Rady ohľadom IVF
Ahojte síce ešte čakám na výsledku po našej druhej iui ale veľmi mi ide hlavou ivf ... Rada by som sa poradila s niekým kto tým prešiel napr a sa do toho vyzná aj tej stimulácie či to naozaj môže spôsobiť aj vznik rakoviny a pod. Možno blbá otázka ale rada by som na ňu našla odpoveď a viem že lekári z reprodukčného to nepovedia to skôr pozitíva riešia než riziká...dakujem veľmi pekne 🙏😌
@anicka001 ahoj ja som mala dve stimukacie pri prvej hyperstimulacny syndrom tyzden v nemocnici otras to bol druha stimulacia nasledne aj s v kladom c.1 v 10tt MA vklad c.2 biochemicke tehotenstvo nikto neriesil preco a uz ma isli tlacit do tretieho vkladu...nikto neriesil preco az jedna mlada dr ktora tam bola kratko ma poslala kade tade nikoho netrapilo ze mam znizenu funkciu stitnej dostala som lieky na to otehotnela som prirodzene od vtedy som v centre nebola😶 mam este jedno zamrazene to je moja skusenost
uff tak muselo to byť ťažké pre vás budem to musieť zvážiť no :( ináč gratulujem ku dieťatku a že vyšlo prirodzene to je super ♥️🙏
@anicka001 ďakujem. Pre mňa to boli vyhodené peniaze. Ale v tom období sme chceli vyčerpat všetky možnosti než sa pustíme do adopcie. Na druhej strane kamoške druhy vklad vyšiel a nedávno porodila krásne zdravé dvojičky. Takže...závisí podľa mňa od diagnózy. Keď je mechanická prekážka...IVF môže fungovať. U nás prekážka "nebola", resp nikto na žiadnu neprišiel..A napriek tomu to nešlo. Najprv by som si dala porobit všetky vyšetrenia, párovú genetiku...aby ste vedeli na com ste. A nasadiť vitamíny kolagén a kyselinu listovú (obidvaja). Môžem ti . odporučiť co sme brali my...A po 2 mesiacoch to vyšlo. Takže tak...
@anicka001 my nemame problem otehotniet, ale kvoli manzelovej genetickej poruche som vzdy potratila. Kedze je to obrovsky napor na psychiku a nikto nezaruci, ze dalsie tehu uz bude ok a babo zdrave, isli sme do IVF. 2x sme boli v SVK, obe neuspesne. Rozhodli sme sa pre CZ. Po odbere a naslednom genetickom testovani, vysiel prvy vklad a dnes tu mam pri sebe 10mesacnu slecnu. Je uplne zdrava. Este nas caka 1 zdrave embryo. Pre nas ina cesta ako IVF nebola, tak sme do toho sli. Stimulky som prezila uplne v pohode bez vedlajsich ucinkov, ale kazda sme ina.
@anicka001 Ahoj, je pravda, že lekári nepovedia ale skor z dôvodu, že sami nevedia🙂 Netreba vždy slepo počúvať, a hlavne je vybrat si kvalitne centrum. Z vlastnej skúsenosti Ti poviem, že v jednom mi dali protokol s konskými dávkami hormónov a úplne neopodstatnene. Nakoniec som si vybrala ine centrum, kde to slo šetrnejšou cestou a bola som nadmieru spokojna.

My sme boli 2x na IUI a 3x na IVF. Nič z toho nevyšlo. Tehotná som po x rokoch teraz prirodzene. Z tých syntetických hormónov mi bolo zle a telo asi tak nejak samo vedelo ze ešte nie je ten správny čas asi...