icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

janinuska
11. júl 2016

Dievčata, chcem sa opytat, na reprodukčnej imunologii mi zistili zvyšene CRP, vraj može zvyšovat cytokiny, ktore možu byt vo väčšom množstve embryotoxicke. Može byt zyvyšene CRP pričinou neúspešných IUI, IVF? Mate niektora s tymto skusenost? Vraj ak nebudem mat CRP v norme, nemožu ma na reprodukčnej imunologii nijako liečit. Dakujem za každu odpoved.

evadek
11. júl 2016

@martuska2 ahoj ake si mala hodnoty cytokinov ked si otehu?..a v tehu ti prudko stupli?...ja sa chystam teraz na ket....vsetkY cytokiny v norme len tnf alfa je o 2 stupne vyssia....
neberiem ziadne lieky...

lily311
12. júl 2016

Baby, budúci týždeň vo štvrtok som idem do Dzurillovej prvý krát, ale mám zapálené hrdlo a dostala som ATB, už som jednu tabletku aj užila, sestrička vravela, že 4 týždne pred odberom krvi sa nemajú užívať ATB. Môžu tie ATB veľmi skesliť výsledky, nechce sa mi čakať ďalší mesiac - dva na termín, chcem ísť už na KET ☹

dena22
12. júl 2016

@lily311 Dzurillova je striktna, a asi vie preco, a na KET by som nesla po chorobe, najskor nechat pecen oddychnut, a vycistit sa

lily311
12. júl 2016

@dena22 OK? ďakujem, len keď ja mám strašne slabú imunitu od mala, často bývam chorá, tak nezaručujem, že o mesiac - dva mi zase niečo nebude, dokonca aj pri prvom ET som bola nachladnutá a bolelo ma aj hrdlo, aj pri IUI, mám proste smolu, hodnotu NK buniek mám hodnotu 5 :(

dena22
12. júl 2016

@lily311 no, tak to by si mala podla mna riesit najskor tento problem. v dobrom to myslim. ved ako sa moze babatko usalasit v slabom organizme...ked budes tehu, musi telicko makat za dvoch, pripadne troch 🙂
neponahlaj sa zbytocne, najskor pories seba, pretoze ked dostanes imunosupresiva na NK bunky, ta imunita bude v dosledku toho este oslabenejsia.
osobne myslim, ze sa potrebujes riadne detoxnut, inak by telo vladalo samo zabojovat, v tele mas mozno i skryty zapal. nasad antioxidanty namiesto ATB, silne, redukovanu Q10 tzv. Ubiquinol, Pycnogenol, Astaxanthin, vceli pel fermentovany v mede plus matersku kasicku, a detoxikacne caje, bylinky, ktore si sama vies nazbierat, co najviac kupelov v praslickovych silnych odvaroch, a skusila by som aj akupunkturu na posilnenie ladvin a sleziny, a nasad vitamin D aspon 5000 UI.....v strave pridaj na rybach, hlavne tucnych, avokado, a chilli, palive rozohreje organizmus a cisti od parazitov a bakterii, najdi si tinkturu s kapucinky, najlepsie z pupenov, je to paradny zabijak bakterii, dokonca takych ako su stafylokoky a streptokoky....

lily311
12. júl 2016

@dena22 Hej, viem, tá imunita je zlá, brala som rôzne lieky na podporu imunity ako imunor, detox som mala riadny pred 2 IVF, žiaľ ET negatívne a pravdou je že vtedy mi bolo lepšie, nebývala som tak chorá, ale po negat ET som sa opustila a znovu začala jesť somariny. Beriem D 5000IU, vitamín B, C, magenzium, vitex jahňací, dáke čínske guličky na endometriozu, čaj na obličky, pečeň - pestrec matriánky, alchemilku, ... no len to jedlo musím dať znova dohromady,

dena22
12. júl 2016

tak potom vydrzat, preobjenaj sa u Dzurillovej na neskor, aspon naberies v lete energiu, a v detoxe pokracuj....vies, to co pijeme a dychame je samo o sebe toxicke, treba sa cistit furt...a nebud smutna...to je najhorsie pre telo, ked ma clovek v sebe sebadestruktivne emocie, bude dobre, vsetko dobre dopadne, len to trosku potrva a chce to trpezlivost, naco vyhodit peniaze a nadopovat sa zase hormonmy a liekmi, ak by si nebola pripravena...vsetko ma svoj cas a telo s tebou jasne komunikuje, ze este kusok potrebuje..skus IVF vypustit, chod kazdy den na prechadzku medzi stromi, pokial mozno sportuj, uzi slnka a vody...dopraj si, a na jesen to zuzitkujes aj tvoje babetko... detox caj odporucam Modry kvet v kombinacii s Dračou krvou...moc ti drzim labky, sme v tomu vsetky spolu, aj ja som po dvoch neuspesnych IVF, preto som mudra jak radio...vela som si studovala a posluchala rady a beriem Dexamed u Dzurillovej a anopyrin od hematologa...a cistim cistim cistim....zaroven

lily311
12. júl 2016

@dena22 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

cheeky82
12. júl 2016

@lily311 urcite nechod na testy, ked beries ATB. vysledky budu skreslene

cheeky82
12. júl 2016

@dena22 no ja som sla na KET tyzden po chorobe a prave vtedy sa to podarilo, lebo som mala este oslabenu imunitu (inak ju mam silnu a preto nemozem otehotniet).

cheeky82
12. júl 2016

@lily311
@dena22 ked mas taku oslabenu imunitu, tak imunosupresiva nedostanes. Neboj, ziadne kortikoidy. tipujem to na subcuviu (imunoglobulin), ktora imunitu vyrovnava. tiez ju mam, lebo NK mam vysoke ale Blymfocyty (tiez bojuju s virusmi....) mam zalostne nizke a subcuvia mi ich zvysuje. daj vediet, co ti naordinuje.

dena22
12. júl 2016

@cheeky82 ved kazdy sme pravda iny pripad, ja sa len domnievam, ze ani silna ani slaba imunita nie su ok, ak je to v extremnych hodnotach...tot vse....len vravim, ze to chce rovnovahu....kazdy nech si spravi, ako sa sam najlepsie pozna...zelam nam vsetkym len to najlepsie

cheeky82
12. júl 2016

@dena22 ale samozrejme, je tazke cez pismenka vyjadrit ton hlasu🙂 keby bola len jedna liecba, tak by lekari pomohli len malo ludom

gagirl
12. júl 2016

@hateria ahoj.dakujem..ja som mala len mierne nad normou..cca26..neviem ci to moze sposobit ze sa embryjko neuchyti..

lily311
12. júl 2016

@cheeky82 OK, ďakujem pekne za vysvetlenie

cheeky82
12. júl 2016

@lily311 pozeram ze uz mas dve deticky. ty sa mas. Neboj, urcite ti to dobre dopadne. Daj vediet co ti naordinuje. drzim paste

lily311
12. júl 2016

@cheeky82 Nie, len jedno, mám chlapčeka 4r., vtedy som bola ešte mladá a zdravá, hlavne som nemala endometriozu, tiež sme mali ísť na IVF kvôli mm spg, a skúsili sme predtým IUI a vyšlo, 🙂 druhé bábo som potratila hneď na začiatku v 5 tt, tento rok v marci :( Bolo to strašné, aj keď už jedno dieťatko mám, neviem sa zmieriť, že to druhé stále neprichádza...

cheeky82
12. júl 2016

@lily311 moj mm ma hrozny spermio, no nam bohuzial nevyslo ani IVF. tak ale bojujeme dalej.

cheeky82
12. júl 2016

@lily311 a este jedna vec. pri endometrioze su vacsinou NK bunky zvysene, je zvlastne ze ich mas take nizke. Urcite ti ale Dr s tymto pomoze

lily311
12. júl 2016

@cheeky82 Viem, že už dlho bojuješ, čítam aj diskusiu Slovensky v Brne. My máme tiež hrozný spg, veľmi sa zhoršil za tie 4 roky, na konzultácii v RF nám odporúčili darcovské, takže pri druhom IVF sme ich aj dávali, lebo strašne chceme ešte jedno dieťa, a lepšie polo ako adoptované, ale aj tak to nevyšlo, asi kvôli tej endoške.
Aj keď včera som bola na ULZ k Dr. Slezáka, naj. odborník na endometriozu, kvôli tej endo. cyste. A ten mi povedal, že endo podľa neho asi nemám, lebo vaječníky boli čisté, nechápem, tá cysta tam bola cca 4 mesiace, a zrazu len tak zmizla??? Už som bola nachystatá, že pred KET pôjdem radšej na Laparo, tak teraz neviem, čo ....

lily311
12. júl 2016

@cheeky82 A ty ako, viem, že si bola na KET tento mesiac?

cheeky82
12. júl 2016

@lily311 takze sme na tom podobne (lepsie polovicne ako adoptovane, i ked, ja uz radsej nikdy nehovorim NIKDY, tiez darcovske. a embrya jednotkovej kvality a aj tak nic. u Slezaka som bola na laparo, kukol mi vsetko, vsetko bolo ok. to bolo cca 2-3 roky dozadu, tak dufam, ze sa nic odvtedy nezmenilo. bola som teraz u Dr. Tomasa v Martine na speci ultrazvuku a povedal, ze na 100% v maternici nemam nic, co by branilo otehotneniu. len sa nedari.
bola som na KET pred 5 dnami, ale mam zly pocit.....

majinka81
12. júl 2016

@evadek Ahoj evka ja som mala v prvý den meškania menštruácie všetko v norme úplne to bolo prvý a posledný krát - v tehotenstve to ide hore všetko.Pred otehotnením som mala cytokíny aj nk bunky trošku rozhodené.

evadek
12. júl 2016

@majinka81 a brala si pred tehu nieco?..a potom co si brala?..ako ta riesili?

Ja teraz nic neberiem..cytokiny okrem jedneho v norme, a aj ten je len mierne zvyseny...

Som len na protizapalovej strave a vitaminoch.... A rozmyslam ako to dopadne....bala som sa ist do kortikoidov kedze mi len vysledky stupali a potratila som aj vtedy ked som brala medrol 8...

lily311
12. júl 2016

Baby, viete mi dať mejl priamo na Dzurillová? ĎAkujem moc.

majinka81
12. júl 2016

@evadek ahoj bola som mesiac na medrole a potom pol roka prednison vysledky som mala kazdy mesiac skakalo to hore dole v tehotenstve som brala prednison do 5 mesiaca a mala som intralipid infuzie.

evadek
12. júl 2016

@majinka81 myslis si,ze je risk ist na to bez liekov ?...ja teraz asi prilis premyslam...ale nikdy som nemala taketo vysledky...bojim sa,ze medrol by to len dokazil

cheeky82
12. júl 2016

@lily311 tuším repro@dzurilla.sk.

cheeky82
12. júl 2016

@lily311
Opravujem repro@dzurilla.com