icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katalanka
25. aug 2016

@vernazza este raz ja..🙂 volala som s pani Cernakovou, dakujem za tip, mozem sa spytat ci vy ste absolvovali vysetrenia, a ci vsetko..🙂 ono je to vyborne kolko veci vedia zistit ale je to kopec penazi..:(

vernazza
26. aug 2016

@katalanka ahoj, my sme u nej boli pred 2 rokmi a mali sme robenú fragmentaciu dna iba. vtedy ešte tuším nerobila tie ostatné.. je dosť, ale môžeš požiadať že chceš iba fragmentaciu.. nám vyšla 24% takže muž ešte od nej dostal antioxidant kúru..

dena22
26. aug 2016

@katalanka ono je to ale vzdy lepsie, ako niekolko krat vyhodit peniaze za nevydarene IVF...kedysi taketo moznosti ani neboli...mne okrem toho vedela p. doktorka zo sterov z ust, zo sliznice zistit, aku mam realnu ovarialnu zasobu, cize kolko je realne vajicok vo vajecnikoch, a nie, kolko vyhodnocuje AMH, pretoze to vypoveda len o dozretych vajickach na povrchu vajecnika....preto AMH moze mat tendenciu raz stupat, raz klesat, podla toho, kolko vajicok stihne dozriet a doputovat z vnutra vajecnika na povrch. No a manzelovi tiez zo sterov z ust vedela zistit, ci je vhodny adept na liecbu FSH, folikulostimulacnym hormonom, ktory napomaha tak isto upravit patologiu spermii. Nie kazdy to vsak moze podstupit, tak takto sa to da u nich zistit.

katalanka
26. aug 2016

@dena22 dakujem, uz sme objednani ale poviem ze vysvetlit mojmu partnerovi ze vysetrenia potrebujeme lebo asi nie sme uplne ok bol jeden porod...🙂))))
mozem este? aj si otehotnela? ci? bolo tam nieco ine?

katalanka
26. aug 2016

@vernazza uz ideme aj my na vysetrenie, aj to bolo pricinou? otehotnela si? ci bolo tam nieco ine?

dena22
26. aug 2016

@katalanka zial zatial mame za sebou 3 neuspesne IVF, ale my sme specificky pripad, aj ked nam vysetrenia vela ozrejmili a boli sme radi, ze sme Reprogen vobec objavili. Ako povedal pan embryolog, niekomu sa to podari az na siedmy krat, a moze byt dokonala spermia, dokonale vajicko, a dokonale embryo a aj tak to z nevysvetlitelnych pricin nevyjde. V Prahe dokonca robia vysetrenia tzv. receptivity maternice, pretoze v niektorych pripadoch moze byt posunuta bez ohladu na cyklus, udajne...ale to sa robi len v pripadoch, kedy opakovane dochadza k potratom, napriek tomu, ze sa vkladaju ukazkove embryjka...ak to nejde bez problemov, tak je to proste cista alchymia zivota...

katalanka
27. aug 2016

@dena22 dakujem za vyznanie..my zatial ziadne zákroky nemame ak nerátam IUI..vobec neviem celu vec uchopiť odkial zacat..základne vyšetrenia od gynekologicky su v poriadku a tak ma poslala na hematologiu, imunológovi, genetiku a dostávam sa k podstate ze vlastne vyšetrenia ktore mi stat zaplatí mi vlastne nic nepovedia..mam taky pocit ze spoločnosť nestojí o dalsich členov ;)))

dena22
27. aug 2016

@katalanka 🙂 nuz, co ti poviem, prekukla si ich 🙂 bud rada, ze ta tam dokina poslala, mne povedali najskor, ze musim dva krat potratit. blazni.

majka15majka
27. aug 2016

Baby nemame uz ziadne embrya a tak mi na reproimuno stopli subcuviu na cytokiny. Z akeho dovodu to robia? Pred ivf mam znova prist na testy. Uz som tam bola 3x konecne mam dobre vysledky a oni mi ju stopli.

cheeky82
28. aug 2016

@majka15majka kam chodíš? Mna začali liečiť pred ivf

tinkatinulka
28. aug 2016

@majka15majka ak planujes stimulovat tak by si mala pokračovať.. No ak ešte nevies kedy pojdes tak oki vysadit.

narciska3
28. aug 2016

Kočky, chcela by som sa spýtať tých, ktorím z hematologie vyšli lepivé krvné doštičky a beriete anopyrin/prípadne aspirin. Brali ste to už počas stimulácie pred IVF? Alebo až od prvého dňa menštruácie pred vkladom?

tinkatinulka
28. aug 2016

@narciska3 aj počas stimulácie, pre prípadný hematóm po punkcii

narciska3
28. aug 2016

@tinkatinulka Ďakujem za radu. Ja som ich po poslednej MA vysadila a keďže sme sa nesnažili, vôbec som ho nebrala. Teraz keď si pichám, tak si znovu dávam.

majka15majka
28. aug 2016

@cheeky82 imunovital. No teraz mam menzes pocas dalsej mi zobeeu krv na hormony spravia stery a posielam ziadost na poistovnu. Ved to 2x som uz mala komtrolu v imonovitali cytoliny klesli na normu tak nechapem preco mi to stopli a znova mam zacinat o cca mesiac dva

majka15majka
28. aug 2016

@tinkatinulka tak co mam este raz napisat Bergendiovej? Zajtra pojdem este na injekciu a uvidim co odpise ale je to chore prestat s niecim co bolo podla nich pricinou neuspechu. Lebo nvm si oredstavit kedy mam opat ist na odbery a ako sa to skombinuje so stimulaciou

cheeky82
29. aug 2016

@majka15majka ja chodím do Nitry a mudr Dzurillova mne osobne povedala že liečba sa nesmie prerušiť, teda ak sa neliecis moc dlho kortikoidmy

majka15majka
29. aug 2016

@cheeky82 mne sa uz cely imunovital prestava pacit. Len tak poslu mail ze neuzivat a co o mesiac zasa odber zinkasuju€ a odznova liecba?

buba08
29. aug 2016

@majka15majka @cheeky82 mne Dzurilova tiez prerušila užívanie imunoglobulinov,lebo Ket nevyšiel a meazacikov nemáme,takze kým dáme ďalšiu stimulku musím ich na min.8 tt vysadiť

majka15majka
29. aug 2016

@buba08 to vazne? Z akeho dovodu. A ja som dnes este sla na injekciu

majka15majka
29. aug 2016

@buba08 a potom si ako riesila kontrolu? Pred stimulaciou ci az po

yoya987
29. aug 2016

ahojte, existuje nejake specializovane cetrum na hematologiu alebo chodite k beznemu hematologovi? vie urobit podrobne testy? a co sa vsetko sa testuje? Ja som sa zatial objednala na imunologiu a genetiku.

buba08
29. aug 2016

@majka15majka na kontrolu som bola pred Ketom, ale kedže som bola pod liečbou, bol predpoklad, ze vysledky budu ok, aj boli, mozno by mi bola imunoglobuliny nechala ďalej, ale tým, ze musim absolvovať novú stimulku a ta bude najskôr niekedy na jeseň, tak mi ich vysadila a aj preto, ze mi ich pichali skoro rok, ďalšiu kontrolu dám pred začiatkom stimulky, ak nebudú vysledky ok, dame embryjka zamrazit, na vklad pojdem, ked bude znovu reproimuno ok

cheeky82
29. aug 2016

@buba08 to je zvláštne.ja som začala liečbu v novembri, ivf vo februári ale bez transferu lebo som stale nemala hodnoty Ok.
@majka15majka

buba08
29. aug 2016

@cheeky82 to je v poriadku, ale ja som ich užívala skoro rok a kedže pôjdeme na dalsie ivf najskôr niekedy na jeseň musela som ich vysadiť, bude určitý cas trvať kým u nas bude vklad, lebo plánujeme aj Pgd, tak preto takýto postup. Keby sme este mali nejakých mrazacikov, tak by mi ich nechala, kedže nemáme, mam teraz pauzu.

silvia27
4. sep 2016

ja som prešla celou liečbou - 8 týždňov medrol, vitamín D, fraxiparín - úspešne som otehotnela a teraz som v 34. týždni tehotenstva. Mala by som ísť na kontrolu na imunológiu v 35 tt. Viete prosím niekto čo sa robia za odbery v tomto týždni alebo čo sa vlastne kontroluje?

anaba1
4. sep 2016

@silvia27 ahoj..ja som tiez brala 6 tyzdnov medrol a podarilo sa prirodzene otehorniet..som v 8 tyzdni a imunologicka aj hematologicka mi odporucali pichat clexane..hoci mi nenasli ziadny divod pichat..este stale som pichat nezacala a neviem ci chcem pichat xele tehotenstvo..ty preco pichas fraxiparin?

katalanka
4. sep 2016

@anaba1
Ahoj, kto ti naordinoval takúto liečbu?

anaba1
4. sep 2016

Medrol nasadila dzurillova z nitry a clexane odporucila ona a tiez hematologicka z martina z trombozoveho centra..obe uviedli dovod ze clexane ma pozitivne ucinky na uhniezdovanie a trofoblast a placentu..

cheeky82
5. sep 2016

@anaba1 neboj sa toho clexane, ja ho tiez picham, ale ja mam na to diagnozu. no aj v CAR ho niektorym zenam davaju preventivne a preto, ze ma take ucinky ako si napisala