Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@cheeky82 Ja ked som si to vybavovala tak intralipid som mala so sebou a za podanie 15 eur, ale teraz neviem ked ho nemáš a dajú ti ho oni - musia ho mať- tak neviem či už to počítajú, každopádne viem, že baby ktoré boli platili iba 15 aj mne tak povedali - len som sa nepýtala, či im ho tam dali. Každopádne je to tam super a všetci velmi milí. Ja som bola na intralipid v imunovitale - platila som 25 intralipid mi dali - infuzka trvala 2 hodiny. Tiež všetko super 🙂 Pomohlo určite na NK bunky som v 34tt 🙂 Vždy po intralipide mi klesli hodnoty.
@bad_delight dnes mi tiez zahlasili,ze za mail 15eur. a za co?? doteraz baby pisali,ze sa za mailovu komunikaciu neplatilii v Imnunovitale. a okrem toho-ved za odbery si clovek zaplati a plus v mojoom vypise elektronickej zdravotnej karty,si kazdu injekciu aj konzultaciu zauctuju poistovni 😠 celkom ma to dnes uz dozralo,lebo co je vela,to je moc...
@cheeky82 Na to by som sa musela pozrieť, neviem teraz pesne ale viem že mi pomaly klesaju tie cytokíny. Dostala som len Medrol.
@cheeky82 Jaj prepač ja som sa posunula o iadok a nechtiac odpisala tebe a ešte aj na otazku 😀
@katkaajurko toto je biznis, čo? 15€ za maiil a 60€ za ampulku odobranej krvy.
@bad_delight akoze sila, a podla mna tie cytotkiny poistovna neuctuje za 60-ale aj tam je navysenie .keby som sla do medirexu a dala si to odobrat,podla mna by to bolo menej... chyba im v BA konkurencia,dost to citit.
@katkaajurko v medirexe si stale pytaju 50 za cytokyny a dzurilka si tiez uctuje dost co som pocula takze moc co sa ceny tyka sa neda vyberat.
@katkaajurko v NR bunková imunita + cytokiny 140 €, takze riadna pálka aj tam ( podotýkam to boli kontrolné odbery), za prvé komplexne vysetrenie 250 €
@cheeky82 Ahoj najprv som mala medrol asi 6 týždnov a potom prednison, hodnoty chodili hore dole, ale nakoniec sa mi podarilo otehotniet v júli po pol ročnej liečbe. Cytokíny na začiatku okolo 48-50 a nk bunky 19 potom stúpli na 23 a potom klesali pomaly na 11 intralipidy som mala iba v tehotenstve 3 krát a vždy sa posunuli nadol.
@katkaajurko v Medirexe ma cytokiny stali 50€...takze urcite to lacnejsie nebude...
@monka30 hej,ale aj to uz je 10 rozdiel,plus si zauctuju navstevu aj od poistovne - to vidim na elektronickej zdravotnej karte ,takze rezervy pekne ..mna dojalo ten mail za 15 eur.
@katkaajurko hej uplne ti rozumiem...je to cisty biznis.
A to ked ides do Nitri ako samoplatca celkova cena vysetrenia pre oboch je 750€...
Ja mam ist do Prahy k dr.Malickovej ako samoplatci obaja a bude nas to stat cca+-180€
A ked som bola v Prahe tam som platila 200€
Tiez vobec nerozumiem cenam co maju repro.imuno tu na Svk,podla mna len cisty biznis...
A to maju cesi repro.imuno komplet hradenu poistovnou...
@monka30 ja nechapem tomu "samoplatca" pretoze,ked raz som mala diagnozu neplodnosti a poslali ma tam z gyn-fivu-tak snad som neni samoplatca -to za prve, za druhe,kedze si konzultacie uctuju poistovni,tak nechapem,preco si ich uctuju aj extra-ked je to normalna imunologia a inde u imunologa neplatim ....a za posledne,ked ma diagnozu-ktoru mi riesia realne-tak aky samoplatca? ved som poistena predsaa na toto.... a hlavne,dopredu mi to nikto nepovie,len to na mna vybafnu na recepcii..ani to,ze kazde cytokiny budem znova a znova platit som najprv nevedela. A co ani nevravim, kedze v imunovitale je aj " biorezonancia" co ja povazujem za absolutne sarlatanstvo-kedze som si o tom hladala dost info par rokov dozadu,tak polka veci tu je len a len o peniazoch.
@katkaajurko co sa tyka vysetreni ako samoplatca to pisala jedna holka ze idu ako samoplatci do NR nakolko ziju v zahranici a preto taka suma ze 750€...
Ale povedz mi aky je rozdiel medzi repro.imuno tu a v Cechach?
Kedze dr.Dzurillova sa zaucala u dr.Malickovej a dr.Madara a robia rovnake vysetrenia...???Co u dr.Malickovej stoji repro.imuno 180€ a u dr.Madara 200-250€...
A to iste aj dr.Bergendiova ved ta sa tiez predsa zaucala u dr .Malickovej...
Ja fakt tym sumam tiez nerozumiem ...
ahojte, dievcata chcem sa spytat ci vam niektorej pomohla reprodukcna imunologia k dietatku,ci je tu niektora co ste potom otehotneli prirodzenou cestou....vopred dakujem za akekolvek info
@majinka81 zo srdca ti gratulujem 🙂
ved to ze uz toho mame tiez vela za sebou, roky snazenia , aj 3krat iui, 3 krat ivf,v minulosti abort :(...vysetreni uz miliardu,,,tento rok sme sa rozhdoli skusit este reprodukcnu,ideme tam o mesiac ....len vsade citatm ze baby riesili reprodukcnu v spojitosti s ivf,,,tak reku ci je sanca otehu prirodzenou cestou kedze na dalsie ivf uz nepojdeme...
@majinka81 u nas ja mam mierne pco, ovulaciu vdaka Bohu mam, znizena funkcia stitnej zl.ale na to sa liecim uz 16 rokov , mam viacero krvn.mutacii, moj ma pomale a deformovane spermose,,,,ale v podstate nam povedali ze je to ako tak v norme a v papieroch mame ze neplodnost z nevysvetliteln.pricin....snazime sa uz no koncom roka 2015 bolo 7 rokov,...sama uz neverim v uspech....tento rok sme si povedali ze skusime tu reprodukcnu a to uz je vlastne posledne co skusime...ine uz mame za sebou asi vsetko, od genetiky,cez hematologiu, laparku na priechodnost vajcovodov ( to je ok) a.t.d.
@tatinka ahoj, to mi je lúto že ste si všetkým museli prejsť - my v podstate tiež, ale ja som otehu ale hned na začiatku mi to odišlo úúúplne na začiatku - doktori mi neverili menila som troch. No my od 2011, ale dva roky sme nerobili nič, čakali sme že sa to uchytí, ale tretí som už bola zúfalá a štvrtý sme už všetko poskúšali, ale hned skúsila tu reprodukčnú lebo som mala citáka, hned na začiatku ked je potrat je to väčšinou imunita.Vyskúšajte to určite aspon budeš mať istotu. ja som užívala prednison a pomohol. držím vám palce, každý si zaslúži mat bábatko kto po nom túži. Myslím že na svete je toto najväčšia nespravodlivosť.
@fatma1 V pohode 🙂 tu je email: monika.drakulova@synlab.sk

@majinka81 v nitre stoji mala flaska 15 eur a velka 21. len na stranke maju napisane ze podanie intralipidovej infuzie 15 eur. medissime sa tiez za podanie plati?