icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zibi
20. dec 2015

@nelly3 no ved pisem ze jablcny ocot zabeta aj na endosku a aj na myom..skus

evadek
22. dec 2015

tak prisli mi vysledky cytokinov .. po 15 injekcii cytokiny rozhadzane ... zvysene ... to uz bola druha kontrola ... Bergendiova chce pokracovat ... ja to vidim ako zbytocne . su tu take co reagovali podobne a zabralo nieco ine?

sono2
22. dec 2015

@zibi ten príspevok, škoda že je V angličtine. Kedy bol aspoň v nemčine.

skaredekacatko
23. dec 2015

@evadek co pichas? Ja picham dexamed na cytokyny.

zibi
23. dec 2015

@sono2 chod do mojej skupiny tam je prelozeny cely cez google 😉

evadek
23. dec 2015

@skaredekacatko dexamed na cytokiny ... v maji ked som si nepichala nic...mala som najlepsie vysledky...teraz katastrofa

skaredekacatko
23. dec 2015

@evadek si ma teda potesila ja som len na druhej inekcii a keby tu nedas komentar tak aj zabudnem ze dnes mam ist. Tebe kto picha?

sono2
23. dec 2015

@zibi ale nie vieš čo Ďakujem😊 nemám že v imunológii nič, tak nejdem hľadať. Aj tak sama nič nevyriešim. Niečo tam mám vyskočené, ale na konci mam záver že žiadny dôkaz na, no proste že to je ok. Mam to robené v Rakúsku.

zibi
23. dec 2015

@sono2 ked to mas ok , tak to treba nechat tak .. 🙂 a netreba sa v tom sprtat.. 😉

vlasatica
24. dec 2015

Štastne a vesele Vianoce dievcata a nech je rok 2016 uspesnejsi 🙂

kominar
25. dec 2015

@vlasatica
Ahoj vlasatica .
Ďakujem veľmi .Aj tebe pokojné, šťastné požehnané sviatky, rok 2016 nech sme všetky v požehnanom stave prajem Tebe aj všetkým dievčatám.

vlasatica
25. dec 2015

@kominar dakujeeeem 😀

nike8
2. jan 2016

Ahojte, chcela by som sa informovať, ci je tu niektorá z vás, ktorej pomohli imunoglobuliny na vysoké NK bunky a samozrejme ste otehotneli.Kortikoidy mi nepomohli a intralipidy nemozem brat, lebo mam pozitivne aj protilatky proti fosfolipidom. Imunoglobuliny sú moja posledná možnosť, tak chcem vedieť ci niekomu pomocou.

michelitta
3. jan 2016
zibi
3. jan 2016

vyborny clanok baby
Choroby
zvysene ANA, endometrioza, zvysene nk bunky,homocystein, mthfr, antifosfolipiodovy syndrom - vyborny clanok

Prírodná liečba pre autoimunitné neplodnosti Obavy | Naturopathic imunológie
Autoimunitné Neplodnosť Článok

vPodiel
1204
Tu je môj článok o prírodne liečby autoimunitné neplodnosti, ktorý bol uverejnený v marci 2011. NDNR Journal.
Prečítajte si časť 2 tohto článku tu.
Ja som v posledných niekoľkých dní môjho tehotenstva, a tak v predvečer môjho maličkého príchodu som chcel, aby ste mohli písať článok, ktorý ma osobne sa dotkol ako moja vlastná matka trpela s reumatoidnou artritídou a plodnosti obavy.
Neplodnosť je reprodukčné ochorenie, ktoré má obrovský vplyv na kvalitu života miliónov pacientov. To ovplyvní 1 v 5 všetkých párov, a väčšina pacientov podstúpi rozsiahle diagnostické a liečebné zákroky na svojej ceste k vytvoreniu rodiny. Neplodnosť má nespočetné množstvo príčin, vrátane endokrinné poruchy, gynekologické ochorenia, infekčné ochorenia, ochorenia obehového a starnutiu a bunkovej zdravie. Autoimunitné poruchy sú tiež zapojené do reprodukčných porúch, a môžu najmä hrať úlohu v nevysvetliteľné prípadov neplodnosti. Tam je dobrý dôkaz, že niektoré prírodne liečebný doplnky môžu byť schopní obnoviť viac normálne imunitné funkcie, čo má za následok zlepšenie prirodzenej úrodnosti.
Je známe, že autoimunitné ochorenia, ako je diabetes, autoimunitné tyreoiditida a systemický lupus erythematosus sú spojené na zníženie plodnosti. Iné príčiny neplodnosti, ako je predčasné ovariálne insuficiencia, endometriózou a syndrómu polycystických ovárií patrí autoimúnne zložky. V mnohých prípadoch nevysvetliteľných neplodnosti, zápalové procesy, môže byť zapojený, alebo protilátky môžu byť namierené proti hormónov, koagulačných faktorov, alebo reprodukčných tkanivách, ako vaječníkov alebo semenníkov. Výskum autoimunitné neplodnosti je práve v jeho začiatku, ale ako prírodne lekári sú cenné testy a procedúry, môžeme poskytnúť našim pacientom, ktorí majú buď známe autoimunitné poruchy a problémy s otehotnením alebo sa stále záhadným diagnózy "nevysvetliteľná neplodnosť".
Medzi biologické faktory podieľajúce sa na autoimunitné neplodnosti sú rôzne. Medzi ne patria veľké množstvo bunkových a zápalových zmien. Niektoré z najčastejších faktorov sú uvedené nižšie.
Endometrióza
Endometrióza má mnoho autoimunitné komponenty vrátane zvýšenej hladiny cytokínov, a T- a B-buniek abnormality. Periférne monocyty sú aktívnejší, a peritoneálnej makrofágy sú prítomné vo väčšom počte s vyššej úrovne aktivity. To spôsobuje zvýšenú zápalovú uvoľnenia cytokínov.
Tam sú zmeny v B-bunkovej aktivity a zvýšený výskyt autoprotilátok u žien s endometriózou. Rovnako ako klasické autoimunitných chorôb, endometrióza je spojená s aktiváciou polyklonálnych B-buniek, imunologické abnormality v T a B bunkových funkcií, zvýšenej apoptóze, poškodenie tkaniva, multiorgánové zapojenia, familiárnej výskytu, možnom genetického základu, zapojenie v oblasti životného prostredia, kofaktorov a združovania s inými autoimunitnými ochoreniami. TNF-a, hladiny sú zvýšené v peritoneálnej tekutine pacientov s endometriózou. U žien s endometriózou, TH2 sprostredkovaná imunita humorálna reakcia sú bežne zvýšené.
Štúdia zistila, že 2.001 50% pacientok s endometriózou malo autoprotilátky Candida enolázy. Rovnaká štúdia zistila zvýšené hladiny týchto protilátok u pacientov so zoznamom ďalších autoimunitných ochorení.
Autoimunitné ochorenie štítnej žľazy a neplodnosť.
Ochorenia štítnej žľazy zahŕňajúce protilátok proti štítnej žľaze boli korelované k neplodnosti a zvýšené straty tehotenstva. Autoimunitné ochorenie štítnej žľazy, a to aj v neprítomnosti hypotyreózy bolo spojené s neplodnosťou a znížené odpovede na liečbu neplodnosti. To je tiež spájaná s lepku súvisiace s autoimunity. Autoimunitné ochorenie štítnej žľazy môže viesť k hypo alebo hypertyreóza, ktoré môže mať vplyv na plodnosť a spôsobiť potrat.
Ostatné Autoimunitné ochorenia a úrodnosť
Antinukleárne protilátky (Anas), ktoré sú spájané s neplodnosti môžu byť prítomné v podmienkach, ako je napríklad SLE, Sjogrenovým syndrómom, Raynaudovho syndrómu, a môže byť zistený aj u žien s históriou pôsobenia chemických látok, ako je bisfenol-A.
Addisonova choroba je spojená s anti-ovariálnej protilátok, ktoré môžu znížiť ovulačné funkciu a spôsobiť predčasné zlyhanie vaječníkov vo vážnych prípadoch.
Pacienti s celiakiou majú viac nutričné ​​nedostatky, ktoré môžu viesť k neplodnosti. Celiakia bolo spojené s opakujúce sa potrat, tehotenstvo komplikácie a neplodnosť. Z roku 2010 štúdia zistila, že medzi 5-10% žien s históriou stillbirth, opakujúce sa potrat, intrauterinné obmedzenie rastu, a neplodnosť boli séropozitívne na transglutaminázové IgA v porovnaní s 1% v kontrolnej skupine. Latentné celiakia môže byť hlavnou príčinou neplodnosti.
U približne 20% žien s predčasným ovariálnym nedostatočnosťou (POI), autoimunitné faktory možno nájsť. POI môže byť spojená s autoimunitné ochorenie štítnej žľazy, Addisonova choroba, alebo SLE, alebo môžu mať neznámu etiológiu. Ženy môžu mať protilátky proti ovariálnych tkanív, alebo reprodukčných hormónov, ako je FSH.
Protilátky proti spermiám sú ďalšie príčinou neplodnosti. Tie môžu byť prítomné buď v mužov alebo u žien. Oni sú bežne vyskytujú u mužov po vasektómia postupov, a ich prítomnosť môžu vasektómia ťažké zvrátiť. Protilátky proti ovplyvniť schopnosť spermie preniknúť do vajcia alebo znížiť pohyblivosť tým, že pripojí na chvost spermií. Tieto boli tiež spojené s antifosfolipidových protilátok. Protilátky proti sa spravidla vyrábajú CD19 + / 5 + B buniek, a sú spojené so zvýšenými NK buniek a protilátok anti-DNA.
Autoimunitné poruchy zrážanlivosti krvi
Poruchy so zvýšenými antifosfolipidových protilátok (APAS) vrátane anti-kardiolipinu protilátok spôsobiť hypercoagulatory stáť v krvi a môžu byť spojené s reprodukčné poruchou a opakujúce sa potrat. Tieto protilátky môžu byť nájdené v systémové ochorenia, ako je SLE, alebo samy o sebe.
Imunologické Dôležité informácie pre pacientov reprodukčné výzvy
TH1 / TH2 Pomery
Podmienkou TH1 cytokínov dominancie môže byť spojená s neschopnosťou otehotnieť alebo udržanie tehotenstva. U žien s vysokým TH1 / TH2 pomerov je zvýšený výskyt straty a neplodnosti tehotenstva však u rôznych autoimunitných ochorení prevládajúcej imunitný cesta sa môže líšiť.
Natural killer bunky (NK)
Zvýšené periférne NK bunky sú spojené s mnohými systémových autoimunitných ochorení, ale môže byť tiež nájdený u žien s neplodnosti podmienok. NK bunky produkujú cytokíny Th1, vrátane TNF-alfa a interferón gama. Tieto cytokíny sú zvyčajne zapojené do bunkovej toxicity zameranú na rakovinové bunky a vírusy. Ak sa zvýšila na začiatku tehotenstva, môže prítomnosť NK buniek a ich cytokínov narušiť rast a vývoj embrya. TNF-alfa funguje ako signál na iné bunky imunitného systému, ktoré potom migrujú do maternice k útoku bez vlastného útočníka, ktorá bola detekovaná imunologicky. Štúdia 1.999 zistila, že u žien, ktoré opakované potrat, tu bola výrazne zvýšená cytotoxicitu NK buniek spojené so vzostupom CD56 + CD16 + a poklesu CD56 + buniek. Ďalšie zvláštny druh NK buniek nazýva maternice NK (Ujo) buniek mať ochranný imunosupresívnej účinok lokálne v sliznici maternice. Dysfunkcia týchto buniek bolo spojené s tehotenskou stratou
Homocysteín a metabolizmom folátu
Obaja folátov nedostatok a hyperhomocysteinémia sú známe ako rizikové faktory neplodnosti a komplikácií v tehotenstve. Chyby v týchto dráh spôsobené genetickej mutácie sú spojené s autoimunitnými ochoreniami Pacienti s mutáciou MTHFR génu majú ťažkosti redukčná 5,10-methylentetrahydrofolátu na 5-methyltetrahydrofolátu. 5- methyltetrahydrofolátu slúži k prevodu homocysteínu na metionín enzýmom metionín syntázy. Štúdia 2010 o skupinu 71 Švédska a Fínska pacientok s nevysvetliteľná neplodnosť našiel vyšší výskyt metabolizmom folátu polymorfizmov v porovnaní so ženami v všeobecnej populácii. Kyselina listová receptor blokujúce autoprotilátky tiež boli v súvislosti s infertilite
Fola poruchy metabolizmu môže viesť k zníženiu bunkového delenia, zápalových produkcie cytokínov, zmenené metabolizmus oxidu dusnatého, zvýšenú oxidačný stres, abnormálne metylácie reakcie a trombózy. To spôsobuje problémy s folikulogenézy a implantáciu alebo udržiavať zdravé tehotenstvo. U mužov, môžu nedostatky v tejto chodníky zhoršiť tvorbu spermií.
Laboratórne testy v naturopatickým klinike
Tam sú dôležité laboratórne testy, ktoré by mali byť dokončené v prípade pacientov, ktorí majú imunologické problémy spolu s plodnosťou problémy. Okrem všeobecných a endokrinných panelov pre neplodnosť, zvážte testovanie homocysteínu, CRP, ESR, ANA panely APA panely, PTT, čiastočná PTT, DHEA-S, TSH, antityreoglobulin, štítnej žľaze peroxidázových, HbA1c, CBC, denné kortizolu, MTHFR a metylácie a hodnotenia pre Candida, a testovanie citlivosť lepok.
Klinicky, som zistil, že optimálna úroveň homocysteínu by mala byť 8 mmol / l alebo nižšia ako u pacientov s autoimunitnými neplodnosti faktory.
TH1 na TH2 pomerov môže byť veľmi užitočný nástroj pre vytváranie plánov liečby. NK testy a skúšky pre genetické varianty okrem MTHFR sú tiež k dispozícii.
Autoimunitné Neplodnosť: Konvenčné procedúry:
Tie sa líšia v závislosti na nájdených výsledkov a môžu obsahovať nízke dávky aspirínu, antikoagulanciá, kortikosteroidy, IVIG, lymfocytov imunizačný terapia (LIT) a TNF-alfa-blokátorov. Tie sú často kombinované s IVF, alebo inou technikou asistovanej reprodukcie.
Procedúry v naturopatickým klinike
Niektoré z nasledujúcich možností liečby sa môže zvážiť po dôkladné posúdenie určí konkrétne autoimunitné faktory.
Ak chcete znížiť TH1 dominantný zápalovej reakcie u pacientov, ktorí ju potrebujú, prímorskej borovice extrakt (100 mg bid), resveratrol, (100 mg bid), a zelený čaj EGCG (300 mg katechíny bid) ,. Námorné borovica, a resveratrol inhibujú tiež agregáciu doštičiek a trombózy ,,. Antioxidačné účinky týchto látok, sú tiež výhodné.
ProLine polypeptidy bohaté, ako tí nájdený v kolostrum môže favorizovat posun smerom k TH1 a znižuje expresiu hyperaktívneho TH2 odpovede.
Vysoko kvalitné omega 3 rybí olej. 2 - 3 gram EPA a DHA denne k pomoci so zápalovými a trombotické ochorenia. Štúdie na myšiach 2007 zistené, že pomer 23:14 EPA k DHA znížila TNFa v 8 hodín. EPA tiež reguluje autoimunitných značky do endometrióza
L-5-methyltetrahydrofolátu 5 mg denne, vitamín B12 1000 mikrogramov qd a vitamín B6 75 mg qd zlepšiť homocysteín a metabolizmu folátov. Obrazovka pre históriu rakoviny pred použitím vysokej dávky kyseliny listovej. Trimethylglycine 1000mg qd sa môžu tiež použiť na zníženie hladiny homocysteínu u vybraných pacientov.
N-acetylcysteín 600mg ponuka. Znižuje zápalové cytokíny. Zlepšuje autoimunitné ochorenie štítnej žľazy NAC tiež zlepšuje parametre spermií a stav oxidačné a kvalitu endometria. NAC tiež chráni integritu vaječníkov vystavených fyzickej a oxidačným poškodením, a pomáha pečeň detoxifcation dráhy.
U pacientov s protilátkami štítnej žľazy, L-selenometionín 200 mikrogramom denne ,,,. Ak hypothyroid, používanie bio-identické hormonálnej terapie môže byť indikovaná, aby sa zabránilo potrat. Stopové minerály pre funkciu štítnej žľazy sú tiež prospešné.
Štítnej žľazy protomorphogen môžu byť užitočné pre pacientov s protilátok proti štítnej žľaze pôsobiť ako návnadu. Zvýšenie dávky pomaly na 1 tabletu trikrát denne.
Eliminácia lepku by mala byť vykonaná, ako je požadované u pacientov s pozitívnym sérológii.
Probiotiká 20 miliárd CFU denne. Otočiť kmene mesačne moduláciu imunity a opraviť črevnej výstelky. Ak je prítomné Treat Candida.
Podpora pečeňové detoxikačné cesty.
Bio-identické progesterón je silné imunosupresívum schopné blokovať ako uvoľnenie cytokínov a akciu. Môže byť použité v luteálnej fáze cyklu na podporu začiatku tehotenstva.
DHEA - môžu byť užitočné pri predčasnej ovariálnej insuficiencie a zlepšiť otehotnenie a zníženie potratila v pokročilom veku matky. Bolo tiež zistené, že je prospešné pri liečbe autoimunitného ochorenia ,, a pre zníženie aktivity NK buniek. DHEA by mali byť použité len po sérového DHEA-S a androgénov hodnotenie. Dávka sa upravuje podľa potrieb pacienta, ale je často 25 mg trikrát denne, alebo menej.
Stres a plodnosť: adresovanie stres je veľmi dôležitá vo všetkých pacientov trpiacich účinky reprodukčných problémov. Autoimunitné choroby sú zhoršuje stres, ako to môže zvýšiť humorálnu imunitu a posun TH1: TH2 pomery. Nadobličiek terapia, dostatočný spánok, joga, meditácie, pohybová terapia, a modlitba to všetko môže pozitívne ovplyvniť pacientov v tejto ceste

zibi
3. jan 2016

@nike8 a kolko mas nk bunky a ktore ? tie cd56+? alebo mas pozitisvne cytokiny lebo to je rozdiel?
posli mi na mail vysledky ked chces mrknem ti na to
ale su tu baby , myslm tie co boli v nitre ..tam dzurilka predpisuje aj imunoglobuliny - zvyknu zabrat
ono konkretne na tie nk bunky 56+ zabera aj ryby olej - ale zalezi od toho ake ich mas vysoke teda kolko - a strasne divne je ze ti kortikoidy nezabrali pretoze vacsinou na nk bunky zaberu
ked su zvysene cytokiny vtedy nemusia - aj ked terba prist na pricinu toho , preco su vysoke...ono stale tam je nejaky dovod, nejaka bakteria, zapal, nieco co ich zvysuje a ked sa to prelieci, zvykne sa to upravit

nike8
3. jan 2016
nike8
3. jan 2016

@zibi Nk bunky som mala 24%, ale po dexamede sa mi zvysili na 28%

zibi
3. jan 2016

@nike8 mas IP

nike8
3. jan 2016

@zibi poslala som ti to na mail

zibi
3. jan 2016

@nike8 ok

ingrid0105
4. jan 2016

@zibi ahoj moja tento tyzden mam pislednu injekciu subcuvie a potom kontrolny odber. Ale som prechladnuta. Mam ist na odber az ked vyzdraviem? Neskresli to nachladnutie vysledky?

zibi
4. jan 2016

@ingrid0105 ja by som sla az po vyzdraveni..ono tie cytokiny a nk bunmky sa mozu aktivovat a zbytocne mozu byt vysledky falosne
ja som bola teiz chora , ked som sla na odber a nakoniec to dopadlo tak ze som mala nk bunky zvysene....cize by som pockala ..pichla injekciu pockala tyzden kym zaberie ..ono aj intralipid ze nezabera hned ale az po par dnoch..preto ho odporucaju pred odberom pred vkladom a po pozitivnom teste..cize urcite sa vyzdrav a chod na odber .... aby si mala co najpresnejsie vysledky .. 🙂

fatma1
4. jan 2016

@nike8 Mozem sa opytat, na zaklade coho mas napisane vo vysledkoch napisane, ze Endometrioza lahkeho stupna?
Da sa endometrioza nejako odstupnovat na zaklade nejakych testov z krvi?
alebo inych testov? ci? @zibi

dakujem ;)

katkaajurko
4. jan 2016

baby ja vas chcem povzbudit... po 6ticch injekciach subcuvie som otehotnela a kontrolny odber potvrdil klesnutie cytokinov pod normu ... teraz som v 10tt a zatial to vyzera ok - klop klop klop, stale chodim na subcuviu ...

zibi
4. jan 2016

@katkaajurko super blahozelam .a prirodzene ci po ivf?

zibi
4. jan 2016

@fatma1 ano myslim ze su 4 stupne
tu je dobry clanok o endometrioze a aj preco vznika a tak
http://www.fertility.sk/sk_SK/riesenie-problemo...

katkaajurko
4. jan 2016

@zibi prirodzene prave ... ani neviem ako. (asi proste stacilo,ze sa telo prestalo branit...resp,cytokiny to nezlikvidovali...)

zibi
4. jan 2016

@katkaajurko ano oni robia vela ..si mala to TNF aj majinka tak otehotnela .mala cytokiny zvysene a naraz po znizeni bum a je tehu 🙂

nike8
4. jan 2016

@fatma1 bola som na laparoskopii a tam mi ju odhalili. Mne este len začína, tak preto 1. Stupeň endiometrozy.