Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@gabika2015 prosim ta a ako dlho trvala liecba kvoli vytvaraniu protilatok?
@hateria u mna to trvalo cca pol roka, ale je to individualne. Mne pichali imunoglobuliny, niekto uziva kortikoidy. Niekto reaguje rychlejsie, niekto pomalsie.
@hateria u mna 3/4 roka, je to individuálne, ako píše @gabika2015
@gabika2015 cize to tiez riesia len tak ze to beru ze ides do darcovskych vajicok, ze?
@ivanka12 ano, zial ina moznost neexistuje
Dobry den. Neviete nahodou, ci robia odber krvi pre doktorku Drakulovu (hematologia) aj vo stvrtok? Vzdy som bola v pondelok na odber a nepozrela som si ich ordinacne hodiny. Dakujem velmi pekne
baby prosim Vas tak konecne mam vysledky ale som z toho magor. Co znamena, ked mam vsetko v norme ale chyba mi vitamin D a mam zvysene iba hodnoty pri CD3+ IL-2 a CD4+ IL- 2. Neviete co to znamena?
Baby vitete mi prosim poradit - liecba cytokinov na mna nezabrala dr. mi povedala ze mi neda uz ziadne lieky mam si dat vysetrit zapaly. Lenze ziaden lekar mi zapaly nepotvrdil. Takze neviem ako dale. A moja otazka znie tym ze moje telo bojuje proti vlastnym vajickam darcovske by mohlo prijat? Da sa ist touto cestou? Su na to nejake vysetrenia? Som z toho celeho nejako zmetena. Dikes 😉
Ahojte baby, mnohe ste tu pisali, ze ste si kupovali vitaminy D od firmy Swanson. Tie ste si objednavali zo stranky www.swanson.sk alebo z nejakej inej? Lebo neviem, ci na tejto predavaju originaly 😕 a velmi by som chcela vyskusat tieto vitaminy.
@evadekk ahoj,prosim ta ak sa mozem spytat, ktore hodnoty na imuno testoch ti vysli zle? lebo mne vysli zvysene cytokiny o par % a v jednom centre v tom videli problem a v druhom v Brne to ani neriesili, ze to bol isto len nejaky zapal a nema to vplyv na umele. Tak tiez si mozem vybrat...Len pruser, ze ja o 2tyzdne mam uz naplanovane IVF
@dena22 to iste povedali aj mne, NK bunky mam v norme.Vyskocili len tie cytokiny a vitamin D. Len ked som citala na nete clanky a rady odbornikov plus tuto co pisu baby, ze moze aj to sposobovat problem a liecia to. U mna je to komplikovane v praci a navyse ideme ako samoplatca, tak sa ozaj obavam ci bolo spravne zacat s IVF. a prosim ta tebe sa podarilo uz aj otehotniet?
@hateria mne zacali na moju vyzvu vysetrovat repro.imuno. az po dvoch nepodarenych IVF, teraz som na Dexamede, v polovici juna idem na KO a uvidime, ako zareagujem. Ak OK, v juli sa ide na pokus nr.3 a uvidime. ja som mala ale zvysene protilatky proti hormonu stitnej zlazy, i ked samotny hormon je ok, a nejaku specificku bunkovu odozvu na cudzie spermie, kedze manzel ma azoo..tak sa to zistovalo takto, ale nemala som protilatky, ani zvysene NK bunky, a cytokiny som mala teraz v norme, ale po druhej stimulacii som mala kadeco pozvysovane, aj cytokiny, cize Dr. Dzurilova to vyhodnotila, ze stimulka u mna vyprovokuje imunitnu reakciu, takze preto musim brat Dexamed ...inak svinstvo...kortikoidy akokazde ine...uz sa to na mne prejavuje, a to idem zajtra na 6 injekciu. beriem raz za tyzden do svalu. predpisala mi 10 injekcii a potom KO. taaak uvidime.
Ahojte kocky, prepáčte že vám sem vstupuje, ale chcem sa spýtať, som po neúspešnom Ket, beriem medrol od novembra 6mg, neskutočne som schudla z toho, predtým som mala 53 kg cca, teraz 46-47, úplne mi to zabilo chuť do jedla, vôbec nepociťujem hlad, nič.. Stalo sa to aj vám?
A ešte by som sa chcela opýtať, mame za sebou 4iui a 3ivf, liečbu s duphastonom, clostilbegytom, merionalom, pregnylom, mame tiež genetiku, hematologiu, štítnej žľazy, laparoskopiu.. Tak som bola u Dr Dzurilovej v Nitre, zistili mi, že vytváram ľahký stupeň protilátok voči manželovym spermiami a stredné ťažký stupeň tromboplastu, keď boli výsledky OK, isli sme na Ket, ten zas nevyšiel, je to týždeň čo som bola na HCG, mrcha zatiaľ nikde. S manželom plánujeme po lete skúsiť Brno a popritom sa skúšať doma. Preto by som sa vás chcela spýtať, čo s tým medrolom? Man ho brať stále, keď sa chceme snažiť doma? A potom to Brno? Ma to zmysel vysádzať, keď bez toho nemám žiadnu šancu na otehotnenie? Dr napísala ze ho mam vysadiť, ale ja neviem co spraviť... Ako dlho ešte pôsobí medrol na v tele? Ci mame nejakú šancu snažiť sa doma... Po potom keď budeme chcieť ísť do Brna budem musieť začať znova brat? Znova na výsledky potom? Som zmätená, neviem čo mám spraviť, aby som neurobila hlúposť... Ďakujem za každú jednu radu.
@sherny ja som sa docitala na nejakych ceskych forach, kde kocky diskutovali s lekarmi, ze ak ma zena protilatky proti spermosom, znazilkuje sa s kortikoidmi na znizenie imunitnej odozvy, ale okrem ovulacie, sa kexikuje s ochranou, aby sa neprovokoval imunitny system. A iba v dni, ked je realne otehu, tak bez ochrany. este skus popatrat, pripadne sa priamo poradit s Dzurilovou. btw. ja po Dexamede naopak priberam, ale skor to zadrziava vodu.
Este otazocka, a genetiku spermii mate ok? DNA fragmentacie, chromozomalne anomalie atd. Kedze imuno liek nepomaha, nemusia byt protilatky "na vine".
@dena22 áno o tom všetkom viem, myslím že keksik s ochranou a tak.. To co si mi napísala ohľadom genetiky spermi tomu moc dobre nerozumiem. Genetiku mame za sebou, tak boli výsledky OK, a keď sme boli na vyšetrení reprodukcnej imumologie, tak v správe bolo že ma trosku menšiu vitalitu spermii, ale ináč v pohode... To vyšetrenie co píše, to robí tiež Dzurilova?
@sherny DNA fragmentaciu by vam mali vysetrit v CARe, alebo skuste Reprogen v BA,aj my mame genetiku vseobecnu ok, a DNA spermii je fragmentovane, aj s chromozomalnymi anomaliami, pricom morfologia ze hifi scifi paradicka, ide o to, ze morfologia niekedy nestaci...zodpovedala som? je to ok?
@dena22 drzim prsty nech to do tretice uz vyjde. Citala som, ze tie lieky su poriadne svinstvo. Ale co nespravime pre babatko,nie? Ja som dnes konzultovala moje vysledky s Mudr.Dzurillovou a vraj prave tie cytokiny co mam zvysene by nemali mat vplyv na IVF. Tak ze neodporuca ziadnu liecbu zatial. Tak uz ked sme sa na to dali,tak dobojujeme. Dufajme, ze motyka vystreli konecne 🙂

@ivanka12 Ahoj, ma to zmysel. Aj ja mam AMH 0, mame embryjka z darcovskych vajok. Na repro imunologii mi zistili, ze vytvaram protilatky proti embryam, moje brucho sa brani, nechce ich prijat a preto nedokazem otehotniet. Mala som aj liecbu, ktora mi pomohla, znizili sa embryotoxicke cytokiny.