Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
ahojte, chcem sa opýtať, že ako dlho sa čaká na výsledky od dzurillovej mailom? včera som jej poslala mail. a aký je postup...ak by boli výsledky pozitívne, komunikujete s nou dalej cez mail? dakujem.
@srdiecko35 ak vysledky uz maju k dispozicii, tak ti ich poslu viac menej obratom. ak su pozitivne, tak si dohodnes cez telefon stretnutie so sestrickou, ta ti da termin a osobne to s doktorkou potom skonzultujes.
Baby 5x som potratila naposledy teraz v juni bola som na hematologii mám mutácie trombofíliu vrodene mutácie,chcem sa spýtat je tu nejaka z vás s podobným ??snažíme sa o tehu no nedarí sa 2roky beriete niečo od hematologičky ešte pred tehu??Lebo mne nič zatial nedala až ked budem tehu.
@butterfly333 co konkrétne mas? Ja som MTHFR zložený heterozygot , ale to vraj netreba liečiť
Ahojte. Mne nakoniec zistili protilatky voci protrombinu? Stretli ste sa s tym niekto? A este nedostatok vitaminu D.
@cheeky82 ahoj no neviem to presne nemám tie vysledky doma no bolo tam mutacia MTHFR C667T homozygot 4G/5G neviem čo tam ešte bolo no mám aj heterozygot napísane bolo že mám trombomebotickú chorobu
@butterfly333 homozygot by sa mal podchytiť liekmi , aspon tak mi hovorila gynekologička z CAR. Myslím ze ked si uz toľkokrát potratila, tak by ti mali predpísať nieco uz pred otehotnením. Zmeň hematologa
@cheeky82 dakujem aj som sa pýtali či mi da niečo brat predtým ona že nie až ked budem tehu 😒 😒 😒 takto sa nám nikdy tehu nepodarí,snažíme sa už vyše dva roky a v juni som potratila už 5x
@butterfly333 tiez si myslim, ze by si mohla skusit ineho hematologa, niektori po opakovanych MA davaju preventivne uz pred otehotnenim pichat fraxiparine.
@butterfly333 ako piše hwiezdinka, dáva sa fraxiparin alebo Clexane a anopirin .
@hwiezdinka dakujem vám baby našla som na nete inu hematologičku pojdem v pondelok zavolat a objednat sa,Tiež sa mi to zdalo čudné že mi nič nedala teda len železo lebo som anemické a hodnota železa na uplne spodnej hranici.a vám sa pri týchto hemato problemoch podarilo tehu??za aku dobu??
@cheeky82
@butterfly333 ja mam hemato v poriadku, ja riesim reprodukcnu imunologiu (cytokiny).
@butterfly333 ja tiez riešim reprodukčnú imunologiu, Annexin V-vytvárali sa mi krvné zrazeniny v maternici. Vďaka Clexane som otehotnela a zatial klop klop, všetko je Ok
@cheeky82 taktomooooc gratulujem a prajem aby bolo všetko dobre dopadlo.A na tu repro.imunologiu ta niekto odporučil??aj si platila???či stačí mi ked chodím na hematologiu a viem aký je problém??V pondelok volam inej hemato.
@butterfly333 odporučil ma tam gynekológ . Vstupné vyšetrenia ma stali 250 EUR, za liečbu som neplatila. Neviem ti poradiť ci ist aj na imuno ked vlastne vieš dôvod potratov. Prajem aby si nezažila uz ani jeden. Ja mam jeden za sebou a neviem si predstavit ze by sa mi to malo stať znova. Si silná žena. Drž sa a bojuj dalej
@butterfly333 ja by som ti odporucila ist aj na reprodukcnu imunologiu, aj ked problem moze byt v tvojom pripade hematologia, urcite je dobre mat aj vysledky z repr.imuno. Aspon budete vediet, na com ste.
@cheeky82 dakujem ti velmi pekne snád sa zadarí aj mne, 🙂 🙂 🙂
@jaris84 vies co ti poviem, neverim niektorym lekarom ani nos medzi ocami. ja som mala len mierne zvysene NK bunky a Annexin. na annexin su injekcie na riedenie krvi, ktore beriem aj teraz a podla toho co mne hovorila doktorka, tak cytokiny su horsie ako mierne zvysene NK bunky. hrozne s tymto nasim zdravotnictvom.
@cheeky82 no a ja tie cytokiny mám riadne rozhádzané. Predtým som mala dexamed a ten mi to ešte viac rozhadzal, tak prešli na niečo úplne iné - subcuvia a tá na stala dosť. Čakám čo bude na ďalšej kontrole...Pozeram, že ty cakas bábo...blahozelam a prajem nech všetko dobré dopadne. Otehotnela si prirodzene?

@cheeky82 diky za povzbudenie..vcera sme pichli prvu injekciu..nebolo to nic hrozne..musim vydrzat ..mam z pichania riadny stres..a ty pichas rano? My sme pichli az vecer 20.30..som citala ze by sa mal rano..ale niekto picha rano niekto vecer..hematologicka ma dovolenku tak dufam ze nedostanem krik...recepty mi poslala imunologicka.