icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

narciska3
5. mar 2016

@nape Vigantol, 3 kvapky v mlieku, aj ja beriem a pri kontrole uz som mala dobru hodnotu, takze mi pomohol. A to ho beriem cca 2 mesiace. Tiez mam problem s tymi vysokymi intracelularnymi cytokinmi. Beriem este medrol.

janinuska
5. mar 2016

@nape Ahoj, ja som tiež asi taky pripad ako ty, tiež mam zvyšene cytokiny , nizku hladinu vitaminu D, tiež mi dala Bergendiova Vigantol 3 kvapky denne, snažime sa už viac ako 6 rokov. Prosim ta, čo su presne tie cytokiny, ako zabranuju otehotneniu. Dik.

narciska3
5. mar 2016

@janinuska vidim, ze nas je viac s rovnakym trapenim.

cheeky82
5. mar 2016

@ria191 veľmi si na týmto potesila😀

cheeky82
5. mar 2016

@nape aj ja beriem listovku z b6 a b12. To mi povedala ze možem. Ale zasa ja mam cytokiny Ok. Pozri, ja sa tu vždy tiez povypytujem báb, ale bez toho aby som sa nato opýtala aj doktorky do seba nic nedam

cheeky82
5. mar 2016

@janinuska cytokiny pôsobia toxicky na embryo

lucia2505
5. mar 2016

@nape to je malo,kup si ten swanson este k tomu,predavkovat sa nemozes. Ja som brala swanson 5000 v lete a este som sa k tomu kazdy den slnila a dobre bolo,zvysilo sa mi za 2 mesiace z 18 na 45.

nape
5. mar 2016

@lucia2505 akurat pozeram ten swanson - to asi v lekarni nekupim co ? 🙂
@cheeky82 to je jasne hlavne slovo ma lekar ja si hlavne rozsirujem obzor nech sa jej pri navsteve viem popytat viac veci na raz
@narciska3 medrol mi prave zrusila uz mam ist na konzultaciu ake lieky dalej bo mi nezabral preto sa aj tu snazim vyzistit ako mozem liecbe dopomoct. A hlavne uz som rada ze ho nemam brat opuchla mi z neho polka tvare a vyzeram dost smiesne 😉 tak teraz dufam ze sa to vstrebe

nape
5. mar 2016

@monka30 no rozmyslam aj nad tymi omega - odkial vies ze znizuju cytokiny ti povedal dr ci si niekde studovala? Rada by som sa o tom dozvedela viac 😉

monka30
5. mar 2016

@nape je tu forum Nk.bunky,vitaminy a Ivf....
Popros @zibi nech ta prida,sme tam viacere ktore mame problem z repro.imuno.
Vela sa tam dozvies aj o vitaminoch ktore znizuju nielen hodnoty cytokinov...odtial to mam.

lucia2505
5. mar 2016

@nape v lekarni asi nie,ja som ho kupovala cez internet.

zibi
5. mar 2016

@nape podla toho co mas zvysene cytokiny znizuje viac vitaminov
nk bunky - tie znizuje len omega 3 - ryby olej ale treba brat minimalne 720 mg EPA cize niekedy to su aj 3 az 4 tabletky omega 3 - treba kupit radsej kvalitnejsie omega
na cytokiny je viac doplnkov a konkretne cytokiny su vacsinou z nejakych zapalov v tele ... vela zalezi ci mas TNF zvysene alebo IFN ci IL tie zvysene hodnoty mozu ovplynovat jednotlive bakterie ci zapaly ..cize bez vyliecenia tychto veci je aj zbytocne brat doplnky, lebo to bude bezvysledne a stale sa ti to bude dookola zvysovat a znizovat, preto treba pri nich najst pricinu a ona stale niekde je 🙂

nape
5. mar 2016

@zibi aha dakujem za objasnenie ked ono je tayzke sa v tych vysledkoch vyznat ale podla toho co sledujem mam vsetky vysoke aj TNF aj IFN aj IL , ako ale dojdeme na to kde sa zapal navhadza? To mam ist kazdemu lekarovi co existuje na vysetrenia? 😀
Tie nk bunky na papiery od lekarky nevidim je mozne ze ich netestovali?
Som teraz trochu zmetena z toho nakolko ivf mame v poistovni na schvaleni ale toto cele preliecenie moze trvat este dalsi rok a to nam uz vyprsi platnost ☹
Mohla by som ta poprosit o pridanie do vasej skupiny co spomina @monka30 ? Dakujem nech sa dozviem viac.

monka30
5. mar 2016

@nape tusim,ze poistovnu mozes poziadat o predlzenie splatnosti ukonu...

zhuzhu07
5. mar 2016

@nape NK bunky su niekedy vo vysledkovych listoch oznacene aj CD16+ CD56+, tak si ich tam pohladaj. Robia ich standardne vsade.

tatinka
5. mar 2016

@anaba1 ty este tiez prvykrat na reprodukcnu ? ci si uz bola a vtedy si dva mesiace cakala na termin ?

tatinka
5. mar 2016

@anaba1 opravujem predoslu vetu 🙂 malo tam byt ci ides prvykrat na reprodukcnu, neviem ako sa mi tam priplietlo miesto slova "ides" slovo "este "🙂

anaba1
6. mar 2016

@tatinka ahoj..ja uz na tretikrat prekladam imuno v nr a termin vzdy az o 2 mesiace..teraz mam az 28.4...v presove mi dali promptny termin..ale nitra robi viac vysetreni..tak neviem kde pojdem..momentalne som po et, beriem estrofem a utrogestan a cakam ci budu // ..kiezby.. v nr mi povedali ze na imuno mozem prist az 6 tyzdnov po vysadeni tychto liekov a v presove mi povedal dr., ze tie lieky neovplyvnuju vysledky..tak neviem..

zhuzhu07
6. mar 2016

@anaba1 Pozri, nemáš pocit, že tie dlhé termíny v Nitre tiež o niečom svedčia? Jednoducho repro imuno v NR je veľmi vyhľadávaná a väčšina žien si radšej dá spraviť všetko naraz a poriadne na jednom mieste a basta. Čo riešite vzdialenosť a ceny? Koľko si doteraz zaplatila v CAR a všelikde inde? Za seba môžem povedať, že keď idem k hociakému doktorovi, snažím sa zistiť si dopredu, či je to dobrý odborník, pre mňa nie je lekár ako lekár. Podľa mňa má Dzurillová na webstránke dobre vysvetlené, prečo sa oplatí ísť ku nim.

kaciatko81
6. mar 2016

Ahojte, prosim Vas viete mi niekto poradit? Mozu infizie intralipidov sposobovat zvysenu chorobnost, citlivost na infekcie? Mate s tym niekto skusenost? Dakujem pekne

narciska3
6. mar 2016

@skaredekacatko Prosim, cez aky web si to kupujes?

narciska3
6. mar 2016

Dievcata, chcela by som sa spytat, ci je mozne vit. D ziskavat aj zdravym solarkovanim. Aky mate na to nazor?

cheeky82
7. mar 2016

@narciska3 urcite nie. len slnko alebo vitaminy.

skaredekacatko
7. mar 2016

@narciska3 neviem kupovala @tinkatinulka opytaj sa jej. 250 je v baleni co je super.

tatinka
7. mar 2016

@anaba1 no ved toto taku nas bombovo funguje ze jeden lekar ti povie tak a dalsi onak, ja som este zvazovala ist na hysteroskopiu , v centre lekar mi povedal ze je to fajn ist lebo ze teda by videli ci v maternici daco nezavadzia co by branilo ujatiu emrya, plus teda beru ti vzorku sliznice,,,ale ked soms a radila s dr z ineho centra plus s mojim gyndosom tak mi viacero lekarov povedalo ze je to zbytocne zasahovanie do maternice lebo ze sliznicu som vzdy mala a mam v poriadku a ze ak by daco zavadzalo v maternici tak by to bolo vidno aj na normalnom sone...ale som sa rozhodla ze na hysetoro nejdem lebo suhlasim s tym ze je to zbytocne pokial je sliznica v poriadku pekne rastie aj sama a na sone je maternica tiez vzdy ok, a taktiez zavazil fakt ze uz sme boli na ivf trikrat a hysteroskopiu mi lekar z centra navrhol az po tretom neuspesnom ivf, do vtedy nie, cize uz to bolo navrhnute len preto lebo ani lekar uz nevedel na ziadnu inu pricinu dojst,,,

ddanaa
7. mar 2016

@skaredekacatko ahoj co noveho?

ddanaa
7. mar 2016

ahojte babule...aj niekomu sa vobec nejakou liecbou tie cytokiny znizili?

narciska3
7. mar 2016

Baby, áno, prosím, dajte vedieť, ak sa vám podarilo znížiť tie cytokiny?

tinkatinulka
7. mar 2016

@narciska3 mne sa po medrole 24,16,12,8 mg znižili do normálu

narciska3
7. mar 2016

A ako dlho si ho brala? Vzdy po 2 tyzdnoch ste znizili davku ci ako? A potom sa uz nezvysili?