icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

leaa70
18. apr 2016

@cheeky82 ahoj, ano pomohlo..uz som rok po a mam s tym pokoj 🙂 ale ked ti napisali, ze moze byt KET, tak to nema ziadny zly vplyv, tak to je super .
a chcem sa opytat vysetrenia na reprodukcnej imunologii mi urcia oni? a kolko sa tam plati? dakujem

cheeky82
18. apr 2016

@leaa70 ano, oni ti určia. Každému robia rovnaké pokial viem. No my sme platili cca 250 ak si dobre pamätám, v nitre

monka30
19. apr 2016

Ahojte dievcata jedna kocka @miuska223 ma 12.5 termin na reproimuno v Nitre,chcela by tento termin vymenit s niekym kto ma termin o tyzden neskor.
Ak by sa nasiel niekto komu by vyhovoval tento datum 12.5 a prenechal jej ten svoj o tyzden neskorsi ozvite sa jej...

miuska223
19. apr 2016

@monka30 jej dakujem za zverejnenie 🙂 a vopred dakujem môže byť aj viac ako týžden hlavne neskôr nech to je

martuska2
19. apr 2016

@marusinka80 Dakujem pekne budem potrebovať. Dnes som objavila dve čiarky..ešte slabe lebo ešte nemám dátum menzesu ale až koncom týždňa. Ale mi to nedalo a už ukázalo..takže zatiaľ pichám medrol a po telefonickom dohovore s gynekologom pridavam aspirin na riedenie krvi a utrogestan a duphaston oboje na udržanie..Bojíme sa..

martuska2
19. apr 2016

@saska6867 Ahoj..som farmaceut tak ti k tým kortikoidom niečo napíšem.
vždy treba pozerať na osoh pred než.účinkami. A ak máš na to vhodnú diagnózu tak kortikoidy sú namieste.
samozrejme sú len na recept, človek si ich nemôže svojvoľne užívať, na krátkodobom užívaní nie je nič zlé ani NÚ sa neobjavujú. Ale žiaľ je veľa chorôb kde sa kortikoidy užívajú dlhodobo možno celý život tak vtedy sa NÚ určite objavia-porochy imunity, kožné choroby, mesiačikovitá tvár a, prerozdelenie tuku na tele..vynikne tayv Cushingov syndr=om. Ale toho sa obávať pri krátkodobej liečbe netreba. Aj ja si pichám kortikoidy a lekár vravel že veľa žien si ich pichá celé tehotenstvo lebo musia a a môže sa to.
A tiež treba pozerať aj na typ kortikoidu a podávanie . Sú slabšie aj silnejšie a iné je dávať veľa tabliet každý deň alebo len raz týždenne..
takže ťa chcem upokojiť..ak musíš užívaj, hlavne aby zabrali 🙂
Držím palce

anaba1
19. apr 2016

@marusinka80
@cheeky82
@diska baby..zacala som chodit po doktoroch..hematologia bola prva..vsetky vysledky su ok a aj tak ma chce dr. Poslat do martina na podrobne vysetrenie..mne sa neviw embryjko uchytit..mam endometriozu a udajne nekvalitne vajicka..nikdy sim neotehotnela..nepotratila..myslite ze tie vysetrenia v martine na hemato su potrebne? Este idem na endokrinologiu a imuno do nr.

barbor_ka
19. apr 2016

@anaba1 v Martine na hematke robia vyšetrenie na Syndróm lepivých doštičiek, to môže byť príčina ale skôr potratov ako neotehotnenia.

cheeky82
20. apr 2016

@anaba1 ahoj. aj mne bolo povedane, ze hemato problem skor sposobuje potraty ako neschopnost otehotniet, jedine ze by si mala nejaku Leiden mutaciu a podobne. Take testy ti nerobili? Mne robili komplet hemato v Bratislave na Antolskej, ak to mas blizsie mozes ist tam. Ja by som na tvojom mieste na hemato vysetrenie isto isla. Nikdy nevies.
Inak ja by som to asi tipovala na imuno problem. Tusim aj endometrioza je autoimunitne ochorenie a moze zvysovat nejake imuno parametre, kvoli ktorym nemozes otehotniet. Moc drzim palce

leaa70
20. apr 2016

@anaba1 ano urcite lebo na hematologii ti neurobia take podrobne vysetrenia ako v Mrtine! Tam som cakala na vysledky skoro 3 mesiace a az tam mi zistili trombofilny stav! Ale urcite chod aj na reprodukcnu imunologiu a endokrinológiu. Ale trombofilny stav sposobuje potraty, ale chod!

marusinka80
20. apr 2016

@martuska2 jej, tak velmi drzim palce, nech to uz vyde. Mozem sa opytat, ci sa moze/ a preco uzivat Utrogestan a Duphaston sucasne?

kikuski
21. apr 2016

Ahojte, neviem, ci sa uz riesila tema Imunovital vs Dzurilla, presla som len par stranok dozadu. Bola som 2x na testoch na reprodukcnu imunologiu. Prvy raz v Imunovitale u Bergendiovej a s odstupom cca 8 mesiacov u Dzurillu v Nitre, na odporucanie z Caru v Brne. Vysledky vysli diametralne odlisne. Podla Imunovitalu mam pri mojej diagnoze nasadit Subcuviu a infuzie intralipidov, aspirin a Vigantol. V Nitre mi vsetky vysledky vysli v poriadku, aj vitamin D v poriadku, manzel v poriadku. Mate niektora skusenosti s tym, ze by vam vysledky vysli rozdielne? Okrem ineho, osobna skusenost s Imunovitalom a pani Bergendiovou u mna skor negativna. vdaka

monka30
21. apr 2016

@kikuski reproimuno je strasne menna.Jeden den moze byt fajn druhy uz nie.
Ja mam podobnu skusenost z minuleho roka do aprila 2015 som chodila do Nitri vsetko nad normu vsetko pozitivne.O 3mesiace som sla do Imunovitalu a zazrakom vseko Ok...
Ale tak skus liecbu a snad sa zadari...

kubkovamama
21. apr 2016

@kikuski ahoj..8mes je dost,zmenit sa mohlo vsetko.Myslim,ze v Nitre ma doktorka super pristup atd,ked som nieco chcela vediet odpovedala na mail do hodiny pekne podrobne..vela bab si chvali.Ale nemam s cim porovnat a liečbu sme nakoniec neriešili,otehotnela som necakane pred vysetrenim.Precitaj si recenzie,ale v NR mi pridu taky naj.

kikuski
21. apr 2016

@monka30 Ahoj, mala si medzitym nasadenu nejaku liecbu? Ja som ziadnu nepodstupila, len som totalne zmenila zivot a zivotny styl a vysledky sa zlepsili.
@kubkovamama Ahoj, suhlasim, mne tiez Nitra prisla profesionalnejsia. Vysledky spracuvaju okamzite, co si v Ba nie som ista, ze tak je. Okrem toho pristup lekarky Dzurillovej bol vyborny, nenuti ku konzultacii, ak k tomu nie je dovod a komunikuje mailom velmi rychlo.

Stale vsak neviem, ako sa mam k tomu postavit. To su jedine diskutabilne vysledky, ktore mi bysli. Vsetko ostatne (hemato, genetika, hysteroskopia, priechodnost atd) su v poriadku. Len taku narocnu imuno liecbu by som najradsej ozelela, ale mam po neuspesnom prvom IVF a do druheho sa mi nechce bez toho, aby som si nebola ista, ze ma zmysel skusat.

kubkovamama
21. apr 2016

@kikuski a co ti odporucili..ked vysledky mas teraz o.k..?

monka30
21. apr 2016

@kikuski liecbu som mala do konca juna 2015 a potom uz nie...V novembri som prirodzene otehotnela...zazrakom...ale v 9tyzdni som o to prisla skocili mi cytokiny hore...A liecbu som prave ani vtedy nemala az ked som ostala tehu som nasadila 4mg Medrolu no citila som ze je to malo aj tak bolo sla som na 6mg ale pocit som mala rovnaky+intralipidy+utros 4-0-4+fraxiparin 0.3...
Intralipid ti neuskodi,subcuvia tvrdia ze tiez nie no ja som ju nebrala ale hrozi ze pojdem na imunoglobuliny....

miuska223
21. apr 2016

@kikuski ja som tiež tak isto prvé neuspešné IVF a ideme na vyšetrenie

kikuski
21. apr 2016

@kubkovamama nic dalsie sme neriesili, isla som na IVF s tym, ze mam imuno v poriadku.

kikuski
21. apr 2016

@monka30 myslis teda, ze ta liecba nie je narocna na oganizmus a aj financne? Ja mam z toho dost obavu. Ked mi nasadila Vigantol ako nahradu vitaminu D, to je tiez nieco, co je ako liek kontroverzne a citala som dost o tom, ze ma negativne ucinky. Pritom sa dava detom. Aj preto nemam 100% doveru v tuto jej liecbu
@miuska223 ja som sla na vsetky vysetrenia pred prvym IVF, ako vysledok anembryomoly, chcela som si byt ista, ze nemusim riesit ziadny problem. Ale ani to nebola zaruka uspechu a niekde ten problem je...

Takze riesim, ktore vysledky z tych co mam, su vlastne relevantne.

cmudlo
21. apr 2016

@kikuski Aké negatívne účinky môže mať vigantol?

kubkovamama
21. apr 2016

@cmudlo podla mna lepsie ako Vigantol a obyc.Dcko je lepsie Omega3 lososove..alebo rybi tuk.Je to 100% prirodne a navyse antioxidant co v imunite je dolezite..a znizuje hladinu cytokinov.Pohladajte o to na nete..uz sa o tom zacina viac pisat.

skaredekacatko
21. apr 2016

Tak ja momentalne mam pauzu od reproimuno. Cytokyny stale hore nesli ani po medrole ani po subcuvii a ani po dexamede. Pockam do leta a potom pojdem na kontrolne odbery. Na D je najlepsi swanson 5000 mne pekne hodnoty stuplim. Keby sa dalo idem na konzultaciu k malickovej do prahy. Ta je odbornik v tom to obore.

monka30
21. apr 2016

@skaredekacatko ja som bola,urcite som sa dozvedela aj nieco nove.Ale teraz ze uz vobec nechce brat slovenky a tiez mi odporucila Nitru...

martuska2
21. apr 2016

dievčata mte trošku chaoss tým Dckom aj Vigantolom. Predtzm ako napisete hlupost radšej sa spýtajte odbornika. Lekár v prvom rade stale odporučí liek, čo v tomto prípade je Vigantl, je kontrolovaný a je v nom presne to co sa pise na obale. A vzzivove doplnky nie su vobec ontrolovane, musia byt iba zdraviu nezavadne..nic ine sa nekontroluje..

martuska2
21. apr 2016

@marusinka80 tiež mi to prišlo čudné že aj aj, ale gynekolog mi povedal že v mojomprípade radšej. NU by to nemalo mať..

skaredekacatko
21. apr 2016

@martuska2 mas pravdu ze lekar odporuci liek . ale mala som od lekarky liek caltrate D verila som brala som D som mala 10. Presla som na ten swanson a stuplo to super. Aj kopec babam tie mo ho odporucili. Ked D uz o inom ani neuvazujem

fatma1
21. apr 2016

Ak mozem aj ja povedat svoju skusenost,Vigantol nic,hodnoty pod normu ok9lo 18..zacala som brat Swanson,najprv kazdy druhy den 5000 iu,cize 2500 iu denne,hodnoty stupli na 65 tusim za mesiac ci mesiac a pol..potom som zacala brat 5000iu denne a to aj beriem a hodnoty mam 90...a aj sa mi zlepsila stitna zlaza...zapal.stitnej zlazy-autoimunitna tyreotitida

majka15majka
21. apr 2016

Máte niektorá skúsenosť s DeVit forte čiže vitamín D? Ake vitamíny ešte užívate okrem vit D,E a rybi olej?

barbor_ka
21. apr 2016

Môžem sa spýtať na čo pomáha Dcko?