icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cheeky82
2. mar 2016

@bellabelluska no mne po prvej kontrole (8 tyzdnova liecba) sa uplne upravila imunita voci cudzim spermiam, voci manzelovym a trofoblastu sa zlepsila, ale este nie je v norme (ale pekne klesa) a NK bunky sa mi nepohli☹ Ak sa nezlepsia po dalsej kontrole, tak si idem pytat intralipidy

tatinka
2. mar 2016

@cheeky82 no mne na vtedy vychadza aj mrcha takze budem odkrvena z dola aj z hora uplne 🙂

cheeky82
2. mar 2016

@tatinka 🙂)))) Pi vela vody aby si tam neodpadla.

tatinka
2. mar 2016

@cheeky82 skoda ze tam clovek musi ist na lacno, je to dost daleko cestovat, auto nemam , no ,,,ale snad nam to pomoze k miminku ...

cheeky82
2. mar 2016

@tatinka odkial si? nitra je pre teba najblizsie? no je smutne, ze na slovensku je tychto zariadeni zalostne malo, pricom s imunologickym problemom sa stale stretava viac a viac zien. a je ich obrovske mnozstvo, ktore niekolko krat potratili a gynekolog ich miesto toho aby poslal na repro imuno sam lieci prednisonom. nechapem, preco nasi lekari nedokazu spolupracovat??

tatinka
2. mar 2016

@cheeky82 no mam to daleko ,v lakom tam budem cestovat skoro dve hodiny, ano Nr mam najblizsie, do Ba by sme cestovali minimalne tri hodiny...ako vsak ono to cestovanie nevadi , ved mnoho paprov to ma aj dalej, len ide o to ze akurat ked som si pozerala tak mi to vychadza pocas mrchy a kedze mi byva zle a musi tam byt clovek este aj na lacno,,,,ale tak zvladnem to 🙂...mali sme tam ist v polke februara to bol taky dobry termin ale kedze priatel ochorel tak som to musela prehlasit az na koniec marca - to bol prvy volny termin ktory mali , som si mala skorej pozriet kedy mam mrchu no ale co uz, nejdem to zas prehlasovat, uz to necham tak..

cheeky82
2. mar 2016

@tatinka to zvladnes. u nich su dlhe cakacie doby, lebo robia len v utorok a stvrtok

cmudlo
2. mar 2016

Baby, ja som dnes volala d Prešova na repro-imunologiu a povedali mi, že robia ešte viac vyšetrení ako Dzurilova v Nitre...dúfam, že je to pravda...

bellabelluska
2. mar 2016

@cheeky82 urcite pytaj intralipidy, vela som pocula od bab ze pomohli a ja som ich davala aj preventivne. drzim ti pacle v tomto dlhom boji ..

zhuzhu07
2. mar 2016

Nie, v Prešove nerobia viac ako v Nitre! Veď si stačí porovnať ponuku na oboch webstránkach. V PO navyše nemajú vlastné laboratórium, vzorky posielajú do Bratislavy a do Košíc. A čím dlhšie krv cestuje pred vyšetrením v laboratóriu, tým sú menej presné a nedá sa podľa nich liečiť!
Žiadne pracovisko v SR nemá takú ponuku vyšetrení ako reprodukčná imunológia v Nitre, oni majú vlastný labák a krv je tam vyšetrená ihneď. To je to hlavné, nenechaj sa oklamať sladkými rečami do telefónu.

anaba1
2. mar 2016

@cmudlo fakt? Alergoimun? Ja som dnes volala do nitry a bunkovu imunitu voci trofoblastom vraj robia len oni, blava alebo praha.. Volala som aj do presova ale zapla sa mi odkazovka..tak snad zavolaju..moc sa mi nechce cestovat do nr..

cmudlo
2. mar 2016

@anaba1 teraz mi ešte raz volali a pýtala som sa ešte raz , či robia bunkovu imunitu voči spermiam, trofoblastu, protilátky proti zona pelucida a povedali mi, že áno. ..ja sa do toho nevyznám, len z toho čo tu čítam som sa jej na to opýtala. ..vraj robia všetko.

cmudlo
2. mar 2016

@zhuzhu07 čo ja viem, tak aj z Nitry posielajú do KE...a KE je za rohom Prešova

anaba1
2. mar 2016

@cmudlo zvlastne lebo ani v ponuke to nemaju a v nr sa za bunkovu imunitu plati 90 eur. A na kedy ti dali termin?

cheeky82
2. mar 2016

@zhuzhu07 absolutne suhlasim. naozaj staci porovnat ponuky vysetreni na ich strankach. je to cierne na bielom

cheeky82
2. mar 2016

@anaba1 presne. neverim, ze v nitre za to beru 90 eur a inde to robia zadarmo. nemozu, lebo poistovna to nepreplaca. ergo, take vysetrenie nerobia. tiez si myslim, ze si len nahanaju klientov

cmudlo
2. mar 2016

@cheeky82 nepovedali mi, že je to zadarmo. Povedali mi, že keď tam budem tak zhodnotia, čo všetko treba vyšetriť, a povedia mi až na mieste, koľko sa za čo dopláca. ..

cmudlo
2. mar 2016

@cheeky82
@anaba1
@zhuzhu07
Počujete baby ...veď 1.4. Tam pôjdem, zistím, čo a ako a budem vás tu informovať. ..aj tak mi je ťažko manžela niekam dostať. ..aj tam zatiaľ pôjdem sama a aj si to tam odšoférujem v pohode.. Nitra by bol pre mňa problém. ..

anaba1
2. mar 2016

@cmudlo
@cheeky82
@zhuzhu07 teraz mi volali z po..teta povedala ze vsetko robia..ze protilatky robia..tak som ju presvedcila ze to nie je to iste..tak ze si mam napisat email doktorovi a opytat sa..tak dam vediet..

cmudlo
2. mar 2016

@anaba1 super. Tak to som zvedavá 😉

monka30
2. mar 2016

@cmudlo no najlepsie je hned vysetrit oboch naraz...lebo aj muz si moze tvorit protilatky sam voci sebe.

cmudlo
2. mar 2016

@monka30 no vraj potom posielajú aj manžela. ..uvidíme ako to bude...my už predsalen jedno dieťa máme vďaka ivf...tak možno nám ani všetko nie je potrebné

diska
2. mar 2016

caute baby ..ono je to tak,,vsade sa da spravit vsetko tak jednoducho povedane,,lebo aj ked idete do medirexu napr,oni urcite vysetrenia posielaju do Ke a tak nie kazdy labak robi vsetko.Napriklad,,mne vsetky vysetrenia spravila imonologicka klasicka,ma proste ziadanku do labaku zaskrka to a posla do labaku kde sa to robi a ak ona indikjue ze to vysetreani postrebuje tak to positovna preplati.Ked som potom aj riesila vecis Mudr.Girovskou tak tiez som mala v medirexe zadara ,potom sa to vraj zmenilo.
V skratke ano je to zarabanie a nevieme suvislosti kto co a preco tolko uctuje a ci to moze a tak ako sa k tomu stavia positovna.Otazka je zas kto vie tu liecnu aj nasadit potom podla vysledkov.Ani neviem co chcem povedat 😀 no ze malo by to byt zadara ale co narobime ,si clovek nepomoze bud tam ide a zaplati a veri,ze mu pomozu aj ked vie alebo citi,ze by to teda mohlo byt aj hradene poisotvnou.

a to cestovanie s krvou,,no ale ved oni vedia co a ako sa moze a nemoze zas vysetrovat a pokial viemtak aj z Ba si posielaju do Ke do tkanivovej .

cheeky82
2. mar 2016

@cmudlo na bunkovu imunitu pokial si dobre pamatam potrebujes manzela, teda jeho spermie.

cheeky82
2. mar 2016

@diska nesuhlasim. bunkovu imunitu nevysetruju v kazdom labaku, to znamena, ze by ti ju museli poslat napr Dzurillovej a ta by ta zuctovala 90 eur a nikto iny by to za teba nezaplatil. pokial viem, tak ani v imunovitale nerobia testy na bunkovu imunitu. Dzurillova ma na stranke, ze oni ako jediny na SK to robia. ja by som sla urcite tam, kde ti dokazu urobit co najviac vysetreni.

anaba1
2. mar 2016

@cheeky82 dnes som sa u dzurillu pytala ci su jediny na sr..povedala ze este ba a potom az praha..

cheeky82
2. mar 2016

@anaba1 fakt? imunovital? lebo nemaju to tam napisane. ja by som sla aj do prahy, aj na kraj sveta keby bolo treba🙂

monka30
2. mar 2016

@cheeky82 v Imunovitale muza nepotrebuju...
Pretoze sa drzia toho ze na 100% pojdete iba cez Ivf,moznost volby otehotniet prirodzene oni neriesia...to mi aspon takto vysvetlila dr.Bergendiova...
Kdezto v Nitre davaju sancu po vysetreni oboch aj na prirodzene tehu i Ivf...

zhuzhu07
2. mar 2016

Dievčatá, viaceré tu miešate jablká s hruškami. V prvom rade sú metodiky, kde sa niečo stanovuje zo séra, tzn. nevyšetrujú sa ŽIVÉ biele krvinky. Také vyšetrenie môže počkať koľko chce a krv sa často aj zamrazí, než sa vyšetrí. Také vyšetrenia sa môžu pokojne posielať aj cez pol republiky.
A potom je veľká skupina vyšetrení, kde sa stanovujú počty buniek (napr. biele krvinky, spermie), alebo dokonca ich funkčné vlastnosti. A tu je veľmi dôležité, ako rýchlo a za akých podmienok sa krv dostane do laboratória. Tu je ideálne spracovať vzorku cca. do 2 hodín od odberu, pretože čím dlhšie cestuje v skúmavke, trebárs aj z PO do KE , tým nepresnejšie výsledky získate. Časť krviniek, spermií atď zomrie.
"Bunková imunita" nie je jedno vyšetrenie, každé vyšetrenie, kde sa vyšetrujú bunky imunitného systému sa dá nazvať vyšetrením bunkovej imunity. V Nitre ako jediní robia LIF (niekdy nazvývaný aj MIF). A ak je treba, vedia doplniť aj ASA protilátky v ovulačnom hliene, lebo tie sú rozhodujúce pri oplodnení, nie to, či sú prítomné v krvi...
Aj džínsy môžete mať od Vietnamca, alebo značkové. 🙂

monka30
2. mar 2016

@anaba1 Imunovital urcite nevysetruje muza aspon co som tam bola.
Tu na Svk len Nitra vysetruje oboch...
V Cechach dr.Madar tiez...
A dr.Malickova neviem,ale coskoro to zistim sama na sebe...