icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cheeky82
3. mar 2016

@janinuska to mas ešte dobre. Ja u dzurillovej prvé testy 250 EUR, prvá kontrola 90 EUR a ešte minimálne jedna za 90 EUR ma caka

jaris84
3. mar 2016

@narciska3 bolo to rozne, na genetike kazali cakat rok, hemat 6m, gynek. 3-6m. Tak si vyber 🙂

nelly3
3. mar 2016

@janinuska
presne ako pises, ja uz nemam slov 😔

narciska3
3. mar 2016

@janinuska Myslim, ze 30Eur by Ti uctovala ako osobnu konzultaciu. Uplne s Tebou suhlasim. 😖

narciska3
3. mar 2016

Prosim, vie niekto kolko sa caka na termin imunolog.vysetrenia v Nitre?

cheeky82
4. mar 2016

@narciska3 cca mesiac

narciska3
4. mar 2016

@cheeky82 Ďakujem. Chceme sa ísť tam dať vyšetriť spolu s manželom. Prosím, ako dlho sa potom čaká na výsledok? Ďalší mesiac?

katkaajurko
4. mar 2016

@jarmila85 doteraz sa za mail neplatilo,je to novinka 😠 otras.

marculik
4. mar 2016

Baby chcem sa spytat,uz tri mesiace beriem medrol mali ste niekedy pocit,akoby ste boli opuchnuta v tvari ?

narciska3
4. mar 2016

@marculik Ja som ho brala cca. 2 mesiace, ale taký pocit som nemala.

marculik
4. mar 2016

@narciska3 dik no minule si aj nasi vsimli akoby som bola opuchnuta a pocula som od jednej stadialto ze tiez nieco take mala no uvidim pojdem na kontrolu tak dufam,ze uz dlho brat nebudem musiet

narciska3
4. mar 2016

@marculik Kde chodíš?

marculik
4. mar 2016

@narciska3 nitra Dzurilla

narciska3
4. mar 2016

@marculik Tam by som sa rada dostala aj ja. Ja chodím do Imunovitalu v BA, ale dočítala som sa, že v Nitre robia imunologiu aj partnerovi, to v BA nerobia. Som zvedavá, kedy dostaneme termín...

marculik
4. mar 2016

@narciska3 no ja ked som sa tam objednavala prvy krat som cakala mesiac,platili sme 255 a aj na vysledky som cakala cca mesiac,no a kontrola tam stoji 90 e a vysledky mam za taky tyzden ,doteraz som len chodila na umele a stale mi tvrdili ze je vsetko o.k az teraz minuly rok sa chytilo embrio a odislo a tak som to zacala riesit sama ,a jedna znama mi poradila tuto kliniku ze nech len to vyskusamci nemoze byt inde problem no a zistili mi ze mam miernu alergiu a taktiez nizka hladina vit.D a hlavne ze doteraz to bolo podla lekarov len o stasti

narciska3
4. mar 2016

@marculik Keď si chodila na umelé, to Ťa pred vkladom neposlali na imunologické vyšetrenie? Aj drahý sa nechal vyšetriť v Nitre?

tatinka
4. mar 2016

@narciska3 ahoj, my sme mali termin v polke februara ale som to musela preobjednat a ked som tam volala asi koncom prveho februaroveho tyzdna tak najblizsi volny termin nam dala az na koniec marca

monka30
4. mar 2016

@narciska3 financne je to narocnejsie v Nitre no je to fajn vediet stav oboch.
Je to plus pre tych ktory mozu a planuju otehotniet aj prirodzene nie len Ivf...

narciska3
4. mar 2016

@monka30 áno, presne som sa tak dočítala. My vieme otehotnieť, preto si myslím, že v Nitre by nám mohli pomôcť.

narciska3
4. mar 2016

@tatinka Uff ☹, tak to si počkáme...

marculik
4. mar 2016

@narciska3 na umelom ma nikdy neposlali na imuno,ja som raz prirodzene mala mt a asi si mysleli ze by asi takyto problem nebol,a moj stale chodi so mnou aj na kontrolu mne zoberu krv a jemu spermie

tatinka
4. mar 2016

@narciska3 vsak skus si tam zavolat , moze sa stat ze im niekto na poslednu chvilu zrusil termin, ked sme sa objednavlai prvykrat vtedy tiez nam dali termin pomerne rychlo lebo niekto im prave odriekol na poslednu chvilu...

narciska3
4. mar 2016

@marculik Dúfam, že sa teraz nespýtam hlúpo, len som ostala začudovaná, že imuno robia mužom zo sperimii a nie z krvi ako ženám. To nie je to isté ako spermiogram, však?

narciska3
4. mar 2016

@tatinka Zavolám poobede. Možno sa nám pošťastí skorší termín. Mám 37, preto už cítim, že čas je drahý 🙂

tatinka
4. mar 2016

@narciska3 no ja 34 , za sebou iz tri umele a ako ti pisala marculik ani nas nikdy neposlali na imuno ...

narciska3
4. mar 2016

@tatinka Myslela som, že v centre chcú v prvom rade vidieť výsledky z hematologie, imunologie a genetiku. Začínam sa v tom všetkom len zorientovavať :-/

tatinka
4. mar 2016

@narciska3 no napisem ti takto , ked sme sli na prve ivf tak nam urobili len zakladne vysetrenia plus teda vysetrenie ci nezabijas partnerove spermose, to je cele, prve ivf nevyslo ale sme mali mrazika ktory sa u mna ujal ale zial len na chvilu, ked sme sli na druhe ivf tak som este bola pred tym na laparku ci su priechodne vajcovody ( vdaka Bohu su), cize sme sli na druhe ivf kde zas nic sa nereisilo, ze mam znizenu funkciu stitnej to vieme kedze sa na to uz 16rokov liecim, genetiku sme si dali urobit bolo nam odporucene z centra asistovanej reprodukcie ist do M Genetik v Martine, cize sme tam sli, zaplatili tusim okolo 30 e ale to uz neviem presne kedze uz je to par rokov , keby som ale vedela ze v tomto centre ti urobia vysetrenie len zakladne tak tam ani nejdem a je to skoda vyhoden.penazi. preco skoda penazi ? lebo ked ides na hematologiu ( boli sme v Hemomedike v Martine ) tak tam mi urobili vsetky komplet vysetrenia kde vlastne urobia aj to co ti robia v M Genetik ( jedine teda ako vyhoda v m genetik bolo ze tam zakaldne vysetrenie urobia aj partnerovi z krvneho odberu, to v hemomedike nerobia, cize stacilo tam na ten zaklad dat vysetrit len jeho), k tomu v hemomedike neplatis a urobili mi vysetrenie na neskutocne vela veci, M Genetik nezistili nic okrem jednej vraj neskodnej mutacie sposobenej z nedostatku kys.listovej, v hemomedike mi ale zistili okrem tej jednej mutacie este dalsie ine mutacie a na zakalde toho uz musim brat anorpirin na riedenie krvicky...no skratka pri druhom ivf uz sme sli s tym ze mi dali pichat fraxik,,,druhe ivf embrya krasne vraj ackove ale znova nepomohlo,,,potom som si vydupala este vysetrenie inzulinovej rezistencie od coho ma v centre odhovarali ze to je zbytocne ze to maju len zeny co su pevnejsie alebo maju vela muzs.hormonov a nadmerne ochlpenie a to teda u mna nic z toho nie je ,,ale i tak som sla na dany test, kde sa zistilo ze cukrovku na stastie nemam ale mam riziko vzniku tehotenskej cukrovky pocas tehu, ...casom sme sli na tretie ivf, neuspesne aj to,,,,a vlastne teraz uz ideme na reprodukcnu ale uz dalsie ivf neplanujem, takze ideme tam uz len s tym ze ci sa daco zisti a ci by nam vedlei pomoct pocat prirodzenou cestou,,,v centre teraz nechcem byt hnustna ale vela vysetreni nerobia, az ked si sam pacient vela pozistuje a da si to urobit z vlastnuej iniciat.

marculik
4. mar 2016

@narciska3 no tak ti naozaj spravia podrobne vysetenie ci uz aj kvalitu spermii taky spermiogram no a taktiez pozeraju ako tvoje telo prijima tie spermie ja mam miernu alergiu na spermie preto ten medrol

monka30
4. mar 2016

@marculik najdolezitejsie je prve vysetrenie oboch...dalsie odbery u oboch si myslim ze je zbytocne tahanie penazi za vysetrenie muza...
Ak u neho nenasli ziaden problem jeho by som uz testovat dalej nedavala len seba...
Aspon ja tak robim...

marculik
4. mar 2016

@monka30 no on ma vsetko o.k len stale volaju aj jeho na tie spermie ako reagujem