icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zibi
2. mar 2015

@skaredekacatko hm neviem moja ved jej skus zavolat dokyne
tak super
ako aspirin je na ine veci a fraxik na ine
napr. aspirin znizuje anexin a dava sa aj na tei lepive dosticky ci co
fraxik je vseobecne na reidenie krvi tak neviem
ale asi by si toho mala dost tak preto sa boja hlavne kvoli opu 😖 aby si nekrvacala
no ja uz k otevrelovi nechcem ist a do brna asi tiez uz nepojdeme 😝

diska
2. mar 2015

@skaredekacatko ahoj len som sem nakukla a koho nevidim 🙂 ,fraxik pred IVF par tyzdnou je ok aj mne ho tak davala moja hemato a pocas stimulky uz urcite vzdy som musela pichat,k anopyrinu neviem ci ta co ti kazala anopyrin vie,ze uz mas fraxik ale niekedy sa davaju oba naraz ja to mam tak,fraxik mam na mutacie a vrodenu trombofiliu a anopyrin mam na lepive dosticky.Medrol som mala cca 6 tyzdnou pred transverom a 1 intralipid som mala tyzden pred transverom.

zuzu1108
2. mar 2015

Baby me Otevrel napisal aj Clexane 0,4 a anopirin 100mg denne. Ale ja nemam ziadne mutacie ani lepive dosticky 😕 . Bola som za mojou hematologickou a ona povedala ze anopirin 100mg denne je ok, len Clexane by dala 0,2. A ja sa tiez obavam, ze ci by som nebola moc nariedena ked budem brat 100mg denne.Ja tiez cakam na vysledky od Bergendiovej idem 23.3.

skaredekacatko
2. mar 2015

@zuzu1108 aj ja som preventivne brala 0,4 a bolo v pohode. A ani ja nemam nic zistene. Aj Mudr. Drakulova mi teraz tak dala 😀
@diska ja mam tri intralipidy mam.tie cytokyni zvysene. A beriem na to D a ty si teraz v akom stadiu?

diska
2. mar 2015

@skaredekacatko teraz sme v 23tt,a tie intralipidy vsetky 3 mas uz pred transverom? ja som mala len jeden pred transverom,potom po transvere,dalsi po pozit tt a brala som az do 20tt.

skaredekacatko
2. mar 2015

@diska neviem len ze tri infralipidy. Mam sa ozvat pred stymulkou tych 6 tyzdnov aby mi poslala recept na medrol a dohodli kedy tie infralipidy. Mne sa zda ze vravela ze tri tyzdne pred ivf 😀

zuzu1108
2. mar 2015

@skaredekacatko Takze aj ty to mas tak ako ja 🙂. a aj ty mas Otevrela ze :D?
A anopirin beries 50mg?

skaredekacatko
2. mar 2015

@zuzu1108 anipirin mi on nedaval chcu dat na imunologii tak uvidim co napise. Pri otevrelovi som mala preventivne fraxik 0,4 a medrol jeden denne. Dnes som mu pisala tak mi este pisal co mu nerozumie tak uvidim co on navrhne

diska
2. mar 2015

@skaredekacatko moze to byt aj tak,ze 3 tyzne ,lebo na SK doktori razia teoriu,ze intralipid ma ucinok 3 tyzdne,tak ze aj staci podavat kazde 3 tyzdne ale mne to na zaciatku v RF zhustili po tyzdnoch a az potom presli na 3 tyzdnove podavanie.

skaredekacatko
2. mar 2015

@diska praveze tri krat raz tyzdenne preto tri tyzdne ak som to dobre pochopila.

diska
2. mar 2015

@skaredekacatko 😀 😀 😀 aha,tak ved uvidis ked ti to presne naordinuje,mne kazdy povedal inac,ja som bola v Medirexe,ale riadila som sa podla toho co mi hovorili v RF a aj Malickova.

skaredekacatko
2. mar 2015

@diska mne otevrel nic nenapisal len tolko zr chape co mi naordinovali v imunovitale. Viac to zatial nerozoberal. Dufat ze to zaberie. 😀

nelly3
2. mar 2015

@lina129
@skaredekacatko
@zibi
@ivka3901
@tinkatinulka
som doma, som opat lahsia o 30€ - kontrola 😠 mam malo D-cka, predpisala mi CALTRATE 600+aspirin 100mg (to mi odporucila aj hematologicka drakulova ze preventivne lebo nic som nemala na hematologii zistene).
A to hlavne je, mam pozitivne anti-zona pellucida takze 8 tyzdnov pred ET musim brat Metypred 20mg a potom sa mi to bude znizovat. kokos dost velka davka ci? Viete mi to vysvetlit? to vytvaram nejake protilatky voci obalu vajicka ci co? Zajtra idem este na vyter hrdla lebo mam aj plucne chlamydie, takze opat rano idem do blavy, kedysi som ich mala, ale na plucnom mi povedala, ze ak nemam tazkosti tak si mam v lekrani kupit len nejake propolky 😕 ja nemam tazksoti ani som nemala, ale ze mi pre istotu urobi nejaky specialny vyter z hrdla hmm.
Este ma zaujima minule som platila aj za intrac.cytokiny to je co? nevidim to vo vyledkoch co mi dneska dala? ci to este len pridu tie vysledky?

skaredekacatko
2. mar 2015

@nelly3 ako ja to D kolko ho mas ja len 10,23 aj mne dala ten caltrate a Drakulova mi preventivne dala fraxik tiez som nic nemala to potom podla nalady dava ze jednej fraxik a druhej anopyrin. Cytokyni mam.ja zvacsene a budem brat ten medrol.tiez vacsie davky ratala to podla vahy. A tebe to podla coho dala? To anti som.mala ja v poriadku. Tie cytokyni ani neviem na co su. Som sa jej ani neopytala a to som planovala 😝 . Dufam ze sa nam to podari uz. A to zakazdym ked tam pojdem.ma ozbijaju. No fasa.

nelly3
2. mar 2015

@skaredekacatko
D mam 24,25. no ja som zatial tam nechala 130€ akoze uz som na prasky z toho vsetkeho, stale kde sa pohnem uz ma kasiruju 😝

skaredekacatko
2. mar 2015

@nelly3 ina vsetkym davaju skoro to iste. Keby si to viem sama predpisat tak nikam ani nejdem ja som zatial platila len 100 a to som jej povedala ze zvisok chcem.mailom a ona ze na konzultaciu do brna kedy idem a ja ze nejdem ze mailom. Na to ona ale vklad sa uz neda mailom ci 😀 ked mi posle co aki tym mailom ma neskasiruje aspon

nelly3
2. mar 2015

@skaredekacatko a v akej davke bude uzivat medrol? ja som v tom uzivani jelen 😝

diska
2. mar 2015

@nelly3 och to pocujem prvi krat,ze plucne chlamydie neliecia,ja som mala len hranicne vysledky a hned ma z plucneho poslali na infekcne a tam mi dali atb na 3 tyzdne.
medorl aj je problem sa dava aj vyssie davkovanie ja som mala 15 mg denne ale niekedy to ide aj podla vahy tak neviem ci si chudunka alebo nie ale ja teda niesom.

tinkatinulka
2. mar 2015

@nelly3 wau ja som ti pisala že ti nieco najde že neni normalne že by si takto chodila na vklady a len jedno tehu..riadne davky mas ale nech zaberu..vyliec hlavne tie chlamidie, nepodcenuj zapal

nelly3
2. mar 2015

@diska
presne tie chlamydie, manzelovi vysli pozitivne, isiel na plucne a brat antibiotika a ja som isla tiez, ale inej lekarke na plucne a mne ze ak nemam tazkosti co som nemala ani nemam, ze len nejake propolky si mam kupit v lekarni 😕 to bolo asi 3 roky dozadu. ano podla vahy mi to vypocitala, som taka normalna 😀
si ho brala dokedy? ja mam v papeiroch ze znizovat potom a ked otehotnue tak az do 14 tyzdna tehotenstva.

nelly3
2. mar 2015

@tinkatinulka
ved to , 9 vkladom a nic, teda okrem jedneho, no snad to pomoze, ano tie chlamydie ide mi este zajtra robit nejaky specialny vyter z hrdla na ne. ved uvidim. a rozumies sa tomu? anti-zona pellucida ze mam pozitivne? vysvetli mi to po lopate ak vies 😀

diska
2. mar 2015

@nelly3 urcite ich treba liecit tie chlamydie,medrol som brala so transveru 12mg to su 3tablety po 4mg,od transveru 8mg denne do 12 tt,potom som brala tyzden po 4mg a dalsi tyzden 3mg a vysadila.

skaredekacatko
2. mar 2015

@nelly3 verj ze ani neviem na kalkulacke to ratala ze kolko ale nezapamatala som si.tusim tiez tri tabletky denne ako diska Aj segra mala plucne chlamydie brala najprv( subamet tak nieak sa to vola )tri dni a potom 5 dni volno a zase tri dni. Ale tie jej nezabrali tak brala ine tiez chodila na infekcne. Uz to ma ale oka. Treba to liecit.

tinkatinulka
2. mar 2015

@nelly3 Noo ved bolo nacase sa niekam posunut..vies teraz mas pozitivne toto ale ono sa to meni a mozno si mala predtým pozitivne aj embryjo ci spermie takže je to jedno tvoje telo vylucovalo embrijko von, aj ked je ICSI aj tak .. takže jun vklad?

nelly3
2. mar 2015

@tinkatinulka
voci spermiam mi kedysi robili davno v gyn-five ked som chodila a to som mala negativne. vklad ? hmm neviem, ale chcem cim skor, takze to vidim mozno maj alebo jun, uvidim, neplanujem.

tinkatinulka
2. mar 2015

@nelly3 jak ja ja by som sla hned ale nie som nastavena na pozitivnu notu a hlavne neviem ako dopadne ta moja imunita kedže sa necitim uplne fit. možno to dáme spolu..aj rius 😝

zibi
2. mar 2015

@nelly3 jeminku ja by som tych doktorov priskrtila naco davaju caltrate ked mas malo dečka ..vaponik by sa vo vvyssch mnozstsvach zbytocne nemal jest lebo moze vyvolavat aj srdcove tazkosti a ty potrebujes dečko . caltrate obsahje 400 jednotiek dečka co je taka podprahova davka plut to ako vyzera..vo forme tablekty je pre telo tazkok dečko vstrebatelne lebo sa rozpusta v oleji...
to si kup od jamiesonu radsej tie kvaply co ma ... naj je swanson to poisem dookola a vsade .tam staci brat kratkodobo dve tabletky a dečko naozaj vyjde..ja som brala vsetkomozne a od 7 jednotiek mi ledva na 22 vyslo a pol roka som brala kadečo a vyslo mi na 27 potom som zacala brat svanson a vyslo mi az na 90 za dva mesiace cize jednoznacne to ....
ja by som vapnik nebrala ..ved si ho daj odmerat krvnym obrazom
ze mas malo dečka mas aj nizke AMH problemy s plodnostou so vsetkym ..jednoznacne ber D3 !

k tej zone pelucite ..akutat minule sompozerala lebo mna bolelo brucho cez sviatky a riesila som slepe crevo , ze pri jeho nezistenom zapale pripadne zapale vajecnikov to vznika
nemala si nahodou zapal vajecnukov? mozno treba skusit antibiotika proti zapalu pripadne skontrolovat slepak
tu to je
Slepé črevo a neplodnosť
Miestom, kde môžu protilátky vadiť oplodnení, je blanka kryjúce zrelé vajíčko, zvaná zona pellucida. Ak vytvára si žena protilátky proti tejto blanke - antizonální protilátky, je opäť neuľahčujú splynutie spermie s vajíčkom a následné oplodnenie. Tiež tu je na mieste použiť metódy IVF-ICSI. Príčinou vzniku antizonálních protilátok môžu byť zápaly vaječníkov a ich okolia, treba aj chronický zápal slepého čreva (apendicitída).

nelly3
2. mar 2015

@zibi
no slepak mam vonku uz 10 rokov, vtedy mi ho zobrali ked mi robili aj laparotomiu -endometioza, a AMH mam dobre, teda nikto nic nehovoril, myslim vysku som mala 4,2. ale to co pises ohladom zona pellucida tak nechapem , akoze chapem, ze prirodzene ze vajicko a spermia ...,ale ked mi uz vkladaju pri ET embryo hotove tak to ma aky suvis?ci?

nelly3
2. mar 2015

@zibi
a este k tomu vapniku, pozeram vysledky a vapnik mam v norme.

diska
2. mar 2015

@nelly3
@zibi baby neviem ci netresnem teraz blbost ale ked si dobre pamatam tak mne neaky Mudr.hovoril,ze vapnik je potrebny k tomu aby sa Dcko vedelo vstrebavat,mozno preto to tak davaju 😕