icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

monka30
4. mar 2016

@marculik ja tiez tvorim protilatky voci spermiam svojim aj cudzim,ovariam i zona pelullicita,zvysene Nk.bunky i cytokiny a fala som si to spravit len raz a viac som povedala ze testovat muza uz nechcem...
Ved ked ti nasadia liecbu a tym ti idu hodnoty dole tak sa to asi lepsi....nie?
Naco si vyhadzovat zbytocne peniazky?

narciska3
4. mar 2016

@tatinka Takže robieva sa aj hematologia partnera? O tom som tiež nevedela. Takže teraz sa pokúsite vďaka reprodukčnej imunologie otehotnieť prirodzene, správne Ta chápem? Máte toho dosť za sebou. Ja keď som 2krát potratila, tak ma poslali na hematologiu, imunologiu a s partnerom na genetiku. Po 3 strate nám spravia aj cytogenetiku plodu, ešte čakám na výsledky.

cheeky82
4. mar 2016

@narciska3 časť je cca o týžden a časť cca 3-4 tyzdne

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 Ďakujem.

cheeky82
4. mar 2016

@marculik ak mas bunkovou imunitu voči spermiam a liečia ta, musí ist na kontrolu aj muž. Akoby asi zistili ci sa ti to lepší? Potrebuju k tomu jeho spermie.

tatinka
4. mar 2016

@narciska3 hematologia partnera sa nerobi, to som pisala v tej zatvorke ze jedina vyhoda v m genetik bola ze tam vystria aspom zaklad aj aprtnerovi, hematologiu len mne robili,...no snazime sa prirodzene , ale zatial nie vdavka reprodukcnej lebo este sme tam nikdy neboli, prvykrat tam ideme az koncom marca a tak dako dufame ze nam k tomu prirodzenemu otehotneniu pomozu ...neviem uz ale sama ci v to vobec verim po rokoch snazilkovania...
jedine co ma este napadlo je ci maternica nevylucuje embryo , ci nevytvara protilatky , lebo mi nejde do makovicky ked nam aj na ivfkach vkladali udajne super embrya a i tak sa neujali ...
tiez toho mate dost za sebou.a kedy mas mat vysledky ?

nape
4. mar 2016

@marculik ja mam presne tento pocit po medrole akoby som opuchla v tvary a aj brucho mam nafuknute a o vyhadzanej pleti uz ani nehovorim

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 Prosim, ak by som mala bunkovu imunitu voci spermiam, to zistia aj bez vysetrenia manzela alebo len spolocnym vysetrenim?

jaris84
4. mar 2016

@narciska3 to musia zobrat partnerovi spermie, inak to nezistia

narciska3
4. mar 2016

@jaris84 Takze hura do Nitri. Len preco mi to nenavrhli rovno ist tam? Fakt si musime vsetko zistvat same...

narciska3
4. mar 2016

@tatinka My vieme otehotniet prirodzene celkom rychlo. Len radost je do 7 tyzdna, ked nam na ultrazvuku nepotvrdia akciu srdiecka. ...a nasleduje kyret.

monka30
4. mar 2016

@narciska3 a mne aj potvrdia akciu srdiecka a neskor to odchadza...

narciska3
4. mar 2016

@monka30 A ako to idete tera riesit? Cakaju vas nejake testy?

cheeky82
4. mar 2016

@narciska3 len spoločným vyšetrením. Keď som bola na kontrolný odber, muž tiez odovzdal spermie a za to neplatil. Platili sme za MIF test, ktorý zahŕňa manželove spermie, cudzie( oni ich majú v labaku) a trofoblast a to stojí 90 eur

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 A tym vysetria tu moju bunkovu imunitu voci manzelovym spermiam, ano?

ria191
4. mar 2016

@nelly3 dúfam, ze sa v tom vyznáš 😜😜😜.

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 Budeme teda ziadat MIF test.

nelly3
4. mar 2016

@ria191
ani nie 😀 trosku inac tie NK bunky tam mas, ja to mam v jedno riadku, no ale asi hodnota je 18, ja mam 21 hmm 😝

cheeky82
4. mar 2016
cheeky82
4. mar 2016

@ria191 ty si otehotnela a uz si v 21tt s hodnotou NK 18,7??

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 co znamena hodnota nk?

anaba1
4. mar 2016

@tatinka suhlas...2 mesiace cakacka

nape
4. mar 2016

Baby myslite ze ked bojujeme proti imunite tak davat si vitaminy je blbost.nebudem tym tu imunitu praveze podporovat?

lucia2505
4. mar 2016

@nape mozes vitaminy,ja som sa nato pytala Dzurillovej. Nie je imunita ako imunita,teda bojuje sa proti bunkovej imunite,ale zase nechceme znicit celkovu imunitu,lebo to by sme boli nonstop chore.

nape
4. mar 2016

@lucia2505 a nevies ci existujuaj nejake prirodne produkty cim liecbu podporit.chcem niecim zvysit sance

cheeky82
4. mar 2016

@lucia2505 mne Dzurillova vsetky Vít zakázala!!! Ani C, aloe vera, rakytnik, teraz mi ešte zakázala Candivac(voľne predajný), aby mi to nezvýšilo imunitu

cheeky82
4. mar 2016

@narciska3 NK bunky(natural killers)-spôsobujú dve veci a to potrat a zabránia uhniezdeniu embrya

cheeky82
4. mar 2016

@nape ak mas zvýšené NK bunky, tak neber nic!! Ak mas problem s bunkovou imunitou voči spermiam a trofoblastu, tak by si možno mohla, neviem. Opýtaj sa doktorky, ale mne ich vyslovene zakázala. A nie som chorá i keď všetci naokolo su

lucia2505
4. mar 2016

@nape hlavne vitamin d treba mať vysoky,ten ovplyvnuje imunitne procesy. Odporucam kup si od Swanson vitamin d3 5000. Mne velmi pomohol zvysit hladinu a aj mi potom rychlo zabrala liecba,aj ked neviem,ci to bolo len tym,ale urcite to prispelo.

lucia2505
4. mar 2016

@cheeky82 aha tak to je divne,ze mne povedala,ze mozem. Konkretne ja som sa pytala na vitamin C a B komplex. Ja som mala problem s bunkovou imunitou na spermie,nie NK bunky,tak mozno to zavisi od toho.