Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte chcem sa vas spytat, moze ma aj obvodna odporucit na reprodukcnu imunologiu a kde v Bratislave su taketo ambulancie?
@jarmila85 ahoj, a ku komu chodis do imunovitalu? moje skusenosti odtial su tiez hrozne ☹ mala som subcuviu, vedlajsie ucinky som mala neprijemne. vtedy mi tam vsetci tvrdili, ze to URCITE nemoze byt z tej injekcie!!!!! a teraz, s odstupom casu, mi hovoria, ze ved som reagovala ukazkovo - to subcuvia tak posobi! no des!!!! navyse, poslala som svoje vysledky inemu doktorovi z ineho centra - len kvoli nazoru. a tam mi povedali, ze moje vysledky su v poriadku a oni by neindikovali dalsiu liecbu!!! skoro ma porazilo! v imunovitale som sa viackrat pytala, ci je to naozaj nutne - tieto injekcie, ked tak zle reagujem. tvrdili mi, ze to urcite nie je z tych injekcii! a navyse, teraz som zistila, ze mi vobec nemuseli tie injekcie davat! citila som sa dobre pred nim iaj po nich. ked som brala subcuviu, bola som stale chora, neprijemne ekzemy a tak...navyse sa nep[odarilo ani ivf, pretoze som po vklade hned tak ochorela, ze chuda embryo nemalo sancu ☹ predtym, ako mi zacali rypat do imunity a ziadne injekcie som neriesila, sa mi pri ivf podarilo otehotniet. ,,,,velmi smutne 😢 v imunovitale urobili viac chyb. a aby to zakryli, tak mi este doktorka do oci tvrdila, ze som psychicky labilna a nemam spochybnovat vysledky. hroza!!! ☹
@evelka81 mne dala odpor.moja gynek.ja chodim do ba imunovital..je to aj na nete..www.imunovital.sk ale poviem ti ze platis za vsetko tak aby si vedela a nebola prekvapena..ale to uz dnes je vsade tak.
@sienna77 Ja som riesila tiez zvysene cytokiny rok a teraz neberiem ic a preposlala som vysledky do Reprofitu Brno doktorovi a ten Mudr Malickovej do prahy. Ta napisala ze by ma nezacala ani liecit!!!!! Ze vysledky su v sirsej norme. Takze tiez som stratila rok.....
@ingrid0105 ☹ to ma velmi mrzi. sme na tom velmi podobne...je hrozne, ze to takto zneuzivaju...ved ide o ludske zdravie! pre mna je nepochopitelne, ako im to moze byt jedno.. ☹
a ako to mate teraz? resp. co si potom urobila s imunologom? uz si tam nesla? v CAR nepotrebuju info od imunologa, ci si ok a ci mozu pokracovat s ivf?
@ingrid0105 ahoj moja,,,no ty kde si stratena 😅
baby ja som to tu uz pisala a stale mi neda,,lebo ked vidim ako sa trapite,tak mam nervy a hlavne na tie nase nove imunocentra/tahace pnazi a obrovska strata pre vas finacna,casova .Baby co chodite do RF poradte sa radsej tam a pocuvajte ich,,oni maju skusenosti co pomaha pri opakovanych neuspechoch ,,a chodit rok niekde prist o kopec penazi a nakoniec ajtak dostat liecbu ktora uz roky funguje a to je medrol a pripadne intralipid k tomu sa fakt nepolati..a tie vysledky plus ,minus nebudu nidky ukazkove a vzdy su to len cisla,telo si tobi aj tak svoje .Kto chce nech si z toho nieco zoberie a kto nie nech nemudruje 😀 .
A este ma napadlo,baby co chodite do Car na SK,ze preco akoze tolko platite ? Ved iscare a aj GF ponukaju tieto vysetrenia predsa v ramci Car,zadara,,aj vam tam odoberu krv..
ja som mala teraz siedmu injekciu Subcuvia. Po siestej sa mi zvysila na den teplota plus strasne bolesti hlavy, po siestej to iste plus som musela byt tri na pn kvoli horucke. Tieto stavy prisli cca hodinu po injekcii. Mali ste niektora tiez z neho taketo stavy? Troska sa aj ja citim ako pokusny kralik, uz som toho tolko pobrala, tabletky injekcie ale verim v pozitivny vysledok, hadam este tento rok, drzim palce vsetkym babulkam
@ingrid0105 ahoj moja..takze dr.Malickova pisala ze je to ok a netreba vobec liecbu?uz tiez nechapem niekedy tu celu repro imuno..kazdy lekar iny nazor..a kopec penazi vsetko..A co teraz planujes dalej?mas este myslim mrazacika ze?
Ahojte kocky..tieco ste brali medrol moze byt ze mi moze z neho meskat ms?
@saska6867 je zvláštne ze si tu horúčku dostala až po 6 injekcii. Ono ak nejaké vedlajšie účinky su, tak hneď od začiatku. Aspoň mna sa zo začiatku pýtali ci nemam problem. Ale mne subcuvia nerobí zlotu. Niekto tu, neviem ci ty, písal ze bol často chorý, ja absolútne nie, ani náznak a to okolo mna boli všetci chorí. Práveže som bola z toho nešťastná, lebo pre mna to znamenalo ze imunita je stale silná. No uvidíme o mesiac, idem na druhu kontrolu. Ak mi NK neklesnú budem si pýtať intralipid. Na steroidy sa urcite nedám nahovirit
@gagirl mne meskala MS ale iba ked som brala vyssie davky Medrolu, na zaciatku ked mi bol nasadeny 20 a 16 mg, potom uz pri 8 a 4 mg nemeskala.
Ja som mala este problem ze som pri uzivani medrolu schudla cca 8 kg pri rovnakej strave, a to som dost chuda aj bez toho a tiez mi velmi padali vlasy.
Dievčence, ja by som nezatracovala žiaden spôsob liečby. Buďme radi, ze je tých možnosti viac, lebo každá sme iná a každej zaberie nieco iné. Su tu baby, co otehotneli 6 tyzdnov od začatia brat subcuviu, su tu take, ktorým pomohol zasa medrol. A zasa sa nájdu aj take ktorým nezaberie bohužiaľ nic. Lekár nemôže vediet co prave nám zaberie. Preto to niekedy môže trvať dlhšie. Neostáva nám nic iné len veriť a obrniť sa trpezlivosťou.
Žienky, chcela by som sa spýtať tých, čo ste boli na vyšetrení v NR, ako dlho ste čakali na výsledky?
Ahojte dievčatá, prečítala som si všetky príspevky za posledné obdobie, nakoľko som tu chvíľu nebola a rada by som poznala váš názor na moju situáciu. Ja chodím na imunológiu do Nitry a teda naposledy som tam bola v januári. Podľa Dr. som mala všetky výsledky v norme (predtým som mala liečbu Medrolom na zvýšené protilátky proti trofoblastu), aj keď som nemala urobené všetky cytokíny a niektoré výsledky boli trošku mimo normy. Ale celkovo Dr. to zhodnotila tak, že nepotrebujem žiadnu imuno liečbu ani žiadnu ďalšiu imuno intervenciu.. Tak som sa rozhodla, že si výsledky dám ešte pozrieť inej imunologičke a objednala som sa do Imunovitalu. Termín mám o pár dní. Lenže "problém" je v tom, že nejako sa mi tam ani nechce ísť, resp. neviem, či má význam po tom všetkom, čo tu čítam, ísť... A ďalší problém je v tom, že sa v najbližšej dobe ani na IVF nechystám a teda asi nemá význam, aby som vôbec na konzultáciu išla a brala prípadnú liečbu.... Pravdupovediac, ja by som hneď išla do ďalšieho pokusu, ale môj muž povedal, že už nechce, aby som sa stresovala celým procesom IVF a chce isť na ďalší pokus až potom, ako budeme mať doma adoptované dieťatko.. Premýšlala som nad tým a viem, že mm má pravdu, pretože som dosť pracovne vyťažená a neviem si teraz predstaviť, že by som riešila zase celú liečbu IVF. Ale srdce mi hovorí niečo iné...
@tlucka ja by som k inej imunologicke nešla, ak ti povedala ze je to v norme. A ak ste rozhodnutí ist aj cestou adopcie, a chcete to obaja, tak súhlasím s tvojim mužom. Respektíve by som to asi riešila súbežne s ivf. Podľa mna uz len ten pocit, ze dieťa cez adopciu budete mat, ti navodi psychickú pohodu, ktorú pri ivf je veľmi dobre mat. Držím palce a zároveň ta obdivujem a vážim, ze dáš domov a lásku opustenemu dieťatku. Urobíte tym troch ľudí stastnym
@cheeky82 Ďakujeme 🙂 Už sme dokonca zaradení aj v poradovniku, tak dúfam, že nebudeme dlho čakať. Pravdupovediac, ja by som okrem adopčiatka chcela aj vlastne, tak kým budeme v poradovniku, chcela by som znovu ist na IVF. Ale muž nechce, že nechce aby som sa trápila celým procesom IVF a že mu bude stačiť bábätko narodené v našich srdiečkach 🙂
@tlucka neboj, budete mat aj vlastne. Obe budú vaše vlastne. Mas dobrého muža, ako ja. Môj muž takisto nechce aby som si musela prejsť ivf, preto mame zamrazené 3 embryjka s mojich vajíčok a darovaných spermií. Keď som potratila, plakal ako nad svojim biologickým dieťatkom, ľúbil ho rovnako ako vlastne, lebo ho za vlastne prijal. Tak to bude aj u vas❤️
@cheeky82 Ďakujem za krasne slová.. Mám fakt skvelého muža a je mi hlavne ľúto, že nebude mať bio potomka.. Jemu to je jedno, aj včera mi znovu povedal, že pre neho nie sú dôležité gény, ale láska a výchova, ktorú nášmu dieťatku poskytne.. U nás je muž v poriadku, to len ja inam ako s pomocou IVF neotehotniem.. A tiež som.už viac krát potratila a muž.nechce, aby som sa viac takto trapila..

@mina85 a kam chodis do rep.imun.ja do ba do imunivital...a ked som dosla na posledne kontrolne vysledky dr.uplne c klude mi hovori ze ona mi vravela ze ra sub.mi nezabere...uplne nervy som mala des...tak sa bojim co mi toto urobi..ale tak mi je z toho zle...fnuk