Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@hateria nejak ma prestavajú bolieť prsia😞 Dosť často ma pichá, resp reže v brucho, hlavne naľavo a občas aj napravo. Dnes ako som si kychla, tak príšerne ma pichlo napravo, až sa mi zahmlilo pred očami. Únavu moc necítim, no ale uz tyzden mam dovolenku a prácu tiez nenarocnu. Akurát trosku viac jem ale zatial nepriberam. A ty?
@cheeky82 ja som myslela, ze ho rovno na mieste poslem niekde.... A veľká škoda,ze to bol celkom uznávaný lekár ale vraj to s nim ide dole vodou. Škoda len,ze si to odnášajú pacientky. Ved jasne, ze potrebujeme hormóny, mne aj moj gynekológ aj z Brna hned zvýšili duphaston a k tomu si picham kazdy den injekcie prolutex, co je tiež hormón.
Neboj, mna na začiatku takmer vobec neboleli prsia, presne ako píšeš-pri každom kychnuti ma strašne pichlo. Časom som si našla zlepsovak, pokrc nohy alebo si cupni ked to na teba ide ;) potom to tak neboli ;) aj som mala "zrave" dni na začiatku ;) mne potom nastúpili nevoľnosti ale nevracala som ani raz. Teraz po nemocnici som schudla v priebehu 2 týždňov takmer 3kg ;/ co sa mi velmi nepáči ale vobec mi nechuti jesť. Kedy ideš na 1.ultrazvuk? Hlavne vela oddychuj a užívaj krasne chvíle ;-*
@cheeky82 gratulujem 🙂 aj vďaka tebe som sa aj ja dostala na repoimuno..
kebyže mám byť v dnešnej dobe lekárka tak by som zvolila presne tento obor..jednak som mala rada chemiu aj imunologiu na vyške..a hlavne že teraz tak stúpa množstvo párov ktorí toto riešia. Pred pár rokmi tu o tom nič nebolo...a veľmi mi pomohli vPrešove. Chodila som aj predtým k imunolgičke, ale ona mi odporučila aspoň rok neotehotnieť a liečila by ma Imunorom a Luivacom na zvýšenie imunity. Odmietla som a keď som sa dostala do Prešova a spomenula som to, iba krútili hlavou, oni mi nasadili kortikoidy aby telo až tak nebojovalo a užívam ich teraz aj celé tehu...
A v ktorom týždni si a čo všetko užívaš??
@hateria S tými lekármi máš úplnú pravdu.
Ja som zmenila, hematologičku, prvá mi urobila komplet odbery aj na doštičky a keďže nič nevyšlo že ona neodporúča žiadnu hemo liečbu v najbližšom tehotenstve. Na radu kamošky pôrodníčky som šla k inej do Ke, a ona že niečo malé našla, mutácie, ie také závažné ale že dáva anopyrin. zatiaľ je s výsledkami spokojná.
2, zmenila som aj imunolgoga ako som vyššie spomínala bo moja by ma išla liečiť na zvýšenie imunity aby som nechorľavela a na reproimunologii mi dali kortikoidy presný opak, aby telo nebojovalo zo zárodkom...
3, a zmenila som aj endokrinologa a tiež ma teraz každý mesiac sledujú aj odbery a ten prvý že o rok mám prísť..ta super...
@martuska2 Dakujem. Mas pravdu, imunologicka porucha plodnosti je ako mor, šíri sa rýchlo a trpí ňou čoraz viac ľudí. V Nitre uz rozmýšľajú ze pridajú nejaký ten den, lebo maju strašne veľa pacientov. Ja som tiez veľmi vďačná dr Dzurillovej, pretože ma riadne vyšetrila a usúdila ze pre mna kortikoidy rozhodne nie a môj gynekológ bez tejto aby urobil nejaké vyšetrenie mi potrate len povedal, ze pri najbližšom tehu mi da preventívne prednison. Ked som mu teraz povedala ze chodím na imunologicke infúzie tak kukal na mna ako puk
Ja ani neviem v kt tyzdni som, ale
podľa doktora googla som 5tt+4😀
Zatial som mala 4 infúzie Privigen a kazdy den picham Clexane a beriem pol anopirinu plus ten duphaston
@cheeky82 kukla som ten Privigen, čo to je zaž a toto som brala aj ja, 8 dávok ako Subcuviu. Uff doplacala som 250 eur ale zlepšilo mi to výsledky 🙂 Tak si pekne na začiatu, držím palce a šetri sa a oddychuj. ja som šla od 8eho t. na PN, aby som zas v lekárni neochorela ako predtým 2x :(
@martuska2 ahoj, j bola si v Alergoimune? Mne najprv skusali Dexamed, teraz Subcuviu, dufam, ze zaberie. A k nej mi dali aj prednison.
@hwiezdinka ano najprv Drxamed..potom Subcuvia a teraz Medrol tbl..
Ty si sla kvoli comu?
@martuska2 poslem IP 🙂
Ahoj. Mam otazocku. Aky je postup, ak zostanem tehu. Mam bunkovu imunitu voci spermiam. Som po Ket. U dzurilovej som bola pred rokom
@vlasatica ahoj ja som tiez mala bunkovu imunitu na spermie a postup bol taky,ze brala som medrol,isla som počas toho na ket,ostala som tehu a nadalej som uzivala medrol s tym,ze po potvrdeni srdecnej akcie mi postupne znizovala davku az som uplne vysadila tusim v 14-15 tyzdni. Medzitym som bola samozrejme na kontrole.
@kata2727 www.alergoimun.sk ku Dr.Lešťanovi, vďaka modremukonikovi som sa o tom dozvedela, veľmi potešilo, že je niečo aj na východe a aj kúsok lacnejšie ako na západe
@kata2727 http://www.alergoimun.sk/index.php/nase-ambulan... ... pozri stránku máš tam všetky info. ˇAno Mudr. Lešťan robi reproimuno, aj ja k nemu chodím
Ahojte dievčatá... prosím Vás, ak ste niektorá mali infúzie Intralipidu, kde alebo kto v BA Vám infúzie podával? Ďakujem
@kaja_73
bud ako pise @vernazza, ale mne nechcela dat intralipidy nakolko nemam indikaciu, tak som isla sama do BA-petrzalka sukromne centrum ti podaju len si musis doniest intralipid a jasne aj zaplatit.
http://www.procare.sk/procare-medissimo-nsp
@vernazza ahoj a ty ako po vklade???

@hateria tak to je korunovaný debil!!! K potratom dochádza aj vtedy ked je nitka hladina progesteronu a kedže sme po ivf, tak potrebujeme progesteron umelo dopĺňať. Skoro mi oči vypadli ako som to cutala😀