icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

skaredekacatko
11. jan 2016

@michelitta nie Drakulova je zadara aspon pred rokom ked som bola nic nechcela zobrala len okolo 6 ampuliek krvi a o mesiac konzultacia ale vsetko bolo oka.

katkaajurko
12. jan 2016

@janinuska genetiku mi urobili priamo v gyn-five - nic sme neplatili a kontrolovali nas oboch aj s manzelom. (vysledky trvali dva mesiacce)

a na hematologiu ma poslala Bergendiova,ale mala som uz pred tym od gynekologa vysetrene ziskane aj vrodene trombofilne mutacie (dvojity heterozygot pre mthfr a nejaky faktor trinast ci co) a isla som k drakulovej (bez papiera) a ta mi skontrolovala zvysok a nastavila preventivne na clexan (ale pri prvom tehu som si pichala od 34tt ,lebo som mala vysoku zrazanlivost) ... to som sa vtedy na hematologiu na antolsku dostala nahodne ale uz si ma tam nechali a kontrolovali cele tehotenstvo. Neplatila som nic.

cheeky82
12. jan 2016

@katkaajurko ano, mam ju mierne znizenu, tak beriem injekcie subcuvie. neviem ako to je v prahe, ale v nitre neradi predpisuju kortikoidy, teda aspon tak mi to povedala Dzurillova, co som vlastne velmi rada.

cheeky82
12. jan 2016

@janinuska ma ta poslat lekar z CAR alebo tvoj gynekolog. potrebujes odporucenie. na hematologiu ta asi neposlu,tam posielaju az po potrate, mne to tak bolo povedane. ak mas nieco s krvou, tak mozes potratit, ale nemalo by to mat vplyv na otehotnenie. to mi povedali v CAR.

cheeky82
12. jan 2016

@tlucka prvy krat som u nej bola teraz v novembri. ona mi to povedala a nasadila subcuviu. Vraj u nas hlavne gynekologovia strkaju zenam prednison, ak uz predtym potratili, bez akehokolvek dalsieho vysetrenia. AKo priklad mi uviedla Madarsko. Madari vraj patria medzi najlepsich reprodukcnych imunologov a kortikoidy nepouzivaju. Dzurillova tam chodi na konferencie. Vravim, len to, co mi povedala. mozno su ale pripady, ze kortikodi predsa len musi predpisat, to uz ja neviem. mne este tolko povedala, ze som mlada (chacha) a imunoglobuliny by mi mali zabrat. to uvidim asi za 4 tyzdne.

cheeky82
12. jan 2016

@monka30 fakt neviem. ja mam cytokiny v poriadku. NK bunky mam len 19,1 a znizenu bunkovu imunitu lahkeho stupna. nechcem tu sposobit nejake zmatky. Ak ma klamala Dzurillova, tak klamem aj ja. Urcite je ale kazdy pripad iny.

monka30
12. jan 2016

@cheeky82 nie urcite neklames,mas len pohlad zo svojej strany svojho problemu....Tiez nemam zaujem rozputat tu nejaku kauzu...
No ja som inu liecbu okrem kortikoidov a intralipidu nemala.
Kazda mame daky problem ktory sa nie vzdy riesi rovnakymi liekmi.😉

cheeky82
12. jan 2016

@monka30
presne tak, kazdy pripad je iny. A mozno skoncim aj ja na medrole alebo prednisone. Aj ked by som to nechcela. ALe co nespravime preto, aby sme sa dockali vytuzeneho babatka. Mam za sebou jeden potrat, a nechcem to zazit znova, takze ak mi cokolvek predpisu, tak to iste vyskusam

fatma1
12. jan 2016

@nelly3 Dakujem...ja nemam nic napisane v sprave, ziadny stupen, ale rada by som to ozaj vedela...spominala si tusim dakde, ze ti robia nejake onkomarkery kvoli endoske? ty si to bola ci dakto iny? alebo nejake ine markery, ci?

buba08
13. jan 2016

kocky potrebujem radu od tých co chodia na reproimuno do NR, zajtra mam u nich termín na kontrolné odbery a teraz som zistila, ze mi dnes 2x volali, neviete ci zajtra robia? Mam to k nim 350 km a ked pojdem zbytočne, tak ma asi porazí ☹. Zvyknú Vám volať deň pred vyšetrením, ze si overujú ci prídete? Alebo mi mozno chceli zavolať, ze zajtra nerobia? Mam z toho hrozne nervy.... Prosím ozvite sa mi, ak ma s tým niekto skúsenosť. Vďaka.

michelitta
13. jan 2016

@buba08 ano mne tak volavali..ak by sa nieco zmenilo maju mail aj sms..dont worry 🙂

buba08
13. jan 2016

Dakujem ti, ze si sa ozvala, ja som im volala z iného čísla, ktoré nepoužívam často a teraz som ho pozrela a tam 2 zmeškané hovory☹, pritom som im dávala nove číslo. Uz som skontrovala aj mail a tam nic, tak hadam je vsetko ok a ráno tam budu. Volali ti deň predtým?

mina85
13. jan 2016

ja som tam bola raz a tiež mi volali deň pred vyšetrením, chceli si len ovevriť, či pridem

buba08
13. jan 2016

@mina85 super, dakujem 🙂

cheeky82
13. jan 2016

@buba08 skus napísať mail dzurillovej, pri troche štastia ti dnes odpise

buba08
13. jan 2016

@cheeky82 uz mi jedna kocka odpísala, ze tam dnes bola a zajtra robia

slavi81
14. jan 2016

Ahojte babenky,my chodíme do Nitry a predpísali nám injekciu Igamplia.Ma už niekto s touto skúsenosti?

nike8
14. jan 2016

@slavi81 aj mne tie injekcie predpisali, ale v žiadnej lekárni som ich nezohnala. Vraj už sa nevyrabaju.Namiesto nich je teraz ta Subcuvia

slavi81
14. jan 2016

@nike8 ahoj nike,ja som ich zohnala,ale cakala som asi 2 tyzdne,ony ich asi objednavali zo zahranicia.

slavi81
14. jan 2016

@nike8 a ako uz si ich picháš?A ak sa ta mozem spytať,kde ti to pichajú?U obvodnej,alebo u gynakológa

nike8
14. jan 2016

@slavi81 to fakt si ich zohnala? A v ktorej lekárni ti ich objednali? Lebo mne ponukli tu Subcuviu a ta je oveľa drahšia. Keď som ich nezohnala, už som to nechala tak, lebo pracujem v zahraničí a nemala som čas bezat zase do Nitri , aby mi predpisala niečo iné.

slavi81
14. jan 2016

@nike8 zohnami mi ich v Ružomberku v jednej lekárni,aj mi hovorili,ze na slovensku ich nejako nemame,tak neviem,ci ich neobjednali zo zahranicia.Ja som nedoplacala nic

slavi81
14. jan 2016

@nike8 a ako ich znašaš tie injekcie?

nike8
14. jan 2016

@slavi81 ved ja som ich nezohnala, tak si ich ani nepicham.

slavi81
14. jan 2016

Noo,tak to ešte skús,mne napísala dr. Dzurilová do mailu,ze ich majú objednávať cez Imunu Šarišské Michaľany,ak ti to pomôže 😉

slavi81
14. jan 2016

@nike8 ja komunikujem s doktorkou cez maily a aj mi odpisuje 😉

nike8
14. jan 2016

@slavi81 ďakujem tak to teda vyskusam. A v lekárni si teda povedala, nech ti to cez tu Imunu objednaju?

slavi81
14. jan 2016

Vieš čo,ja som na to nejako zabudla,ale kedže mi ich zohnali,tak som to už neriešila,no v maily mi to napisala dr. Dzurilová

luciapetuchova
14. jan 2016

Dobrý deň,

Chcela, by som touto cestou odporučiť portál www.necakajulekara.sk
Objednala som sa online prostredníctvom tejto stránky ku doktorovi, ktoreho som potrebovala 🙂

Kto hlada doktora a nechce cakat urcite odporucam

nike8
14. jan 2016

@slavi81 ok, super tak ti teda ďakujem 😉