icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cheeky82
12. mar 2016

@marculik no mna to čaká ta 6 tyzdnov. Koľko sa uz liecis? Bude to moja druha kontrola po 8 týždňovej liečbe. Pomaly sa mi to upravuje, ale dúfam, ze to bude moja posledná kontrola

marculik
12. mar 2016

@cheeky82 ja sa liecim od decembra a tiez uz dufam,ze to uz bude lepsie,no posledna kontrola to iste nebude,s jednou co si pisem tu je tehu a este berie medrol,ked to nebude mozno posledna kontrola no dufam ze to uz bude lepsie

sienna77
12. mar 2016

@monka30 ahoj, prosim, pridate ma tiez do spominanej skupiny. velmi by som potrebovala co najviac info k tejto teme. dakujem.

monka30
13. mar 2016

@sienna77 myslis Nk.bunky,vitaminy a Ivf?
Popros @zibi ona ta urcite prida...

cheeky82
13. mar 2016

@marculik jasne, viem ze nejak do 20 tt pokračuje liečba. Myslela som ze táto kontrola potvrdí, ze je uz všetko ok

sienna77
13. mar 2016

@monka30 ano, tuto skupinu som myslela. @zibi priadala by si ma, prosim, do tejto skupiny Nk.bunky,vitaminy a Ivf? dakujem velmi pekne

zibi
13. mar 2016

@sienna77 mozes sa sama je to verejna skupina ..takze sa da v pohode 😉

gagirl
13. mar 2016

Ahojte dievcata..tie co ste brali medrol tbl nemali ste nejake neziaduce ucinky..Na mna ucinkuje dost zle psychicky..

sienna77
14. mar 2016

@zibi ok 🙂 rozpravalo sa tu o nejakom pridavani, tak som si myslela, ze to je nieco uzavrete.

zibi
14. mar 2016

@sienna77 kludne sa pridaj v pohode je verejna tak ju najdes v pohode..keby ze mas problem tak ta pridam..som na mobile momentalne.blbo sa miz neho pridava...

marculik
15. mar 2016

@gagirl ahoj ja mam pocit,ze mi opuchol ksicht,to je zevraj ta mesiacikovita tvar,ake mas ty neziaduce ucinky a mam niekedy nizky tlak no to neviem ci mam z medrolu

gagirl
15. mar 2016

@marculik ahoj..aj ty beries medrol?kolko mg denne?Mne dala dr. vBa preventivne 8 mg ..vysledky som uz mala v norme ale ze radsej preventivne da..Hned po prbej som sa citila dot blbo psychicky..taka nervozita a blby pocit bol vo mne ..Potom som skusila dat len 4 mg ale tiez to nebolo bohvie co..Napisem asi zajtra dr.ze co stym..Predtym som mala dexamed injekcie ten som znasala lepsie..tak neviem..Ty beries uz dlhsie medrol?

candour
15. mar 2016

@gagirl Mne medrol uplne rozhadza vysledky stit zlazy a nepomohol nijKo nikdy viac aj cela imunologia v nr ma stalo kopu casu a penazi a leb neziad ucinky efekt ziadny 😪

gagirl
15. mar 2016

@candour ja tiez viem ze je to velky bordel..preto som sa aj zdrahala a stale s tym bojujem ci brat alebo nie..momentalne posledne vysledky som mala v poriadku..aj predosle v novembri..Tak neviem ci preventivne ich brat nie je hlupost ked ich este k tomu aj zle znasam..:(Predtym som brala dexamed injekcie a cytokiny sa mi po nich upravili pekne..Ty kam chiodis teraz na reproimuno?a co tebe zistili?beries teraz nieco?

candour
15. mar 2016

@gagirl vysli mi protilatky na obal embrya ..medrol a injekcie strasne bolestive do zadku neviem si vybavit nazov vzdala som to po 6.lebo problemy z nich prevysili ucinok.. Chcela mi davat aj nejaku infuziu dzurillova ale uz som tam nesla

cheeky82
16. mar 2016

@candour ahoj .mozem sa ta opytat (inak asi by som sa rozhodla na tvojom mieste rovnako), zmenila si repro imuno alebo ako to teraz cele riesis?

marculik
16. mar 2016

@gagirl ja som brala medrol tiez 4 ale rano a poobede a teraz beriem 16 polku denne ,a beriem ho uz od decembra,no ak mas neprijemny pocit zo psychickej stranky tak si tam zavolaj,ja som bola vcera na kontrole a vravela som o tej mojej tvari a ze to je mozne a ze to sa da casom do normalu tak fasa chodim jak ropucha spuchnuta a ty ho uz ako dlho beries?

marculik
16. mar 2016

@cheeky82 Ahoj mozem sa spytat,ty si bola vcera na kontrole a mozes mi prosim potom dat vediet ako ti dopadla kontrola a kolky krat si uz ty bola na kontrole?

cheeky82
16. mar 2016

@marculik cauko. vcera som na kontrole nebola. jednu mam uz za sebou po 8 tyzdnovej liecbe subcuviou. teraz idem az po 12 tyzdnovej liecbe. teraz piatok idem na 7 injekciu, takze este 5.

nelly3
17. mar 2016

baby, ktore beriete medrol, ja mavam nizky tlak, ale v poslednej dobe ho mam ci rano, poobede alebo vecer okolo 90/60 podla mna moc nizky, nebude to z toho medrolu aj hmmm

koalka14
17. mar 2016

Ahojte, prosím viete mi poradiť či mám doma skladovať Subcuviu v chladničke alebo pri izbovej teplote? V utorok som ju dostala do zásoby 10 kusov (1ks na týždeň). V príbalovom letáku, čo som našla na nete, je napísané, že sa dá skladovať pri izbovej teplote len 6 týždňov. Ja ju mám teraz od utorka v skrini.. Je tam aj písané, že ak sa raz začne skladovať pri izbovej teplote, už sa nesmie dať do chladničky späť. Takto tie štyri čo mi vystanú po šiestich týždňoch musím vyhodiť?? Nič mi nepovedali o skladovaní, a mňa to až teraz napadlo sa na to kuknúť na nete :(

tinkatinulka
18. mar 2016

@koalka14 mne kazali mat v chladničke

gagirl
18. mar 2016

@nelly3 ahoj..mozno ano..tazko povedat..pi viacej tekutin..a kavicku..Ja sa z neho stale necitim dobre psychicky..mam taku nervozitu z toho a cudny pocit v hlave..Znizila som si davku na 4mg rano ale aj tak je to nic moc..Napisem Bergendiovej co ona nato..

cheeky82
18. mar 2016

@koalka14 najlepšie urobíš sk zavolas doktorke. Ma sa uchovávať v chladnicke

misela103
18. mar 2016

Ahojte som tu nova 🙂 sme po neuspesnom ivf... uz 6.4 ideme na dalsiu konzultaciu chodime do gynfiv BA a ja sa chcem opytat, ze ako to je s tymi testami na reprodukcnu imunologiu... to ma tam posle dr z GF alebo si to mam sama zariadit alebo si mam jednucho pockat na konzultaciu a popripade sa spytat... dakujem za vsetky info 🙂 pekný dník 😉

maminee
18. mar 2016

@misela103 no mna poslal doktor.. imunologia, hematólogia a genetika. ja hy som sa ho spytala. najrov sme si rok mysleli ze saraptu robi stitna zlaza az sa zistilo na imunologii ze je to autoimunitne ochorenie co sposobilo MA

koalka14
18. mar 2016

volala som do imunovitalu ohľadom skladovania Subcuvie.. vraj stačí skladovať pri izbovej teplote do 25°C. Takže našťastie nevadí keď nie je v chladničke ;)

misela103
18. mar 2016

@maminee no ja som aj mala v plane sa na toto spytat v GF.... so stitnou som mala problemy v puberte ale ta je ok min. rok som bola na kontrole... tak teda som zvedava co mi povedia... a dakujem za info 🙂

maminee
18. mar 2016

@misela103 jasne musis vela patrat aby si nestracala cas, horsie je ked proste sa derari s nevies preco :/ drzim palce

misela103
18. mar 2016

nuz ja mam aj PCOS a bola som aj v oktobri na laparke a su nepriechodne.... urcite je aj to problem... stimulku som mala slabu... ale bali sa ze ma prestimuluju... nakoniec sme mali len 5 vajok vhodnych na odber odporucili metodu ICSI oplodnili sa nam len 3.... mala som aj predlzenu kultivaciu jedno mi vlozili a zvysne 2 to vzdali... taaakze vsetko musime odznova... spermiograme mame chvalabohu dobry aspon nieco :-P dakujem pekne.... vidim ze mas termin v septembri tak ti gratulujem 🙂 ako sa zadarilo vam? ak smiem vediet?