icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

gabika2015
27. apr 2016

@tatinka Vysledky este nemam idealne, ale sa stale zlepsuju, oproti vlanajsku su uz super 🙂 Na vklad mozem ist, len momentalne cakam na mrchu. Aj ja vam aj ostatnym dievcatam zo srdca prajem aby sa zadarilo a aby sme uz konecne vsetky mohli tehulkovat. Vsetky si to zasluzime 🙂 Som velmi vdacna aj za toto forum, mne to velmi pomaha, ze viem, ze nie som sama v tejto tazkej situacii a vzdy mi niekto poradi 🙂

tatinka
27. apr 2016

@gabika2015 dakujem , si zlata,,,,moja ako dlho si uz na liecbe ?
ono sa castokrat clovek viac dozvie z netu nez od lekarov a castokrat aj viac poradia ludia na nete ,,,

gabika2015
27. apr 2016

@tatinka Myslim, ze je to uz rok, co sa liecim na imunologii. Cca pol roka mi pichali Subcuviu.

tatinka
27. apr 2016

@gabika2015 to uz je dost dlho teda,,,skoda ze to nejde urychlit, .... vlastne uz aj min.rok ste boli na ivf pocas prebiehajucej liecby ?

fatma1
27. apr 2016

@gabika2015 Ahojte..zamiesam.sa Vam do rozhovoru.Mozem sa ta opytat,prosim,v dobrom,ako ti zistili,ze nemas svoje uz ziadne vajicka?a kolko mas rokov,prosim?Dakujem

gabika2015
27. apr 2016

@tatinka Ano, boli sme aj minuly rok na ET. Mohli sme to skusat uz po podani poslednej injekcie Subcuvia. Zial, vsetko trva brutalne dlho, aj na prvy odber na repro imuno sme cakali asi dva mesiace a potom dalsi mesiac na vysledky, bolo to zdlhave, na nervy 😒

gabika2015
27. apr 2016

@fatma1 ahoj, mam 32 rokov. Ked som po prvykrat isla na IVF, mala som len jedno vajicko, ktore sa aj oplodnilo, ale nemalo dobru strukturu, embryo sa ani neuchytilo. Potom som zasa isla na OPU, ale nebolo co oplodnovat, kedze folikul bol prazdny. Odvtedy som to uz ani neskusala, lebo mi AMH kleslo na 0 ☹

tatinka
27. apr 2016

@gabika2015 suhlasim desne dlho to trva, aj na hemato ked sme sli sme dlho cakali na vyledky, potom na ivf napriklad na schvalenie prvej ziadosti pred rokmi sme cakali tri mesiace, na dalsie uz potom mesiac,,,

gabika2015
27. apr 2016

@tatinka my sme najdlhsie cakali na vysledky z genetiky, 2 mesiace. Cakali sme uplne zbytocne, lebo sme vysledky mali v poriadku. Ja som strasne netrpezlivy typ, tieto "akcie" mi poriadne daju zabrat.

fatma1
27. apr 2016

@gabika2015 To ma mrzi,ozaj...a vie sa aj preco ti tak Amh kleslo?si mlada baba☹

gabika2015
27. apr 2016

@fatma1 Zial to neviem ☹ Povedali mi k tomu len tolko, ze je to predcasne zlyhavanie ovarii. Asi som uz v prechode 😢

tatinka
28. apr 2016

@gabika2015 vies co ja povazujem genetiku za uplne zbytocne vysetrenie pretoze apsom u nas to bolo tak ze nam robili len stvrtinu testov oproti tomu co nam robili na hematologii a na genetike zistili len jednu mutaciu kde mi kazali jest kys.listovu a to bolo vsetko , zatial co na hemato mi k tej jendej mutacii zistili dalsie k tomu a na tie musim brat anopyrin,,,takze pre mna osobne genetika bola len zbytocne vyhodene 30 e. ...moja citam o tom amh tovjom, neskusala si si dat urobit test na vajecnikovu rezervu ?

gabika2015
28. apr 2016

@tatinka To je to AMH, z krvi zistuju rezervu vajecnikov. Ak je AMH 0, znamena to, ze mi uz nefunguju. O inom teste som zatial nepocula 😒

fatma1
28. apr 2016
tatinka
28. apr 2016

@gabika2015 no to mas pravdu, to mi nedoslo, prepac :((....ale verim ze darcovstvo vam pomoze a ze coskoro sa vam to podari, velmi prevelmi vam drzim vsetky prsty, aj na nohach 🙂

tatinka
28. apr 2016

@gabika2015 http://www.tomgyn.sk/index.php/test-plodnosti-zeny
Gabika toto som myslela ze ci si skusila toto vysetrenie : Transvaginálne 2D ultrazvukové vyšetrenie vaječníkov ...aj ked teda asi ked uz je to amh na nule tak asi uz potom je to asi nepotrebne,,,len ma to tak napadlo ze ci si neskusala,,,

fatma1
28. apr 2016

@gabika2015 A opakovali ti to Amh viac krat? sa mi to ani verit nechce...aj ked 0.1..aj tak sa da nieco este...nemohli sa tam pomylit?

gabika2015
28. apr 2016

@fatma1 Ano, najprv mi to pozerali v CAR este v roku 2014, vtedy som mala AMH 0,1 a este asi vlani v oktobri, a vtedy som uz mala AMH 0 ☹ Podla mna sa nepomylili, nemam vlastne vajka a mavam problemy aj s menstruaciou, v poslednej dobe byva velmi slaba a trva kratku dobu. Vynimkou je teda krvacanie po KET, to je vzdy brutalne.

gabika2015
28. apr 2016

@tatinka toto sme neskusali, ale asi by to bolo zbytocne 😒 V roku 2014 som bola na laparoskopii, pred 2 mesiacmi na hysteroskopii, neviem, ci tam pozerali aj vajecniky, ale nic mi nehovorili. A moj gyndos mi pravidelne robieva vysetrenia, viackrat za rok, vzdy mi povedal, ze tam nevidi folikuly. Ale aj tak ti velmi pekne dakujem za tip 🙂 aj ja ti drzim palce zo vsetkych sil, nech sa vam cim skor zadari 🙂

misela103
28. apr 2016

Ahojte to cakanie na vysledky je nekonecné... ani neviem co mam vlastne robit dr povedala ze sa ozve ked tak... ale co ked sa neozve ani neviem kedy mam ist do gf ... :-P

chelly
28. apr 2016

ahojte. najde sa tu medzi vami taka, ktora mala zvysene cytokiny a nezabral ani dexamed, ani subcuvia? mne od januara idu cytokiny stale hore aj napriek liecbe, teraz mi dala medrol, ale neverim, ze to zrazu zazracne zaberie.

monka30
28. apr 2016

@chelly mam taky pocit ze @skaredekacatko ma rovnaky problem,skus sa jej spytat.

jarmila85
28. apr 2016

@chelly ahoj mna v imunivital pol roka liecili subcuviou a naposledy ked som bola pre vysledky mi dr.povedala ze zmeni liecbu..cely cas mi to nezaberalo a po pol roku mi dala medrol a s usmevom na perach ze ona mi vravela ze mi to nezaberie..uplne des...zobrala som si odtial medrol uzivam ho a uz viac na kontrolu tam nejdem..pojdem na vklad bez kontroly..uplne ma nasrala vtedy..mala mi to hned nasadit...des

cheeky82
28. apr 2016

Ahojte. Mali ste niektorá pred IVF infúziu imunoglobulinu? Pomohla Vám otehotniet?

skaredekacatko
28. apr 2016

@chelly najprv subcuvia potom medrol nakoniec dexamed a hodnoty stale vysoke ako des teraz momentalne nic neriesim. Zapali sa nenasli ani crp vysoke vsetko oka.

martuska2
28. apr 2016

@anaba1 uff moja neviem.nepatrala som po tom. Mne to tuez len kamaratka gynekologicka spomenula ze sa treba pozriet aj nato..

chelly
29. apr 2016

@jarmila85 tak je to cele asi len pokus omyl bohuzial.... mala si velmi zle vysledky? a kvoli comu riesis reproimuno?

cheeky82
29. apr 2016

@jarmila85 oni samy nevedia co zaberie. Je to pokus,omyl, bohuzial my sme len pokusni kralici.

elenkaba
29. apr 2016

@chelly ja som mala vyssie intracelularne cytokiny. Po imuno vys. v Imunovitali mi dr. Bergendiova naordinovala ze zacneme so Subcuviou, aj ked som sa jej pytala ze chcem ist cim skor na vklad a radsej by som zacala rovno s Medrolom. Ale ona trvala na Subcuvii. Tak som zacala so Subcuviou ale este tesne predtym som si na zaklade skusennosti bab z tejto diskuie dala vylucit infekcne fokusy= serologie na infekcne choroby -toxo , pertussis, chlamydie, mykoplasmy, CRP a zubarka. Ked toto bolo negat. zacala som so Subcuviou, po 8tt ale nezabrala a cytokiny bolo skoro vsetky este vyssie. Tak po kontrole som zacala vyssimi davkami medrolu, kt. sa postupne znizovali a po 8tt boli hodnoty cca v ramci normy. Takze mne Medrol zabral, ale urcite pred akoukolvek liecbou by som si dala vylucit pripadne infekcne fokusy, aby liecna nebola kontraproduktivna...
Inak s dr. Bergendiovou ani Imunovitalom som moc spokojna nebola, ale co uz, ked si clovek nenavybera, ked ma take problemy...

chelly
29. apr 2016

@elenkaba dakujem za reakciu. tie vysetrenia si si davala kde robit? mne robila nejake protilatky z krvi (+na gynde nieco), tak neviem ci to staci. vsetko mam neg.
taku istu liecbu medrolom som absolvovala pred rokom, ale bohuzial cytokiny mi nekontrolovala, kedze som mala vtedy zvysene protilatky proti zona pellucida. na tie to zabralo. potom som koncom roka brala asi 2 mesiace preventivne medrol 8mg a cytokiny boli po nom hore. tak mozno treba tie vyssie davky. inak mna prekvapuje, preco dava vsetkym tu subcuviu, ved to je neuveritelne drahy liek. a co citam, tak vacsinou ani moc nezabera.