Prvé IVF koncom roka 2011. Budete mať tiež?
Dobre ranko dievcata, po vsetkych negativnych testoch, sklamaniach a diagnostike nas caka 1 IVF.Trocha s tym este tak vnutorne bojujem, ale ako mm hovori, je to predsa realna sanca.Tak snat vyjde na 1x.Kto sa chysta cca v tom case ako my?
@dodina55 ja ked som zistila, ze musim ist na IVF, tak to bol koniec sveta pre mna....ako s tym zit, co s mrazacikmi....atd...do toho tie diskusie som si pozerala, ale su nazory...blbe obdobie fakt,ale este ze mam takeho manzela ako mam, tak sme sa dako cez to vsetko preniesli, a som rada....takto mam aspon nadej..
@linda81 pre mna to bol tiez koniec sveta......dlho som sa s tym nevedela zmierit, moj mm ma podporuje ale to rozhodnutie nechal na mna.....ved som to aj asi rok odkladala....... ale mna ked nieco trapi tak sa vzdy dostanem do stadia ze uz proste rezignujem. teraz som rezignovala a som schopna ist aj cez mur a podstupit fakt vsetko
dievcata...........este jedna otazka na tie co uz stimulovali. pribrali ste pri tom? ja som si dala tu proteinovu dietu a po 5 dnoch pozeram ze mam kilo dole...co ma vobec netesi lebo uz aj tak som dost chuda a o cvhilu sa stratim ked to pojde este dole :D
no nic....idem daco v domacnosti spravit , vecer tu este nakuknem🙂..
@dodina55 asi kazda jedna sme tym presli, moj mm, ked zistil, ze mame oplodnenych 13 vajok a su to da sa povedat nase deti, tak mi vravel, ze si pojdeme po vsetkych 13 😀 co mi nejaky cas trvalo, kym som mu vysvetlila, ze nie sme v situacii, kedy mozeme mat 13 deti a kde to este to, ze musim porodit, a hlavne aby sa ujali v tele matky......proste boli sme a sme z toho hotovy, ze ten zvysny pocet, by sa mal po roku zkantrit, za predpokladu, ze teraz to vyjde, ale co uz mame robit?
@smallyell :D jasne chapem.... vidis ja som to zmrazovanie ani nejak zatial neriesila ani sa nad tym velmi nezamyslala, no mas pravdu...je to take vselijake. Ale mam strasne tusaka ze nebudem mat vela vajok. ja mam kratky protokol, podla mna bude menej. uvidime...mozno to ani nebudem musiet riesit. ale...... mam znamu, ktora bola na IVF pred 8 rokmi, ma dvojcatka. pred rokom sa rozhodli pre tretie, neslo to tak, isla na ET s tymi mrazacikmi spred osmych rokov a podarilo sa 🙂 maju chlapceka. a myslim ze to uskladnenie si mozes platit do kedy chces, vsak? nie je to tak ze po roku sa nicia ze?
Pri mrazení sa z embrya najskôr odstráni všetka voda a postupne sa nahradí kryoprotekčnou zmesou. Následne sa embryo zamrazí až na teplotu mínus 196º C, čo je teplota tekutého dusíka, v ktorom je embryo uskladnené neobmedzene dlhú dobu. Embryo teda môže byť transferované po niekoľkých mesiacoch ale aj rokoch od zamrazenia.
Embryá môžu byť zmrazené ľubovoľne dlho, snažíme sa ich použiť do 5 rokov od zamrazenia. Nie všetky embryá sa po rozmrazení preberú a rastú ďalej. Približne 80 % embryí pokračuje v raste, sú životaschopné a môžu sa prenášať do maternice.
@porinka..... 😀 dobre no, beriem 😉
@linka no ja ešte neviem, aký má protokol, pretože mi ešte z centra nevolali, len viem, že im tento týždeň do caru žiadosť príde, pretože som už volala do poisťovne. Na kontrolu po IUI idem 7.12, teda v čase očakávanej MS, tak ich skúsim prehovriť, aby sme už začali. V heliose pracujú aj medzi sviatkami, tak dúfam, že ich nejako presvedčím. No aj ja to mám v práci dosť kruté, povedala som si, že je to len práca, ale niekdy už fakt nemôžem a okrem toho každý deň dochádzam 78 km. A čo si povedala v práci, prečo si na PN?

@linda81
študovala si v SR? aj tvoj mm pracuje v deutschlande?