icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

tinkatinulka
7. mar 2016

@narciska3 Mylsím že po 2t som sla dole a 12-8 už dlhsie ale asi sme príliš skoro sli na 8mg..len podla rad doktorky som nenila jednotky, nie samovolne..a o malé sme v 13tt prišli

narciska3
7. mar 2016

@tinkatinulka Kde chodis na reprodukcnu imunologiu? Do Imunovital? Ja chodim tam. Mne este v tehotenstve este viac vyskocili. Medrol som brala 3 tyzdne ked som otehu a tak sme znizili na 8 mg a potom sme aj tak nemali akciu srdiecka.

tinkatinulka
7. mar 2016

@narciska3 ano Imunovital..spravila som chybu že som znížila lebo kolisali v tehu a tých 8mg bolo málo na mna..moja domnienka, treba dlhodobo udržiavať vyššie davky

skaredekacatko
7. mar 2016

@ddanaa nic oddych mam od vsetkeho. Zohnala som pestrec budem brat ten..a uvidim vraj je protizapalovy. Plus si kupim omega 3

narciska3
7. mar 2016

@tinkatinulka A teraz kedy idete znovu na to 🙂? To že bolo treba dlhšie držať vyššie dávky si nemohla vedieť. Lekárka si asi tiež myslela, že už môže znížiť..

katkaajurko
8. mar 2016

Baby,ja som prekvapena,ale teraz pri kontrolnych odberoch na cytokiny - po dvojtyzdnovej pauze od poslednej injekcie a tyzden po chorobe (kasel,dutiny) som paradoxne mala najnizsie hodnoty cytokinov doteraz. Neviem,ci na to nejako vplyva tehotestvo ,ale som bola prekvapena,lebo som sa prave koli chorobe bala -ze sa to opat zvysi . Neviem,co na to moze mat vplyv...ani tehotenske vitaminy nejem pravidelne,okrem magnezia .... tak len som chcela,ze mozno nie vzdy suvisia so zapalom v tele...??@zibi

fatma1
9. mar 2016

@mette7
@stanka409
ahojte baby, chcem Vam len povedat, ze Drakulova mi odpisala a to uz 2 krat, cize reaguje na tem mail, len jej poslite, ak Vam neodpoveda, pripomienku a ona urcite odpise.. ;)

kikuska21
9. mar 2016

ahojte. chcem sa spytat ohladne reprodukcnej imunologii. sme po 3 neuspesnych IVF. Partner ma zly spermiogram a nizky testosteron. na odporucanie sme isli do Kosic na reprodukcnu imunologiu - mne robili vsetky vysetrenia ale parnerovi vobec. mali aj jemu nieco?

narciska3
9. mar 2016

@ada274 Ahoj Adi, prosim podarilo sa Ti upravit tie cytokiny? Mne tiez zistili v imunovitale celiakiu, vobec som o nej netusila, namala som nikdy ziadne priznaky. Mam vsak zvysene cytokiny, aj napriek diete a uzivani medrolu. Ak sa Ti podarilo ich znizit, budem rada, ak by si mi poradila ako. Dakujem.

narciska3
9. mar 2016

@kikuska21 Ahoj, viem, ze na reprodukcnej imunologii v Nitre robia testy obom partnerom. Pozri na webw.

nape
9. mar 2016

@skaredekacatko prosim ta ake omega 3 si kupujes ? Dr povedala ze znizuje zapal v tele. A nakazala mi ist si dat vysetrit zapaly na gyndu, zubara, moc a orl. Tak som zvedava co z toho bude

skaredekacatko
10. mar 2016

@nape zatial ziadne doma mam pestrec ten vraj tiez zabera tak zacnem najprv ten, len cakam na vhodnu chvilu lebo ten precistuje creva

ada274
10. mar 2016

@narciska3 ahoj, rada poradim ak budem vediet. Uprimne? Neviem ako sa mi to podarilo. Brala som Subcuviu niekolko tyzdnov a po liecbe som mala dobre vysledky. Zaroven plati, ze som bola viac ako rok na prisnej bezlepkovej diete. Cize v case ked som mala dobre vysledky po liecbe v imunovitale, som uz mala v ruke vysledky na protilatky suvisiace s celiakiou ktore boli tiez v norme. Imunolog kt. mi riesi celiakiu spominal, ze take dobre vysledky necakal ani nahodou.

Preco o tom hovorim. Lebo si myslim ze celiakia pod kontrolou resp. dobre imuno vysledky v celiakii suvisia aj s cytokinmi. Celiakia sposobuje v tele zapalove procesy kt. nasledne zvysuju cytokiny.

Otazka je ako dlho si na diete a ake mas aktualne vysledky protilatok v celiakii. Napis aky mas stav a potom pokecame dalej.

Pa, A.

cheeky82
10. mar 2016

@kikuska21 ahoj. my chodime do Nitry a mojmu muzovi zo spermiogramu zistovali, ci si netvori protilatky proti spermiam. tak isto ako si ty mozes tvorit protilatky proti svojim vajickam, si on moze voci spermiam. a ked ma taky zly spermiogram, tak by to mozno aj mohlo byt ono. i ked moj muz ma zly spermiogram ale protilatky si netvori. urcite by som to dala vysetrit

kikuska21
10. mar 2016

@cheeky82 dakujem ☺ a androlog to nevie zistit? Ci to len na tej imunologii?

cmudlo
10. mar 2016

Takže babulky, zatiaľ mám len výsledky z endokrinológie. ..a teda asi nič moc....v pondelok hematologia a na budúci týždeň reprodukčná imunológia. ..Čo si o tom myslite? Na 3. DC: AMH 0,64 ng/ml, FT4 18 , pmol/l, TSH 4,0 mlU/l, LH 6,3 IU/l, PROL 7,2 ng/ml, DHEA 4,6 ng/ml, OHPRO 0,62 ng/ml, FTEST 2,2 pg/ml, DHEAS 143,0 ug/100 ml, ASD 1,9 ng/ml.....Čo viem podľa toho, čo som sa tu dočítala, tak AMH mám nízke a TSH vysoké. ..ak chcem oteho, tak by malo byť do 2,5...

cheeky82
11. mar 2016

@kikuska21 pokial viem robí to len imuno Nitra. Ale opýtaj sa toho andrológa, možno ti poradi

cheeky82
11. mar 2016

@cmudlo no ja som v rukách svoje vysledky HP nikdy nemala, len mi povedali ze je to Ok a viac som neriešila. Jedine svoje AMH poznám, lebo nato som sa vyslovene pýtala. Podľa mna aj s takým AMH mas šancu. Co ti povedal lekár na tie hodnoty?

cmudlo
11. mar 2016

@cheeky82 no zatiaľ nič. .ešte som to neposielala. ..ešte idem na hematologiu a reprodukčnú imunológiu..tak len zbieram informácie. ..potom to pošlem naraz. ..a chcem sa s výsledkami radiť aj tu s babulkami na MK...lebo bohužiaľ som po 7 ivf a lekári s nami nikdy nič neriešili. ..vždy len že žiadne ďalšie vyšetrenia nepotrebujeme. ..všetko, čo o ivf viem som sa dozvedela len tu...

cheeky82
11. mar 2016

@cmudlo no tak to uz máte toho dosť za sebou. A kam chodíš? Do RF?

cmudlo
11. mar 2016

@cheeky82 áno do RF...ale neviem kedy tam najbližšie pôjdeme a mm už ani nemá chuť. ..ale dúfam, že ho to prejde ... a uvidime aké budú výsledky. ..

cheeky82
11. mar 2016

@cmudlo takze ani oni nie su takí úžasní ako sa o nich hovorí. Urob si vsetky testy co ešte nemáš a potom sa rozhodneš co dalej

cheeky82
11. mar 2016

@cmudlo my sme po 3 neúspešných IVF prešli k ním a Dr.Kozumplik mi hovorí, veď vy v Nitre máte výborne imuno centrum. A nechcel o ďalšom ivf ani počuť kým mu neposlem vysledky z imuno a dobre urobil. Zistili nám príčinu.

cmudlo
11. mar 2016

@cheeky82 tak nás asi preto tak veľmi neriešili, lebo 4 ivf a teda prvé v RF bolo úspešné a máme od nich dievčatko -takže sú úžasní 😉. ..a preto si asi mysleli, že nepotrebujeme vyšetrenia, keď sa to už raz podarilo...no uvidíme. ..

cheeky82
11. mar 2016

@cmudlo no ale to je iné!!! Takze po dievčatku ste skúšali 3 krát? Možno to len chce čas. Ale kľudne sa ti mohol objaviť aj nejaký imuno problem, alebo nieco iné. Ver mi, veľmi rada by som bola na tvojom mieste

cmudlo
11. mar 2016

@cheeky82 áno ja viem 😉 som nesmierne šťastná za ten náš malý poklad 😆 je úžasná! !! Vôbec si neviem predstaviť život bez nej. Neboj sa určite sa dočkaš aj ty...len sa netreba vzdávať a treba bojovať za každú cenu. ..výsledok stojí za to. Aj keď mi manžel povie niekedy, že toľko peňazí. ...ja len poviem. ..pozri na svoju dcéru. ...stojí to za to. ...jediné, čo tu po nás ostane sú naše deti....peniaze si do hrobu nevezmes. ..

cheeky82
11. mar 2016

@cmudlo to malé na obrázku je tvoja dcérka? Je prekraaaaasna

cmudlo
11. mar 2016

@cheeky82 nie to nie je moja 😊 Nikto v našom okolí nevie o týchto záležitostiach...ani rodina ...asi by to nepochopili...tak z pochopiteľných dôvodov foto nezverejňujem 😉

cheeky82
12. mar 2016

@cmudlo ani my sme nikomu nehovorili. Akurát vedia ze ja mam trochu problem s imunitou, ale to ze sme uz v takom leveli, ze mame zamrazené embrya s darcovských spermií, tak to nevie nikto

marculik
12. mar 2016

Kto sa chysta v utorok na kontrolu do Nitry ,dufam,ze to uz bude lepšie....