Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@buba08 ano 😢
ahojte baby. Ja len vam chcem povedat,ze nestracajte nadej, ja som mala aj zvysene cytokiny, aj strasne nizku hladinu vit. D, vysoky prolaktin a okrem prolaktinu som na ostatne veci vobec nebrala ziadne lieky iba vitaminy a podarilo sa nam IVF hned na 1.x...Este sme len na zaciatku boja ale verim,ze to dotiahneme uspesne do konca. drzim vam vsetkym prsty
Ahojte, chcem sa spýtať tých čo picháte Subcuviu z Imunovitalu. Mne vždy nabalia domov ampulky a pichá mi to sestrička v mieste bydliska, keďže nie som z BA. Lebo v imunovitale ich neskladujú v chladničke (do 25°c je to vraj ok), ja ich už potom do chladničky doma nemôžem dať (to mi hovorili sestričky, a je to aj na príbalovom letáku napísané). Momentálne som ich dala do pivnice 🙂 Ale už aj tam mám 24,5°c a bude stúpať. Nieže sa mi pokazia :/. Nemá niektorá z Vás skúsenosť, že Vám miesto ampuliek dali recept a vy ste si ich vybrali z lekárne? Predpokladám že v lekárni ich držia v chladničke, a ja ich potom môžem doma tiež tam skladovať..
@koalka14 to že ti to daju tam je cisty biznis, dohoda lekara s lekarnou, viem o com pisem :D Pene vysvetli, že dlho cestujes, nevies zachovat chladovy retazec aby ti preto dali recept. Ale pozor, mozes mat problem v lekarni, lebo ak ti napisu jedno ci par ampuliek tak si to inde v lekarni nevyberies, lb sa vyraba uz iba 20 ampulkove balenie.
Napr. mne napisali 8 ampuliek, som veduca v lekarni v inom meste ako je dr. ktorý mi to napisal a nevedela som si to objednat a spravit trzbu pre vlastnu lekaren. lebo by mi zostalo 12 ampuliek na sklade, co je strata asi 800 eur :(
A v celej nasej sieti 150 lekarni sbcuviu nedrzali na sklade zeby somsi ju presunula :(
takze som sa musela vratit do lekarne ktora je vedla mojho imunologa a kupit tam, max mi vysli v ustrety, ze v ramci ich siete mi to presunuli do ich lekarne v mojom bydlisku..
@martuska2 tak ja si radšej zistím u nich, že kde to môžem vybrať ak mi vôbec dajú ten recept. Tak teoreticky si to môžem na recept vybrať aj v BA, po ceste domov to dám do autochladničky aby to nevychladlo :D. Hlavné je, aby som to potom mohla doma držať v chladničke. A inak ani som netušila, že to je až taký drahý liek..
@koalka14 ano je to velmi drahý liek, vacsinou vsetko co je na imuntu je extra drahe. Preto sa lekarne tesia a robia dohody s imonologmi :D Ae Subcuviu ti hradi poistovna ak más urcité hodoty cytokíov a iných faktorov, mne to dli mimo to :( Kúsok pomohlo a teraz medrol...
A ano prenos v autochladicke je OK, staci aj chladiaca taska s nejakou vlozkou. Ale urcite ti odporucam to doma držať v chladničke, hlavne ked más viac kusov.
@martuska2 ano to máš pravdu, je to biznis, ale mne Subcuvia pomohla na cytokíny, takže som rada 🙂 Určite ich chcem mať v chladničke, len mi bolo povedané, že ak sa to raz z chladničky vyberie, už sa to tam nesmie vrátiť, preto to nemám teraz v chladničke lebo v Imunovitale to tam nedržia... Chodím tie ampulky každý deň sledovať do pivnice či nestúpla teplota :D :S
@lenocka004 ahoj prosím ťa, ja mám podobný problém ako ty, čo si sa dopátrala, v čom bola zrada a čo ti nakoniec pomohlo? Ďakujem za odpoveď.
ahojte, chcela by som sa opytat ci sa mozem objednat na vysetrenia reprodukcnej imunulogie aj sama, bez toho aby ma tam poslal lekar..konzultaciu pre druhym IVF mam az v auguste a ze by som sa aspon objednala, lebo predpokladam, ze su tam nejake cakacie lehoty...alebo mam cakat ci ma tam doktor z care posle?
@janula2003 kľudne sa objednaj sama vôbec ta nemusia odporučiť z car...Čakacia doba je cca 1-2 mesiace. Potom keď budeš mať čas si kľudne vybav len výmenný lístok od obvodného lekára pre seba aj pre manžela...alebo od svojho gynekológa...
Dievcata co ste pichali dexamed injekcie mozu sa vysadit nahle alebo ako ste to mali vy?diki
@gagirl Dexamed som pichala 7 týždňov, teda 7 ampuliek.Ano to bolo v prvom trmestri. Potom mi tak klesli cytokíy aj dobré hlavne že mi nasadili Subcuviu, čo je teoreticky opak kortikoidu :D po subcuvii sa to kusok upravilo ale aj tak mám menej dobrých a vyssie hodnoty zlých cytokínov, aj tnfalfa stuplo tak teraz 4 týždne beriel Medrol 4mg, čo je tiež kortikoid ako aj dexamed.
@misenaf tak toto by zaujimalo aj mna, idem sa tam teraz objednat...ked tam mi prosim posun info, dakujem
@maculicek1977 Ahoj, môj problém bola endometrioza najvyššieho stupňa. Tá zapríčinila aj tie zvýšené protilátky a zvýšené NK bunky. lieky ktoré mi predpisovali na imunologii mi síce pomohli imunitu oslabiť ale podporili endometriozu a rast cysty ktorá zapríčinila že sme o babo aj tak prišli. Tak takto sme my dopadli, ale verím že to nebude tvoj prípad a imunitu ti dajú do poriadku. Treba veriť. 😉 Držím moc palce.
@lenocka004 ahoj, prepac ze zasahujem, ale mozes mi prosim ta napisat ako sa prejavuje endometrioza?mne cca 2-3 roky dozadu robili laparo a bolo vsetko ok, ani zrasty, ani endo. no minuly rok som potratila a zistili mi okrem ineho NK bunky zvysene. tak snad sa mi nezacala robit endo, preto by som ta chcela poprosit ako sa to prejavuje. dakujem
@cheeky82 Ahoj, ja som zo začiatku nemala nijaké príznaky endo aj ms som mala bezbolestnú. Keď som otehotnela na gynde si všimli na sone cystu ale mysleli si že je vodová, divné bolo len že rástla rýchlejšie ako embryjko. Nakoniec som potratila. Potom som mala veľké bolesti pri ms že som sa mohla škriabať po stenách a tak mi robili sono a bolo vidieť len tú cystu, následne laparoskopia a potvrdenie endometriozy najvyššieho stupňa. Bolo mi zakázané užívať akékoľvek imuno lieky.
Inak vraj NK bunky môžu byť zvýšené aj z iných dôvodov než endo, napr aj pri reume myslím a podobných imunitných ochoreniach.
@lenocka004 no len mne nic nezstili, ziadne autoimunitne ochorenie. ked som sla na laparo na vlastnu ziadnost, lebo som mavala bolestivu MS, tak nic nastastie nezistili. od potratu ma brucho pocas MS boli len trosku, dokazem vydrzat len s termo flasou. si ma zarazila, ze mas endo najvyssieho stupna a ziadne priznaky, teda az po potrate.
teraz teda nemas ziadnu liecbu? drzim palce, aby si sa coskoro tesila z babatka
kde ste prosim boli na imuno okrem imuno vital? tam maju termin az v oktobri :(
@cheeky82 teraz nemám žiadnu liečbu a cítim sa konečne fajn. Rok po odstránení cysty som bola v umelom prechode a endometrióza sa asi zmiernila bo nemám už žiadne bolesti, ani cysty. No stále mám vysoké NK bunky a zakázané imuno lieky a tak nie je šanca na úspešné tehotenstvo. ☹
Cheeky tak to je super že ti nezistili tie autoimunitné ochorenia. Možno bol problém v embryjku že mohlo byť choré a telo ho neprijalo.
@lenocka004 to vážne???? 😢
@janula2003 dzurilla centrum nitra. Ale neverim ze ti daju skor termin .caka sa cca 2 mesiace

@majka15majka kto ti ho stopol gyn?