Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@monka30 vidis to je dobry napad, to by sa dalo si myslim...ozaj a pocas liecby sa mozeme normlane snazit o miminko ? lebo niekde som citala baby pisali ze museli pocas bratia uz neviem ktoreho lieku mat len chraneny sex,,,
a este otazocka kocky kolko taka liecba imunologie stoji,jasne chapem ze podla lieku ktory odporucia ale citam tu povacsine to iste beriete ,,,tak reku co to asi stoji len tak uz zo zvedavosti ...
@tatinka ja som mala liecbu intralipid- pred vkladom alebo IUI (cena jedneho je asi 10-12€)a kortikoidy -som brala rok(tie neviem presne co stoja cca do 7€)
Ja som mala uplnu kompletku v reproimuno...protilatky voco spermiam svojim i cudzim,ovariam i zona pellulicita,zvysene Nk.bunky i cytokiny...
A este muz si tvoril protilatky sam voci sebe.
Ked som bola na reproimuno v Prahe dr.Madar ten doporucil sex len s ochranou a len v case ovulky bez+prednison 5mg/potom uz len 2.5mg.No zial nezadarilo sa.
Potom som presla do Nitri ako ju v 2014 spustili s tou liecbou co som pisala a uplne ze sex bez ochrany.Ale zial rok som mala liecbu a nezadarilo sa.Liecbu som musela ukoncit na konci juna 2015.
V novembri som prirodzene otehotnela a uplne bez liecby...zial aj do tretice to skoncilo potratom.
Od decembra sa snazim dat doporiadku po kyretaxi v januari 14.1 opat kyretaz co ma zle vycistili a 22.3 laparo a hystero.
Som bez liecby a po laparke musim cakat 6tyzdnov a az potom mozem ist opat na testy.A teraz cakam na pretestovanie a nasledme asi na liecbu.Ak nedopadne testovanie dobre asi ma budu calat imunoglobuliny...
To je asi tak cele...
@tatinka My sme za lieky skoro nic neplatili, mala som len Subcuviu a Privigen, poistovna oba preplaca.
@monka30 Drzim Ti paste, tiez to nemas lahke, ale snad sa uz konecne vsetko da do poriadku, velmi Ti to prajem.
@gabika2015 dakujem,no lahke to nema ziadna co riesi reproimuno...
Tiez drzim palce...
@martuska2 moje sance na prirodzene tehu su len polovicne nakolko mi po druhom potrate sposobili zrasty v maternici a uplne odpisali pravy vajcovod.Teraz po dvoch rokoch na laparke sa vlastne potvrdil Ashermanov syndrom...
No nerozumiem stale jednemu preco nedokazem otehotniet pocas liecby reproimuno.Ja mam pocit ze nieje postacujuca,ze je slaba.
A je to ciste zufalstvo.
Prajem ti aby aby bolo tehotenstvo bezproblemove.
Tebe dali aku liecbu ak sa smiem spytat?
baby prosim vas nechce sa mi to tu cele prechadzat, ako dlho ste cakali na vysledky z imuno? dnes sme boli na genetickych testoch a vysledky az za 2 mes ale vraj je moznost si priplatit 100% zo sumy co preplaca poistovna a spravia to aj do mesiaca. Tak ma zaujima ci to ma vyznam, ked neviem za ako dlho budu vysledky z imuno-este len tento tyzden idem na odber, tak ci ma vyznam doplacat genetiku nech to je rychlejsie..zaciatkom juna by sme chceli ist na umele a nech mame vsetky vysledky uz pokope...
@hateria asi by som nic nedoplacala za genetiku.Urcite by som pockala na repro.imuno vysledky byvaju do mesiaca.
Pokial by sa nieco naslo v reproimuno co bude treba riesit liecbou tak uz ta liecba bude 6-8tyzdnov trvat a nasleduje opat pretestovanie a to asi jun potom nestihas.
A co sa tyka genetiky vas dvoch,viacmenej byva vzdy Ok,malo kedy sa nieco najde.
cawte babeny, dnes som posielala mail do centra nech mi zaslu vysledky,,,trosku som z toho aj nervozna ...som zvedava kedy nam odpisu...
@tatinka ahoj, daj potom vediet, som zvedava, ci ti nieco nasli a ak ano, aku liecbu navrhnu.
@gabika2015 som tam napisala aj to nech nam dr napise ci mame aspom daku sancu otehu aj prirodzene,,,ok dam ti potom vediet...ale priznam sa ti aj sa trosku bojim co odpise...dalsie ivf si nemozme uz dovolit, uz sme boli na tri takze rada by som keby to slo prirodzene,,,ved ako kazda z nas tuna ...
myslim ze nieco urcite najdu, ...tento mesiac som si myslela ze som tehu, aj mi mrcha meskala, kedze som mavala pms tak aj tyzden pred mrchou ma uz boleli kozenky aj brucho a teraz nic, akurat sa mi naliali prsia ale vobec ziadne bolesti ani pocit na mrchu,,,potom zrazu jedneho dna uplne bolesti proste ze z hodiny na hodinu krce ale krv mi nesla, bolo to take do hneda ale nie len take malicke spinenei ale ze nozmalne na vlozku, to mi slo pol dna takto a potom vecer trosicka krv ale taka silna krv az na dalsi den,,,tak ma napadlo ze mozno tam daco bolo ale sa mozno neudrzalo, ale kto vie...mozno si uz len namyslam, sama uz neviem...
@tatinka podla mna aj keby nasli nieco na imunologii, tak by ti predpisali lieky, ktore by si isty cas uzivala a po uprave vysledkov by ste mohli skusit aj prirodzene. Ak mate v poriadku aj spermiogram a mas vajicka, tak by ste nemuseli ist na IVF. Ale to je len moj nazor. Drzim paste 🙂 Kiezby sme to aj mi mohli skusat prirodzene, ale no chance 😒 A presne viem o com pises, aj my sme uz do toho investovali brutalne sumy, len za darcovske oocyty sme platili 4000 eur a to nehovorim o tom, ze sme predtym absolvovali aj IVFka...
@gabika2015 inak tie ceny to je neskutocne toto , ako zarabaju na cloveku...vies co no vajka moje pracuju chudence ale tiez uz toho maju za sebou dost, mam ja pco, posledne ivf bola cista katastrofa, skoncila osm na infuzkach s ohss syndromom, vajka som mala take chudatka nadopovane ze osm ich mala vo velkosti 10 cm , bolesti ako svina , brucho sa mi nafuklo ako velrybe kedze sa mi zacala tvorit voda v brusnej dutine a pod maternicou, lekarka ma upozornila ze musim lezat len na chrbte lebo ak sa dam nabok vajka boli natolko velke tou hormonalnou stimulkou z ehrozilo ich prevratenie a ma upozornila ze to by bola strasna bolest...spermio netusim aky je teraz, vtedy nebol ok, spermiepomale a deformovane, ohladne rychlosti zabera aj kotvicnik zemny ale na deformaciu nepomoze nic, to je dane geneticky,,,vies len ide o to ze aj ked sme boli na ivf tak nic sa neujalo cize podla man sa tvoria dakde dake protilatky,,,
za darcovnstvo je to teda riadna palka co pises, clovek aby zacal kradnut ked chce mat dietatko..adopciu ste nezvazovali ? u nas som chcela reku a spom ziadost dat ved tiez dlho trva kym sa to poriesi ,ale drahy by nedokazal prijat dietatko ktore nesplodil,,,skoda ..ale nutit ho nemozem ked to takto citi...tiez tebe aj kazdej zienke co je tu zelam nech sa nam podari stat maminkami
Ahojte dievčatá,idem si k vam po radu🙂som po neúspešnom 3 Ivf :((zial :(doteraz mi nikto s Dr nenavrhol aby som si urobila imunologicke a genetické testy ....Tak sa pustím teraz sama do všetkého,kedze na Ivf chodím ako samoplatca a uz nás to dosť stalo.Chcem sa spytat ci by ste mi niekoho na imunologicke a genetické testy odporučili ?????nemam ani sajnu kam ist?ci potrebujete sprievodný lístok aj ked ste samoplatci ???budem vam velmi vďačná za každé info 🙂pekny den prajem 🙂)
@dejna0412
ja chodim na reprodukcnu imunologiu do Bratislavy a nepotrebovala som odporucanie od lekara.
chodim sem:
http://www.imunovital.sk/
@tatinka Nie, partner nechce adoptovane dieta, len vlastne. On tiez nema dobre spermie, ale v Brne ich nejako dali dokopy s vajkami od darkyne, mali sme z toho 5 hatchujucich blastocyst, takze su tam sikovni embryologovia. Ja som OHSS nezazila, nakolko nemam ziadne vajka, ale pocula som, ake bolesti to sposobuje, niektore baby ani chodit nevedeli 😒 Ale bud rada, ze mas vlastne, to je super, velke plus. Co by som ja nedala za vlastne vajka. Som velmi zvedava na vase vysledky z imunologie. A nemusis sa bat, urcite vam pomozu. Mne dnes zaslali vysledky, nastastie sa stale zlepsuju, nebudem potrebovat ani lieky.
@dejna0412 napisem ti len to ako som to riesila ja ked som tam bola na vysetreni.
Nasla som si vo forach mail na dr.Girovsku a napisala dom jej co by som od nej chcela.Cakala som kedy odpise a co odpise nakolko bola vtedy na materskej(teraz netusim ci uz roby alebo je este stale na materskej)
Prisiel mi mail ze si mam dohodnut termin a odbery u jej kolegyne dr.Tibenskej.Poslala mi cislo dohodla som si termin dr.Tibenska zobrala odbery,ktore som si u nich hned zaplatila.A iz som len calala na mail od dr.Girovskej s vysledkami odberov a postupom liecby.
Tuto spravu som si nasledne vytlacila a zasla s nou ku gynekologovi aby mi predpisal lieky.
To je asi tak cele.To bol september 2014 ako je to teraz netusim ale skus pozriet forum reprodukcna imunologia Medirex.
@gabika2015 som veru rada ze mam svoje vajka, aj saim prihovaram aby dobre pracovali 🙂 asi som uz sisi ale nech 🙂....
jeeej moja som velmi rada ze vysledky mas lepsie, tesim sa s tebou, co to teraz znamena? ze mozte ist na vklad embyka ci ako ? velmi prevelmi vam zelam nech sa zadari

@gabika2015 moja nas v centre tiez nikam nepoposielali, vsetko soms i pozistovala sama, lenze na na ivf sme boli uz pre par rokmi,,,,na reprodukcnu sme ale bolia z teraz lebo vtedy proste nikto nam neporadil ist si nieco take dat robit, skratka ma ucicikali tym ze v centre ukazalo ze protilatky voci spermiam netvorim a to bolo cele,,,ale ked nic nepomohlo tak si myslim ze proste daco nebude ok , to je jasne...na reprodukcnu sme sli az tento rok ale s tym ze s dr sme sa dohodli ze ak by sa dalo podla vysledkov - ze by sme skusili prirodzenou cestou otehu lebo proste dalsie ivf uz by sme si museli komplet platit cele a to je dost vela penazi , nie ze by som bola lakoma dat ale nie je z coho,,,celkovo nas vysetrenia a vsetky ivfka, ketka vtedy stali viac nez 5 tisic eur