Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
ahojte baby, citam ze niektore spolubojovnicky uz zacnu stimulovat, joj aj ja uz chceeemmm...drzim vam palce babeny aby ste vsetky boli coskoro maminkami 🙂 a ja tiez 🙂
@vivera na zaciatok mam dipherelin to je od 27dc a picham az kym nejdem na kontrolu. na tu idem 4 dc mrchy, ktora ma prist (dufam, ze posledna 😀 ) a potom pokracujem gonal 900 a gonal 450 medzitym mam este luveris ... tusim to je vsetko.. ale uz teraz mam z toho strach ja sa ani ihlou neviem pichnut, ked si mam vybrat triesku... nastastie viem prezit ked ma niekto iny picha... a ty?
@tatinka ahoj no vidiš, zažila si si niečo podobne. Ja osobne som volala už po prvom týždni ked slubili ked že to podpišu. Tak uvidim. Ja sa prave stimulujem pred mojim prvým a uprimne dufam že aj posledný IVT. Mám 24 rokov, rok a pol som vydatá a takú istu dobu sme sa o dieťatko snažili. Potom sme prišli na to, že manžel má azospermiu a to bol taký šok... Ja sa nechcem lutať, ale bola to neuveritelná rana. Daako sme sa dali dokopy, ale uprimne je mi zle z toho aký to je biznis. Museli sme absolvovať obaja kopec vyšetrení a jedine čo nam povedali bolo že tolko a tolko je poplatok za vyšetrenie.... Zlatým klincom večera je že si hradíme celú manželovu operáciu čo je 500€. Ako bonus sme si mali uhradiť komplet predoperačné vyšetrenia, čo nám povedali že je okolo 100€. Naštastie manžel ma skvelú obvodnú a daako to zariadila. Tak teraz užívam Proveru, v nedelu ma čaka prvá injekcia a uvidíme... Dufam že to už bude za nami. A ty ako? Dúfam že ti to už pošlu, donesieš si domov lieky, narataš si cyklus a dátum vloženia a budeš odratávať ako my. Nás čaka iba 28dní ale čím je to bližšie tým viac sa teším že sa to konečne porieši...
@tatinka pozerala som si tvoju diagnozu a obdivujem ťa. ja neviem ako to zvládnem sa už ten prvý pokus nepodarí. A je asi lešie že vieme na čom sme ako hladať neznamy dôvod. Tak hlavne usmev v tomto pripade.... A dufam že sa už tieto vianoce pod stromčekom bude pýšiť tvoje bruško...
@doldy u nas nebola zistena ziadna pricina, v papieroch mame ze neplodnost z nevysvetlitel.pricin, som bola aj na laparku, aj tri ineseminacie ale vsetky neuspesne, ja ked si zratam vsetko od vysetreni, inseminacie, cez lieky a cestu tak sme do toho dalo cca okolo 700 e, ja tiez dufamz e uz sa k tomu dopracujeme , ,,,no moja je to biznis toto , strasne drahe vsetko, hlavne lieky co aspom to by mohlo byt gratis , kolko ste doplacali za lieky?davate si aj zamrazit? a este soms a chcela spytat to sa zacina stimulovat v prvy den menzesu ci ako?,,toto bude tiez nase prve ivf, bojim toho pichania hlavne ,,,ale nejak to hadam zvladneme 🙂 nebojak urcite vam to vyjde
@doldy tak ja som diagnoza sama o sebe 🙂 heh ale ne, to bol len pokus o vtip 🙂. verim ze nam to vyjde , chcela by som stihnut babo este do Vianoc ale ked nie, uz pockam,,,vsetko zalezi na tom kedy poslu papiere z poistovne do iscaru, ,,,verim tomu ze budeme coskoro mat maminecko obe 🙂
neboj sa ničoho, ja som začala brať dva krát za den jednu tabletku od 16 dna cyklu. Od 23 dna si budem davat injekcie. Vôbec sa ich nesmieš báť. Sú take malé a ked si uvedomím že su ludia čo si ich roky dávaju a žiju ako cukrovkári musí to byť ok. Podla mna si po 3 injekcii ani neuvedomíme čo si budeme dávať... za lieky som doplácala 340€. A celý ten cyklus nás bude komplet stáť 2000€. Neviem či si dáme zmraziť. Ja ani neviem či sa niečo najde. U mna dufam problem nebude ale uspešnosť manželovej operacie je 25%... Asi darca. Neviem. Tolko otázok a tak málo odpovedi. Ale už stiulujem. Prvý den po liekoch ma to bolelo ale teraz tretí den je to ok, len mam brutalne chute... Sladké slané ovocie...
dobrý sa ti podaril 🙂 Inač aj ja som veselá kopa, s humorom to ide všetko jednoduchšie...
@doldy a kedy ide manzel na operaciu? boleli ta vajka ci co ta bolelo?jaj moja drzim ti moc moc moc palce , aj manzelovi, neboj nic , hlavu hore, nevadi aj ak by bol darca, hlavne ze by vam to vyslo a ze male by bolo zdrave a hlavne uz vase...to je pravda ze ludia si pichaju denne, ..dufamz e nie si smutna, ja viem clovek to nema lahke ale najde sa aj u vas vychodisko v podobe darcu , ale moja mozno ho ani nebudete potrebovat a manzel ta prekvapi a zadari vam ,,,ja ti mam vzdy chute ked mam mrchu , vtedy by som len sladke zrala od rana do vecera🙂 a potom mi len slanina rastie 🙂, aj ked teda mne sla vaha hlavne z hormonov hore, ale co sa zastrelim? -ee to nie, mna by bolo skoda 🙂
Ahojte, prosim vas mozem sa nieco opytat? Je ivf nejak viazane na dlzku snazenia? Ci onho mozme poziadat aj ked sa dlho nesnazime?
Dakujem j.
@tatinka 😀 😀 pekne napisane.... No operaciu nam robia naraz, v ten istý den mne odoberu vajička a jemu spravia operaciu. Takže to čim sa bude oplodnovať este nevieme. Uprimne dufam že to bude od manžela a v ten den asi vyskočim až na mars a budem plakať od štastia tri dni. Ale ak to bude od darcu budeme rovnako radi. Chceme byť kompletna rodina a milovať to babo budeme robiť rovnako. Inač na sladké som aj ja. Milujem ho každý den o 12 mam abstak, za niečo sladké by som spravila čokolvek. Este že ma v praci čaka už len 7 pracovný dní a potom budem oddychovat. a nič sladké si nekupim domov radšej lebo by som to zjedla este predtým ako by som to doniesla domov 😀

@alibabaa aj to to moze znamenat ale ona jasne napísala že je dlhšia čakacia doba na schválenie liekov ale moze to byť práve preto.