Reprodukčná imunológia

kavickova
26. nov 2021

Ahojte dievcata. Potrebovala by som poradit ohladne reprodukcnej imunologii v Nitre. Tie,ktore ste tam v poslednej dobe boli ako to tam prebieha? Ake vysetrenia robia? Co vsetko sa tym da zistit? A zistia vobec nieco? Aka je cena vysetrenia?
Ide o to,ze s manzelom sme podstupili uz 5 transferov,vzdy neuspesne,mysleli sme si,ze teda jeho spermie su zle,pretože mne kazdy doktor (bolo ich uz asi 10) povedal,ze som uplne zdrava,len rodit a rodit. Naposledy sme si teda dali vlozit embryo s mojim vajickom a darcovskymi speriami,ake to sa ani neuhniezdilo. Uz neviem co dalej. Mame este tri pokusy...
Budem vdacna za kazdu radu 😉

andreaak05
26. nov 2021

@kavickova ahoj, ja sa tam akurat tiez idem objednavat, tak si tiez rada precitam, co ti baby napisu 🙂

petamich
26. nov 2021

boli sme tam minuly rok (nie uplne najcerstvejsia skusenost ale snad pomoze), poplatok bol vtedy 355E na par, vysetruju oboch - zena odber krvi, muz vzorka spermii - zistia celkovu anamnezu, pytaju sa na rodinu, na partnerov a nasledne robia svoje testy - u muza MAR test a SpermFlow (spermiogram sme im mali doniest my taky klasicky), u zeny krvny obraz, hodnotu D Vit., repro CBP, ICC, MIF, cytoxicitu NK, HP, FW (AMH a mikrobiologiu posvy sme im maly doniest) a teda primarne tie antispermatoidne protilatky atd.

nam zistili problem na hematologii a nie u nich ale zasa blizka znama tam chodila na tie antilipidove transfuzie a po viacerych neuspesnych ET akoby zazrakom otehotnela prirodzene - ci za to vdacia tym infuziam alebo stastie, nahoda, nieco medzi "nebom a zemou" kto vie 🤷‍♀️

rsimoneees
26. nov 2021

@kavickova ahoj 🙂 my sme boli minuly týždeň . Mne brali 12 ampuliek krvi . Neviem čo presne zisťujú , to uvidím až z výsledkov 😃 mužovi brali vzorku spermií . Platili sme 280€.
Ja som brala tie vstupne vyšetrenia z centra a muž posledný spermiogram

gabu_lienka
26. nov 2021

@kavickova ahoj, jansom mala vsetky vysledky tiez tip top, manzel tiez (potom o rok neskor zly spermiogram), ale v ziadnom pripade som nechcela ist do IVF “naslepo” bez vysetrenia na repro imuno. Platili sme cca 350€, robili nam aj test s ovulacnym hlienom kedze som nikdy tehotna nebola. Zistili u mna dost zavazny problem a sice ze moja inunita likviduje manzelove bunky a tym padom by likvidovala aj embryo kedze je z polovice cudzie. Ani IvF by tento problem neobislo a zbytocne by sme chodili na vklady. Vsetky vysetrenia, ktore robia maju vypisane na stranke. Dr sa dopodrobna pyta na rodinnu anamnezu (aj ochorenia rodicov, surodencov, potraty a tehotenstva matky/sestry). Uzivala som silne kortikoidy, dopracovali sme sa prirodzene k syncekovi a druhe tehotenstvo sa podarilo na 1x. Tento raz mam vysledky o nieco lepsie, chodim na intralipidove infuzie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre