icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

aisha6
19. nov 2011

@porinka no pri nadmernom pichaní by mohol byť ohss.

porinka
19. nov 2011

Najprv si picháme injekcie analógov GnRH za účelom redukcie prirodzenej produkcie FSH a LH.
FSH – folikulostimulačný hormón tvorený v mozgu stimuluje rast vajíčok, LH – luteinizačný hormón tvorený v mozgu podporuje ovuláciu a funkciu žltého telieska.
Potom si picháme injekcie FSH v dávke stanovenej lekárom.
Potom sa podá injekcia hCG.

takto som to vygúglila

dandy914
19. nov 2011

@aisha6 ja mam pergoveris pichat od pondelka, co bude 7 DC. ale ono je to velmi individualne, zavisi od reakcie. musim sa aj ja prestat porovnavat lebo potom som z toho na nervy, ze ostatne baby to maju inac. treba verit ze doktor vie co robi. pregnyl sa picha ako posledny tusim 36 hodin pred odberom.

aisha6
19. nov 2011

no mne zatiaľ to Lh nedali

tatinka
19. nov 2011

@aisha6 co ti povedali ked si volala?

aisha6
19. nov 2011

@dandy914 máš pravdu,ani ja sa nejdem porovnávať lebo potom mi z toho šibe furt len googlim a na psychiku mi to neprospieva byť stále v strese.Tak sa radšej povzbudzujme a nie porovnávajme 😉

aisha6
19. nov 2011

@tatinka ahoj tak od včera pichám aj gonal 150 jednotiek a v utorok idem znova na kontrolu

tatinka
19. nov 2011

@aisha6 ja idem v pondelok ku koordinatorke a pockam na ms a uz aj ja zacnem pichat inj

aisha6
19. nov 2011

tatinka ty ešte nepicháš nič? Ja som myslela že tu už picháš.Som domýlená tak ešte ani nevieš čo ti predpíšu čo?

in131
19. nov 2011

@aisha6 Mne tretie inekcie nedali. A načo su tie tretie.

tatinka
19. nov 2011

@aisha6 nie ese nepicham, ale mam z toho riadnu obavu zo vsetkeho, z celeho toho procesu, ale to kazda co ideme do niecoho takehoto 🙂, viem akurat ze mam kratky protokol a pichat zacnem druhy den menzesu, v pondelok mi vsetko vysvetlia, asi si tam zoberiem aj debilnicek lebo pridem domov a uz budem domotana🙂 ze co ako kde kolko ...🙂

iva567
19. nov 2011

@porinka ahoj, pichala som 7500 jednotiek pregnylu, t.j. 1,5 krabičky.

timmka
19. nov 2011

mozte mi vysvetlit, naco sa picha ten pregnyl?

in131
19. nov 2011

@aisha6 môžeš jej kludne zavolať. ja som jej dnes volala o pol 8 a bola velmi milá. Dali mi na mechur Nolicin tak som nevedela či to môžem ale povedala že áno.

in131
19. nov 2011

@timmka Pregnyl sa pichá ked už maš dosť velke vajíčka na ich dozretie a prasknutie je to 36hodin pred odberom.

in131
19. nov 2011

@iva567 držím palčeky nech je dobra uroda.

timmka
19. nov 2011

@in131 lebo ja som si pichala len 1500 z 5000 a nechapala som preco? vsak oni ich nevyberu? myslim cele folikul, tak ma to napadlo 😉

in131
19. nov 2011

@timmka Prepáč ale natoto ti neviem odpovedať. Viem že sa to picha pred odbrom. Ja som to pichala aj pri iUI aby praskli folikuly tak teraz neviem. A viem že je to na dozretie. Som zvedava čo povedia baby

timmka
19. nov 2011

@in131 ako to je jedno, ja to mam uz po...., uz len cakat ci sa chrustik zavrtava alebo zavrtal... 😉 zabudla som sa opytat dr. ja som mala len taky slaby pregnyl lebo som mala ohss, keby mi dal vyssiu davku to by som neznesla, tak preto sa pytam, ze niektore zeny si pichaju taku vysoku davku a ja tyku nizku a bez toho som mala 17 oocytov a z toho 12 oplodnene, zaujimalo ma to mozno sa to este niekedy dozviem 😒 dufam ze do car uz nepojdem 😀

in131
19. nov 2011

@timmka závidím že už maš potom. Joj aj ja by som už chcela. A čo si sa tak rozhodla pre jedno? Ja sa stalee neviem rozhodnuť či jeno alebo dve 😉

timmka
19. nov 2011

@in131 ja som sa ani nemusela, dr. nevedel ci mi ma urobit vklad, mala som hyper stimulku, tak mi dal len jedno aby sa mi OHSS nevratilo, lebo embrio vylucuje hcg a dve dvojnasobne, to by som asi nezvladla a skoncila v nemocnici, tak mozno preto to prezivam, ze sa bojim a kontrolujem, pobolieva ma aj brusko na mrchu 😒
no ja by som si dala asi dve keby som si mohla vybrat, je tam vyssia sanca , ze aspon jedno sa udrzi 😉

aisha6
19. nov 2011

tatinka tak ma informuj že čo máš nové aj ja budem drž sa a neboj zvládneme to.

aisha6
19. nov 2011

ini 131 ani ja ich nemám možno nám ich eštelen predpíšu.Tie sú vraj na uvolnenie vajíčiek.

in131
19. nov 2011

@aisha6 opýtam sa nato ked ttam pojdem. Ale hadam by niečo nezanedbali. 😉

in131
19. nov 2011

Ako tu čítam tak to len ja som taka padavka. Hned na začiatku chrípka a teraz zápal močového mechura. Dufam že už bude len lepšie.

iva567
19. nov 2011

@in131 Ďakujem, veru, dúfam že úroda bude dobrá... 🙂 a neboj sa, určite už bude len lepšie (zlý začiatok - dobrý koniec 😀 😉 )
@timmka ja tiež viem tak, že pregnyl je na úplné dozretie vajíčok a následné uvolnenie a pichá sa 36 hod pred odberom pri IVF alebo pred insemináciou

tatinka
19. nov 2011

@timmka pregnyl je presne na to co ti tu pisu baby, mne ho davali vzdy 36 hodin pred iui

99azura99
20. nov 2011

Baby no konecneeee som dostala tu porazenu mrchu 😀 😀 😀 😉 prvy krat co sa tolko z nej tesim, takze konecne sa to posunie....

99azura99
20. nov 2011

@alibabaa @dandy914 ahojte, citala som a vraciam sa k spravaniu doc. Ja chodim k Stenovej a asi alibabaa ma pravdu (ze je mila len ku svojim pacientkam ), lebo na mna je Stenova mila, mam s nou len dobre skusenosti 😒 A este ten bidet 😀 ked som isla prvy krat do GF a na prehliadku. Stenova mi povedala, ked potrebujem ist na wc mam pouzit bidet. Takze, urcite je tam nato aby sme sa tam okrem ineho aj vycikali 😉 😀 Teraz nievem ktora napisala ze si prezuvate ich papuce? Ja nie, ja chodim na kozu v topankach 😕

porinka
20. nov 2011

ahojte kočky, ja som po včerajšku KO. O 18:00 ma chytili také prehánky, že som si myslela, že sa asi vyparím, čo vody zo mňa išlo vrchom aj spodkom. V noci som toho moc nenaspala a ráno som nebola schopná sa ani pohnúť. Len dúfam, že je to nejaký vírus, čo som chytila od sestry, lebo tí to mali všetci a nie je to OHSS. Okrem toho ma dosť bolia vaječníky, tak mám strach si pichnúť ďaľšiu dávku. ☹ Ale snáď do rána vydržím, na kontrolu. 😖