s ofinkou. a na recepcii som uz tiez narazila na nos... tiez sama neochota... no co vam budem hovorit.. dokonca aj v labakoch pracuje jedna zenska co je neprijemna.. a jedna velmi mila... asi to tam maju rozdelene ze ku kazdemu dobremu cloveku maju aj protiklad nech to nemame take jednotvarne...

alibabaa
18. nov 2011

@dandy914 ja som zacala dipherelinom, o tyzden som pridala gonal a nakoniec som pridala luveris. dokopy som pichala 20 dni diphereline, 12 dni gonal a 5 dni ... poslednych 5 dni som pichala 3 inj. ... potom vecer v ten 20 den pregnyl a o 2 dni opu

iva567
18. nov 2011

@porinka
@dandy914 ja by som v takomto súkromnom centre čakala iný prístup. Jedine Harbulák mi vždy ukázal monitor na uzv a vysvetloval, iných to ani nenapadlo... 😒

alibabaa
18. nov 2011

@iva567 no v tomto mas pravdu jediny harbulak ukazuje monitor a vsetko vysvetli.....

dandy914
18. nov 2011

@alibabaa @iva567 ja som akekolvek iluzie o sukromnom centre stratila v iscare. 😝 (skoda ze tu nie je grcajuci smailik). odvtedy radsej nic neocakavam, ale cloveka sa to dotkne aj ked nechce. co uz treba sa obrnit a tesit sa na vysledok.

@alibabaa tak to mas uplne inak ako ja. ja som zacala diphereline, dnes som pichla 11tu. od dnes pridavam k dipherelinu gonal ale len do nedele, od pondelka do stredy mam dipherelin a pergoveris, gonal uz nie. a v stredu mam ist na kontrolu, to bude 16ty den pichania a 9 DC. som zvedava co potom.

iva567
18. nov 2011

@dandy914 odpovedám nejak pozadu 😀 áno, dneska o 22h pregnyl a v nedelu OPU. Konecne pichanie za nami, tie posledne dni 3 injekcie denne to už bolo dost 😖 Embryoscope nedávame. Je to 1.IVF, tak prípadne pri druhom... Aj ked verím, že to teraz víde a niečo také nebudeme potrebovať... 😉 Len aby som mala nejaké vajíčka...taká som zvedavá 🙂

dadaba
18. nov 2011

@iva567 to ti verim, ze si nedockava....uvidis, budes prekvapena ako dobre ta nastimulovali kolko vajicok budes mat!!!!!!

iva567
18. nov 2011

@alibabaa ja aspon na sestričky nemôžem povedať krivé slovo. Mám neviditeľné žily a oni mi vždy zobrali krv bez problémov, dokonca aj do 4 ampuliek na interné a vôbec som nemala blbý pocit že by ich to otravovalo... 🙂

dandy914
18. nov 2011

@iva567 neboj vajicka urcite budu, a z nich krasne embryjka. 🙂 budem drzat palciaky.

@alibabaa vydrzis netestovat? ja som si po IUI vzdy hovorila, ze vydrzim a posledny den pred krvou som vzdy testla.

iva567
18. nov 2011

@dadaba dúfam... 🙂

dandy914
18. nov 2011

@iva567 sestricky su zlate.

alibabaa
18. nov 2011

@dandy914 ja som uz nevydrzala.. som 7 den po vklade a bol negativny.. tak mi to bohate stacilo a dnes som k tomu zacala spinit. nepotrebujem viac.. stresy z testov som hodila za hlavu. v pondelok je 10 den idem na krv a tam sa ukaze na com som... ale o to viac sa prihovaram krasavicam blastocystam 😀 😀 ze musia vydrzat. a budem ich rozmaznavat 😀 😀

alibabaa
18. nov 2011

@iva567 treba verit a mysliet pozitivne 🙂

iva567
18. nov 2011

@alibabaa musíme veriť všetky, že to dobre dopadne 😉

dandy914
18. nov 2011

@alibabaa 7 den je skoro, nie? ja som mala pri IUI na 14 den len takeho ducha na teste ze som si ho skor domyslela ako tam bol a krv bola pozitivna.

porinka
19. nov 2011

@dandy914
gonal - 150 pichám od minulej nedele, t. j. 13.11, od 4 DC. Bola som na kontrole včera, od dnes idem pichat 225. Kontrola opäť v pondelok.

porinka
19. nov 2011

ešte k personálu v CARoch: si myslím, že či už MUDr. alebo sestričky by mohli byť prívetivejšie, každá z nás má za sebou kopec sklamaní, nervou a neviem, čoho všetkého ešte, k tomu to stojí kopec peňazí, ktoré niekto má, niekto nie a sme ochotné podstúpiť nemožné, len aby sme raz držali ten svoj malý batôžtek a práve pre toto by si nás mali vážiť, že to všetko podstupujeme a podľa toho sa správať. Nebrať nás ako kus. A ak to nevedia, treba ich preškoliť! alebo vymeniť 😅

porinka
19. nov 2011

@iva567
koľko pregnylu si si pichla?

dandy914
19. nov 2011

@porinka ahoj, a potom mas tiez pergoveris? pytam sa len preto, ze mi je divne ze mam pichat gonal len tri dni a potom pergoveris. vacsinou co som citala pichali baby nakoniec vsetky tri injekcie naraz.

porinka
19. nov 2011

@dandy914
pergoveris nemám, mám luveris

aisha6
19. nov 2011

čafte je tu niektorá ktorá si už pichala gonal mala by som jednu otázku.Mám dve balenia červené a jedno modré. to modré je 450 ui/j.m a chcela by som vedieť že koľko je dávok v jednom pere keď mám pichať 150 jednotiek.

in131
19. nov 2011

@aisha6 podla mna v tom 450 maš tri dávky po 150 a v tom 900 raz tolko. Môj názor nemusí to tak byť.

aisha6
19. nov 2011

in 131 no to som si aj ja myslela ale už som pichla dva krát a ešte by mi malo zostať na jednu dávku ale okom vidím že mi tam zostalo viac ty picháš gonal.

in131
19. nov 2011

@aisha6 čakam na menzes a budem ho pichať. Neviem ale kolko jednotiek, ved mi povedia. Ja som k tomu všetkemu dostala zapal mechura. Som už neštastna z prekážok, najprv chrípka a teraz toto. Málokedy som chorá ale akonáhle začnem brať hormony tak všetko namna lezie. Ved som aj na pn a vidíš.

aisha6
19. nov 2011

in 131 no ja rozmýšľam že či som to dobre pichla.Nastavila som na 150 a natiahla tak hádam to bude dobre.Tak ti želám nech ti to rýchlo prejde a nech si zdravá.Ono to tak býva že keď človek niečo nechce just sa mu to stane.Tak sa drž pa.

in131
19. nov 2011

@aisha6 Neboj dobre si si to pichla. Inak aj ja sa bojím toho naťahovanie - mne ked to ukazovali tak som to vôbec nechápala. Priatel to pochopil tak že on mi to bude naťahovať. 😉

aisha6
19. nov 2011

ini 131 a ozaj máš aj nejaké iné injekcie okrem gonalu a decapeptyl/dihereline? Lebo tu čítam že baby mávajú aj tretie inj.
luveris alebo pergoveris.

dadaba
19. nov 2011

ahojte...tak z 20 folikov bolo 18-nast zrelych vajicok, nemozem tomu ani uverit...8 mi dali zmrazit a 10 oplodnili...dala som si aj predlzenu kultivaciu....dufam, ze to pojde dobre...baby chcem vas povzbudit...mam 40 rokov snazim sa rok a za rok som vobc nemala ovulaciu a po tejto stimulacii na IVF mam tolko vajicok!!!!!!! vsetkym vam drzim palce...teraz cakat do utorka ked mi zavolaju ci mame nejake embryjka...to bude dlhe cakanie.. 😉

dandy914
19. nov 2011

@aisha6 450 iu by malo byt na 3 davky po 150. v pere je ale aj urcity prebytok, zhruba 37,5 iu, ktore mas podla navodu pred prvym pouzitim vytlacit mimo. ak si to neurobila budes mat v pere o tych 37,5 viacej. ja som vcera pichla prvych 150 iu ale vobec neviem posudit kolko mi tam toho zostalo.

dandy914
19. nov 2011

@dadaba tak to je super uroda. 😀