icon

Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?

linda81
19. sep 2011

Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?

timmka
22. nov 2011

@sisi2606 na krv idem v pondelok, ale skusim testnut v stvrtok lebo sa zblaznim

alibabaa
22. nov 2011

@sisi2606 vpichnes prasok a s ihlou premiesas. lebo ak pichnes druhy krat, uz je tam vzduch a vyteka to von.. mam vyskusane 😀 😀 😀 😀

iva567
22. nov 2011

@porinka ja som špinila len trochu tak na ružovo celý deň po OPU, ale na to mi stačila intímka. Potom už vôbec. Sestrička po OPU hovorila, že môžme trochu krvácať, tak na 3-4 vložky za 24 hod., tak radšej si zober, každá asi reagujeme inak...

cmelica
22. nov 2011

@alibabaa zlatko nebude vadit ak by som zacala uz tento mesiac pichat??bez pauzi po IUI???v piatok ideme k tej koordinatorke a ak ms nepride do stvrtku hned by som rada aj zacala stimulku na IVF... 🙂 🙂

alibabaa
22. nov 2011

@cmelica vobec to nevadi, len musite stihnut ak budes mat dlhy protokol pichnut 1 injekciu este pred mrchou... ak budes mat kratky, tak to az ked dostanes mrchu.. jej to by bolo super keby si to stihla este do vianoc.. 🙂

alibabaa
22. nov 2011

@iva567 no ja som priklad. ja som krvacala este 3,5 dna po opu. v den opu (nedela) nic a v noci z pondelka na utorok som zacala krvacat. v den vkladu som uz nastastie nekrvacala...

cmelica
22. nov 2011

@alibabaa neviem co povie koordinatorka,ale podla toho co krajko hovoril tak by to mal byt kratky a pichat si len 14 dni...tak sa toho aj drzim,ze by som zacala pichat v 1DC...ale od coho to zavisi,neviem 😕

porinka
22. nov 2011

@99azura99
niečo vymysli

iva567
22. nov 2011

@alibabaa hmmm, tak fakt sme každá iná. 🙂 Ja mám ešte stále nafúknuté brucho 😒 Mala si aj ty? Alebo je to u mna tým hroziacim OHSS??? 😕

porinka
22. nov 2011

@iva567
ja sa tak hrozne bojím OHSS, že sa mi dnes o tom snívalo...furt si čumím na brucho, des 😠. A voľaako mi štrajkuje trávenie...som si uvarila bylinkový čajík, ale sestrička mi hovorila, že pri hormónoch by sa bylinky nemali, snáď mi jeden pohár neublíži.
takže si zbalím aj vložtičky...ešteže vás tu máme, mám od koho čerpať rady...inak by som bola stratená 😅

alibabaa
22. nov 2011

@iva567 no stale ma nafukovalo, povedala by som ti ze kup si espumisan ale to by si potom nevedela ked by si mala OHSS.. mne ani nehrozil, v centre ho predomnou ani jeden dr. nespomenul...

porinka
22. nov 2011

inak ten Luveris ma celkom bolí, keď ho pichnem... 😖

iva567
22. nov 2011

@porinka ved ja tiez som vela veci zistila tu na koníkovi. Ja som tam vložky ani nemala, vobec ma to nenapadlo... 😕 Mna by napríklad ani nebolo napadlo, že mi budú navrhovat ICSI aj ked mame dobry spermiogram...to som sa dozvedela asi až dva dni pred OPU, inak by som bola dobre prekvapená 😀, takto sme sa mohli s mm dohodnút vopred, lebo po OPU sa embryologička rozprávala len so mnou...
OHSS sa neboj, asi to velmi neovplyvníš, ked má príst príde a určite si to všimneš - teraz hlavne pi a pi a pi... 😀

iva567
22. nov 2011

@alibabaa aha, tak je to asi normálne 😒 Nám po opu tiež hovorili, aby sme si nedávali žiadne lieky ani od bolesti lebo by sme si nemuseli všimnúť príznaky OHSS

iva567
22. nov 2011

@porinka mna posledne dni stípalo už pichanie všetkého, dokonca aj gonalu kde bola úplne tenulinká ihla, takže už len vydrž, už sa ti to kráti... 😉 dokedy vlastne picháš?

aisha6
22. nov 2011

@in131 neboj príde.A to ideš na sono a už ti dajú aj pichať?Ja som bola dnes v MT dr povedal že to vyzerá veľmi dobre a ešte čakám o 15 00 na krv povedali že mi pravdepodobne znížia dávku gonalu,neviem ale prečo.

aisha6
22. nov 2011

@iva567 ahoj ty si pichala koľko jednotiek gonalu? Aj ti ho potom zvyšovali alebo znižovali?

linka
22. nov 2011

tak baby ziadost mame schvalenu,volala som do poistovne,v pondelok mam volat do caru,ze co a ako ci zacneme,dufam,ze hej...
@iva567 a nahodou fostimon alebo cetrotide si si nepichala? chcela by som vediet ako budem reagovat 😉

iva567
22. nov 2011

@aisha6 prvých 5 dní som pichala 150 jednotiek a potom mi ho zvýšili na 187,5 jednotiek, tak som pichala až do konca.

iva567
22. nov 2011

@linka ja som mala len diphereline, gonal a na konci luveris. Iné injekcie som nemala... Ono je to ale velmi individuálne ako budeš reagovať. Každá sme iná a rovnaké lieky majú u každej iný výsledok. Musíš len veriť, že budeš reagovať dobre 😉

porinka
22. nov 2011

@iva567
moja, ešte neviem, do kedy pichám. Dúfam, že zajtra sa dozviem. 😉

porinka
22. nov 2011

@iva567
si myslím, že mi Gonal aj Luveris ešte zostanú...že by na horšie časy???? 😅

linka
22. nov 2011

@iva567 ved prave kazda sme ina 🙂 ked ja uz teraz zacinam stresovat ake to bude,predsa je to taky velky krok v zivote 😵

iva567
22. nov 2011

@porinka ha, ale žiadne horšie časy nebudú... o čom to hovoríš??? 😀 😀 😀

aisha6
22. nov 2011

@iva567 hm... skoro každej zvyšovali a mne znížili tak fakt neviem prečo.Dúfam že to neni zle.A kedy si začala pichať luveris?

iva567
22. nov 2011

@aisha6 musíš doverovať dr., oni určite vedia prečo, možno už más dosť velke folikuly a stačí im menšia dávka... Luveris som pichala 3x, v utorok, stredu, štvrtok, v piatok už len večer Pregnyl a v nedelu OPU.

aisha6
22. nov 2011

@iva567 no veď hej však hádam by mi povedali že je niečo zle,dr povedal že to vyzerá dobre,tak hádam to bude dobré.Som taká dostresovaná.Bojím sa ohss a či nevzniknú nejaké komplikácie.Chýba mi dávka optimizmu ☹

porinka
22. nov 2011

@iva567
ti poviem, neviem, či by som do tohto všetkého išla ešte raz... 😒

iva567
22. nov 2011

@aisha6 neboj sa, nie je to nič strašné. Ja som sa najviac bála OPU, toho že či vôbec budem mať nejaké zrelé vajíčka, či sa oplodnia a tak, ale dr. vedia čo robia... 🙂 Vidíš a teraz mám 11 oplodnených vajíčok... Musíš myslieť pozitívne... 😉 Ved to, že je to pre nás všetko nové a nevieme čo presne máme čakať... ale musíme dúfať, že to skončí dobre... 🙂

iva567
22. nov 2011

@porinka dúfam, že nebude treba 😅 . Ked som tam tak po OPU ležala, tak som rozmýšlala, že čím všetkým si musíme prejsť... Tiež by som bola nerada keby som toto musela opakovať... ale nad tým teraz vôbec nerozmýšľajme, nič také nebude... 😀